Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36158 SINDICATUL VICTORIA CONTRAATACA: CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI.

2015-04-10 07:00

#36157: - A început plata salariilor compensatorii pentru disponibilizaţii de la Oltchim.  

 „CEI 220 DE ANGAJAŢI DE LA PITEŞTI NU MUNCESC NIMIC DE ŞASE ANI ŞI SUNT PLĂTIŢI REGEŞTE”

http://www.jurnaluldearges.ro/

Published on 09 April 2015   Hits: 19

# Sindicaliştilor vâlceni li s-a pus pata pe Arpechim Piteşti

Membrii Sindicatului „Victoria” din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea denunță disponibilizări importante în cadrul acestui combinat dar și în cadrul Petrochimiei Arpechim citând ca sursă a acestor informații raportul de reorganizare al Oltchim, în care se stipulează, printre altele, o reducere lunară a cheltuielilor de 450.000 de euro, ceea ce ar însemna 500 de disponibilizaţi. Toate acestea s-ar putea întâmpla chiar luna aceasta dacă va fi luată o decizie a judecătorului sindic privind aprobarea programului de restructurare a Oltchim. În plus, ei au afirmat că Arpechim Piteşti nu ar fi altceva decât o povară suplimentară pentru combinatul vâlcean, în condiţiile în care acolo nu se desfăşoară nici un fel de activitate.
Liderul Cartel Alfa a recunoscut şi el că „cei de la Piteşti sunt mai puternici decât cei de la Vâlcea”. „Ori faci producţie, ori politică”, au mai spus sindicaliştii, referindu-se la faptul că, la Piteşti, colegii care nu produc nimic sunt susţinuţi de clasa politică argeşeană.

„Cei de la Pitești să fie primii disponibilizați”

Astfel, în contextul în care la Piteşti nu se produce nimic, în prezent, o parte dintre sindicaliştii de la Victoria au cerut ca angajaţii Oltchim de la Piteşti să fie primii disponibilizaţi. „Cei 220 de angajaţi de la Piteşti nu muncesc nimic de şase ani şi sunt plătiţi regeşte, cu zeci de milioane.
Am rămas uimit de ce a zis Ponta, că la Oltchim angajaţii sunt cu plata la zi! Cum să fim, când 2.200 de oameni credităm Oltchimul cu 3 luni restante?”, se întreabă sindicaliştii.
Aceştia au mai explicat şi faptul că, la Vâlcea sunt 2.000 de angajaţi, iar la Piteşti 220, în timp ce numai în jur de 1500 de persoane lucrează efectiv, în timp ce câteva sute de oameni nu pot munci, deoarece secţiile lor nu au fost repornite. „Ar fi cei 200 de la Piteşti şi vreo 300 de la secţiile care nu funcţionează, de la servicii sau PVC. Nu au unde munci, cei 300 de oameni, pentru că secţiile nu se pot reporni. Oamenii sunt pontaţi, iau banii şi vin la serviciu. Cerem suplimentarea oamenilor pe secţii, când nu mai putem face faţă”.

Mihai Georgescu, fost director Arpechim: „Nu e cazul să se facă disponibilizări”

Referitor la situația creată în rândul angajaților din Rm. Vâlcea ai Oltchim, Mihai Georgescu, fost director general al Arpechim Pitești ne-a declarat următoarele: „Nu cred că e cazul să se recurgă la disponibilizări. Împreună cu alți specialiști lucrez la un material care să prezinte două soluții de funcționare pentru Oltchim, o soluție cu Rafinăria Arpechim și alta fără rafinărie, doar cu Petrochimia din Arpechim. Noi am dori să trimitem acest material autorităților chiar săptămâna aceasta înainte de Paște sau cel mai târziu săptămâna viitoare. Așadar nu e cazul să se grăbească nimeni cu disponibilizările, mai ales că dacă i-ar da afară pe cei de la Pitești nici n-ar mai avea cine să păzească ce e pe acolo”.
Florin Silvestru