S.O.S. familia!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția S.O.S. familia!


Musafir

#726 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 17:37

#724: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 aici chiar victimizezi homosexualii fara sens. a afirmat cineva de aici ca divortul este din cauza homosexualilor? nu. de ce ai facut o asemenea legatura? ai facut un exercitiu de logica sau doar ai vrut sa mai arunci o acuza gratuit? nu sunt divorturile din cauza homosexualilor, dar la mentalitatea unora care divorteaza cu siguranta actioneaza si programele pro tv. pentru ca la pro tv se lanseaza numai mesaje degradante, de libertinaj in toate culorile curcubeului.


Musafir

#727 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 17:38

#724: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Stimabile, deturnezi înțelesurile. Nici nu vreau să folosesc cuvântul ”homosexuali”. Ci OAMENI. Oamenii sunt oameni, cu lucrurile lor bune și mai puțin bune. Speranța ”moare ultima” așa că eu sper că dintre cei care au o astfel de ”latură” măcar unii își vor veni în fire și la adevărata fire. Iar dacă nu și nu ... să aibă bunătatea și bunul simț de a nu îi învăța și pe alții.


Musafir

#728 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 17:40

#726: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Corect. Multumesc pentru clarificari. Programele imbecile de la teMBELIVIziunile imbecile (ex. protv) contribuie CU CERTITUDINE la devierea mentalităților, la ”implementarea” occidentalismelor nemernice șamd.


Musafir

#729 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 17:54

#725: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

"Daca taceai, filozof ramaneai" e vorba ignorantilor care nu mai stiu ce argumente sa aduca. Este alternativa la jigniri si iti multumesc pe aceasta cale ca te abtii sa jignesti pe fata. Apreciez asta.

Cat despre proverbele respective, acum vreo 3 luni m-am apucat sa le citesc - nu m-au miscat cu nimic. De la (aproximativ) jumatea lor nu am mai citit, mai ales ca pe alocuri se si contraziceau intre ele si mi se parea de tot rasul. Ca sa ai bun simt nu-ti trebuie neaparat credinta in divinitati ci respect pentru oameni, mediu si pentru drepturile fiecaruia. Cand vine vorba de religie si biblie, nu ma consider ignorant pentru ca ani de zile am citit biblia. Dar uite ca fiecare ii gasim intelesuri diferite pentru ca asta e problema ei, nu e exacta. E vorba de "crede si nu cerceta" Sau mai exact, "crede, nu-ti pune intrebari". Eu am inceput sa imi pun intrebari cu privire la o parte (semnificativa)  si... nu mi-a placut ce am descoperit. Sau mai exact, ce nu am descoperit. Asa ca am decis intr-o zi: las biblia la o parte si aleg sa fiu acelasi om fara ea. Adica un om bun, cum am fost si pana aunci. Si nu s-a schimbat nimic viata mea. Nu am inceput sa dau la lume in cap pe strada, nu m-am dus la furat. Mi-am continuat viata. Se poate sa fii om bun si fara religie. Eu stiu in sinea mea ca a fi om bun nu tine de religie, sexualitate, stare financiara, etc. Tine de un singur lucru. Unul singur, cel mai de pret: educatia.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 17:58



Musafir

#731 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 18:00

#726: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Stinge televizorul! Ce ai cu curcubeul, e frumos! Nu ti place cand vezi unul dupa ploaie? Sunt niste culori!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:15


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:19


Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#736 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 18:21

#721: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Oh, nu e incurajata propaganda gay? Atunci ce inseamna insusi termenul 'propaganda'?

Pana una-alta, in urma unui divort ramai cu un gol cu care nu traiesti nici chiar tu usor, darmite sa faci balci din asta! N-am vazut, n-am auzit, n-am citit absolut niciunde de propaganda divorturilor, n-am vazut oameni divortati iesind in strada sa-si apere dreptul la separare. In schimb, am vazut parinti care continua sa-si creasca impreuna copilul si sa-si uneasca gandul de iubire pt copilas in eforturi materiale, spirituale, crestinesti. Am vazut oameni divortati care s-au regasit. Oameni divortati care au apreciat si mai mult casatoria, dupa un esec initial.

Nu exista nici industrie care sa profite de pe urma categoriei de 'divortati', nici economie care sa sustina drepturile divortatilor, poate doar tot la televizor niste emisiuni care servesc tembelizarea.

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#737 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 18:21

#724: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

...ba, poate chiar ii impaca!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:27


Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#739 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 18:33

#729: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

Desi stiu ca asta urmaresti si asta este ceea ce te-ar incanta teribil, nu te grabi sa crezi in lipsa argumentelor. Exista si vor veni, ai rabdare...

Procesele mentale uneori functioneaza, in functie de anumiti stimuli, dupa o schema, adica: trebuie sa treci in revista, adica sa parcurgi intregul ansamblu, chiar daca ti se pare ca n-ai inteles nimic, pt ca abia la sfarsit se creeaza imaginea intreaga (e ca la un puzzle, doar ca nu tine de imagini, ci de procese de interiorizare, mentale)

Dar, daca tu renunti la o lectura din pripeala de-a gasi intelesuri de la primele cuvinte, fara a lega intelesurile intre toate, este evident ca inca nu esti pregatit pt alte argumente, inafara celor deja expuse in bogatia de comentarii pertinente.

Un intelectual poate fi cel mai periculos om, cu atat mai mult cu cat IQ-ul lui este mai mare (coeficientul de inteligenta este dat de mai multe instante ale inteligentei).

Daca inteligenta nu este dublata de noblete sufleteasca, nu valoreaza nimic. Educatia inseamna multe, iar dupa o varsta iti cam faci singur educatia. Nu mai arunca aiurea cu termeni pe care nu reusesti sa-i conceptualizezi.

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#740 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-08-20 18:38

#731: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Eh, tocmai aici e marea problema: desacralizarea a tot ceea ce este sfant!

Curcubeul a fost semnul de binecuvantare al lui Dumnezeu! Asta este si asta trebuie sa ramana. Atat, nimic mai mult.

 


Musafir

#741 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 18:45

#739: Dana Captilin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

Si asta vine de la o femeie care...ce? Vrea sa submineze drepturile unor oameni pe motiv ca acestia se simt atrasi de persoane de acelasi sex si nu ii place? Hai mai, pe bune. Nu da tu lectii de morala, nu esti in masura. Poti sa ai in spatele tau toate armatele de organizatii pentru biserici si mame. Ai incalcat de mult limitele respectului si conditia principala prin care se doreste evitarea razboaielor,  recunoasterea drepturilor omului, prin petitia ta. Nu incerca sa te minti singura cu:"daca biblia spune asa, am dreptate". Si repet, eu nu am nevoie de proverbe, psalmi sau mai-stiu-eu-ce pentru a fi un om bun. Am deja ceea ce imi trebuie- educatia. Chit ca eu sunt mai acid pe internet, in realitatea cotdiana sunt painea lui Dumnezeu, cum spune vorba. Daca as fi fost suficient de rau si nesimtit, as fi facut o petitie prin care cer ca persoanele divortate sa nu mai aiba dreptul la alte casatorii deoarece contravine... scripturii. Si as fi obtinut cel putin 2000 de semnaturi cu redactarea de rigoare. Dar nu sunt atat de limitat in gandire.

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

#742 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 18:51

#741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

Bun. Daca ai deja ceea ce iti trebuie (educatia... zici tu!), atunci ce mai cauti pe-aici?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:54


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 18:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 19:06



Musafir

#746 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 19:10

#729: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668 

 indemn a se cauta sursa zicalei "crede si nu cerceta" pentru ca aceasta nu este cuprinsa in Sfanta Scriptura. a fost impusa pentru a combate Crestinismul si iata ca se transmite pana azi printre cei superficiali. doar dati un search pe internet si cautati cu sinceritate pentru a afla de unde provine. in Sfanta Scriptura este scris: "Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide"..."Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?" (Matei cap. 7). cautarea cu ravna si sinceritate a intelesurilor din Sfanta Scriptura nu ar fi ramas fara efect daca cel care o citeste nu ar fi privit-o ca pe o simpla lectura, o trecere superficiala in revista a unui text, doar pentru a putea face referire la el. este adevarat, e greu sa intelegi "fenomenologic" si "hermeneutic" (sau exegeza) textul Sfintei Scripturi si asta pentru ca in fiecare sintaxa de acolo se ascunde un inteles cutremurator de adanc si frumos. efectul este ravasitor pentru cel atins de intelesul acelor scrieri. cand citesti Sfanta Scriptura trebuie sa vezi intelesul cuvintelor. cuvintele fac mereu referire la ceva pretios care deschide intelesuri nenumarate. cel mai bine au aratat asta Sfintii Parinti in scrierile lor care fac referire directa la Sfanta Scriptura (de ex. Filocalia, sau alte "traduceri" pe itelesul omului simplu). dupa cum zicea Heidegger "orice mister deschide o lume" (in Originea operei de arta), in spatele fiecarei sintagme din Sfanta Scriptura sta o taina care asteapta sa fie deschisa, inteleasa in complexitatea ei. eu zic sa reiei Biblia si sa cauti cu sete acele taine spre a-ti deschide orizontul catre alte lumi a intelegerii.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-20 19:15



Musafir

#748 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 19:20

#746: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

Nu am spus ca e scris in biblie "crede si nu cerceta". Este o expresie pe care o folosesc unii preotii in prelegerile lor si pastorii cultelor de pocaiti. Eu, cu urechile mele am auzit-o din gura acestor persoane atunci cand obisnuiam sa ma duc la biserica (de cateva ori am fost si la pocaiti, la indemnul unei pocaite familia a hotarat sa se duca, de curiozitate, sa vada cum decurg slujbele la ei). Vorbesc de anii 2000.


Musafir

#749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 19:23


Musafir

#750 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

2013-08-20 19:31

#729: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: e: Re:668

bla bla bla ... (se refera la @729) asa ca te rog sa nu il mai stergi pentru ca e singurul comentariu potrivit, iar daca il stergi, sterge si @729




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...