Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Sorin

#3060 Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de relig

2015-02-09 20:03

#3059: - Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de religie 

 idioți sunt după ce se dau cu capul de realitate, sunt cetîțenii iubiți de clasele conducătoare și de șefi, umili, supuși, nu au opinie, nu au personalitate, cer milă... întemeiază familii, cresc copii la fel de docili... citez din filmul American Sniper - oamenii sunt oi (turma, cei care nu văd răul decât atunci când le intră în casă și sunt incapabili să reacționeze), sunt lupi (cei răi de dragul răului, care îi mănâncă pe primii) și cîinii ciobănești care apără dezinteresat turma de lupi... turma nu se poate apăra, e blocată mental în supunere și în suferință oarecum masochistă... iar prospeții absolvenți de teologie de care vorbiți sunt „oițe”. se vor însura, se vor lupta să ia o parohie și se vor lupta cu popii bîtrâni „lupi” pentru asta, le vor crește cheltuielile, nevoile familiei... se vor înhăita cu lupii... duceți-vă la un congres de popi să vedeți turma de merțane și bmw-uri, să auziți ca mine discuții între doi colegi de seminar după 20 de ani „ai luat parohia cutare, e buna, faci bani mulți acolo!”. am avut ca preot de parohie în Colentina parcă Stan, avea tarife fixe la orice, bârfea tot cartierul, bea de rupea cu membrii comitetului parohial, venea beat pe la înmormântări și se lăuda cum a afurisit o pizzerie că nu i-a dat decât 50 de lei... dacă nu mă mutam de acolo cream dezlegare de patriarhie să aparțin altei parohii (enoriații împărțiți ca vitele, pe numere, nu cumva să fii liber să-ți alegi preotul), noroc că descoperisem un preot pe Fundeni cu har, care dacă îi dădeam ceva ere bine, la fel și dacă nu, care nici la o nuntă nu vroia să primească bani... dar biserica (,) ca instituție e departe de ce ar trebui să fie...

Raspunsuri


Musafir

#3070 Re: Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de r

2015-02-11 12:07:59

#3060: Sorin - Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de relig 

 Nu cred că mergi des pe la biserică. Altfel ai știi că absolut orice slujbă sau Taină poate fi săvârșită de orice preot ortodox din lumea asta, mai puțin înmormântarea. Așa că nu trebuie să ceri nici un fel de dezlegare de la nimeni ca să pleci în altă parte. Doar dacă ai avut un timp îndelungat același duhohnic, de la el pur și simplu ceri binecuvântare ca să pleci în altă parte. Nimeni nu te poate obliga să rămâi.

În rest, ORICE BISERICĂ ARE O COMUNITATE PAROHIALĂ ALCĂTUITĂ DIN ENORIAȘII DINTR-O ZONĂ - SE NUMEȘTE PAROHIE. ȘI ORICE PAROHIE ARE ȘI ȚINE DE O BISERICĂ! 

Când faci Teologia, știi că preoția nu este meserie, ci misiune, vocație. Și te supui unei ierarhii, ca-n armată. Știi că nu-i ușor. Oricum, preoții sunt și ei oameni, nu sunt îngeri. Exemplele date de tine, să zicem negative, au și o altă față: a greutății de a fii un preot bun. Și tu l-ai întâlnit. Deci există asemenea preoți. Și sunt mulți. Și dacă aceștia au reușit să fie buni - asta înseamnă că trebuie să-i apreciem cu respect pe slujitorii tainelor lui Dumnezeu.

Dacă un medic ucide un pacient - malpraxis - spunem că tot sistemul este neprofesionist și nu mai mergem la doctor când avem nevoie? Același lucru referitor la școală sau justiție.