Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

Numismat

#131 Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

2014-02-12 22:18

#129: - tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

Si cum ati verificat baza de date a MNIR, ca nu prea e publica? Iar Paul Damian nu e numismat. O fi predat tezaurului personalului de specialitate al sectiei pastorite de actualul director. Iar daca imi gasiti o baza de date interna publica la orice muzeu din Romania, in afara celor dedicate unor proiecte punctuale...atunci ma inclin reverentios. De aceea, drag coleg de la MNIR.....te sfatuiesc sa te duci sa-l intrebi pe Paul Damian sau sa-ti intrebi neamurile prin alianta.

Raspunsuri


Musafir

#134 Re: Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

2014-02-12 22:32:28

#131: Numismat - Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

Nu fac parte din casta dvs. si consider ca un tezaur de o asemenea valoare ar fi fost normal sa fie mentionat macar intr-o lucrare de specialitate, sa fie un punct de reper, sa fie ceva....dar cele mai importante artefacte descoperite acolo si care au facut subiect de dezbatere a mai multor articole de specialitate au fost : FRAGMENTE DE CERAMICA,CUPTOARE DE LUT,LOCUINTE BORDEI SI GROPI MENAJERE!!!!!!!!!!!!!!!!!! asa ca dl arheologi unde sunt monedele?unde este tezaurul?sunt curios si eu de.....au trecut ceva ani de atunci dar nu au disparut toate urmele acestui tezaur.Toata stima.


Musafir

#135 Re: Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

2014-02-12 22:41:24

#131: Numismat - Re: tezaur 149 monede argint Insula Thassos neregasit in nici un document oficial

inca o problema ... bazele de date interne care nu sunt publice, ce convenabil, sunt cu circuit intern pentru a preveni informarea cautatorilor de comori DAR in acelasi timp sunt un paravan pentru a masca posibilele miscari ale unor bunuri care nu vor aparea in vitrina vreunui muzeu niciodata.Adica se gaseste ceva extrem de important, ca de exemplu acest tezaur, si se baga in baza interna unde se pierde urma lui , in loc sa fie expus la muzeu unde ii este locul.