Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Mălin Ginkur

/ #294

2014-11-15 09:14

Ăştia care "vor ora de religie" sunt betegi la cap sau se prefac ? N-a fost nici măcar o secundă vorba despre anularea studierii religiei. Dacă ţineţi atât de mult la basmele de provenienţă e\/reiască (asta este Biblia - o cărţulie cu abureli e\/reieşti), cine vă împiedică să faceţi o simplă cerere prin care să solicitaţi studierea religiei ?


Treaba cu "majoritatea ortodoxă" duhneşte a manipulare popească. Asta dintr-un motiv foarte simplu: un atribut ce ţine de viaţa personală (în cazul de faţă religia) nu poate fi impus tuturor chiar dacă există o majoritate ce îl preferă. Este ca în cazul în care o majoritate a populaţiei urmăreşte un anumit serial: vizionarea serialului cu pricina nu poate fi impusă nimănui, chiar dacă există o majoritate a populaţiei ce-l preferă, dintr-un motiv foarte simplu: la fel ca religia, urmărirea unui serial, este dpdv juridic, o chestiune ce ţine de viaţa privată a fiecăruia.

P.S.: Haideţi cu eternele clişee: moralitatea popească, actele caritabile făcute de BOR (praf în ochi pentru fazani, oricine poate face caritate de 10 lei atunci când primeşte 50 de lei din bani publici. Ce se întâmplă cu diferenţa ?), câteva citate din Iustin Pârvu sau Arsenie Boca, nişte ţuţisme, nişte versete, pilde, epistole, etc.