Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post


Musafir

#129 tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

2014-02-12 22:06

"În 1992, fiind pe şantierul de la Brăneşti, pe traseul viitoarei Autostrăzi a Soarelui, am descoperit şi un tezaur de tetradrahme thasiene – format din 149 monede, de argint, de vreo 22 de grame fiecare, emise în Insula Thassos, folosite de geto-daci. Am arătat atunci că valorificarea acestui tezaur ar conduce la acoperirea tuturor cheltuielilor legate de cercetările desfăşurate în acei ani."
Frumos dar ce s-a intamplat cu acel tezaur ???deoarece nu apare mentionat in nici o baza de date a MNIR sau altundeva.S-a valorificat pentru a continua cercetarile sau s-a valorificat pentru a finanta cheltuielile personale ale cuiva ??
il citez pe dl Paul Damian MNIR revista Clipa :
http://www.revistaclipa.com/siteupdate/?tag=monede

Raspunsuri

Numismat

#131 Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

2014-02-12 22:18:21

#129: - tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

Si cum ati verificat baza de date a MNIR, ca nu prea e publica? Iar Paul Damian nu e numismat. O fi predat tezaurului personalului de specialitate al sectiei pastorite de actualul director. Iar daca imi gasiti o baza de date interna publica la orice muzeu din Romania, in afara celor dedicate unor proiecte punctuale...atunci ma inclin reverentios. De aceea, drag coleg de la MNIR.....te sfatuiesc sa te duci sa-l intrebi pe Paul Damian sau sa-ti intrebi neamurile prin alianta.