Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #366

2014-11-15 17:55

Dreptul la cunoaştere, la formare moral-creştină - pentru a putea răspunde marilor provocări actuale, este unul dobândit după 1989 prin sângele martirilor. Să ne amintim de miile de voci de atunci din pieţe: ,,Există Dumnezeu!", ,,Tatăl nostru...".
Educaţia religioasă trebuie să se afle alături de celelalte forme de educare a tinerilor noştri, în trunchiul comun, în ,,trunchiul existenţei noastre" .
Azi, este mare nevoie de mărturisirea adevăratelor valori morale, prin care am supravieţuit ca neam creştin. Să ne amintim de Marele Brâncoveanu, că tot se împlinesc de la martiriul său nişte ani...
Este regretabil că deşi mulţi români se declară (fără a li se impune) a fi creştini, totuşi, nu se consideră ca aparţinând comunităţii creştine, ci pun problema ,,alegerii"... între religie şi... ce? Unde este ,,majoritatea creştinilor", unde este atitudinea acestora?
Păstrăm principiul democratic, însă totuşi... este posibil ca doar câţiva oameni să hotărască în această privinţă foarte importantă pentru toţi? Au ei oare această capacitate?
Dăruieşte-ne Doamne tuturor înţelepciune, curaj, iartă-ne pe toţi şi ne dă Binecuvântare!