Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#351 Re: Re: Re: Re:

2014-11-15 15:35

#233: Hâtru - Re: Re: Re:  

 Domnul care semneaza la comentarii cu numele "Hatru", care administreaza un site foarte slab, nu prea este coerent in exprimare!

 Mai bine s-ar abtine!

Dansului, ii spunem:

Celuia ce nu cu pana

Ci c-un cui a tot impuns,

Nu mai merita onoarea

Ca sa i se dea raspuns!

Ii dorim ca sa revina la realitate, fiindca traieste intr-o "realitate" cenusie, obscura, autosuficienta  si dizarmonica!


Musafir

#352 Re: Re:

2014-11-15 15:43

#207: profudereligie blogspot ro - Re:  

 Religia la Biserica, la scoala si acasa!

 Religia sa se studieze in primul rand la scoala!


Musafir

#353

2014-11-15 15:46

Nu cred ca e o coincidenta faptul ca decizia CC a fost luata in aceste zile de campanie electorala cand pe toate posturile TV au fost date filmari ale unor ierarhi si preoti care au promovat un candidat sau altul. Reactia deviata a celor caldicei si a celor neutri va fi, clar impotriva orei de religie.
Marian

#354

2014-11-15 16:07

 corect ar fi sa-ti zici ,,profudeATEISMDIALECTIC''. Oare vei fi la fel de vocal si in privinta orei de educatie sexuala ce va fi obligatorie pentru copii incepand cu cei de gradinita ???! ,, Semnatarii scrisorii deschise pro-„educație sexuală” datată 6 noiembrie 2014 sunt, cu excepțiile de rigoare, organizații cu o componentă ideologică pronunțată, care promovează o viziune ce favorizează promiscuitatea, sub aparența așa-numitelor „drepturi sexuale”. În urmă cu un an, asociaţia „Accept”, una dintre semnatarele scrisorii deschise, l-a invitat în România pe profesorul olandez Gert Hekma, care susţine că relaţiile sexuale adulți-copii sunt normale. Credem că aceasta spune totul despre ce fel de „educaţie sexuală” se vrea a fi aplicată asupra copiilor noştri!

În acest moment, la nivel mondial, nu există niciun indicator care să garanteze eficienţa unui program de educaţie sexuală în școli, ci mai degrabă dimpotrivă. În Marea Britanie, ţară cu experienţă de 30 de ani în domeniu, situaţia s-a înrăutăţit în urma introducerii acestei materii. Conform datelor UNICEF şi ONU, în Polonia, o ţară apropiată României, unde educaţia sexuală este absentă din şcoli, rata natalităţii la adolescentele între 15-19 ani este mult mai mică decât în SUA, Canada sau Marea Britanie, acolo unde se predă această materie de zeci de ani.''

Nu m-as mira sa constat ca tu care esti anti ora de religie in scoala, esti pro-educatie sexuala, pro-homosexuali si pedofili. 


Musafir

#355

2014-11-15 16:07

Ce sa mai comentez , e dezastru unde ajunge tara asta cu unii ca cernea ...saracul imi pare rau la Ziua judecatii ce va fi cu el .Altceva nu era de urgenta in parlament decat scoaterea religiei din scoli, mi- e greata de astfel de gunoaie de oameni ca nu pot sa le spun altfel.Dumnezeu sa aibe mila de ei insa nu stiu daca mai poate rabda atata nedreptate.Ma iertati , dar nu pot sa ma abtin.


Musafir

#356

2014-11-15 16:24

Rusine sa-le fie celor care vor sa scoata religia din scoala. Cand vo-r ajunge,copii lor,sa-u nepotii,niste drogatii,alcolici,sa-u viiolatori,abea atunci isi v-a da seama,de pacatu de-a intrezice religia in scoala,dar atunci v-a fii prea tarziu!

Musafir

#357

2014-11-15 16:25

Doamme ajuta

Iisus cel cool

#358

2014-11-15 16:37

Mântuitor cu motor,

Ia-i pe enoriaşi în zbor.

 


Musafir

#359 Re:

2014-11-15 16:37

#356: -  

 Scuze, dar tu nu de ore de religie ai nevoie, ci de niste ore de gramatica.


Musafir

#360

2014-11-15 17:09

Nimic fara Dumnezeu!

Musafir

#361

2014-11-15 17:28

Fierul, lemnul se modelează în ateliere, elevul se educă,se pregătește pentru viață în școală.Religia pregătește sufletul copilului pentru tot restul vieții, îl face pe tânăr să aleagă binele și răul în cunoștință de cauză, având exemple biblice .

Musafir

#362 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un creștin ortodox

2014-11-15 17:41

#331: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: un creștin ortodox 

 Sunt de acord cu tine ca acestia sa aiba aceleasi drepturi ca si mine, dar nu sunt de acord cu faptul ca ei ai drepturi mai multe decat mine. 

Oare de ce un roman cand ajunge in Italia, Franta, Spania etc. nu este recunoscut ca italian, spaniol.... ?  De ce doar romanii sunt dispusi sa asimileze alte nationalitati? 

 

Raspuns

Din acelasi motiv pentru care celalti au fost deranjati de statutul pe care il avea religia inainte.


Musafir

#363

2014-11-15 17:41

Doresc ca Religia sa devină materie obligatorie in scoală. ,,Începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu",dar astăzi prea putini au această frică și înțelepciune!

Musafir

#364

2014-11-15 17:42

Ilieciuban

Alina

#365 Trist, dar asta e ''normalitatea'' zilelor noastre

2014-11-15 17:48

Mi se pare foarte trist ca se vrea eliminarea religiei din materile obligatorii din scoli. :(


Musafir

#366

2014-11-15 17:55

Dreptul la cunoaştere, la formare moral-creştină - pentru a putea răspunde marilor provocări actuale, este unul dobândit după 1989 prin sângele martirilor. Să ne amintim de miile de voci de atunci din pieţe: ,,Există Dumnezeu!", ,,Tatăl nostru...".
Educaţia religioasă trebuie să se afle alături de celelalte forme de educare a tinerilor noştri, în trunchiul comun, în ,,trunchiul existenţei noastre" .
Azi, este mare nevoie de mărturisirea adevăratelor valori morale, prin care am supravieţuit ca neam creştin. Să ne amintim de Marele Brâncoveanu, că tot se împlinesc de la martiriul său nişte ani...
Este regretabil că deşi mulţi români se declară (fără a li se impune) a fi creştini, totuşi, nu se consideră ca aparţinând comunităţii creştine, ci pun problema ,,alegerii"... între religie şi... ce? Unde este ,,majoritatea creştinilor", unde este atitudinea acestora?
Păstrăm principiul democratic, însă totuşi... este posibil ca doar câţiva oameni să hotărască în această privinţă foarte importantă pentru toţi? Au ei oare această capacitate?
Dăruieşte-ne Doamne tuturor înţelepciune, curaj, iartă-ne pe toţi şi ne dă Binecuvântare!

Musafir

#367

2014-11-15 17:56

Lupta dintre bine si rau este tot mai evidenta. Satana si slujile sale vor sa para democratice. Satana este cel care a inventat drepturile omului si razvratirea impotriva lui Dumnezeu.
Fara religie societatea este sortita pieirii prin haos.

Musafir

#368

2014-11-15 17:56

Religia in scoala a fost Una din cele mai Mari realizari de dupa Revolutie De CE stricati ceva ce ATI castigat asa de greu ?

Claudia Stanciu
carina

#369 ora de religie- lectie de constiinta

2014-11-15 18:00

Dragii mei,

Scriu deopotriva celor care sunt pro cat si celor contra..am eliminat treptat din viata copiilor nostri tot ceea ce era demodat  lasand loc tehnologiei care ne imbunatateste stilul de viata. Avem grija de confortul material..dar din pacate nu ne mai pasa si de cel spiritual.ora de religie nu inseamna indoctrinare, nici memorarea unor rugaciuni. Inseamna a ne aduce aminte cine suntem. Nu stim unde mergem daca nu ne amintim de unde venim. Haideti sa salvam valorile care ne definesc si sa nu lasam ca si ora de religie sa devina o aplicatie pe ipad. 


Musafir

#370

2014-11-15 18:02

Da semnez pentru religia in scoli

Musafir

#371

2014-11-15 18:07

Daca nu îndreptam copii de mici spre credinta in Dumnezeu cand vor fi mari nu vor avea sprijin. Unde te duci cand ai un necaz? la cine plangi sa te ajute? Copii pot fi modelati de mici, copii credinciosi sunt mai linistiti, invata mai bine la scola, î-și respecta pe dascalii, sunt mai veseli. Ce sa punem in loc? Educatie sexuală, i se pare cuiva ca tineri azi nu o cunosc? Eu votez pentru Religie in scola, îi invtă pe copii sa traisca frumos.

Musafir

#372

2014-11-15 18:11

Trebuie sa cunoasca si copii nostri rostul existentei lor si cine i-a creat!Deci spun Da religiei in scoli!Doamne ajuta!

Musafir

#373

2014-11-15 18:20

"Elevii nu refuză predarea religiei în şcoli, ci o prezintă ca pe o necesitate. În perioada adolescenţei (anii de liceu), tinerii trec prin unele crize spirituale şi existenţiale, care pot avea repercusiuni grave atât asupra individului, cât şi a societăţii. Ei trăiesc o dramă şi în acest moment ei au nevoie de răspunsurile religiei care îi încurajează şi îi motivează în viaţă. Nu trebuie lăsaţi în braţele anti-culturii, pornografiei, violenţei, drogurilor, alcoolismului etc. Ei devin pe zi ce trece mai greu de stăpânit, iar unii adolescenţi realizează că nu se mai pot controla. Educaţia are o nevoie imperioasă de credinţă, ca de un element de bază al oricărei acţiuni didactice.

Ȋn consecinţă, este de neadmis ca elevii să facă o cerere prin care să participe la o oră care li se cuvine.

Religia nu trebuie scoasă din trunchiul comun, deoarece face parte din trunchiul existenţei umane.

Și este aberant să revenim la condiţiile comunismului despre care credeam că tocmai am scăpat!"

Comunismul a fost pentru poporul roman ortodox adevarata FIARA, incercand si reusind de foarte multe ori sa-i maculeze credinta in Dumnezeu. Sa nu fim naivi: comunismul nu a disparut! Nu am scapat de comunism si poate ca nu vom scapa vreodata de el!
Mai demult zicea cineva ca ne-ar trebui vreo DOUAZECI de ani ca sa ne revenim! Dar ce-ati zice de PATRUZECI! Nu-i asa ca evreii s-au invartit "in desert" patruzeci de ani pana sa ajunga in locul promis?

Prin perfidia lui comunismul a reusit sa-i adoarma pe cei mai multi, astfel incat sa treaca neobservat si sa poata convietui, in continuare, cu noi. Comunismul nu a disparut, si-a schimbat doar haina, imbracand-o pe cea a "libertatii" si de aceea nu toti il mai pot recunoaste.

La multe sedinte din scoala generala am auzit destui parinti care ziceau: "Eu cred in Dumnezeu, dar nu doresc sa se faca ora de Religie in scoala! Copilul meu are nevoie de engleza si matematica pentru a se realiza in viata, nu de Religie!"

De fapt copilul / copiii nostri au nevoie in primul rand de Religie pentru a se realiza cu adevarat in viata. Iar in catalog prima rubrica ar trebui sa fie cea a Religiei, asa cum spunea un Parinte de vrednica pomenire!

Din nenorocire vedem ca Biserica, Preotii si Invatamantul religios din scoli sunt atacate in mass-media cu o insistenta diabolica si in acelasi timp inconstienta. Bravii nostri "reporteri Tv" sau "scriitori" de articole din presa, fara a avea cele mai elementare cunostinte despre cele sfinte, in schimb analfabeti si agramati - ca doar s-au scolit in ultimii douazeci de ani, pandesc orice ocazie si ataca fara mila. Bietii de ei! Oare pe cine ataca de fapt?

Sa avem credinta ca Bunul Dumnezeu nu va ingadui ca predarea Religiei in scoli sa fie inlaturata. Ar trebui ca toti dascalii din invatamant sa constientizeze atat nobletea misiunii pe care o au de indeplinit cat si imensa responsabilitate in ceea ce priveste pregatirea copiilor pentru viitor. Cred, insa, ca dascalii care predau Religia au o responsabilitate in plus, avand in vedere ca ei, prin natura disciplinei pe care o predau, le pot modela sufletele. Acestor dascali nu le este deloc usor sa-si duca pana la capat cu bine misiunea, ba dimpotriva, in coditiile de "libertate" de azi le este aproape imposibil. Dar ei nu trebuie sa uite niciodata faptul ca Il au alaturi mereu pe Mantuitorul Hristos, care a fost, este si va fi intotdeauna, printre altele, INVATATORUL prin excelenta!

Doamne ajuta!

D.A.


Musafir

#374

2014-11-15 18:21

Ne deznationalizam, daca cedam si aici!

Musafir

#375

2014-11-15 18:29

Fara Dumnezeu nu existam,de aceea este important ca si copiii sa il cunoască si sa înțeleagă necesitatea unei legături vii si adevărate cu El.