Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3275 Re: Re:

2015-03-06 19:05

#3273: zburlici - Re:  

 Zburlici, iar amestecăm lucrurile: RELIGIA ESTE OPŢIONALĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ! cel puţin după toate legile de până acum. Numai statul este obligat conform Constituţiei să asigure educaţia religioasă în şcoli. Confesional.

Ci nu vrea, nu este obligat!!!

Dar de aici şi până la a pune 2 milioane de părinţi / elevi să facă cerere într-un timp absolut record, sub presiunea ameninţării cu dosare penale şi Curtea de conturi dacă se face religia fără a se respecta decizia CCR; a-i zăpăci atât pe părinţi, cât şi pe copii şi nu în ultimul rând pe profesori şi secretare, este inuman!

Nu mai vorbim de faptul că nu au fost bine informaţi elevii şi părinţii, că s-au creat discuţii contradictorii degeaba, că sistemul de înregistrare şi transmitere a cererilor a fost foarte greoi, iar unii directori şi diriginţi chiar au blocat depunerea cererilor sub diverse forme,  ş.a.m.d.

CÂND ERA MULT MAI SIMPLU CA CEI CARE NU VOR SĂ FACĂ RELIGIA SĂ DEPUNĂ CERERE CĂ NU FAC!

Atât tot.

Raspunsuri

zburlici

#3277 Re: Re: Re:

2015-03-06 19:25:47

#3275: - Re: Re:  

 Tocmai aici e problema, ea este facultativa intradevar, noua schimbare vine chiar prin inversarea rolurilor, sa depui o cere daca doresti sa faci religie la scoala, adica o rasturnare de situatie, in loc sa ceri scutire de religie sa ceri sa participi la religie, sunt cazuri in care nu erai scutit decat daca duceai adeverinta ca ai apartenenta la alt cult religios (de unde si miscarea asta) si pana la urma  sa nu uitam: CREDINȚA nu se poate preda în nicio școală - nu este un obiect, ci o relație spirituală. Religia e altceva, nu trebuie confundată cu credința. 

DIn cate vad eu pe aici majoritatea le baga in aceeasi oala, chiar ne considera atei (cred ca le suna bine cuvantul)!