Il sprijinim pe Emil Petru si sustinem integritatea sa

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Il sprijinim pe Emil Petru si sustinem integritatea sa

Malina

#1 De ce?

2013-07-16 17:30

Care e motivul arestarii? Ce s-a intamplat?
abc_18

#2 Motivul arestarii

2013-07-16 18:49

Povestea s-a intimplat asa. Acest baiat mergea in Mamaia si un alt individ l-a sicanat cu o alta masina. Atit Emil cit si celalalt individ au oprit langa Coyote Ugly, in Mamaia si au coborit sa se certe. Individul celalt era mai agresiv si pus pe scandal, asa ca Emil s-a suit in masina lui si a vrut sa plece. Pentru ca individul ii statea in cale, Emil nu l-a ocolit ci l-a calcat cu masina.

Nu l-a calcat din greseala, ci a trecut peste el cu ambele roti. Individul a ajuns la spital in stare de coma, cu multiple fracturi, cu capul facut terci si cu organe rupte. Este un miracol ca mai traieste inca. A stat la spitalul din Constanta citeva zile si apoi a fost transferat in Bucuresti, la spitalul Bagdasar - Arseni.

Starea lui este in continuare foarte grava si probabil ca o sa moara in curind.

Stiu ca victima este cea care era pusa pe scandal, dar nici Emil nu a fost mai breaz. El a bagat un om in coma prin gestul lui. Putea sa-l ocoleasca, putea sa sune la politie sau sa faca orice altceva decit sa omoare un alt tanar intentionat.

Nu ii cunosc pe niciunul dintre ei. Doar stiu foarte bine dosarul si am vazut ce s-a intimplat in seara aia la Mamaia. Stiu ca Emil este un copil linistit, dar gestul lui a fost unul brutal. Parintii lui Emil se tem ca baiatul lor va ajunge sa fie condamnat pentru tentativa de omor. Parintii celuilalt baiat nu vor mai avea decit un baiat handicapat sau unul mort (in functie de evolutia lui).

Voi decideti daca merita sau nu sa semnati petitia.

Musafir

#3

2013-07-16 19:07

Dar tu cine esti si de unde stii ce sa intimplat cu adevarat, ia zii ?
abc_18 e spam

#4 Re: Motivul arestarii

2013-07-16 19:21

#2: abc_18 - Motivul arestarii

"Starea lui este in continuare foarte grava si probabil ca o sa moara in curind." se vede din exprimare cat de mult iti pasa de victima. Ai trecut pe aici ca sa ai ce face..


Musafir

#5

2013-07-16 19:25

mie mi se pare mai mult a fii ca un fel de autoaparare deoarece am inteles ca ceilalti erau mai multi si acuzatul era cu prietena sau cu o fata in masina doar ce vroia sa stea sa isi ia omor si el si poate si cealalta persoana si pana la urma ce cauta al pe carosabil :)
Aaa

#6 Nu mai vorbiti daca nu stiti

2013-07-16 20:21

Nimeni nu a calcat pe nimeni intentionat,tu daca vezi o persoana pe strada ,iti vine sa o calci ca nu iti place fata lui. Va rog sa ganditi inainte sa ziceti ceva,acel cetatean in stare de ebrietate s-a luat la scandal cu acest pusti are se plimba . Este vorba de nesansa sa dai de asa oameni care umbla prin statiunea mamaia si cauta scandal.Acestia l-au atacat pe Emil,acesta a vrut sa fuga iar "tarzan" asta la bustul gol a sarit din lateral. Nimeni nu ar avea timp sa reactioneze. Toate specimenele vin in mamaia si vor sa faca legea.Ei bine imi pare rau atat pentru cel din spital ,dar adevarata victima este baiatul care zace inchis deparece a vrut doar sa fuga de aceste "bestii de oameni" . Cea mai mare vina o are presa pentru dezinformare. O seara buna.
bbb

#7 Re: Nu mai vorbiti daca nu stiti

2013-07-16 20:42

#6: Aaa - Nu mai vorbiti daca nu stiti

Eu am vazut in presa interviuri de la politie si de la prietenii lui Emil. Daca ei mint, atunci si presa minte sau dezinformeaza.

abc_18

#8 Re: Re: Motivul arestarii

2013-07-16 20:49

#4: abc_18 e spam - Re: Motivul arestarii

Imi pare rau ca te deranjeaza adevarul, dar chiar asa s-a intimplat. Iar faptul ca starea individului aflat in spital este grava si ca medicii nu ii dau sanse mari de supravietuire este la fel, o certitudine. Traumatismele suferite de el sunt mult prea grave pentru a se recupera normal, iar corpul lui este tinut in viata de aparate.

Eu inteleg ca Emil Petru este un baiat bun. Asa cum el are prieteni si familie si cel pe care l-a calcat cu masina (intentionat sau nu) are familie si prieteni. Nu este o lupta intre cine tine la care dintre baieti mai mult. Un judecator a luat decizia arestarii preventive pe baza probelor aduse in instanta de Politistii de la Serviciul Rutier si a procurorului de caz. Ramane de vazut daca Emil Petru va fi eliberat conditionat din arestul preventiv dupa 29 zile. Asta depinde foarte mult de avocatul lui, dar si de starea de sanatate a celui pe care l-a calcat cu masina.

Exprimarea mea nu are nimic de a face cu victima sau cu agresorul. Nu imi pasa mai mult sau mai putin de unul dintre ei. Am vrut doar sa explic tuturor despre ce este vorba in acest caz.

abc_18

#9 Petitia

2013-07-16 20:52

Si inca un amanunt important.

O petitie online nu poate sa schimbe cursul justitiei intr-o ancheta penala. Doar probele aduse de procurori si dovezile de la dosar stranse de politisti, precum si inteligenta avocatului apararii pot sa schimbe verdictul final.

Imi pare rau sa o spun, dar o astfel de petitie ajuta doar moralul lui Emil si al familiei sale. Doar atit.
The Godfather

#10 Lui Petru

2013-07-16 20:59

La muie ...
aaa

#11

2013-07-16 21:16

ideea e ca acest lucru s-a intamplat pe banda a doua unde nu era nici o trecere iar individul pe langa faptul ca nu avea ce cauta acolo,nu a putut fi vazut,prietenii lui emil nu au dat interviuri in ziare si nicaieri ,dupa accident doar prietenii celui accidentat au sarit repede la microfon sa spuna ce i-a dus capul si astfel presa a preluat declaratia dintr-un punct de vedere.sper sa se faca bine cel de la spital,dar daca el a ajuns in starea asta, pana la urma din vina lui,neatentia lui,si datorita faptului ca era in stare de ebrietate,asta nu inseamna ca trebuie sa ii distruga viata lui Emil.repet acesta a aparut in fata masinii ,continuand sa dea in ea,si in secunda pana sa fie observat acesta s-a dezechilibrat si masina a trecut peste el,si nu cum e scris in ziare ,ca peste cap...ganditi-va si voi ca daca treceau aproape 2 tone peste capul lui,era mort si avea totul imprastiat pe acolo.Pana la urma adevarul va iesi la suprafata asta daca justitia nu e asa de oarba cum se spune.Rolul petitiei este in primul rand de a trage un semnal de alarma legat de discrepanta dintre adevar si ce scrie presa.
abc_18

#12 Re:

2013-07-16 21:33

#11: aaa -

Din fericire, magistratii nu dau verdictul dupa ce a aparut in ziare sau dupa cele scrise pe internet, ci dupa probele de la dosar si dupa un diagnostic complex formulat de medici.


Musafir

#13

2013-07-16 21:40

decizia de arest se ia de un procuror,dupa ce ia in considerare doar ce doreste el din dosar.La procesul propriu zis se ia dosarul si se citeste din scoarta in scoarta.Justitia Romana este o entitate de care ar trebui sa se fereasca toata lumea toata viata,e plina de interese si agende,iar cine controleaza banul va fi deasupra justitiei

Musafir

#14

2013-07-16 22:24

Mare pacat ...un baiat in floarea varstei . Luase si bacul ! Sanatate si putere , atat lui cat si familiei !
Ana

#15 Ana

2013-07-17 04:59

Conduc de 10 ani zi de zi masina. Nu frecvent, dar mi s-a intamplat sa am parte de sicane in trafic, am fost injurata si am injurat, la randul meu, dar niciodata nu am coborat din masina sa transez sicanele din trafic. Pe tanarul acesta prea minunat nu l-au tinut nervii atat incat sa-si vada de drum si sa nu lase volanul pentru a nu se certa cu celalalt sofer? A, si daca cineva se aseaza in fata masinii mele, pe masina, sub masina, ca sa nu pornesc, astept in masina pana vine politia, ca sa nu fiu nevoita sa aberez apoi spunand ca "s-a aruncat din lateral" sau alte minuni din astea.... Greseala multor tineri este sa creada ca tineretea ii transforma in zmei, ca ulterior li se poate ierta orice, iar autocontrolul este inexistent! Ce s-ar intampla daca toti am ceda nervos in diferite momente ale zilei, cand muncim, cand avem mii de griji, cand avem nervi tociti de trecerea anilor, si nu suntem la 18 ani iesiti sambata seara la distractie
mio

#16 Mio

2013-07-17 06:16

Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca lipsa responsabilitatii se pedepseste! Eu am o impresie extrem de negativa la cum evolueaza tinerii de 14-18 ani in ziua de azi. Intru in contact cu ei destul de des si pot sa spun ca sunt extrem de agresivi in comportament si limbaj. Ma intreb ce se va intampla cand aceasta generatie va ajunge la maturitate, cred ca ne vom omori pe strada ca chiorii. Din cate vad, deja a inceput. Baiatul ala trebuia sa sune imediat la politie, aviz si altor amatori care vor sa isi faca singuri dreptate!

Dreptate

#17

2013-07-17 06:56

Baiatul nu a iesit pentru a isi face dreptate singur. Baiatul a iesit in urma zgomotului facut de baiatul ce a dat in masina, speriat ca poate l-a lovit tare, si confuz de ce i-a lovit singura masina a familiei, fata de care avea o responsabilitate enorma. A iesit cu bunavointa sa intrebe ce s-a intamplat, moment in care a fost luat la bataie. El fiind singur si ceilalti mai multi a incercat sa se retraga in masina si sa plece. El nu avea cum sa premediteze ca unul din ei o sa se arunce pe masina din lateral. Nu implicati toata generatia, deoarece sunt multi copii care chiar muncesc si se straduiesc sa isi faca un rost in viata, si un eveniment ca acesta ii nenoroceste pe viata.

Musafir

#18 Re: Motivul arestarii

2013-07-17 07:00

#2: abc_18 - Motivul arestarii

Nu a fost vorba de nici o sicana in trafic. Prahovenii erau stationati. Emil mergea pe banda a 2a, foarte incet, deoarece se mergea in coloana, si l-a atins pe unul din "smecheri" cu oglinda. Avea maxim 5 km/h, nu avea cum sa il afecteze pe maimuta aia care dadea lasciv din maini, pe a 2a banda de circulatie. Nu voi continua cu restul povestii pentru ca cine trebuie stie adevarul. Doar nu vorbi daca nu stii despre ce e vorba.

Andreea

#19 Va dati cu parerea toti plictisitii...

2013-07-17 07:12

Nu inteleg cum de isi permit unii dintre voi sa isi dea cu parerea despre acest incident atata timp cat nu il cunoasteti pe Emil. Este incredibil cum puteti comenta la adresa lui ghidandu-va dupa niste informatii gresit scrise in presa sub fel si fel de forme. Va rog frumos, daca nu il cunoasteti si nu aveti nicio treaba cu ceea ce s-a intamplat, cititi o carte mai bine..
Acest baiat nu a avut antecedente, este incapabil de a trece cu masina si peste un animal !
Sunt oameni care au omorat in accidente mai multe persoane si acum nu au nicio grija !! ( cel mai recent exemplu cu Huidu) Stau acasa si au o viata normala.. Este pur si simplu nedrept ca un om nevinovat care trece printr-o astfel de situatie sa fie inchis pentru niste minciuni si astfel sa i se distruga viata. Sper din tot sufletul sa se faca dreptate. Iar cu privire la tinerii care daca au mancat spanac se cred Popeye ... Mai bine beti acasa si nu va mai aventurati. Pentru ca incidente ca acesta va pot distruge viata!

Musafir

#20

2013-07-17 09:24

emil a fost victima,el a fost atacat,el a fost alergat ,bunul lui a fost atacat,dupa parerea mea,baiatul din spital se afla acolo din simpla lispsa de responsabilitate,si mai multe persoane au declarat ca a baut. va rog sa nu mai vorbiti aiurea,cat pentru cei carora nu le place cu se dezvolta tinerii din ziua de azi,mai bine s-ar abtine deoarece nu cred ca "tinerii din ziua de azi" au dus tara asta unde e acum.Daca voi adultii(nu generalizez) aveati integritate si corecticudine, poate nu mai eram si noi ca tara oaia neagra a europei si a lumii.Daca tot e toata lumea desteapta sa gandeasca mai bine ca ce s-a scris in presa nu are nici o logica si este imposibil din toate punctele de vedere,sper doar ca cei care au vorbit prostii impotriva lui emil sa iti tina gura dupa ce adevarul va iesi la suprafata in urma anchetei si sa nu mai vorbeasca aiurea.
celmairauom

#21 muie

2013-07-17 11:15

sper sa faci multa puscarie, ma masturbez la imaginea lu ma-ta care plange pentru cat de prost esti, si imi spal rusinea acestor vorbe cu lacrimile celeilalte mame care isi plange copilul in coma.

Musafir

#22

2013-07-17 11:40

Il sustin pe Emil Petru
Tavia
Musafir

#23 Emil

2013-07-17 11:57

Sper sa se dovedeasca ca defapt cel care este in spital poarta cea mai mare vina. Cand cineva este baut(cat ii trbuie la un copil de 18ani sa bea?)nu este raspunzator de faptele lui si oricat ai cauta sa ocolesti situatia cateodata (din pacate) se intampla ce s-a intamplat. Sunt convinsa ca daca era o posibilitate de a evita accidental Emil ar fi facut-o. Cateodata din nefericire li se poate intampla si oamenilor cu mai multa experienta in ale condusului. E regretabil pentru ambele parti deoarece amandoi intr-o forma s-au acum isi rateaza viitorul. Sa-l ajutam pe Emil sa-si dovedeasca partea lui de vina care nu este omor cu intentie. Dupa parerea mea este un accident stupid cauzat de un tanar in stare avansata de ebrietate asa cu relateaza o mare parte din comentariile de aici. Eu sunt la mare distanta dat un om inteligent trage concluziile corecte din aceste ccomentarii.Sper ca avocatul sa fie pe lungimea mea de unda si sa citeasca toate aceste comentarii care scot la iveala anumite aspecte ale celor intamplate.


Musafir

#24

2013-07-17 12:09

foarte bine spus tavia ,Bravo!

Musafir

#25

2013-07-17 12:10

imi pare rau pentru Emil,un baiat deosebit,educat si cu un suflet mare,sunt alaturi de el si ma rog sa scape cu bine din acest necaz......