Eliminarea temelor pentru acasa
Ar trebui sa renunte si la școala, copiii astia! Ar trebui sa umble aiurea sau sa isi petreaca timpul navigand pe internet, ca acolo nefiind supravegheati si indrumati, stiu ei foarte bine ce sa caute! Parintii nu isi aloca timp mai deloc pt copil, acasa! Si apoi vor rezultate la școala, unde tot profesorul este de vina! In gimnaziu isi insusesc un gram de cultura generală! Orice informatie e binevenită si nu poti sa stii cand vor avea nevoie de ea! Nu pot sa inteleg pe cei care sunt impotriva scolii, considerand ca totul e nefolositor! Si in acest spirit educa si copiii! Rușine.....
Ceea cs se întâmplă în România este un abuz asupra copiilor! Nu de puține ori am auzit de profesori care în loc sa predea la clasă, dau teme și amenință. Copiilor NU li se poate cere mai mult decât le este predat în cele 6 ore cât petrec la școală. Cadrele didactice care pretind altfel ar trebui acuzați de abuz în serviciu! Sună aiurea? Dar copii noștri Cum credeți că se simt? Este normal să fie supuși unui astfel de stres? DE CE?
O țară de analfabeți
Pot doar sa sper ca aceasta petitie a fost facuta de copii sau de parintii care s-au saturat sa faca temele copiilor.E o absurditate.Prin temele pentru acasa se consolideaza cunostintele elevilor si subiectele pe care un profesor nu le poate atinge in cele 40-50 minute.Eu am avut teme pentru acasa cu duiumul cand eram elev si am avut si timp de joaca si de "trait copilaria".Sper ca este o gluma proasta.Maine-poimaine o sa cereti reducerea orelor la jumatati de ora.Sper ca cei care au semnat petitia isi vaccineaza macar copiii.
Invatamantul a devenit un chin, 99% din copii nu mai au absolut nicio placere sa invete pentru ca nu invata dupa aptitudinile fiecaruia ci dupa niste norme in care sistemul are impresia ca toti sunt egali ... ceea ce este absolut fals.
Apoi, foarte multi profesori care predau materii "de bac" in loc sa depuna efort pentru explicarea materiei la ore, au o tehnica de "debusolare" prin care elevii nu inteleg nimic, dar li se ofera alternativa: pregatire pe bani ... astfel de obiceiuri trebuie sa dispara, dar este necesara modificarea legislatiei, sistemul nu mai are nevoie de milioane de ingineri :)) ce sa faca cu ei ? sa schimbe becurile pe led ? ...
Si la cat de mult a evoluat stiinta si tehnologia, este imposibil ca elevii sa mai invete totul, sistemul de educatie trebuie schimbat din radacini, viitorii elevi au nevoie sa mearga pe aptitudini nu pe general, trebuie o "separare" a lor in functie de preferinte si inclinatii, fiecare se mearga de mic pe drumul lui. Acum este prea tarziu ca la 18 ani sa-si mai aleaga un drum, toate aptitudinile cu care a fost inzestrat au disparut de mult au fost anihilate de sute de mii de formule matematice, chimie si fizica, sunt ingropate adanc sub milioane de cuvinte inutile, bagaj de umplutura fara nicio valoare reala pentru personalitatea lor.
Copiii invata suficient in clasa, in afara scolii copiii au o viata a lor pe care nu trebuie sa o dedice tot scolii! Profesorii cer prea multe de la copii. Daca nu exista niciun profesor care sa stie si sa predea toate materiile, de ce au pretentia ca un copil sa invete toate materiile? Toti profesorii le dau teme pentru acasa fara sa se mai gandeasca la faptul ca au teme obligatorii si la alte materii. Copilul sta uneori si face teme pana noaptea tarziu pentru ca se mai gaseste profesoara de matematica sa le dea de pe o zi pe alta sa rezolve 20-30 de probleme. Copilul nu are timp de odihna sau de hobby-urile lui. Pur si simplu acest sistem omoara creativitatea si fericirea copiilor. Vreau ca ai mei copii sa faca ce vor ei acasa, nu ce le ordona altcineva.
Copil-epuizat
Parinte-Depasit
Invatator-Obosit?!
| This discussion has been closed. |