Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#1884 Re: Re: Re:

2014-12-01 15:42

#1882: elev - Re: Re:  

Dragul meu elev, deşi permite-mi să am rezerve că eşti ce spui. Pari o persoană educată, mă bucur mult că înveţi. Dacă ar fi mulţi tineri ca tine, ar fi o generaţie de aur, o şansă pentru viitorul României. Constituţia însă spune:

Art.32 alin.7): „Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.” 

Disciplina religie se predă în şcolile de stat potrivit Legii Învăţământului nr. 84/1995, republicată, art. 9, alin. (1): „Planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplină şcolară, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia şi confesiunea.Iar ”la solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate să nu frecventeze orele de religie(Până înainte de decizia CCR). În acest caz, situaţia şcolară se încheie fără această disciplină”.

 Aş dori să ai dreptate şi să nu fie decât un val al unor oameni neliniştiţi, care au experienţa unei societaţi fără Dumnezeu, dar experienţa mi-a arătat în 25 de ani cât de multe manipulări se pot face.

Un om fără Dumnezeu va fi mai uşor manipulat. De interese social-economice. În situaţii de dictatură, oamenii credincioşi au rezistat doar pentru că l-au avut pe Dumnezeu. Şi nicio dictatură nu suportă religia. Creştinismul doare cel mai tare. Verifică, nu mă crede pe cuvânt.

p.s. Mi-am făcut prima facultate in comunism, când era cu mult mai greu să faci o facultate decât acum. Şi am făcut-o şi după 20 de ani pe a doua. Am stat alături de tineri. Şi am văzut cât de puţin învaţă, citesc şi ştiu…

 

Te felicit, oricum.

Raspunsuri

elev

#1982 Re: Re: Re: Re:

2014-12-05 16:14:48

#1884: - Re: Re: Re:  

 Imi cer scuze daca ultimul meu post a sunat a atac, dar nu imi plac generalizarile. Se spune ca tinerii de azi nu sunt civilizati si educati. Adevarat, multi nu sunt; dar nu se pot include toti copiii acolo. Vad in fiecare zi oameni needucati, fie ei tineri, adulti, batrani. Nu mi se pare corect sa spun ca toti adultii si batranii sunt needucati si necivilizati.

Consider religia un lucru personal, la fel cum consider sexualitatea. Nu vad de ce ar interesa pe altcineva de ce religie sunt. Fiind un lucru personal, consider ca cel mai bine ar fi sa considere fiecare daca doreste sa faca ora de religie sau nu. Eu nu sunt o persoana religioasa si sunt semi-obligat de lege sa particip la aceste ore, in care aud lucruri imorale: critica, ura aruncata asupra altor oameni, judecarea unor tipuri de oameni. Unde sunt legile religiei crestine? Cele in care se spune sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti si sa nu judeci? Dar nu, vad ca e necesar sa blamam homosexualitatea, alte religii si multe alte lucruri.

Personal, va spun ca nu sunt un om usor manipulabil deloc. Urasc sa fiu manipulat. Nu ma voi lasa niciodata manipulat de interese economice, sociale si de alt tip. Am un standard de educatie, civilizatie, moralitate, cum doriti sa il numiti, care nu poate fi trecut de diverse interese.

Sunt familiar cu faptul ca dictaturile nu sustin religia. Coreea de Nord este inca tara comunista si sunt tara cu cei mai multi atei din lume.

Imi inchipui dificultatea facultatilor de pe vremea comunismului. Singurul lucru bun de atunci era ca toata lumea avea loc de munca si ca eram o tara industrializata destul de puternic. Exista multe tipuri de elevi/studenti. Eu, personal, studiez ce imi place. Normal ca nu citesc foarte mult la materiile predate mot-a-mot dupa carte si din care nu se explica absolut nimic. Nu are rost sa imi pierd timpul incercand sa inteleg ceva care sunt sigur ca nu ma va ajuta in viitor. Sistemul de invatamant trebuie schimbat, trebuie creat din nou; a ramas aproape ca pe vremea de care vorbeati dvs., vremea comunismului. La noi, invatamantul inca se bazeaza pe concurenta dintre elevi. In alte tari din Europa, mai dezvoltate, fiecare lucreaza pentru el si incearca sa primeasca note mai bune ca in ziua precedenta, punandu-se accent si pe lucrul in echipa. Din pacate, nu cred ca vom vedea in Romania acest lucru in viitorul apropiat.