Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3070 Re: Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de r

2015-02-11 12:07

#3060: Sorin - Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de relig 

 Nu cred că mergi des pe la biserică. Altfel ai știi că absolut orice slujbă sau Taină poate fi săvârșită de orice preot ortodox din lumea asta, mai puțin înmormântarea. Așa că nu trebuie să ceri nici un fel de dezlegare de la nimeni ca să pleci în altă parte. Doar dacă ai avut un timp îndelungat același duhohnic, de la el pur și simplu ceri binecuvântare ca să pleci în altă parte. Nimeni nu te poate obliga să rămâi.

În rest, ORICE BISERICĂ ARE O COMUNITATE PAROHIALĂ ALCĂTUITĂ DIN ENORIAȘII DINTR-O ZONĂ - SE NUMEȘTE PAROHIE. ȘI ORICE PAROHIE ARE ȘI ȚINE DE O BISERICĂ! 

Când faci Teologia, știi că preoția nu este meserie, ci misiune, vocație. Și te supui unei ierarhii, ca-n armată. Știi că nu-i ușor. Oricum, preoții sunt și ei oameni, nu sunt îngeri. Exemplele date de tine, să zicem negative, au și o altă față: a greutății de a fii un preot bun. Și tu l-ai întâlnit. Deci există asemenea preoți. Și sunt mulți. Și dacă aceștia au reușit să fie buni - asta înseamnă că trebuie să-i apreciem cu respect pe slujitorii tainelor lui Dumnezeu.

Dacă un medic ucide un pacient - malpraxis - spunem că tot sistemul este neprofesionist și nu mai mergem la doctor când avem nevoie? Același lucru referitor la școală sau justiție.