Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Nistor Mihai

#1876 RELIGIA NU TREBUIE SA FIE OBLIGATORIE IN SCOALA

2014-11-30 21:30

 Religia nu este scoasa din scoala, parinti trebuie sa isi inscrie benevol copii la ora de religie, semnati cand va dati odraselele la scoala.


Musafir

#1877

2014-11-30 21:42

"Fără sprijinul religiei, niciun părinte nu poate să ducă la bun sfârșit educația copiilor săi." (Lev Tolstoi)

Musafir

#1878

2014-12-01 08:32

Invatati copii de mici din scoala dreapta credinta si adevarul...
Nicolae
Musafir

#1879

2014-12-01 08:50

Daca vrei sa distrugi un popor ataca si distruge religia si traditiile lui, spunea Dan Puric de curind la o emisiune TV, nimic mai adevarat, suntem crestini ortodoxi si asa vom ramane - Gradina Maicii Domnului;-cum a spus si Papa Ioan Paul al II-lea la vizita in tara noastra.


Musafir

#1880

2014-12-01 10:46

Sper sa rămână religia in scoli.

Musafir

#1881 Re: Re: Re: Re:

2014-12-01 14:53

#1817: - Re: Re: Re:  

 O mica parte din oamenii de stiinta agnostici -- atei:

Enrico Fermi

David Hilbert

Edwin Hubble

Henry Cavendish

Francis Crick

Marie Curie

Charles Darwin

Paul Dirac

Albert Einstein

Rosalind Franklin

Murray Gell-Mann

August Kekule

Michio Kaku

Joseph Louis Lagrange

Henri Poincare

Carl Sagan

Leo Szilard

Edward Teller

--

Paul Broca

James Chadwick

Stephen Hawking

Peter Higgs

Irene Joliot-Curie

John Forbes Nash

Alfred Nobel

Linus Pauling

Erwin Schrodinger

Lee Smolin

Leonard Susskind

Alan Turing

Steve Wozniak

A se observa faptul ca majoritatea sunt oameni de stiinta din ultimul secol/ultimele 2 secole. De ce nu existau si inainte? Pentru ca Biserica Catolica ii omora (din nou, exemplu: Giordano Bruno, el nefiind agnostic/ateu, ci doar sustinea o teorie cosmologica care s-a adeverit)

Nimic nu este dat pentru vesnicie. Aici sunt de acord cu dvs. Nimic nu e vesnic, nici chiar omul. Ne place sa credem ca dupa moarte exista alta viata, ca nu am trait un numar scurt de ani pe Pamant si atat a fost. Consider acest lucru adevarat, cum ca nu exista viata dupa moarte; suntem doar rezultatul unui proces evolutiv ce a durat milioane, miliarde de ani. Gandim, scriem, citim datorita unor procese chimice, fizice - electrice (samd) din organism.

Sa inteleg ca nu ii considerati adevarati intelectuali pe Stephen Hawking, Erwin Schrodinger, Leonard Susskind? E bine... sa inteleg ca intelectual adevarat e patriarhul. Nu am inteles partea cu habotnic. Am crezut ca nu stiu eu definitia exacta pentru cuvant, dar cred ca ati gresit dvs.

Eu accept orice argumente, atat timp cat au o baza stiintifica. Nu imi puteti spune ca 1+1 = 3 fara sa imi demonstrati. Cand imi demonstrati dpdv stiintific (logic), voi crede acest lucru.

elev

#1882 Re: Re:

2014-12-01 15:02

#1816: Luciditate - Re:  

 Printr-un ordin dat de minister si de CCR (nu stiu legea exact, nici nu trebuie) se pune religia ca materie care nu e obligatorie. Daca nu e obligatorie, inseamna ca trebuie sa fac cerere ca sa nu mai particip? LOGIC e sa fac cerere daca DORESC sa particip, nu daca NU doresc. Dar e greu cu lumea spalata pe creier de BOR... pana si logica de baza din creier a disparut.

Si din cate stiu eu, limba romana e materie obligatorie, unde nu se poate face cerere de renuntare. La fel si cazul istoriei.

Nu e un drept sa se predea religia. E optional si puteti sa recititi partea logica scrisa de mine mai sus daca nu ati inteles-o de prima data.

Directorii de scoli despre care vorbiti sunt 1 la 1 milion.

Si va rog sa vorbiti pentru copilul dvs (daca aveti) cand spuneti ca nu vrea sa faca aproape nimic. Nu stiti cata munca depun unii pentru scoala, cat efort (vorbesc din proprie experienta). Probabil asta a fost gandirea dvs: sa treceti scoala, sa aveti o diploma si sa gasiti un loc de munca cu salar mare (nu cred ca v-a iesit, asa e?), asta nu inseamna ca toata lumea are aceeasi gandire.


Musafir

#1883

2014-12-01 15:10

Sunt intu totul de acord cu acest articol-apel,am speranta int-o rezolvare ,spre binele natiunii.Amin.

Musafir

#1884 Re: Re: Re:

2014-12-01 15:42

#1882: elev - Re: Re:  

Dragul meu elev, deşi permite-mi să am rezerve că eşti ce spui. Pari o persoană educată, mă bucur mult că înveţi. Dacă ar fi mulţi tineri ca tine, ar fi o generaţie de aur, o şansă pentru viitorul României. Constituţia însă spune:

Art.32 alin.7): „Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.” 

Disciplina religie se predă în şcolile de stat potrivit Legii Învăţământului nr. 84/1995, republicată, art. 9, alin. (1): „Planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplină şcolară, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia şi confesiunea.Iar ”la solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate să nu frecventeze orele de religie(Până înainte de decizia CCR). În acest caz, situaţia şcolară se încheie fără această disciplină”.

 Aş dori să ai dreptate şi să nu fie decât un val al unor oameni neliniştiţi, care au experienţa unei societaţi fără Dumnezeu, dar experienţa mi-a arătat în 25 de ani cât de multe manipulări se pot face.

Un om fără Dumnezeu va fi mai uşor manipulat. De interese social-economice. În situaţii de dictatură, oamenii credincioşi au rezistat doar pentru că l-au avut pe Dumnezeu. Şi nicio dictatură nu suportă religia. Creştinismul doare cel mai tare. Verifică, nu mă crede pe cuvânt.

p.s. Mi-am făcut prima facultate in comunism, când era cu mult mai greu să faci o facultate decât acum. Şi am făcut-o şi după 20 de ani pe a doua. Am stat alături de tineri. Şi am văzut cât de puţin învaţă, citesc şi ştiu…

 

Te felicit, oricum.


Musafir

#1885

2014-12-01 17:09

Ca sa se evite panarama asta ar trebui ca in fiecare contract de studiu (cel care trebuie semnat intre parinti si elevi si scoala) sa fie o casuta pentru a face religie. Cine bifeaza face religie, cine nu bifeaza nu face religie.

Grija voastra sa fie pentru copii vostri, nu aveti nici un drept sa spalati pe creier pe copii altora.


Musafir

#1886

2014-12-01 17:43

Predarea religiei in scoli este esentiala pentru un popor ortodox!Copiii au nevoie de invataturile si de valorile morale pe care aceasta disciplina le preda...

Musafir

#1887

2014-12-01 17:48

Dumnezeu este unul pentru toti, pe care il regasim pretutindeni! Romanii invata asta din scoala inca din clasele mici...de ce sa vrem sa schimbam asta?


Musafir

#1888 Re:

2014-12-01 18:06

#1885: -  

 Chiar ai copii şi te preocupă atât de tare libertatea lor de conştiinţă?

Nu cumva eşti dintre cei care au „alergie” la religie?

Fii pe pace. Creierele nu se spală printr-o materie la care li se spune copiilor să fie morali, să fie buni, să-şi respecte părinţii şi pe ceilalţi oameni. După religie nu devin oamenii zombi. Dar cu siguranţă capătă nobleţe sau cel puţin o vor, alături de demnitate şi respect.

Nicăieri în Biblie nu scrie: „Crede şi nu cerceta!”, ci „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbei.”

Un om care face religie, va fi un om cult, cu deschidere şi profunzime.

99% dintre ateii, agnosticii, anti-religioşii care se exprimă pe net dau dovadă de o incultură crasă şi de un limbaj şi o gândire suburbană. CINE este spălat pe creier?

Mai uşor cu catalogările, pentru că s-ar putea să constaţi că de fapt te lupţi cu oameni cu mai multă cultură decât îţi închipui tu.

Pe lângă faptul că te lupţi în primul rând cu Dumnezeu. Mai încearcă să vezi dincolo de aparenţe. Ştiu că este greu. 

 


Musafir

#1889 Re: Re:

2014-12-01 18:42

#1888: - Re:  

 99% din crestinii ce au comentat aici sunt analfabeti. Unii chiar s-au exprimat la fel de vulgar si agresiv ca  alergicii la religie. 

Sa nu te intereseze pe tine de copii altora. Nu o sa reusiti sa bagati religia pe gatul tuturor.

Daca sunteti asa credinciosi atunci nu ar trebui sa fie asa complicat sa semnati o cerere pentru ca ai vostri copii sa studieze religia.

Am studiat 12 ani in scoala religia, obligat-fortat. Faptul ca eram amenintati ca orice greseala e pedepsita si ca eram obligati sa spunem rugaciunea si sa pupam icoane nu m-a facut decat sa ma indepartez si mai mult de religie. 

Religia e ceva personal. Este decizia ficaruia daca vrea sau nu sa o studieze. Copii NU sunt obligati sa renunte la religie, dar NU sunt nici obligati sa studieze religia daca nu o vor.

Religia nu te face mai cult. Dovada sunt multi credinciosi de aici. Voi, credinciosii, care postiti cu mancarea, dar continuati sa urati si sa barfiti.


Musafir

#1890 Re: Re: Re:

2014-12-01 18:55

#1889: - Re: Re:  

 Ai citit toate comentariile și ai remarcat că 99 la sută sunt analfabeți?

Acum forumul acestei petiții a devenit curățel.  Dar acum două săptămâni "argumentele" pro decizie CCR erau pornografice. Absolut mizerabile... Fotografii foarte explicite. 

Si dacă nu vroiai să faci religie - pentru că te-ai simțit agresat, de ce nu ai făcut cerere să nu mai faci. Era simplu, zic eu. 

Iar tu ești o dovadă că omul este o ființă care primește lucruri la care rezonează.  Astfel dă "reject".

 

Alege numele de user

#1891 Subiect

2014-12-01 19:19

 Ai argumente forte!

Să nu niciodată legătură cu religia. 

O murdărești. 

La mai mulți asemenea ție...

Țara noastră viitor de aur are!

Și multă, multă știință de carte...


Musafir

#1892

2014-12-01 20:54

Sper sa fie totul bine! Doamne-ajuta!

Musafir

#1893

2014-12-02 00:41

Pentru un popor care de la radacini este ortodox,nu admitem sa nu sa se predea religia in scoala.Vom lupta chiar daca ni se va cere sa ne varsam singele!

Musafir

#1894

2014-12-02 00:47

Nu este admisibil sa nu fie predat religia in scoli.Un popor care de la origini este "ortodox"nu se mai poate repeta ca in regimul de trista amintire!Crestinii unitiva si sa ne marturisim credinta!

Musafir

#1895

2014-12-02 07:17

Vă mulțumesc pentru realizarea acestei petiții.

Musafir

#1896

2014-12-02 08:13

Cei care au hotărât să scoată Religia din școli nu se gândesc la Dumnezeu și la poporul român , care s-a născut creștin?Dacă nici lui Dumnezeu nu i-ar păsa de noi , oare cum ar fi?Ce-i mai importantă religia sau distracția exagerată(consumul de alcool, tutun, droguri,petrecerile nocturne din cluburi?
Alba

#1897 Re: REligie?!?!

2014-12-02 13:41

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Daca nu vrei sa  faca religie copiii tai  si pana acum aveai posibilitaea sa nu-i lasi la orele de religie, printr-o simpla declaratie lasata la secretarialtul scolii, deci nu te forteaza nimeni. Dar intreaba-i si pe copiii tai, poate ei isi doresc altceva. Majoritatea elevilor si parintilor doresc sa faca religie la scoala. asa ca, vorbeste doar in numele tau

Oricum , cred ca cinstit ar fi sa spui si carei religii apartii.

ady

#1898 mentinerea religiei in scoli

2014-12-02 13:49

cand eram copil religia in scoli , nu exista , si cu toate acestea oamenii erau mult mai credinciosi, mai apropiati de dumnezeu, se rugau mai mult, acum degeaba se preda religia in scolii ca copii nu mai sunt interesati de ea , iar de vina sunt parintii.In privinta scoaterii religiei din scoli sunt de acord, sunt niste bani aruncati efectiv, cu banii aceia se pot face multe, nu sunt de acord cu imbogatirea hotilor de preoti , pe munca noastra a celor ce muncim cinstit si nu bagam mana in buzunarul oamenilor, cu ce ne-am ales de cand e religia materie ???????????????, cu nimic bun:hotie prostitutie, destrabalare, alcolism, copii nu sunt invatati sa se indrpte catre Dumnezu atunci cand au probleme, li se preda o lectie plictisitoare pentru copii si gata.Daca cei ce predau religia ar fi fost mai aproape de copii , daca in loc de lectii s-ar fi invat o rugaciune, daca s-ar fi facut excursii la manastiri, daca copii ar fi fost invitati duminica la o slujba, {alaturi de invatatori, diriginti} lucruril ar fi stat diferit, daca in timpul orei elevii ar fi fost dusi sa aprinda o lumanare la biserica, lucrurile ar fi stat cu totul diferit, dar cei ce predau aceasta materie au un singur interes :MATERIAL, si  nu -i intereseaza de partea spirituala a copiilor , in concluzie copii vad doar partea negativa si se gandesc ca daca  preotul  care ar trebui sa fie un exemplu pozitiv , se gandeste doar la el , ei ca copii de ce nu ar proceda la fel???????????????

ady

#1899 mentinerea religiei in scoli

2014-12-02 13:59

 as vrea sa adaug ca sunt ortodoxa, dar in scolii copii sunt speriatii de religie, si in nici-un caz nu se vor apropia de Dumnezeu asa, parintii ar trebui sa supravegheze copilul mai mult si sa- indrume catre 

Dumnezeu


Musafir

#1900

2014-12-02 14:00

Religia in scoli