Interesul public mai presus de gustul publicului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Interesul public mai presus de gustul publicului


Musafir

#451

2013-04-18 09:32

Doamne ajuta!

Musafir

#452

2013-04-18 13:16

Este o initiativa laudabila care sper sa se concretizeze.

Musafir

#453

2013-04-18 19:38

Sint deacord cu acest demers cu speranta unor programe in care bunul gust si bunul simt sa fie la ele acasa

Musafir

#454

2013-04-19 08:49

Nu mai vrem uraciuni la televizor, vrem programe culturale, muzica clasica, reportaje inteligente, cursuri de limba straina, filme pentru copii fara mizerii, fara mesaje subliminale si fara aluzii sexuale, injuraturi, violente sau mai stiu eu ce rele. Vrem sa avem copii cuminti, ascultatori de parinti si harnici, ajutatori de semeni, nu prelungiri ale laptopurilor, tabletelor, pc-urilor sau discotecilor, cluburilor, etc...
andy

#455 CINE VA DECIDE???

2013-04-21 11:53

Cine va decide ce si cat si cum??? ca asta e problema nu ca nu ar fi destule legi care sa ne protejeze de televiziuni si continutul programelor.
Cine va decide ce este ok si ce nu in afara cazurilor clare si concrete din expunerea petitiei?

Cine va face diferenta dintre dreptul de informare corecta si abuz???
uitandu-ma la unle comentarii imi dau seama ca interesul public este guvernat de habotnici si \oameni simpli de la tara/ ca sa nu zic altcumva
nu ne trebuie o lege noua..
aplicati ce exista corect direct imediat si fara influente politice!

Doar bunul simt. si asta nu se gaseste la CNA

Musafir

#456

2013-04-21 15:38

Asa cum exista legi ce reglementeaza majoritatea situatiilor legate de relatiile dintre cetateni in colectivitate (pentru circulatie, pentru bune moravuri, pentru asociere, pentru acces la resursele societatii etc.), legi care lucreaza in beneficiul tuturor, asa trebuie sa existe lege aplicata pentru functionarea audiovizualului. In fond legea a pus capat tentatiei naturale a omului catre abuz incepand de la formele primare (clevetire, furt, viol, talharie la drumul mare, prigonirea vaduvelor si orfanilor) pana la cele mai rafinate din ziua de azi (conspiratia). Se pare ca anumite segmente ale audiovizualului isi dezvolta sisteme de lucru la limita legii pe principiul ca ceea ce legea nu interzice in mod expres este permis. In audiovizual se vede ca nu e chiar asa grav daca te droghezi, daca folosesti un limbaj trivial, daca esti violent si fara caracter, daca violezi, daca furi, daca fentezi morala si legea, daca iti rezolvi cu toporul dilemele existentiale in relatiile cu tertii, sau cu streangul pe cele ale tale. De douazeci de ani si mai bine ni se propun modele ratate de existenta, de cariera, cu abilitati care frizeaza absurdul, adevarate bombe pentru aspiratiile umane (cazul ultimelor plagiate de la noi, la fel de naturale precum homosexualitatea, nu?).
De douazeci de ani latura malefica a audiovizualului se face vinovata de instigare si chiar de complicitate la toate cele de mai sus. Acest audiovizual a oferit sistematic solutia negativa (politicos spus) pentru toate cele de mai sus, contrazicandu-si menirea si rolul social. Feedback-ul acestui audiovizual se vede peste tot, in maniera in care ne alegem politicienii, in maniera in care tinerii nostri urmeaza formativ un Darwinism invers, catre mlastina. Interesant este ca societatea si-a dezvoltat mecanisme de succes pentru corectia multor posibile devieri in alte domenii, dar din pacate nu si aici. Nici macar maniera aceea sanatoasa, de tip instinctual care actiona in vechime nu mai este lasata sa lucreze. Nici macar biserica si credinta in Dumnezeu nu mai sunt lasate sa asaneze si sa dreneze rautatea din noi. Da, se lupta in media impotriva asa zisului comportament discretionar si dictatorial al bisericii! Pe mine insa exact biserica care nu glumeste cu pacatul si care randuieste canon si cearta pe pacatos ma tine cu capul afara din mlastina. Da, in numele libertatii din mass-media ni se vorbeste de puterea noastra de a decide. Fii tu insati, si acest fel de a fi este libertate care genereaza uneori nebunie. Am auzit odata pe cineva zicand: am scapat de gandul la streang prin gandul la rugaciune.
Sa traiti si Doamne ajuta in lucrarea Dumneavoastra

Musafir

#457

2013-04-22 14:07

Este incredibil unde s-a ajuns cu indoctrinarea americana in Romania... Tot gunoiul occidental, toata otrava lor se distribuie pe toate posturile publice fara noima... Si mai avem si noi miliardele noastre de ratati... Per total, indoctrinare fortata cu tembelizorul...

Musafir

#458

2013-04-23 17:23

Luand in calcul faptul ca televiziunea este unul dintre mijloacele de informare aflat mai la indemana pentru toate categoriile sociale poate ca ar trebui folosit pentru a-i educa pe cei care petrec ore in sir in fata ecranului.poate ca ar fi mai eficient daca ar fi apreciate posturile TV dupa calitataea informatiei pe care o furnizeaza in locul rating-ului pentru emisiunile de scandal si stirile senzationale. Multi dintre cei care au timp pentru a urmari emisiunile TV isi dezvolta involuntar abilitati de imitatie, de copiere a lucrurilor vizionate. Ar fi mult mai eficient daca s-ar face o copiere a lucrurilor pozitive si de valoare pe care le avem decat a celor negative. Nu gandesc acest lucru doar in virtutea faptului ca apreciez alte valori decat cele prezentate in mod uzual in mass media ci in ultima perioada pot spune ca sunt tot mai multi cei care, avand cat de cat un nivel educational mai ridicat, renunta la a urmari posturile TV pentru ca nu gasesc nimic util in cele prezentate. E un lucru care ar trebui sa va dea de gandit. Speram cu totii in posibilitatea dezvoltarii unor alt gen de emisiuni care sa fie cat mai benefice pentru dezvoltarea noastra ca civilizatie....

Musafir

#459

2013-04-24 22:36

In emisiunile televiziunilor apar niste persoane despre care nu se stie ce anume au facut bun , de ce anume ar trebui sa le ascultam , nu au un mesaj pentru ascultatori , nu se stie cu ce se ocupa concret , se prezinta stiri nesemnificative care se vor a fi de interes public , se omit sau se trateaza superficial evenimente care ar trebui prezentate in mod responsabil , se promoveaza lipsa de educatie , incultura , lipsa de civism ,drept repere morale , totul in numele sfantului rating . Nu trebuie sa ne lasam manipulati de interese obscure , mass media are si un impact educativ care trebuie asumat de televiziunile comerciale , iar daca acestea nu-l inteleg trebuie obligate sa o faca . Libertatea presei nu inseamna impostura , indecenta , subcultura , violenta de limbaj , agresivitate . Libertetea presei inseamna in primul rand responsabilitate fata de public .

Musafir

#460

2013-04-25 18:21

Emisiunile gen " Un show pacatos" si multe allte emisiuni in care se barfeste despre cutarica si ce face cutarica -nu ar Trebui sa existe!
Faceti emisiuni educative oameni buni! Ce ne tot plangem de tara noastra?! Ca nu e aia ca nu-i aialalta?! Ca aia fura si etc..... le stiti prea bine. Lasati negativismul!
Educati Romania prin emisiuni si publicitate, care, cu timpul, vor transforma mentalitatea gresita a multora.
Sa dau exemple : Emisiuni si spoturi publicitare " cum sa reciclam corect! , sa ne iubim tara, sa o pretuim !
Nu mai difuzati Manele! Nu e nimic educativ in a vedea femei aproape dezbracate langa un negrut sclichicios care se vaitã!
Emisiuni educative!
Muzica
Arta
Street art
Children art
Concursuri - pentru incurajarea publicului
Laudati Romania si romanii!
Pozitivism! Lasati stirile de la ora 5 de pe pro tv - violuri , crime etc. Nu ne ajuta deloc! Domnii reporteri ar face bine sa culeaga si rodul bun din tara noastra! Ma refer la faptul ca mai bine ar alerga dupa o stire care pune in valoare: Iubirea si Frumosul. Este foarte simplu. Cele doua cuvinte, iubire si frumos, se dezvolta in compasiune, grija, libertate, fericire.
Fiecare isi doreste sa fie fericit - Deci sa fim fericiti cu totii intr-o Romanie Haide-ti oameni buni! Sa ne unim !
Imi iubesc tara si sunt mandra ca sunt romanca!
Va multumesc pentru sansa de a ma exprima.

Cristina Marcu, 27 de ani.

Musafir

#461

2013-05-02 13:09

AS DORI MAI PUTINA VULGARITATE SI MAI PUTINA PROPAGANDA FACUTA PROSTIEI SI LIPSEI DE BUN SIMT.
M-AR INTERESA O VARIETATE MAI MARE A PROGRAMELOR SI UN SPATIU MAI GENEROS PENTRU ARTA, STIINTA, MEDIU SI TOT CE-AR PUTEA INFLUENTA IN BINE COPII.
MULTUMIRI PENTRU INITIATIVA

Musafir

#462

2013-05-06 06:16

Cu gratitudinea cuvenita persoanelor care au promovat si sustin aceasta initiativa de eliminare a gunoiului din mass media.
SALVATI OLTCHIM

#463 SALVATI OLTCHIM RAMNICU VALCEA - ARPECHIM PITESTI!

2013-05-06 20:29

Atentie, OLTCHIM - ARPECHIM in INSOLVENTA! Urmeaza FALIMENTUL?

SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM!

SEMNATI APELUL PENTRU SALVAREA OLTCHIM:
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

Musafir

#464

2013-05-07 13:40

emisiunile ACCES DIRECT, WOW BIZ , SA FIE SCOASE DIN GRILA DE PROGRAME, PENTRU MIZERIILE PE CARE LE PROMOVEAZA.

Musafir

#465

2013-05-08 07:47

Mi se pare scandalos si faptul ca la stiri sunt filmate femei topless ca ceva normal iar reclamele sunt axate pe sex, chiar daca e vorba de ciocolata sau telefonie. Ce mesaj se transmite aici si ce pot invata copiii? Mie mi-e sila sa le privesc!

Sa mai comentez despre greselile de ortografie de la subtitrari si traduceri penibile????? Toata lumea stie engleza, dar nu stie romana!

Musafir

#466

2013-05-22 08:16

Poate asa va creste sansa la educatie de calitate a neamului romanesc.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-05-22 10:55



Musafir

#468

2013-05-22 10:59

Foarte multe emisiuni nu mai au caracter educational, ci sunt facute doar pentru a umple spatiul de emisie, pentru audienta si in final pentru bani.

Musafir

#469

2013-05-25 16:11

intr-o lume dezorientata ar fi pacat ca singurul lucru care o mai ajuta sa aiba o directie corecta sa fie scos din grila de programe

Musafir

#470

2013-05-25 16:38

Sper ca aceste posturi religioase de televiziune sa fie puse din nou in grila. Sunt posturi educative ,spiritualesi aduc multa bucurie persoanelor care sunt interesate sa utmareasca tip de emisiuni. Este necesar sa mai avem si altfel de televiziuni, nu numai cele comerciale. Avem nevoie si de hrana spirituala. Sper ca veti tine cont de umula noastra parere si veti aproba puneara in grila a acestor televiziuni crestine. Va multumesc!

Musafir

#471

2013-05-25 20:12

AS PREFERA SA SCOATETI MIZERIILE PORNO,SEXI,SA SCOATETI TOATE INCULTELE CARE/SI ARATA FUNDUL SI SA LASATI POSTURILE RELIGIOASE,PENTRU CA INDIFERENT DE ORIENTAREA LOR, ACESTEA TOATE VORBESC DE DUMNEZEU SI INVATA NUMAI DE BINE PE ACEST POPOR CARE NU MAI STIE SA FIE CINSTIT,CURAT ....

Musafir

#472

2013-05-26 09:47

E bine a tine cont si de preferintele privitorilor cat si de faptul ca mass-media este o componenta importanta in educatia majoritatii oamenilor,educatie care desigur,creeaza preferinte.

Dora

#473 Observatie

2013-05-26 15:32

Este laudabila aceasta initiativa. Cu toate acestea, din comunicarea pe care am avut-o anterior cu CNA vizavi de incalcarea unor norme morale in programele de televiziune, cred ca ar putea face mai multe si pe baza legii deja existente, prin manifestarea unui interes mai mare in aplicarea ei in spiritul legii, nu doar in forma si litera ei. De ex i-am sesizat cu privire la difuzarea intr-un program de dupa-amiaza a unor imagini oripilante cu un bust feminin afisat in toata splendoarea lui, iar raspunsul primit a fost ca acest fapt nu incalca prevederile in vigoare. Or, daca citim prevederile, vedem ca acestea interzic difuzarea de materiale care pot afecta dezvoltarea minorilor. Deci CNA, felicitari, dar asteptam mai mult de la voi.


Musafir

#474

2013-06-01 16:46

Sufletul omului este ca o floare, iar cu ajutorul bunului simţ putem face această floare să înflorească.
Tomorrow

#475 concept

2013-06-01 16:53

Sufletul omului este ca o floare, iar cu ajutorul bunului simţ putem face această floare să înflorească.Sa introducem cultura,competenta ,valoarea ,onoarea la loc de cinste sa scoatem cimismul minciuna alcoolul si incultura de pe sticla pentru a cladi viitorul copiilor si nu audienta de prost gust