Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #1884 Re: Re: Re:

2014-12-01 15:42

#1882: elev - Re: Re:  

Dragul meu elev, deşi permite-mi să am rezerve că eşti ce spui. Pari o persoană educată, mă bucur mult că înveţi. Dacă ar fi mulţi tineri ca tine, ar fi o generaţie de aur, o şansă pentru viitorul României. Constituţia însă spune:

Art.32 alin.7): „Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.” 

Disciplina religie se predă în şcolile de stat potrivit Legii Învăţământului nr. 84/1995, republicată, art. 9, alin. (1): „Planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplină şcolară, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia şi confesiunea.Iar ”la solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate să nu frecventeze orele de religie(Până înainte de decizia CCR). În acest caz, situaţia şcolară se încheie fără această disciplină”.

 Aş dori să ai dreptate şi să nu fie decât un val al unor oameni neliniştiţi, care au experienţa unei societaţi fără Dumnezeu, dar experienţa mi-a arătat în 25 de ani cât de multe manipulări se pot face.

Un om fără Dumnezeu va fi mai uşor manipulat. De interese social-economice. În situaţii de dictatură, oamenii credincioşi au rezistat doar pentru că l-au avut pe Dumnezeu. Şi nicio dictatură nu suportă religia. Creştinismul doare cel mai tare. Verifică, nu mă crede pe cuvânt.

p.s. Mi-am făcut prima facultate in comunism, când era cu mult mai greu să faci o facultate decât acum. Şi am făcut-o şi după 20 de ani pe a doua. Am stat alături de tineri. Şi am văzut cât de puţin învaţă, citesc şi ştiu…

 

Te felicit, oricum.