Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Julina

#3232 Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 19:13

#3230: - celei scârbite de biserică  

 Nu am de ce sa strang eu bani pentru biserica(se descurca foarte bine si singura) si daca considerati ca NU AM DREPTUL sa vorbesc despre biserici si numarul lor impresionant, va inselati. EU PLATESC taxe acestui stat. Inte mine si sotul meu care are un job de management in cadrul unei multi nationale, platim acestui stat cu titlu de taxe cuantumul catorva salarii medii. Eu vreau spitale, pentru ca imi este sila sa intru intr-un spital de stat si sunt nevoita sa merg la privat pe banii mei, asta dupa ce platesc 5.5% din salariu statului pentru asigurarea de sanate. Banii mei ajung in schimb la biserici, iar asta imi da mie dreptul sa comentez. Atunci cand biserica se va autofinanta (isi permite sa o faca), poate sa isi faca biserica si pe luna. Deocamdata construieste si pe banii mei. 

Cat despre ce fac eu in viata privata, este strict problema mea. Daca ajut sau nu, daca fac ceva sau nu, nu este motiv de discutie. Si stiti de ce? Pentru ca nu castig din bani publici. Nu ma plateste statul Roman din fonduri publice asa ca fac ce vreau cu banii mei. Singurul care are dreptul sa ma intrebe despre bani, este ANAF-ul. 

Iar daca asta este raspunsul dvs, un atac la persoana bazat pe presupuneri, este doar in dezavantajul dvs.

Eu nu am atacat biserica, ci am scris si punctat lucruri care sunt la vedere. Fiecare om trece in drum spre serviciu pe langa cel putin doua biserici. Bogatia preotilor este la vedere, asa cum este si saracia omului de rand.

Propun un experiment social. 

Romanule sarac, nepastuit, care muncesti pe 600 lei pe luna sau ai pensie de 350lei, mergi la biserica de care apartii si cere preotului sa te ajute. Sa faca "milostenie" si "lucru filantropic" si hai sa vedem ce zice preotul. Te ajuta, sau iti spune ca la biserica nu se cere ci se da?

 

 

Raspunsuri


Musafir

#3237 Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 22:36:22

#3232: Julina - Re: celei scârbite de biserică  

 Ştii câte zeci de oameni trec zilnic şi câte sute lunar? La care se adaugă cei pe care părintele îi cunoaşte personal, sunt fii lui duhovniceşti?Şi toţi vor câte ceva.

Eu am văzut cum sunt ajutaţi. Pentru că merg ceva mai des decât din An în Paşti la biserică. 

Nu ştiu ce salariu ai. Dar de câte ori faci tu milostenie personal?

Evident, lucrurile acestea personale nu se spun public. Eu nu vreau un răspuns. Vreau să te gândeşti când, cum, de câte ori îi ajuţi pe cei care nu au. Şi cu siguranţă sunt şi pe lângă tine.


Musafir

#3240 Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 22:56:49

#3232: Julina - Re: celei scârbite de biserică  

 Cam 30 de lei pe an ajung din taxele unui salariu mediu pe economie la stat pentru culte. La acelasi salariu de 2200 lei / lună, se duc la sănătate 2800 lei anual.

Sigur, vei spune că nu vrei să se ducă nici 5 bani. Corect. Ar trebui să fii întrebată.

Şi eu aş vrea să fiu întrebat când se dau despăgubiri de milioane de euro nejustificaţi, de pildă la ANPR, când se cheltuie bani cu nemiluita pe autostrăzi care nu se termină în veci, când se dau păduri unora care nu au de fapt niciun drept asupra lor şi care lasă mii de hectare de dealuri şi munţi pustii, când se dă aproape un miliard de lei numai construcţiei (nu mai vorbim de întreţinerea năucitoare) Stadionului Naţional. Etc. Etc. Lista este extrem de lungă.