Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#36158 SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.

2015-04-10 07:00

#36157: - A început plata salariilor compensatorii pentru disponibilizaţii de la Oltchim.  

 „CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI ŞI SUNT PLĂTIŢI REGEŞTE”

http://www.jurnaluldearges.ro/

Published on 09 April 2015   Hits: 19

# Sindicaliştilor vâlceni li s-a pus pata pe Arpechim Piteşti

Membrii Sindicatului „Victoria” din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea denunță disponibilizări importante în cadrul acestui combinat dar și în cadrul Petrochimiei Arpechim citând ca sursă a acestor informații raportul de reorganizare al Oltchim, în care se stipulează, printre altele, o reducere lunară a cheltuielilor de 450.000 de euro, ceea ce ar însemna 500 de disponibilizaţi. Toate acestea s-ar putea întâmpla chiar luna aceasta dacă va fi luată o decizie a judecătorului sindic privind aprobarea programului de restructurare a Oltchim. În plus, ei au afirmat că Arpechim Piteşti nu ar fi altceva decât o povară suplimentară pentru combinatul vâlcean, în condiţiile în care acolo nu se desfăşoară nici un fel de activitate.
Liderul Cartel Alfa a recunoscut şi el că „cei de la Piteşti sunt mai puternici decât cei de la Vâlcea”. „Ori faci producţie, ori politică”, au mai spus sindicaliştii, referindu-se la faptul că, la Piteşti, colegii care nu produc nimic sunt susţinuţi de clasa politică argeşeană.

„Cei de la Pitești să fie primii disponibilizați”

Astfel, în contextul în care la Piteşti nu se produce nimic, în prezent, o parte dintre sindicaliştii de la Victoria au cerut ca angajaţii Oltchim de la Piteşti să fie primii disponibilizaţi. „Cei 220 de angajaţi de la Piteşti nu muncesc nimic de şase ani şi sunt plătiţi regeşte, cu zeci de milioane.
Am rămas uimit de ce a zis Ponta, că la Oltchim angajaţii sunt cu plata la zi! Cum să fim, când 2.200 de oameni credităm Oltchimul cu 3 luni restante?”, se întreabă sindicaliştii.
Aceştia au mai explicat şi faptul că, la Vâlcea sunt 2.000 de angajaţi, iar la Piteşti 220, în timp ce numai în jur de 1500 de persoane lucrează efectiv, în timp ce câteva sute de oameni nu pot munci, deoarece secţiile lor nu au fost repornite. „Ar fi cei 200 de la Piteşti şi vreo 300 de la secţiile care nu funcţionează, de la servicii sau PVC. Nu au unde munci, cei 300 de oameni, pentru că secţiile nu se pot reporni. Oamenii sunt pontaţi, iau banii şi vin la serviciu. Cerem suplimentarea oamenilor pe secţii, când nu mai putem face faţă”.

Mihai Georgescu, fost director Arpechim: „Nu e cazul să se facă disponibilizări”

Referitor la situația creată în rândul angajaților din Rm. Vâlcea ai Oltchim, Mihai Georgescu, fost director general al Arpechim Pitești ne-a declarat următoarele: „Nu cred că e cazul să se recurgă la disponibilizări. Împreună cu alți specialiști lucrez la un material care să prezinte două soluții de funcționare pentru Oltchim, o soluție cu Rafinăria Arpechim și alta fără rafinărie, doar cu Petrochimia din Arpechim. Noi am dori să trimitem acest material autorităților chiar săptămâna aceasta înainte de Paște sau cel mai târziu săptămâna viitoare. Așadar nu e cazul să se grăbească nimeni cu disponibilizările, mai ales că dacă i-ar da afară pe cei de la Pitești nici n-ar mai avea cine să păzească ce e pe acolo”.
Florin Silvestru

Raspunsuri

SA TE FREC IN GURA MAI TALPASANULE,EU PICASSO

#36159 Re: SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: NIMIC DE 2ANI. ,,v am tradat fraierilor

2015-04-10 07:30:13

#36158: - SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.  

 DA MA,ne ati traat pt. niste ZLOTIIIIIII,sa mi su...gerati pixul cu AvRAM,mai gaoaza retardata,ai laptopul cu tine,stie ma badescul mu...istuul si alt sugaci de suli slinoase?

musafir

#36162 Re: SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.

2015-04-10 09:32:10

#36158: - SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.  

 Sa mori de grija pitestenilor gaozar mincinos si sa te bata dumnezeu cand ti o fi lumea mai draga cum ai facut tu cu angajatii .


Musafir

#36204 SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.

2015-04-15 12:34:59

#36158: - SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.  

http://www.ziarulargesul.ro/reinviati-proiectele-judetului/

Reînviaţi proiectele judeţului!

Posted By: Claudiu Diţa

Posted date: aprilie 15, 2015

S-au dus şi sărbătorile pascale… E momentul ca lumea să se apuce de muncă. Atât guvernanţii de la centru, cât şi cei de pe plan judeţean (în frunte cu parlamentarii care până acum au cam… dormit pe ei) au datoria de a… resuscita proiectele importante ale judeţului şi de a se bate astfel încât acestea să fie realizate. Lansăm această provocare cu speranţa că factorii responsabili o vor lua foarte în serios.

Haideţi cu autostrada!

De departe, cel mai important proiect ni se pare cel al autostrăzii Piteşti-Sibiu. Muncitorii de la Dacia au anunţat că ies în stradă pentru a milita în favoarea acestuia, iar conducerea uzinei din Colibaşi a lăsat să se înţeleagă că, dacă nu se face autostrada, atunci pot fi probleme în Mioveni. Acest proiect seamănă mult cu un altul în cazul căruia guvernanţii s-au codit mult să îl facă. Este vorba de reabilitarea DN73 Piteşti – Câmpulung Muscel (drumul ruşinii, aşa cum l-am denumit pe bună dreptate pentru „craterele” de pe el). Şi pentru acest drum au militat angajaţii şi directorii de la Dacia, şi abia acum se lucrează la el. A fost însă nevoie să treacă vreo câteva guvernări pentru ca porţiunea vitală pentru Dacia, de la Mioveni la autostrada Piteşti-Bucureşti, să fie reabilitată. În scriptele guvernanţilor DN73 figurează la capitolul „de realizat” un drum expres. Până atunci, dorim să se urgenteze însă lucrările pentru Piteşti-Sibiu. Ministrul de resort, Ioan Rus, ne-a spus că autostrada va începe în 2017, şi asta deoarece pârdalnicul de studiu de fezabilitate trebuie refăcut, căci alţi guvernanţi l-au lăsat să expire. Şi cum treburile se fac… româneşte, licitaţia pentru studiul respectiv a fost contestată. Spre deosebire de drumul Piteşti-Câmpulung Muscel, oamenii de la Dacia par să nu mai aibă răbdare. Pierd 30 euro la fiecare maşină transportată pe Dealul Negru, în condiţii dificile. Nu e puţin, în condiţiile în care 2.000 de tiruri aleargă zilnic cu maşini de la Dacia spre diverse destinaţii! 

Nevoia de cale ferată

Poate că încă nu au înţeles guvernanţii locali şi naţionali: Dacia este cel mai mare exportator al ţării. Este unul dintre cei mai importanţi furnizori de locuri de muncă la nivel judeţean şi naţional (pe orizontală şi verticală fiind generate peste 200.000 slujbe). Iată de ce trebuie militat pentru un alt proiect important, cel al unei căi ferate directe spre Râmnicu-Vâlcea şi Sibiu. Astfel, maşinile şi alte mărfuri ar putea fi transportate cu costuri mai mici spre vestul ţării. În ce stadiu ne aflăm? Păi, în Master-Planul de Transport al României avem prinsă calea ferată Vâlcelele-Râmnicu Vâlcea; cică se va face cu bani europeni. Până una-alta, însă, obiectivele realizate sunt în paragină, căci nimeni nu s-a mai îngrijit de şantier. Pare mai fezabil, în condiţiile în care şi terenul este alunecos pe traseul Vâlcelele-Râmnicu Vâlcea, proiectul unei autostrăzi pe ruta Curtea de Argeş-Câineni (în paralel cu autostrada Piteşti-Sibiu). Consilierul judeţean Narcis Sofianu a lansat această idee, mai rămâne ca guvernanţii să studieze posibilitatea realizării acestei linii de cale ferată.