Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3240 Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 22:56

#3232: Julina - Re: celei scârbite de biserică  

 Cam 30 de lei pe an ajung din taxele unui salariu mediu pe economie la stat pentru culte. La acelasi salariu de 2200 lei / lună, se duc la sănătate 2800 lei anual.

Sigur, vei spune că nu vrei să se ducă nici 5 bani. Corect. Ar trebui să fii întrebată.

Şi eu aş vrea să fiu întrebat când se dau despăgubiri de milioane de euro nejustificaţi, de pildă la ANPR, când se cheltuie bani cu nemiluita pe autostrăzi care nu se termină în veci, când se dau păduri unora care nu au de fapt niciun drept asupra lor şi care lasă mii de hectare de dealuri şi munţi pustii, când se dă aproape un miliard de lei numai construcţiei (nu mai vorbim de întreţinerea năucitoare) Stadionului Naţional. Etc. Etc. Lista este extrem de lungă.

Raspunsuri

Julina

#3244 Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 23:21:28

#3240: - Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Suntem de acord aici.

Oricum, in  maxim 4 ani va fi votata o lege ce va oferi publicului larg transparenta in misiunea biserici, cu voia ei sau fara. Dupa modelul Englez adoptat de atfel si in alte state ale Uninuni Europene, cotizatia catre culte se va face de cetatean in parte, fara sa mai fie implicat statul Roman. A fost propusa acum ceva vreme, respinsa la insistentele si presiunea biserici in parlamentul Romaniei, insa totusi, lege europeana nu poate fi amanata la infinit. Va trebui la un moment dat armonizata cu cererile EU(la fel cum va si si cu istoria religiilor care va fi materie optionala alaturi de ora de religie confesionala).

Si astept cu nerabdare acele vremuri, pentru ca experienta mea profesionala in marketing m-a invatat anumite lucruri. Romanul poate fi ortodox in suflet, in statistici, insa Romanul nu isi va cara banii la biserica niciodata daca o face in mod direct. 

Vom fi spectatori cu totii la fel cum au fost si Englezi, cum bisericile au fost parasite intai, vandute, ca mai apoi sa fie transformate in bibloteci, cafenele si ceainarii. 

Eu as opta pentru centre de ajutor, insa am dubii ca atunci biserica va face donatii catre ONG-uri pentru a face aceste centre de ajutor.