Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3266 Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 16:33

#3257: Juliana - Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Vorbeşti de milioane de dolari date cultelor din toate sursele posibile în 22 de ani. Dar că numai Stadionul Naţional, care nu se poate întreţine decât cu greu, a cheltuit cu costuri de cinci ori mai mari decât în toate ţările europene dezvoltate o arenă care a costat un sfert de miliard de euro, nu spui nimic. Acolo este ok. Dacă nu se cheamă biserică, nu mă interesează. Şi curg datoriile pentru ceva ce nu ne putem permite.

Dar banii investiţi în biserici au mai atras de cel puţin 100 de ori bani de la enoriaşi şi sponsori şi că au făcut ceva, au restaurat monumente istorice, şi da, au construit biserici unde nu erau. Economic au creat locuri de muncă, pe care statul nu le face, dimpotrivă, le suprimă pe toate căile, s-au făcut investiţii, te asigur cu cele mai scăzute costuri din România, iar impactul fiscal a fost chiar pozitiv. Nu poţi aprecia acest lucru. 

Să vorbim şi de şpăgi şi evaziune fiscală, de jefuirea ţării, de distrugeri de multe mii de miliarde din avutul ţării, de contrabanda cu ..., şi cu.... şi de.. şi de...  Discutăm discuţii. Care văd că-ţi plac foarte mult. 

Ştiu, lucrurile se pot vedea din n planuri. De acolo de unde eşti, vezi doar prin crăpătura uşii.  

Oricum, pierdem inutil timpul. Recunoşti singură că vezi numai ce vrei tu. Abordare intelectuală de calibru, deschidere mare spre idei şi fapte noi! 

Raspunsuri

Julina

#3274 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 19:01:47

#3266: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

National Arena a fost si este un proiect promitator ce nu are legatura cu subiectul pe care noi il discutam aici. De ce?  Pentru ca National Arena are potentialul de a crea venituri pentru Bucuresti. Incepand de la meciuri de fotbal ce se desfasoara contra cost, la evenimente sportive pe care acum avem posibilitatea logistica de a le gazdui, ajungand inclusiv pana la evenimente artistice de genul concertelor care au avut loc pe standion. Si un alt motiv pentru care nu poate fi comparat stadionul cu situatia bisericilor este ca stadionul este unul singur. Era nevoie de el iar pe viitor vom putea sa gazduim si noi evenimente la nivelul celor occidentale. Bine, asta in cazul in care nu rasare pe viitor vreo biserica in mijlocul gazonului.

Cat despre locuri de munca... sunt tare curioasa sa stiu cate carti de munca exista pentru cei care muncesc in biserica. Pentru doamnele ce vand obiecte in biserica, cele care fac curat, cara apa, etc... au carti de munca? Sunt locuri de munca create de biserica? 

Pentru ca daca va referiti la locurile de munca pe care le genereaza afacerile bisericii, nu este un exemplu bun pentru nimeni. Un business este un business pana la urma, iar daca aceasta este pozitia dvs, atunci biserica sa se declare SRL si am incheiat povestea. In acest fel da posibilitate statului sa o impoziteze, si astfel sa beneficieze si economia dupa urma buna starii bisericii. 

Nu stiu in ce calitate imi puteti garanta dvs ceva (referitor la costurile bisericilor), insa daca acest lucru este real de ce nu exista transparenta? Eu stiu din logica precum ca cel ce se stie nevinovat nu se ascunde, iar biserica o face de 25 de ani.