Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#3051

2015-02-09 17:14

religia este o materie frumoasa si ar trebui pastrata

Musafir

#3052

2015-02-09 17:16

pastrati religiau!!!

Laur

#3053

2015-02-09 18:02

Sunt oameni fara Dumnezeu cei care vor sa scoata religia din scoli,niste oameni fara morala si etica,care nu stiu altceva decat sa-si gaseasca in subiect care sa-l discute,NISTE COMUNISTI!


Musafir

#3054

2015-02-09 18:13

E buna religia!

Musafir

#3055

2015-02-09 19:07

disprețuind Biserica noastră națională și înjosind-o ,atei și francmasoni cum sunt toți,ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta națională;disprețuind limba prin împestrițări și prin frazeologie străină,au lovit un al doilea element de unitate; disprețuind datinile drepte și vechi și introducând la noi moravurile statelor în decadență,ei au modificat toată viața noastră publică și privată,în așa grad încât românul ajunge a se simți străin în țara sa proprie.

Odinioară o biserică plină de oameni,toți având frica lui Dumnezeu,toți sperând de la El mântuire și îndreptându-și viețile după învățăturile Lui . Siritul speculei ,al vânătorii după avere fără muncă și plăceri materiale a omorât sufletele.

MIHAI EMINESCU 14 august 1882   parcă este mai actual acum atenție români cine vă prostește!

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 19:08


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 19:09


Storin

#3058 copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de religie

2015-02-09 19:31

Trăim cumva în Republica Ortodoxă Română? că dacă se consideră asta, nu ar fi nicio diferență față de orice stat islamic, și dată fiind înverșunarea prozeliților fundamentaliști nu ar mai dura mult până la acte de terorism contra necredincioșilor... Copiii nu sunt îndobitociți îndeajuns de părinți și de un sistem educațional decrepit, ca să fie complet idioți au nevoie de religie... vor religiile să facă educație religioasă? de acord, s-o facă în sistem privat, în biserici, cu „profesori” plătiți de culte din fonduri proprii, în săli și cu utilități pe investiții private, nu din bani publici, nu pe legi laice (revin cu întrebarea: suntem stat fundamentalist ortodox?)... Și așa, religiile sunt o povară pe bugetul de stat, salarii, bani pentru biserici (că cică sunt de utlilitate publică - da, sunt utile pentru clasele conducătoare, politicieni, clerici și interlopi... a apărut o caricatură prin Cațavencu, cu un dialog între Ponta și Mult-Prea-Singurul-Fericit: tu ține-i săraci că proști îi țin eu!), bani grei pentru proiectul megalomanic al catedralei mântuirii neamului (că parcă prin clădiri se mântuie un popor - păi dacă vom fi mântuiți prin mega-catedrala atunci ce ne mai trebuie ore de religie în școala publică? - nu prin religie se salvează acest popor, ci prin educație, prin cultură (în care poate intra și disciplina numită Istoria religiilor și a credințelor religioase), prin cultură civică și politică, prin dezvoltarea abilităților practice și prin dezvoltare personală).

dacă ortodoxia vrea să fie ceea ce pretinde că este, o autoritate morală, atunci trebuie să se reformeze din temelii... Preoțimea să fie prima un exemplu moral, fără scandaluri sexuale (inclusiv sodomie), fără arivismul deșănțat manifestat de clerici, cu mașini și proprietăți de lux, cu trafic de parohii bănoase, cu evaziune fiscală... biserica are afaceri care o transformă în cel mai mare intreprindere în stil mafiot atâta timp cât sunt ascunse, profiturile nefiind impozitate și nicio instituție nu îndrăznește să ia la puricat banii bisericii, plus salariile de la stat, plus multe alte fonduri alocate de politicieni, plus banii încasați fără chitanță de la enoriași (sau pe chitanță o sumă modică, restul bani negri)... Ceea ce se întoarce la comunitate este egal cu zero barat... ar trebui să facă spitale pentru săraci, azile de bătrâni, case de copii, să susțină școli de meserii, teatre, evenimente muzicale „morale”, internate, ar trebui ca în spitalele de stat să fie medici, asistente medicale și îngrijitori călugări(-ițe) plătiți de biserică cărora nu trebuie să le dai mită ca să te îngrijească omenește și să te șteargă creștinește la cur...

Deși se consideră ca fiind strămoșească ortodoxia nu este, oricum, atât de românească pe cât se crede... zalmoxismul ar fi religia noastră dintâi, religia neamului... Ortodoxia a venit ca instituție mult mai târziu, pe linie grecească și rusă, cu o luptă de subjugare între ruși și greci (ba chiar pe vremea de glorie a otomanilor, patriarhia Constantinopolului, centrul defunctului imperiu roman de răsărit era conrtolată de sultani) care pe care mai multă influență... (au cîștigat rușii, din moment ce așa-numita biserică autocefală română e vasală patriarhului Moscovei și deci plătește și tribut pe cale de consecință, bolșevicii tot de la ruși au venit, și preoțimea s-a rugat în fiecare slujbă de sănătatea lor -am auzit cu urechile mele pe vremea când mama mă exorciza în fiecare duminică câte 4 ore în picioare pe nemâncate de leșinam în biserică - cum au făcut-o și pentru boieri și cum o fac și pentru comuniștii capitaliști de azi, fie ei din psd, pnl pdl, ppdd etc). Până pe la secularizarea lui Cuza în biserici se predica în greacă / slavonă și cărțile erau scrise cu litere chirilice, iar majoritatea mânăstirilor erau grecești și ruse, stăpâneau cam un sfert din teritoriul agricol din Moldova și Muntenia și foloseau atât iobagi, care erau vânduți / donați la pachet cu moșiile 9cf DEX iobag e țăranul legat de glie!), cât și sclavi țigani... Cine neagă sclavagismul bisericii ortodoxe românești să se ducă la școală și să chiulească de la orele de religie. Creștinismul însuși e pătat de sânge nevinovat, nu doar prin celebrele cruciade... Inchiziția a dat înapoi cu un mileniu spiritualitatea omenirii, iar Vaticanul ține sub cheie dovada crimelor împotriva umanității. Oricum, cele 3 milenii de religism, cel puțin de la moziasm, cu 2 de creștinism și încă unul și jumătate de islamism nu au mântuit niciun neam, nici moral nu a reușit să ridice umanitatea, e o eră de satgnare, de războaie în numele divinității, de îndobitocire spirituală (crede și nu cerceta, roagă-te să primești și așteaptă să primești nu să obții singur, iar dacă ți-a luat și nu ți-a dat înseamnă că ești păcătos... ș.a.m.d.), de exploatare materială în folosul clericilor... O eră de preaslăvire a morții și nu a vieții, a fricii de păcat și nu a bucuriei vieții, o eră de trăire în conflict interior continuu între firea umană și amenințările cu iadul veșnic...

Biserica ortodoxă nu dorește ca românii să gândească și să cerceteze, se poartă ca o clasă conducătoare aliată întotdeauna Puterii, celor bogați și puternici, fie boieri, fie monarhi, fie comuniști, fie politicieni / comunisto-securisto-capitaliști sălbatici de 25 de ani încoace. Religiile nu vor decât să continue starea de lucruri de câteva milenii încoace, ordinea socială, supunerea femeii bărbatului și considerarea femeii ca impură la ciclu și după sarcină (= misoginism), supunerea săracului celui bogat, umilința în locul emancipării personale, „mântuirea” numai pe bani (nu pot să uit filmarea cu Becali la așa-zisul munte sfânt, când a dat unui călugăr o sută de euro și ăluia îi sticleau ochii chiar diavolește aș putea zice), să pună biruri pe orice serviciu divin, de la naștere până dincolo de moarte, să continue îndobitocirea noilor generații încă din școală... în timp ce ele, clasele conducătoare (numite mai sus - preoțimea, politrucii și interlopii în frunte cu clanurile țigănești - care se răzbună istoric pentru veacurile de sclavie la români, care și-au schimbat și numele în rromi, adică rromâni... de o să ne dea afară din țară) își văd în continuare de

„Religia - o frază de dânşii inventată / Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, / Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată, / După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată, / Aţi mai purta osânda ca vita de la plug? / / Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea / Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi... / Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea - / Cel ce în astă lume a dus numai durerea / Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi. / / Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine, / Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin; / Averea să le aperi, mărirea ş-a lor bine, / Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine, / Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mân'.” - Eminescu, Împărat și proletar - de mai era nevoie...

Mă dezic de semnatura petiției făcută de un popă în numele meu, din datele cerute cu disperare de la enoriași, de parcă popii sunt la concurs cine bagă mai multe voturi! De fapt cred că le dă lumânări după numărul de voturi electronice! De trăia bunicul ar fi zis că popii apelează la uneltele diavolului ca să-și vadă interesul (el, care prin anii 60 blestema televizorul!). Dacă acest comentariu va fi postat mă aștept la o căruță de blesteme de la fundamentaliști cu mintea netedă... să fie la ei, dar aș zice că săvârșesc un păcat de moarte și vorba aia, Doamne-Doamne nu doarme, e Big Brother, vede tot!


Musafir

#3059 Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de religie

2015-02-09 19:39

#3058: Storin - copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de religie 

 Eu nu am vazut nici un copil idiot care umbla la ora de religie.Sunt copii mai buni ,mai respectuosi,si mai ales sunt ascultatori.Impreuna cu profesorii de religie  parintii poate sa creasca o generatie care o sa fie respectos.sa stiti ca cunosc copii care au terminat TEOLOGIA si nu sunt asa rai cum vorbiti dumneavoastra.

Sorin

#3060 Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de relig

2015-02-09 20:03

#3059: - Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de religie 

 idioți sunt după ce se dau cu capul de realitate, sunt cetîțenii iubiți de clasele conducătoare și de șefi, umili, supuși, nu au opinie, nu au personalitate, cer milă... întemeiază familii, cresc copii la fel de docili... citez din filmul American Sniper - oamenii sunt oi (turma, cei care nu văd răul decât atunci când le intră în casă și sunt incapabili să reacționeze), sunt lupi (cei răi de dragul răului, care îi mănâncă pe primii) și cîinii ciobănești care apără dezinteresat turma de lupi... turma nu se poate apăra, e blocată mental în supunere și în suferință oarecum masochistă... iar prospeții absolvenți de teologie de care vorbiți sunt „oițe”. se vor însura, se vor lupta să ia o parohie și se vor lupta cu popii bîtrâni „lupi” pentru asta, le vor crește cheltuielile, nevoile familiei... se vor înhăita cu lupii... duceți-vă la un congres de popi să vedeți turma de merțane și bmw-uri, să auziți ca mine discuții între doi colegi de seminar după 20 de ani „ai luat parohia cutare, e buna, faci bani mulți acolo!”. am avut ca preot de parohie în Colentina parcă Stan, avea tarife fixe la orice, bârfea tot cartierul, bea de rupea cu membrii comitetului parohial, venea beat pe la înmormântări și se lăuda cum a afurisit o pizzerie că nu i-a dat decât 50 de lei... dacă nu mă mutam de acolo cream dezlegare de patriarhie să aparțin altei parohii (enoriații împărțiți ca vitele, pe numere, nu cumva să fii liber să-ți alegi preotul), noroc că descoperisem un preot pe Fundeni cu har, care dacă îi dădeam ceva ere bine, la fel și dacă nu, care nici la o nuntă nu vroia să primească bani... dar biserica (,) ca instituție e departe de ce ar trebui să fie...


Musafir

#3061

2015-02-09 20:08

ce cautati la preotul de la fundeni daca tot considerati ca religia indobitoceste?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 20:40


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 20:46


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 20:52


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 20:54


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 21:11



Musafir

#3067

2015-02-09 21:25

oamenii din ziua de azi vor un dumnezeu pământesc material care să le sporeacă averile banii mâncarea poftele să le prelungească viața asta pământească,zilele.  .asta nu e religie.

nici un om nu rămâne veșnic pe lumea asta. trupul ,materia biologică va putrezi. dar Dumnezeu nu este al morților ci al viilor. omul prin suflet e asemenea lui Dumnezeu. veșnic. omul sufletul trebuie să îl mântuiască nu trupul. dar azi se pune accent pe trup și atât. chiar în cadrul religiei oamenii își desfășoară toate eforturile spre trup.

creștinismul nu este religia trupului ci sufletului. noi nu trebuie să privim doar spre materia asta trecătoare ci spre suflet care este veșnic. dacă am pierdut sufletul am pierdut totul definitiv pe veșnicie.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-09 21:31



Musafir

#3069

2015-02-10 18:10

creștinismul nu poate fi înlocuit cu nici o altă religie. o altă religie nu mai poate apărea . religia este răspunsul la întrebarea mai este ceva după moartea omului? creștinismul a răspuns prin Hristos. în locul lui Hristos nu poate veni decât un antihristos un înlocuitor care va vrea să aducă altceva decât Hristos. o fericire pământească. Hristos este Sfârșitul oricărei alte religii. Hristos a vorbit de o împărăție cerească ,omul este pentru cer nu pentru pământ,prin învierea sufletului din moartea păcatelor.cine vine și promite o religie pământească pentru o împărăție pământească o fericire pământească care se sfârșește cu moartea este un mincinos fiul diavolului . omul va pleca odată din această lume definitiv dar veșnic ori mort cu sufletul ori viu. religia trebuie să  îl pregătească  pe om pentru cer pentru veșnicie nu pentru pământ. să îl ridice pe om la cer. să îl facă viu. Hristos nu poate fi înlocuit cu nimeni niciodată. în cer nu intră nimic necurat. aici trebuie să ne curățim. vorbesc celor ce înțeleg religia utilă pentru lumea asta și viața asta de pe pământ.


Musafir

#3070 Re: Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de r

2015-02-11 12:07

#3060: Sorin - Re: Re: copiii nu sunt indobitociti indeajuns de scoala, ca sa fie complet idioti au nevoie de relig 

 Nu cred că mergi des pe la biserică. Altfel ai știi că absolut orice slujbă sau Taină poate fi săvârșită de orice preot ortodox din lumea asta, mai puțin înmormântarea. Așa că nu trebuie să ceri nici un fel de dezlegare de la nimeni ca să pleci în altă parte. Doar dacă ai avut un timp îndelungat același duhohnic, de la el pur și simplu ceri binecuvântare ca să pleci în altă parte. Nimeni nu te poate obliga să rămâi.

În rest, ORICE BISERICĂ ARE O COMUNITATE PAROHIALĂ ALCĂTUITĂ DIN ENORIAȘII DINTR-O ZONĂ - SE NUMEȘTE PAROHIE. ȘI ORICE PAROHIE ARE ȘI ȚINE DE O BISERICĂ! 

Când faci Teologia, știi că preoția nu este meserie, ci misiune, vocație. Și te supui unei ierarhii, ca-n armată. Știi că nu-i ușor. Oricum, preoții sunt și ei oameni, nu sunt îngeri. Exemplele date de tine, să zicem negative, au și o altă față: a greutății de a fii un preot bun. Și tu l-ai întâlnit. Deci există asemenea preoți. Și sunt mulți. Și dacă aceștia au reușit să fie buni - asta înseamnă că trebuie să-i apreciem cu respect pe slujitorii tainelor lui Dumnezeu.

Dacă un medic ucide un pacient - malpraxis - spunem că tot sistemul este neprofesionist și nu mai mergem la doctor când avem nevoie? Același lucru referitor la școală sau justiție.


Musafir

#3071

2015-02-11 14:03

Sunt clasa a treia eu si prietenii mei suntem de acord cu mentinerea religiei in scolii.

Musafir

#3072

2015-02-11 14:05

Sunt clasa a treia eu si prietenii mei suntem de acord cu mentinerea religiei in scolii

 


Musafir

#3073

2015-02-12 20:39

Luată în ansamblu, societatea românească nu a ajuns la un nivel atât de înălțător al trăirii spirituale, încât să ne permitem luxul de a renunța la studiul religiei în școală.

Musafir

#3074 Re: Re:

2015-02-13 09:45

#2951: - Re:  

 Raspuns pentru comentariul cu numarul 2939:

Nu-ti mai bate atata capul cu asta!

Si Ceausescu si l-a batut si tot nu a fost cum a vrut el!


Musafir

#3075

2015-02-13 14:30

Doresc sustinerea orei de religie din motivul ca parintii mei sunt de origine crestin-ortodoxa si este necesara pentru educatia elevilor. Gruia Octavian Andrei