Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #373

2014-11-15 18:20

"Elevii nu refuză predarea religiei în şcoli, ci o prezintă ca pe o necesitate. În perioada adolescenţei (anii de liceu), tinerii trec prin unele crize spirituale şi existenţiale, care pot avea repercusiuni grave atât asupra individului, cât şi a societăţii. Ei trăiesc o dramă şi în acest moment ei au nevoie de răspunsurile religiei care îi încurajează şi îi motivează în viaţă. Nu trebuie lăsaţi în braţele anti-culturii, pornografiei, violenţei, drogurilor, alcoolismului etc. Ei devin pe zi ce trece mai greu de stăpânit, iar unii adolescenţi realizează că nu se mai pot controla. Educaţia are o nevoie imperioasă de credinţă, ca de un element de bază al oricărei acţiuni didactice.

Ȋn consecinţă, este de neadmis ca elevii să facă o cerere prin care să participe la o oră care li se cuvine.

Religia nu trebuie scoasă din trunchiul comun, deoarece face parte din trunchiul existenţei umane.

Și este aberant să revenim la condiţiile comunismului despre care credeam că tocmai am scăpat!"

Comunismul a fost pentru poporul roman ortodox adevarata FIARA, incercand si reusind de foarte multe ori sa-i maculeze credinta in Dumnezeu. Sa nu fim naivi: comunismul nu a disparut! Nu am scapat de comunism si poate ca nu vom scapa vreodata de el!
Mai demult zicea cineva ca ne-ar trebui vreo DOUAZECI de ani ca sa ne revenim! Dar ce-ati zice de PATRUZECI! Nu-i asa ca evreii s-au invartit "in desert" patruzeci de ani pana sa ajunga in locul promis?

Prin perfidia lui comunismul a reusit sa-i adoarma pe cei mai multi, astfel incat sa treaca neobservat si sa poata convietui, in continuare, cu noi. Comunismul nu a disparut, si-a schimbat doar haina, imbracand-o pe cea a "libertatii" si de aceea nu toti il mai pot recunoaste.

La multe sedinte din scoala generala am auzit destui parinti care ziceau: "Eu cred in Dumnezeu, dar nu doresc sa se faca ora de Religie in scoala! Copilul meu are nevoie de engleza si matematica pentru a se realiza in viata, nu de Religie!"

De fapt copilul / copiii nostri au nevoie in primul rand de Religie pentru a se realiza cu adevarat in viata. Iar in catalog prima rubrica ar trebui sa fie cea a Religiei, asa cum spunea un Parinte de vrednica pomenire!

Din nenorocire vedem ca Biserica, Preotii si Invatamantul religios din scoli sunt atacate in mass-media cu o insistenta diabolica si in acelasi timp inconstienta. Bravii nostri "reporteri Tv" sau "scriitori" de articole din presa, fara a avea cele mai elementare cunostinte despre cele sfinte, in schimb analfabeti si agramati - ca doar s-au scolit in ultimii douazeci de ani, pandesc orice ocazie si ataca fara mila. Bietii de ei! Oare pe cine ataca de fapt?

Sa avem credinta ca Bunul Dumnezeu nu va ingadui ca predarea Religiei in scoli sa fie inlaturata. Ar trebui ca toti dascalii din invatamant sa constientizeze atat nobletea misiunii pe care o au de indeplinit cat si imensa responsabilitate in ceea ce priveste pregatirea copiilor pentru viitor. Cred, insa, ca dascalii care predau Religia au o responsabilitate in plus, avand in vedere ca ei, prin natura disciplinei pe care o predau, le pot modela sufletele. Acestor dascali nu le este deloc usor sa-si duca pana la capat cu bine misiunea, ba dimpotriva, in coditiile de "libertate" de azi le este aproape imposibil. Dar ei nu trebuie sa uite niciodata faptul ca Il au alaturi mereu pe Mantuitorul Hristos, care a fost, este si va fi intotdeauna, printre altele, INVATATORUL prin excelenta!

Doamne ajuta!

D.A.