”MAI SUNT ROMÂN, LA MINE ACASĂ” ???

283663985_1383464958818765_7351618267665107434_n.jpg          Scrisoare deschisă în vederea inițierii unei colaborări  pentru ROMÂNI și pentru ROMÂNIA

SCHIMBAREA NU SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ TĂCEȚI. AUTORII ACESTEI PETIȚII AU LUAT ATITUDINE ȘI AU ACȚIONAT. SEMNAȚI ȘI DUMNEAVOASTRĂ ACEASTĂ PETIȚIE, INFORMAȚI-VĂ PRIETENII ȘI DISTRIBUIȚI MASIV PE TOATE REȚELELE DE SOCIALIZARE ȘI ÎN PRESĂ !!!

PUTEREA SUNTEM NOI, UNIȚI: POPORUL ROMÂN !!!

Către:

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții

Prin poștă normala Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.

Prin poștă electronică    cabu@senat.ro

CĂTRE CAMERA DEPUTAŢILOR · Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților

Prin poștă normala Palatul Parlamentului, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, Bucuresti

Prin poștă electronică    cp14@cdep.ro  , srp@cdep.ro

Către Partidele politice parlamentare ·

Partidul Social Democrat-PSD În atenția Președintelui PSD D-nul Marcel Ciolacu Prin poștă normală PSD, Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, București

Prin poștă electronică psd@psd.ro , presa@psd.ro  ·

Partidul Național Liberal-PNL În atenția Președintelui PNL D-nul Nicolae-Ionel CIUCĂ

Prin poștă normală Aleea Modrogan, nr. 1, Sector 1, Bucureşti

Prin poștă electronică:  contact@pnl.ro   ·

Uniunea Democrată Maghiară din România-UDMR În atenția Președintelui UDMR D-nul Kelemen Hunor kelemenhunor@rmdsz.ro

Prin poștă normală UDMR, 050542 Bucureşti, sectorul 5, str. Dr. Lister, nr. 57 400489 Cluj Napoca, str. Republicii, nr. 60

Prin poștă electronică elnok@rmdsz.ro , cabinet.presedinte@udmr.ro     ·

Alianța pentru Unirea Românilor- AUR

În atenția Copreședintelui AUR D-nul George Simion

În atenția Copreședintelui AUR D-nul Claudiu Târziu

Prin poștă normală AUR, Strada Traian 168, sector 2, București

Prin poștă electronică info@partidulaur.ro

CĂTRE Liderii Grupurilor Parlamentare din Camera Deputatilor,

D-nul Alfred - Robert SIMONIS- liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat

Prin poștă normală Palatul Parlamentului, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, Bucuresti

Prin poștă electronică    alfred.simonis@cdep.ro

D-nul George-Nicolae SIMION liderul Grupului parlamentar AUR

Prin poștă electronică    george.simion@cdep.ro

D-nul CSOMA Botond liderul Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România

Prin poștă electronică botond.csoma@cdep.ro

D-nul Varujan PAMBUCCIAN liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale

Prin poștă electronică varujan@cdep.ro

Neafiliați

D-na Diana Ivanovici ȘOȘOACĂ

Prin poștă electronică  diana.iovanovici-sosoaca@senat.ro

D-nul APJOK Norbert

Prin poștă electronică  norbert.apjok@cdep.ro

D-nul Mihai Ioan LASCA

Prin poștă electronică mihai.lasca@cdep.ro

D-nul Francisc TOBĂ

D-nul Ovidiu-Iosif FLOREAN

D-nul Nechita-Adrian OROS

CĂTRE Liderii Grupurilor Parlamentare din Senat,

D-nul Lucian ROMAȘCANU Liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat

Prin poștă normală Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.

Prin poștă electronică psd@senat.ro

D-nul Claudiu-Richard TÂRZIU Liderul Grupului parlamentar Alianța pentru Unirea Românilor

Prin poștă electronică claudiu.tarziu@senat.ro

D-nul Cseke ATTILA Liderul Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România

Prin poștă electronică udmr@senat.ro

CĂTRE Academia Română,

În atenția Președintelui Academiei Române D-nul Ioan Aurel POP

Prin poștă normală ACADEMIA ROMÂNĂ Calea Victoriei 125, Sector 1 Cod 010071, Bucureşti ROMÂNIA

Prin poștă electronică iapop@acad.ro

Noi, cetățeni români cu drepturi depline, semnatarii acestei scrisori deschise, vă solicităm o colaborare reală cu societatea civilă . Având în vedere că împreună ne dorim o societate mai bună pentru ROMÂNI și pentru ROMÂNIA iar aceasta nu este posibilă in actualul context politic  vă solicităm să semnați, să susțineți și să promovați în cadrul partidelor și instituțiilor dumneavoastră  cele 2 petiții ale societății civile, una pentru suspendarea președintelui și cealaltă pentru demiterea guvernului Ciucă . Considerăm că doar o unitate a forțelor responsabile ar putea face ca aceste petiții să își atingă scopul pentru care au fost formulate și că nici un haos politic pe o perioadă de un an nu poate aduce mai mult rău țării și locuitorilor ei decât acest “GUVERN DEZASTRU’’ impus românilor de către președintele României pe care îl considerăm responsabil ducând o politică dictatorială. Singurul motiv real pentru a nu susține aceste petitii este complicitatea cu actuala clasă politică aflată la guvernare care este responsabilă de situația dezastruoasă în care se află România . O parte dintre argumentele pentru care atât noi cât și dumneavoastră susținem demisia guvernului și(sau) a președintelui în funcție se regăsesc in conținutul petițiilor .

Petiția nr 1 Așa nu se mai poate, Pâna aici, Ajunge !!! Petiție cu peste 14 000 de semnături Web: https://www.petitieonline.com/aa_nu_se_mai_poate_pana_aici_ajunge                     Petiția nr 2 ”MAI SUNT ROMÂN, LA MINE ACASĂ” ???

Prin vocea   membrilor Aliantei Civice Unite – ACU și Uniunii Forțelor Patriotice – UFP, organizații patriotice, naționaliste și fără nici o legatură cu actualele sau fostele partide parlamentare, poporul român

vă cerem imperativ:

Propunere civică de retragere de către Parlament a increderii acordate Guvernului Ciucă – ”Guvernul DEZASTRU”

SEMNAȚI ACESTE PETIȚII, INFORMAȚI-VĂ PRIETENII ȘI DISTRIBUIȚI MASIV PE TOATE REȚELELE DE SOCIALIZARE ȘI ÎN PRESĂ !!! PUTEREA SUNTEM NOI, UNIȚI: POPORUL ROMÂN !!!

Domnilor DEPUTAŢI ŞI SENATORI ROMÂNI,

Conform art 69, alin 1 din Constituția României “În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.” NOI, votanții dumneavoastră cât și o bună parte a poporului român, inițiatori și semnatari ai prezenteilor petiții,   NOI, membrii ALIANȚA CIVICĂ UNITĂ – ACU și UNIUNII FORȚELOR PATRIOTICE – UFP,  în calitate de inițiatori împreună cu cosemnatarii prezentei petiții,

VĂ CEREM :

În motivarea cererii noastre vă vom readuce la cunoștință componența guvernului ”DEZASTRU” și aportul  acestuia în frunte cu D-nul Prim Ministru Nicolae Ciucă,  alături de  miniștrii cabinetului la distrugerea totală a  economiei (prin ”subjugarea energetică”), agriculturii, sistemului bancar  și îndatorarea excesivă a României cât și a  degradării grave a nivelului de trai a cetățeanului Român. Guvernul Ciucă–

Guvernul ”DEZASTRU”

Prim-ministru: Nicolae-Ionel Ciucă (PNL) Șeful Cancelariei Prim-ministrului: Mircea Abrudean (PNL)

Vicepremier: Sorin Mihai Grindeanu (PSD)

Vicepremier: Kelemen Hunor (UDMR)

PNRR- de la 82 mld. Euro la 29,2 mld. Euro din care jumătate granturi si cealaltă jumătate împrumuturi până la eșec total (reîntors de 3 ori = lipsa de profesionalism, colaborare și coeziune);

Politizarea PNRR; Politizarea Energiei,  Sănătății, Justiției, Învățământuțui și a celorlalte Ministere;

Lipsa unui Program pe termen mediu și lung; Lipsa măsurilor de integrare a românilor de pretutindeni;

Contractarea unor împrumuturi neperformante, care indatorează generațiile viitoare;

Lipsa de măsuri concrete de eficientizare a exploatării resurselor minerale, distrugerea sistemului minier prin închidere tuturor minelor de cărbune, vânzarea activelor exploatării resurselor strategice, lipsa de măsuri concrete de eficientizarea exploatării resurselor externalizate ;

Ignorarea totală a reacțiilor populaţiei sau structurilor profesionale, afectate de deciziile politice, pe durata mandatului;

Lipsa măsurilor concrete pentru eliminarea discriminării, în mod special a discriminării pozitive;

Lipsa unei strategii de brand de țară;

Desființarea proiectelor în infrastructură, economie și  agricultură;

Vânzarea activelor naţionale către companiile străine cu ajutorul deciziilor guvernamentale, ensclavizarea populaţiei, regim dictatorial;

Lipsa unui Dialog Social real și nu formal;

Miniștrii PSD

Ministerul Apărării Naţionale: Vasile Dîncu- PSD

Lipsa măsurilor de relansare a industriei de apărare profitabile; Lipsa măsurilor privind consolidarea armatei naționale; Dezastrul din sistemul de pensii MapN;

Ministerul Finanțelor Publice: Andrei Câciu -PSD

Creșterea continua a prețurilor utilităților și ”cosului zilnic”, peste mediul European; Contribuție la pauperizarea populației, prin lipsa de implicare și neluarea unor măsuri reale pentru diminuarea continuă și rapidă a sărăciei tot mai prezentă în majoritatea populației;

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Marius Constantin Budăi- PSD

Negăsirea unor soluții reale de rezolvare a problemelor de muncă, pensii, asigurări sociale; Negăsirea unor soluții reale de rezolvare a problemelor cauzatoare de pauperizarea tot mai accentuată a populației; Neelaborarea unui Stat de Funcțiuni;

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Petre Daea -PSD

Lipsa măsurilor reale  pentru sprijinul agriculturii (pe fondul secetei) și zootehniei; Vânzarea continua a terenului la străini;

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu -PSD

Lipsa măsurilor de conservare și promovare a patrimoniului cultural; Lipsa măsurilor privind actiunile de  îndepărtare a simbolurilor naționale și promovarea simbolurilor antiromânești; Lipsa măsurilor de   promovare a culturii și identității naționale;

Ministerul Transporturilor: Sorin Mihai Grindeanu - PSD

Lipsa măsurilor de modernizare și eficientizare a transporturilor și a căilor de transport; Autostrada Moldovei - un vis spulberat (precum și alte autostrăzi din România);

Ministerul Sănătăţii: Alexandru Rafila - PSD

Contribuția la denigrarea sistemului de sănătate; Lipsa măsurilor de informare corectă a cetățenilor, pe baza unor cercetări în domeniul medicinei; Abandonul Sistemului national de cercetare de profil; Impunerea unor măsuri anti-constituționale de restricționare a persoanelor nevaccinate.

Ministerul familiei, tineretului și egalității de șanse: Gabriela Firea - PSD

Lipsa măsurilor concrete de susținere și promovare tinerilor; Lipsa măsurilor concrete de susținere și promovare familiei; Lipsa strategiei de susținere și  redresare a indicelui natalitate;

Miniștrii PNL

Ministerul Energiei: Virgil-Daniel Popescu -PNL

1.625.500.000 de euro din PNRR, urmau să fie dirijate direct către companii private sau de stat, nu ca investiție, ci direct ca ajutor de stat, încălcând toate regulile și legile europene; Contribuții la privatizări frauduloase – Grupul termoenergetic Mintia; Negăsirea unor soluții moderne de producere a energii, coroborate cu protecția mediului; Neimplicarea în gasirea de soluții viabile privind energia eficientă și reducerea penalizărilor de mediu;

Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene: Boloș Marcel Ioan - PNL

Zero proiecte aprobate, zero fonduri europene atrase; salarii speciale PNRR (OUG – crestere 50%); Lipsă de transparență privind PNRR;

Ministerul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu  -PNL

Neinițierea rediscutării Tratatului cu Ucraina; Lipsa măsurilor de protecție și integrare a românilor din Timoc, Cehia, Slovacia, Polonia  Ungaria și în mod special din Ucraina, în special în contextul intervențiilor militare a Rusiei. Lipsa măsurilor de protecție și integrare a românilor de pretutindeni;

Ministerul Justiției: Marian-Cătălin Predoiu  - PNL

Cedarea suveranității justiției către Uniunea Europeană; Implicarea politicului în justiție; Lipsa măsurilor de ”redresare” a justiției, aceasta devenind printre cele mai corupte din lume;

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Sebastian-Ioan Burduja -PNL

”Abandonarea ” celui mai puternic laser din lume; Lipsa măsurilor de ”redresare ” a cercetării și stimulare a inovării;  Lipsa măsurilor concrete de digitalizare și informatizare;

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Constantin-Daniel Cadariu - PNL

Lipsa măsurilor concrete de susținere și promovare a micilor antrepenori; Lipsa măsurilor concrete de susținere și promovare a marilor investitori; Abandonarea economiei, în special a celei profitabile; Abandonarea antreprenoriatului și turismului, prin lipsa măsurilor concrete; Lipsa promovării României și a turismului românesc;

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode -PNL

MAI- cel mai controversat minister;  Mandatul lui Lucian Bode – Dezastru National în formă continuată;

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu -PNL

Lipsa onoarei, în vederea demisiei pentru plagiatul demonstrat; Starea dezastruoasă a învățământului; Lipsa măsurilor concrete pentru reducerea abandonului școlar; Lipsa standardelor de cost la școli și grădinițe ,  oraș- mediu rural; Lipsa unei cunoașteri transversale a bunelor practici internaţionale, ce blochează legile inovatoare ce pot conduce la rezolvarea problemelor; Ierarhizarea posturilor de conducere făcută prin comandă politică, ce poate ascunde intenții personale sau de grup, ce nu țin seama de interesul național;

Miniștrii UDMR  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și  Administrației: Cseke Attila – UDMR

Reformele nu sunt susținute de date și de fapte; Măsuri dezechilibrate privind dezvoltarea pe regiuni; Lipsa măsurilor concrete de reducerea decalajelor sat-oraș; Repartizarea bugetelor locale sau profesionale astfel încât să inhibe dezvoltarea sustenabilă, echilibrată și durabilă;

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna UDMR

Acțiuni iredentiste și favorizante pentru românii care au și cetățenie maghiară; Lipsa măsurilor concrete de eliminare a tăierilor ilegale masive, vânzare a resurselor naturale; Favorizează pe față vânătoarea de trofee prin atitudinea pe care o afișează și prin inițiativele legislative disperate pe care le promvează, neptromovând politici de protejare a faunei; A secretizat datele Inventarului Forestier National despre dimensiunea tăierilor ilegale la presiunea lui Constantin Tobescu, lobbyst al industriei lemnului, finanțat de firme austriece, precum și a noului secretar de stat Sorin Ionut Banciu; A secretizat datele din SUMAL pe care publicul le-a cerut la Marșul pentru Păduri și care au devenit obligatoriu de oferit publicului prin HG; Nu dorește să folosească fondurile din PNRR pentru stoparea deșertificării și creșterea suprafeței împădurite a țării de la 29% la 40%; Nu susține stricta protecție a 10% din suprafața României, așa cum prevede strategia europeană pentru biodiversitate; Lăsarea  spre devalizare a zonelor protejate (Nu a pus capăt tăierilor în parcuri naționale și în rezervații); Refuză realizarea strategiei naționale pentru ecoturism; Nu interzice importul de deșeuri; Blochează digitalizarea deșeurilor; A blocat radarul balastierelor; Nu a prezentat un plan concret de acțiune pentru reducerea cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră, așa cum sunt ambițiile Europei; Lipsa măsurilor concrete de protecție a mediului coroborate cu celelalte ministere;

Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard – UDMR.

Acțiuni iredentiste și favorizante pentru românii care au și cetățenie maghiară; Lipsa măsurilor de stimulare a performanțelor din sportul românesc; Lipsa măsurilor de susținere, integrare și dezvoltare a noii generatii;

Pentru Țară, Popor si Națiune, ÎMPREUNĂ, UNIȚI până la capăt,

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Semnăm și răspundem in nume propriu pentru această proclamatie.

În așteptarea unui răspuns din partea dumneavoastră, cu deosebit respect

Uniunea Forțelor Patriotice – UFP

Nicușor Moise – Președinte;

Vasile Dron – Vice-Presedinte;

Eduard Ungureanu- Vice-Presedinte;

Florea Marcu- membru simpatizant

Alianța Civică Unită – ACU

Aurelia Zota – Vice-președinte;

Sorin Budacan – Vice-președinte;

Mircea Sicra - Vice-președinte;

Constantin Telegan – membru simpatizant

Gheorghe Zob – membru simpatizant

Gabriel Borcea – membru simpatizant

Eduard Ungureanu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Eduard Ungureanu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.