Noul spital al Brasovului

Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

/ #78 Re:

2015-10-03 10:24

#77: -  

 Vă mulţumesc pentru aprecieri, pentru argumentaţie şi pentru realismul dumneavoastră (acesta din urmă fiind reprezentat de îndoiala că această acţiune va avea finalitate efectivă). Toate acestea sunt pătrunse de (probabil) experienţa dumneavoastră de viaţă în România noastră şi, sincer, nici nu vă pot contrazice prea mult, pentru că nu sunteţi singurul care îmi comunică nota aceasta de pesimism.

Însă mă întristează (deşi nu într-atât ca să mă doară) dubiile dumneavoastră referitoare la posibilitatea ca acest demers să aibă conotaţie politică. Vă declar cu absolută sinceritate că nu are, nici ca miză personală şi nici ca miză de grup. Este adevărat că sunt unul dintre medicii (nu puţini) care şi-au asumat asocierea imaginii publice cu una dintre doctrinele politice actuale (deşi doctrinele şi-au cam pierdut pe drum în ultimul timp principiile). Dar eu am lansat proiectul dezvoltării sistemului public spitalicesc de acum 10 ani, ca director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, iar acum nu am făcut decât să identific o oportunitate care se poate dovedi istorică! Aceea ca fonduri aflate la dispoziţia Ministerului Sănătăţii să fie, în sfârşit, alocate pe criterii corecte, prin forţa argumentelor, dar şi prin forţa presiunii demersului cetăţenesc, prin implicare civică!

Mai mult decât atât, doresc să fac o completare: nu numai cei internaţi în spitalele publice înţeleg cele cuprinse în petiţie, ci, mai ales, cei care sunt nevoiţi să lucreze în aceste condiţii şi care au semnat în număr mare susţinerea ei.

Pentru că preţuiesc argumentaţia dumneavoastră, deşi sistemul petiţiei on-line nu-mi permite să ştiu cine sunteţi (deci, nu vă cunosc!), vă rog să mă contactaţi pentru a face parte din grupul celor care vor decide ce paşi trebuie făcuţi mai departe. Numai aşa vă veţi afla printre cei care o să-şi înfrângă neîncrederea uşor mioritică a plecării fără speranţă a capului condusului în faţa conducătorului, ca atitudine de capitulare. Doresc mult ca în viitor această mişcare să însemne o reverenţă în faţa celor care şi-au făctu datoria faţă de noi, cetăţenii.

Cu stimă, Dan Grigorescu