Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1801 Re: Re:

2014-11-27 22:38

#1789: denisa - Re:  

 Religia exista pentru a manipula oamenii. Religia gandeste pentru ei. E mai usor sa gandeasca altcineva pentru tine in loc sa gandesti singur. Si astronomia/fizica necesita o gandire intensa si logica pe care nu o poseda multi oameni.

Asta probabil ar fi explica si faptului ca o mare parte dintre oamenii de stiinta sunt agnostici/atei.


Musafir

#1802

2014-11-27 22:49

"Daca nu esti copil cuminte, nu indeplinesti voia Domnului si nu asculti de parinti, vei fi aspru pedepsit. Si nu oricum. Te calca masina, cazi de pe scara, ajungi la spital cu febra mare, iti petreci vacanta in pat sau vei fi ". Daca te rogi inaintea unui concurs il iei, daca nu, il pici. Cit despre alte culte, acestea sint incriminate aproape la unison, deoarece afecteaza "familia si comunitatea Bisericii". Cum "magia, spritismul sau anumite puteri ale yoghinilor sint in strinsa legatura cu lucrarea demonilor", ele trebuie, evident, combatute cu tarie. Asa arata manualele de Religie, materie care va deveni obligatorie, releva un studiu al Ligii Pro Europa, citat de Hotnews.

Violenta, atrocitatile si orori de o inspaimintatoare diversitate abunda in manualele de religie ca argument suprem impotriva pacatului si a evitarii pedepsei divine. Fapte banale sint grave incalcari ale poruncilor, iar divinitatea este prezentata fie ca o entitate necrutatoare, capabila de razbunari ingrozitoare, fie ca un comerciant de indulgente. Filozofia de baza a manualelor pare a fi: gresesc, sint pedepsit, ma rog, cistig. Dumnezeu cel iertator si bun, esenta crestinismului, lipseste sau este un personaj secundar.

1. Frica de Dumnezeu si de pedeapsa

Faptele rele sint atit de multe, incit oricind poti cadea in pacat. Mai ales cind esti un copil de numai 7 ani si iti place sa bati mingea pe strada si sa dormi pina la 10 dimineata, uitind in schimb sa-ti faci cruce cind treci prin dreptul unei biserici.

Manualul de Religie pentru clasa I, al Editurii Sf. Mina Iasi ( autori Camelia Muha, Maria Orzetic si Elena Mocanu) arata si care este pedeapsa divina pentru aceste abateri: te calca masina.

"Neascultarea se pedepseste", avertizeaza cele trei doamne - autoare. La pagina 23, o fetita se joaca "neglijent": urmarea, ajunge la pat cu medicul la capatii. Poezioara moralizatoare, pe masura pozelor, suna cam asa " Alina, a mea colega,/ E-n spital de-o saptamina/ Jucindu-se fara grija/ Ea, cazind, si-a rupt o mina".

In Abecedarul Micului Crestin, Ed. Didactica si Pedagogica, 2002, autor Preot Ioan Sauca, Dumnezeu este mereu vigilent, vede tot si nu iarta nimic. Morala crestina arata in felul urmator.
" Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". Baiatul a cazut, poza il arata zacind inconstient, si a ajuns la medic cu capul spart. In schimb, rindunelele zboara fericite si ii multumesc lui Dumnezeu.

Manualul de Religie pentru clasa a III-a, nu doar ca il infatiseaza pe Dumnezeu ca pe un erou de film horror, dar ii intreaba pe copii cum ar trebui sa procedeze ca sa scape de "pedeapsa parintilor", sugerindu-se ca Dumnezeu, mina in mina cu parintii, sint autorii ororilor.
"Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele: a transformat in singe apa riului Nil; a acoperit cu broaste tot pamintul Egiptului; au aparut tintari peste tot; a umplut casele si pamintul egiptenilor cu tauni; au murit de foame multe vite; au aparut rani si bube pe oameni si pe vite; a trimis grindina, apoi lacuste care au distrus totul; a trimis intuneric; a ucis pe primii baietii nou nascuti".

La sfirsitul atrocitatilor, copilul este pus sa comenteze si sa relateze un moment din viata cind " Dumnezeu l-a pedepsit pentru o greseala". Fapele bune par sa fi disparut din religia ortodoxa, asa cum apare ea in manualele Ministerului.

Pentru elevii mai mari, pedepsele sint pe masura virstei, asa cum reies ele din Caietul de Religie crestin ortodoxa pentru clasa a VIII-a.
" Dupa Judecata de Apoi, dreptii vor merge sa se veseleasca in imparatia lui Dumnezeu, iar pacatosii vor fi aruncati in intunericul cel mai dinafara, unde va fi plingerea si scrisnirea dintilor".

2. Comertul cu divinitatea

Manualul de Religie pentru clasa I, Editura Sf Mina, ii invata pe micuti cum sa investeasca in Dumnezeu rugi pentru a li se indeplini dorintele. Poza unei fetite care sa roaga sa cistige primul loc la un campionat de sah este deosebit de sugestiva. Rugamintea ii este indeplinita si fotografia sugereaza ca ceilalti competitori care nu s-au adresat Domnului nu au avut acelasi noroc. Morala e clara:
" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns".

Folosul practic al rugaciunilor este afirmat explicit la pagina 37.
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos".


Musafir

#1803

2014-11-27 22:50

In loc sa inveti pentru examene, mai bine te rogi. De asta majoritatea crestinilor de aici sunt analfabeti.


Musafir

#1804

2014-11-27 22:51

Uitati mai sus balariile din cartile de religie!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-11-27 23:12


Andrei

#1806

2014-11-27 23:16

Popor cre(s)tin...

Religia geto-dacilor se caracterizează prin următoarele:

  1. credința in Zalmoxis
  2. aniconism (include si interdicția scrisului religios)
  3. rolul important al muzicii
  4. resurectia ciclica a zeului suprem
  5. ritualuri privind "imortalizarea"
  6. inițierea

Asta ca sa va cunoasteti stramosii adevarati.

Andrei

#1807

2014-11-27 23:23

16 945 persoane au semnat această petiție. Semnăturile provin de la 13 845 adresa IP diferite.

V-a invatat frumos religia voastra... a fura e un lucru bun, nu ? Sa furati 22%... cred ca vreti sa-l ajungeti pe poanta. Ipocritilor !


Musafir

#1808 Re:

2014-11-28 02:00

#1807: Andrei -  

Uitate la mai toate petițiile de aici că practică aceeași metodă de a plasa mai multe semnături de pe același ID.

Vă cam grăbiți să aduceți acuze fără să cercetați. 

Antonia

#1809 Re: Re: REligie?!?!

2014-11-28 02:39

#401: - Re: REligie?!?!  

 bine argumentat!

noi

#1810 religia

2014-11-28 05:11

suntem de acord cu religia

eu

#1811

2014-11-28 07:38

cred  ca eliminarea religiei din scoala este o lovitura puternica pt b.o.r. dorim sa se mentina ora de religie. doamne ajuta.


Musafir

#1812

2014-11-28 09:54

Petitia asta nu are obiect.

Decizia CC nu elimina orele de religie din scoli, ci doar schimba modul de inscriere la aceste ore din "opt-out" in "opt-in", adica cine vrea religie trebuie sa completeze o cerere.

Deci nu va mai agitati, cine vrea religie va face in continuare exact ca si pana acum. Chiar nu aveti de ce sa va faceti probleme.


Musafir

#1813

2014-11-28 11:23

Scoaterea religiei din scoli ar fi o catastrofa pentru sanatatea spirituala si morala si asa subrezita de mass media a tinerilor.

Musafir

#1814 Re: Re:

2014-11-28 11:49

#1808: - Re:  

 Si cu ce ma incalzeste pe mine ca altii fac acelasi lucru? Parca legile crestine spuneau sa fii mereu corect si onest. Asta nu e corectitudine si nu e onestitate.


Musafir

#1815

2014-11-28 12:02

Sunt de acord cu mentinerea studiului religiei in scoala
Luciditate

#1816 Re:

2014-11-28 12:15

#1812: -  

 S-a înțeles foarte clar asta, de către cei mai mulți.

Problema care deranjeaza este că cei care vor să facă religie, și care în paranteză sunt mult mai mulți decât ceilalți, trebuie să facă cerere. De mâine hai să facă cerere și cei care vor să studieye limba română sau istoria românilor, pentru că există o minoritate, poate chiar mult mai consistentă, care nu vrea să facă aceste materii, poate chiar din cauza unei probleme de conștiință.

Sau mâine 0,0005 % populație să zicem chineză, care are cetățenie în țara noastră, consideră că îi discriminăm punându-i să învețe istoria românilor să zicem.

Și de când pentru un drept trebuie să fac cerere?

Poate mâine voi face cerere să mi se dea dreptul să respir...

Și așa sunt directori de școli care îi îndemnau pe părinți să nu opteze pt.religie!

Ce va mai fi? Cum se va începe anul viitor de exemplu, cu câți profesori...

Sunt multe intrebări de pus, multe interese de cercetat...

Oricum, dacă îi întrebi pe elevi, ei n-ar mai vrea să facă aproape nimic, dar să treacă școala, să aibe diplome, și să se angajeze din prima cu salarii mari. ( nu vorbim că nu sunt locuri de muncă...)

 


Musafir

#1817 Re: Re: Re:

2014-11-28 12:26

#1801: - Re: Re:  

 O mare parte dintre oamenii de știință și cultură nu sunt agnostici sau atei.

N-ai crede, dar aceste două te apropie de Dumnezeu, pentru că știi că mai ai mult până la limitele cunoașterii.

Un amănunt mic poate să-ți schimbe total o teorie.

Abia atunci vezi că nimic nu este în mod absolut dat și înțeles pentru veșnicie.

Iar adevărații intelectuali nu sunt nici pe departe atât de habotnici ca ateii.

Uitați-vă la cei mai mulți care au ochelari de cal, nu acceptă niciun fel de argumente.


Musafir

#1818 Re:

2014-11-28 12:35

#1802: -  

Ai dreptate! DAR sunt singurele manuale care şchioapătă? 

Pe de altă parte, chiar crezi că nu contează numic din ceea  ce faci? Chiar facem tot ce vrem, rănindu-i pe ceilalţi, şi nu se întoarce energia aceasta negativă de unde a pornit.

Iar explicaţii vin din ce în ce mai tare şi de pe tărâmul ştiinţei - medicale, psihologice, etc.

Stefanua
Musafir

#1819 Religie

2014-11-28 12:39

Nu ar trebui sa renuntam la Religie,deoarece ne ajuta in viiitor.

Intreb şi eu „CULTURA” atee

#1820 Re:

2014-11-28 12:42

#1776: tot eu -  

 Săracul de tine! Religia te face să gîndeşti mai adânc şi mai mult la relaţiile cu ceilalţi, creează oameni care-şi pun mult mai multe întrebări, GÂNDESC şi CITESC mult mai mult decât o fac cei care deţin adevărul „absolut”: ateii şi agnosticii.

Apropo,

DE CE 99%, hai 95% au un limbaj şi o gândire sub limită?

Pentru că sunt cultivaţi şi inteligenţi?

De ce sunt violenţi în exprimare, murdăresc şi impun voinţa lor?


Musafir

#1821

2014-11-28 13:49

Mi-e mila de cei care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu in viata lor! Cand Il ai in viata ta, simti ca traiesti cu adevarat. Bucuria sufleteasca pe care o ai cand Il simti pe Dumnezeu aproape, nu se compara cu nicio fericire pamanteasca, cu nicio placere trupeasca. Ati citit cartile  cu vietile Sfintilor, care aveau trairi duhovnicesti mai presus de omenesc? De ce vreti sa va limitati, sa traiti viata precum fapturile necuvantatoare? Cunoaste-L pe Dumnezeu si te vei simti o fiinta care vede in toti oamenii ceva bun. Dumnezeu te face sa iubesti, sa ierti, sa nu raspunzi raului cu rau. E greu sa fii bun crestin si sa-L urmezi pe Dumnezeu, e greu sa te lepezi de toate viciile, patimile omenesti, de aceea e mai usor sa spui : nu este Dumnezeu. Cauta-L si Il vei gasi! Un om ar fi spus lui Dumnezeu: " Doamne te-am cautat peste tot, te-am cautat sus, Tu erai jos, te-am cautat jos, Tu erai sus! Iar Dumnezeu i-a raspuns: Insa nu m-ai cautat unde sunt tot timpul, in sufletul tau!   

„Dacă crezi în Dumnezeu și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar El există, atunci ai pierdut totul.”

NU vedeti ca ne pierdem in amanunte, departe de greselile omenesti, de manuale, etc. aici vorbim de Dumnezeu.  Nu vrem sa-L pierdem, dar sunt convinsa, ca El nu ne va pierde!


Musafir

#1822

2014-11-28 14:38

NIHIL SINE DEO

Musafir

#1823 Re:

2014-11-28 14:43

#1821: -  

În sfârşit un comentariu nu numai decent, dar plin de miez.

Din păcate, mulţi din oaspeţii acestei petiţii, care au intrat să ne spună cât de habotnici şi proşti sunt creştini, nu cunosc şi nu vor să cunoască nimic din ceea ce nu este în zona lor de interes. Despre frumuseţe, sfinţenie, jerfă, n-au auzit. Şi nici nu vor să audă. Fizic nu-l suportă pe Dumnezeu.

Dacă mâine ştiinţa, dumnezeul lor, le demostrează că noi am văzut şi înţeles mai multe decât pot şi vor ei s-o facă, ce vor zice?

 


Musafir

#1824 Re:

2014-11-28 14:47

#1802: -  

 Dacă tot dai lecţii, fiindcă tu eşti desăvârşit, postează un text scris conform normelor de redactare ale Academiei Române.


Musafir

#1825 Re: Re:

2014-11-28 15:00

#205: profudereligie blogspot ro - Re:  

 Nu ţi-aş dori să faci cunoştinţă cu el!

Dar la cât de doritor eşti să laşi uşa deschisă răului, pentru că oricum nu-L vrei pa Dumnezeu în viaţa ta, s-ar putea să ai o mare şansă.

Dar va fi cam greu să te desparţi de el. Pentru că nu cunoaşte că tu eşti un om LIBER, deştept şi deţinător al ADEVĂRULUI absolut.

Doamne-ajută!