Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Elise

/ #3228 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-05 15:18

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

Am uitat sa semnez mesajul si l-am scris din nou, pentru ca mai am de adaugat unele lucruri.

 Matei 13:41-42, ce ati prezentat dumneavoastra, se refera la Judecata sufletului, dupa moarte. Toti oamenii care fac faradelegi, toti cei care fac rau, de exemplu crime si alte nenorociri, si nu se pocaiesc, nu regreta fapta rea, nu le pare rau nici pe patul de moarte (si exista astfel de oameni), vor ajunge in iad. Acela este iadul.

Omul are aceasta viata, pentru a-si indrepta faptele rele, dincolo nu se mai poate face mare lucru, decat daca cei din familie se roaga, pentru persoana respectiva.
Exista oameni care fac rau si nu regreta, ba chiar le place. Spre exemplu, exista criminali, care si-au marturisit crimele cu sange rece, neavand nicio urma de regret, in fata parintilor victimei.
Ce ar mai putea sa faca Dumnezeu pentru ei?
Avem invatatura Lui Hristos, daca vrem sa ascultam bine, daca nu, asta e.
Avem aceasta viata, pentru a ne indrepta, iar Dumnezeu iarta, orice pacat, oricat de mare ar fi, chiar si o crima, daca omul se intoarce la El, regreta si se caieste de tot ce a facut, schimbandu-si viata in bine. Sunt pline inchisorile de oameni, care s-au indreptat, prin invatatura Lui Hristos.
Noi ne alegem calea.

Referitor la Vechiul Testament, eu nu-l contest, nu-l pun la indoiala, eu spun doar ca in mare  parte   s-a  amestecat cuvantul omului, cu cuvantul Lui Dumnezeu. In Vechiul Testament ne vorbesc proorocii, iar in Noul Testament, Dumnezeu insusi-Ioan capitol 10:30: “Eu şi Tatăl una suntem."
Vechiul Testament mai prezinta si foarte multe lucruri din istoria poporului evreu. Toate popoarele au istoria lor.
Noul Testament, nu poate fi contestat vreodata.
Spre deosebire de celelalte revelatii ale lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos este imaginea cea mai evidenta si mai directa a lui Dumnezeu, iar peste cuvintele si faptele Sale, nu se poate trece asa usor. Daca analizam putin toate religiile majore ale lumii vom vedea ca Buddha, Mahomed, Confucius, Moise... s-au considerat toti invatatori sau profeti. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodata ca ar fi egal cu Dumnezeu. Insa Domnul Iisus Hristos a sustinut ca El este egal cu Dumnezeu. Aceasta il deosebeste pe Iisus de toti ceilalti. El a spus ca Dumnezeu exista si chiar acum va uitati la El. Cand vorbea despre Tatal Sau din Ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era intr-o unitate extrem de stransa, necunoscuta oamenilor. Iisus a spus ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal si ca cine crede in El crede in Tatal. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." El a sustinut ca are calitati pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta pacatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile pacatoase, de a le da o viata bogata si viata vesnica in ceruri. Spre deosebire de alti invatatori care ii determinau pe oameni sa se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus ii conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."
Domnul Iisus Hristos a adus dovezi ca El este cu adevarat Fiul Lui Dumnezeu: A facut ceea ce oamenii nu pot face. A facut minuni. A vindecat bolnavi: orbi, schiopi, surzi; a inviat oameni din morti. A dovedit ca are putere asupra lucrurilor: a inmultit mancarea intr-atat încat au putut manca pe saturate cateva mii de oameni. A facut minuni si in ce priveste natura: a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice sa inceteze. El a spus oamenilor ca daca nu vor sa creada ceea ce le spune, ar trebui sa creada in El macar fiindca vad minunile pe care le face.
La toate aceste minuni, 12 apostoli au fost martori si au scris despre ele.
Cei 12 apostoli si alti mii de sfinti au dus mai departe credinta in Sfanta Treime, lasata de Hristos.
Mai presus de toate, Domnul Iisus Hristos, ne-a lasat o invatatura desavarsita, iubirea aproapelui, iubirea vrajmasilor, iertarea etc.


Credinciosul si ateul, daca nu dau dovada de toleranta, sunt amandoi la fel. Unul cunoaste invatatura Lui Hristos, dar n-o urmeaza, celalalt nu stie nimic despre Hristos.


Botezul este si el necesar, este o protectie divina si face parte tot din invatatura Lui Hristos:
Trimitind pe Sf. Apostoli la propovaduire, Mantuitorul le spune: “Drept aceea, mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh” (Matei 28, 19).
Prin botez, ne unim cu Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh si se iarta pacatele stramosilor. 
Sunt multe lucruri de spus despre botez, va asigur ca are si el rostul sau, in viata crestinului.


Nu spun ca omul ar deveni mai bun, prin ora de religie, dar l-ar ajuta in viata, sa deosebeasca binele de rau. Religia era necesara in scoli, ca orice alta materie, pentru simplul fapt ca nu i-ar fi invatat nimic rau, pe copii.

O sa constatati asta, cu trecerea timpului.

 

Completare...

Spuneati ca doar 40% din copii, au ales religia, dar asta se intampla mereu cu materiile optionale, pentru ca majoritatea copiilor, vor cat mai putine discipline de studiu, cat mai putine teme, cat mai mult timp liber pentru distractie. Ei nu vor alege materiile optionale, nu pentru ca nu le plac, ca n-ai cum sa spui, ca o mancare nu este buna, daca nu gusti din ea.

Intr-o tara ca Romania, care a ajuns rusinea Europei si a tuturor continentelor, fiind considerata de toti strainii, tara cu cei mai multi hoti, criminali, violatori, proxeneti etc, eu cred ca religia isi avea locul in scoli, pentru ca reprezenta, o ora de moralitate, o invatatura a Lui Hristos demna de urmat si multe lucruri pe care copiii ar trebui sa le asculte, avand in vedere, ca multi parinti, poate nu au timp sa le explice, ce este bine si ce este rau in lume. Poate este un lucru dur, ce spun acum, dar nu pot sa ma prefac, ca nu vad ce se intampla.

De ce nu devine optionala o materie , precum sportul, la care multi copii se accidenteaza, nefiind capabili, sa faca unele exercitii mai grele, cum ar fi saritul caprei etc? Sau, de ce nu devine matematica optionala, in liceele cu profil uman?

Sunt doar exemple...nu trebuie luate in considerare.

De ce tocmai religia devine optionala intr-o tara ca Romania, cand multe tari din vestul Europei, care nu au imaginea pe care o are Romania, au aceasta ora de religie in scoli?

Ma intreb si eu...

 

Va mai scriu o povestioara, din fapte reale, care pe mine ma impresioneaza, de fiecare data, cand o aud si cred ca are foarte mult adevar in ea:

“Domnilor,însărcinarea pe care am primit-o este foarte uşoară. Acuzatul îşi recunoaşte vina,prin urmare e puţin de apărat la dânsul.Totuşi,mă simt chemat să spun câteva cuvinte.

Inaintea mea şi a judecătorilor văd pusă Crucea;se află aici,în sala în care acuzatul va fi condamnat.Imi pun,însă,întrebarea de ce nu se găseşte Sfânta Cruce şi în şcoli,în fiecare sală de învăţământ, oriunde se află şi învaţă copiii.

De ce condamnatul vede crucea abia astăzi,aici,în sala de judecată, când este prea târziu?

Dacă i s-ar fi arătat încă de pe băncile şcolii,daca i s-ar fi vorbit responsabil despre Cel rastignit pe ea si despre invatatura Lui,e putin probabail ca astăzi acest tânăr ar mai fi aici,în postura de criminal.

Domnilor, Dumneavoastră sunteţi adevăraţii vinovaţi!Pe voi vă acuz! Prin Dumneavoastră se seamănă în popor necredinţa.Condamnaţi-l pe clientul meu,căci aceasta este meseria Dumneavoastră.Eu însă vă acuz pe voi,căci aceasta este datoria mea!”–Extras din pledoaria avocatului unui tânăr de 18 ani acuzat de crimă în 1910.

 

V-am spus, o sa vedeti, cu trecerea timpului, ca omul are nevoie in viata asta, de invatatura Lui Hristos.