S.O.S. familia!

Quoted post


Musafir

#2513 Re: Re:

2013-09-12 16:09

#2511: Cătălin M. - Re:

Pai nu voi, astia nascuti in perioada ceausista va dati mari fanatici religiosi? La asta ma refeream, nu la faptul ca Ceausescu darama biserici.

Raspunsuri

Cătălin M.

#2517 Re: Re: Re:

2013-09-12 17:01:35

#2513: - Re: Re:

Ideea era că "generaţiile ceauşiste" nu au cum să manifeste un fanatism religios din simplul fapt că au fost educate în spiritul materialist al vremii. Cînd ţi se spune incă din clasele primare că Dumnezeu nu există, că religia este o superstiţie în care cred doar babele proaste iar partidul, în frunte cu multiubitul tovarăş este singurul călăuzitor al omului spre cele mai înalte culmi nu cred că poţi deveni "fanatic religios". Sau poate ca da, dar unul de altă factură, căci şi comunismul era o religie în sine.

Că mulţi din cei născuţi în acea perioadă au devenit credincioşi are mai multe cauze: faptul că au depăşit perioada de determinism hormonal, cînd neliniştea sexuală este mai puternică decît raţiunea, faptul că vîrstă i-a înţelepţit, dîndu-şi seamă că lumea pur materială este o absurditate, ajungînd astfel să-şi modifice scara axiologică, în care valori ca tradiţie, rădăcini, neam, familie, cultură, credinţă, libertate, fericire nu mai sînt doar vorbe goale sau prost înţelese şi nici speculaţii ideologice etc.

Ce e ciudat este faptul că generaţiile actuale dezvoltă un ateism la fel de agresiv (în cel mai bun caz un relativism religios dizolvant), deşi se presupune că nu mai au parte de aceeaşi educaţie materialistă ca acum 30-40 de ani şi chiar studiază religie 12 ani. Dar timpul trece şi pentru ele.

 




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...