Interesul public mai presus de gustul publicului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Interesul public mai presus de gustul publicului


Musafir

#551

2013-12-10 18:46

Majoritatea posturilor de televiziune sunt pur si simplu jalnice, asemenea spectatorilor lor ce agreaza emisiuni de un prost gust fara egal. Sper sa se mai poata face ceva pentru a salva aceasta natie de indobitocire...

Musafir

#552

2013-12-10 20:26

Doresc ca cei care au vizionat aceasta reclama de pasta de dinti PARADONTAX sa incerce sa o vizioneze si cind sunt la masa de pranz sau la masa de seara si daca poate sa mai manince tot cu aceeasi pofta va recomand sa faceti si o reclama la prezervative cu o persoana care face sex oral sau anal,sper sa nu fiti deacord.Va multumesc

Musafir

#553

2013-12-10 21:33

Nu mai permiteti incultura la tv!!! O initiativa foarte buna! Felicitari CNA!

Musafir

#554

2013-12-11 07:44

Apreciez in mod deosebit interventia publica a doamnei Paula Georgescu cu privire la ce ar trebui sa transmita un anumit post.
A fost o dovada rara ca in Romania mai sunt profesionisti integri.

Va multumesc!

.

#555 ANARHISTI la CNA - evitarea aplicarii legilor prin boicotarea sedintelor

2013-12-11 20:12

inainte de a putea face curat prin mass-media, CNA trebuie sa se curete de anarhistii din propria curte, cei care boicoteaza aplicarea legii. se pare ca acest caz e un moment bun pentru a intra cu justitia in CNA, pentru a face curatenie. ;)

mai multe la:

http://roncea.ro/2013/12/10/primatele-din-cutia-cu-maimute-de-la-cna-au-fugit-dupa-bananele-homosexualilor-membrii-cna-care-au-boicotat-votul-pentru-sanctionarea-pro-tv-si-a-emisiunii-4-nunti-si-o-provocare-vor-fi-actio/

"Pentru a boicota votul, in a doua parte a zilei, la inceperea discutiei privind sanctiunionarea Pro Tv, pro-homosexualii au luat decizia de a parasi sala, imberbul Valentin Jucan alegand chiar varianta trantirii usii salii de sedinta, in semn de protest fata de… propria lui soarta, probabil."

mostra a modului cum se iau deciziile la CNA:

http://roncea.ro/2013/11/11/despre-homosexuali-si-nunta-lor-de-la-protv-in-spatele-usilor-inchise-de-la-cna-cine-ce-a-zis-si-cum-a-votat-pentru-sau-din-contra-stenograma-sedintei-cna-in-urma-careia-protv-nu-a-fost-sancti/

" „Eu cred că, încetul cu încetul, poate că şi minorii din România ar trebui să privească asemenea emisiuni şi în măsura în care părinţii lor sunt normali şi acceptă diversitatea în toate exprimările ei, să accepte şi o asemenea idee – casatoria intre homosexuali – care poate că, explicată raţional şi convingător, ne introduce într-o normalitate. (…) Eu cred că CNA-ul, ca instituţie, ar trebui să meargă uneori înaintea mersului societăţii româneşti, a realității româneşti, care de multe ori este conservatoare, este retrogradă, asimilează greu nişte modele, pe care apoi le preia într-un mod excesiv”(?!) – Radu Calin Cristea, membru CNA (propus de Guvern – recte PNL-PSD), fost director ilegal si prezumtiv delapidator-sef al Muzeului Literaturii Romane, fost turnator la Primarie, fost amploaiat la „Europa libera”, fost propus ilegal de catre unii (fosti) angajati de la Cotroceni ca sef al TVR (Parlamentul nu Presedintia numeste presedintele Televiziunii publice; desigur, intr-o democratie normala, nu… anala)

„Eu chiar nu consider că e vreo abatere pe care noi ar trebui s-o sancţionăm şi cred că să sancţionăm o asemenea abatere sau să considerăm că s-a făcut o abatere ne-ar pune pe noi într-o poziţie în care eu personal n-aş vrea să fiu.” – Cristina Trepcea, membra CNA, fosta angajata a lui A. Sarbu la ProTv si fosta consiliera „pe imagine” a lui A. Nastase (nu specifica in ce pozitie n-ar mai vrea sa stea…)"

abaterea este notata in Codul de reglementare media al CNA la art. 90 si art. 91.

s-au gasit ei sa faca "educatie" unei intregi natiuni, mai ales minorilor, prin nerespecatarea legilor. speram sa se faca dreptate.

 

dupa 2 amanari, a 3a incercare a fost tratata cu boicot. sedinta CNA de rejudecare a cazului "4 nunti si o provocare" din 10 dec. 2013

 

CAUZA PE SCURT:

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011

TITLUL VII
Emisiuni interactive, jocuri şi concursuri


ART. 90
(1) Nu pot fi difuzate emisiuni interactive în care:
a) publicul apelează la vrăjitori şi prezicători sau la activităţi interzise prin lege;

ART. 91
(1) Concursurile interactive pot fi difuzate în cadrul programelor audiovizuale numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) au drept scop exclusiv fidelizarea, divertismentul sau educarea publicului;
b) sunt inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs; (n.p. se defineste „concursul interactiv” ca „emisiune-concurs” implicit si „-interactiva”. o parte din public sunt si concurenti)
c) nu presupun taxă de participare directă sau disimulată, cum ar fi suprataxa percepută de serviciile de telefonie cu valoare adăugată;
d) respectă regulile informării corecte; (n.p. ceea ce Pro-tv nu a facut deformand principiul familiei/casatoriei definit si prin lege. asta ar include si afisarea anuntului de „fictiune”,)
e) câştigurile sau premiile sunt atribuite în baza unui regulament adus la cunoştinţa publicului. 

(Tot din Codul de reglementare a continutului audiovizual)

ART. 14
(1^1) Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea „Acest program este o ficţiune”, afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde.”

 (conf. DOCUMENT de sustinere a Petitiilor contra emisiunii “4 nunți și o provocare“:

Nu se poate aprecia că materialul difuzat reprezinta o ficțiune, având în vedere faptul că nu s-au respectat dispozițiile art. 14 (1^1)  din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora, în situația în care materialul este o ficțiune se va proceda la avertizarea corespunzatoare a publicului : “Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea «Acest program este o ficţiune», afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde”.

Avertizarea publicului cu privire la clasificarea conţinutului, la genul programului – divertisment gen reality show- si aprecierea radiodifuzorului potrivit căreia respectiva căsătorie ar fi una “simbolică” (dar totusi reala) nu sunt elemente suficiente pentru a satisface exigenta dispozitiilor legale mentionate.

Mai mult, recunoaste expres reprezentantul postului Pro tv in cadrul audierii din sedinta Consiliului National al Audiovizualului faptul ca nunta incheiata intre persoanele de acelasi sex a fost una reala, cei doi fiind casatoriti in acel rit protestant declarat.)

Legea Audiovizualului

ART. 3
(1) Prin difuzarea
şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului. (n.p. – familia !!!)
(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
  (n.p. ceea ce Pro-tv nu a facut deformand principiul familiei/casatoriei definit prin lege)
(3) Răspunderea pentru conţinutul serviciilor de programe difuzate, inclusiv al comunicărilor comerciale audiovizuale, revine, în condiţiile legii, furnizorului de servicii media audiovizuale.
(SE INCALCA SI PREVEDERILE DIN ACEST ARTICOL la alin. (1) si (2))

  

Declaratia Universală a Drepturilor Omului

Articolul 16
1. Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbătul şi femeia, fără nicio restricţie în ce priveşte rasa, naţionalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei şi la desfacerea ei. (în cazul familiei nu se recunosc alte “orientari sexuale” deci apar restricţii în acest caz)
2. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimţământul liber şi deplin al viitorilor soţi.
3. Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.  

în “Manualul Drepturilor Omului” elaborat de Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (2008), se afirmă că:

"În ce priveşte relaţiile dintre parteneri, familia este înţeleasă în sens larg de către
Curtea europeană şi nu este condiţionată de încheierea unei căsătorii civile. În lipsa
căsătoriei, existenţa unei familii între cei doi parteneri va fi apreciată de la caz la
caz, în funcţie de circumstanţele concrete ale fiecărui caz. De exemplu Curtea va
cerceta dacă cei doi parteneri locuiesc împreună şi de cât timp, dacă au copii
împreună, fie ei biologici sau adoptaţi, dacă alte elemente concrete indică intenţia de
a avea o relaţie de durată. În schimb, Curtea nu a acceptat până în prezent că relaţiile
stabile dintre persoane de acelaşi sex pot intra în sfera de aplicare a vieţii de familie.

Acestora le-a oferit, însă, protecţie în cadrul noţiunii mai largi a vieţii private." exista cazuri recente care spun acelasi lucru. statele UE nu sunt obligate sa adopte vreo lege impotriva drepturilor omului implicit a familiei.

 (nu exista discriminare pe baza orientarii sexuale cand este vorba de familie/casatorie)

 

CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

Articolul 9

Dreptul la căsătorie şi dreptul de a întemeia o familie

Dreptul la căsătorie şi dreptul de a întemeia o familie sunt garantate în conformitate cu legile interne care reglementează exercitarea acestor drepturi.

 

EGALITATEA

Articolul 20

Egalitatea în faţa legii

Toate persoanele sunt egale în faţa legii.

Articolul 33

Viaţa de familie şi viaţa profesională

(1)   Familia se bucură de protecţie juridică, economică şi socială.

 

Legea zice:

“Codul Civil”

“TITLUL I
Dispoziţii generale
Familia

Art. 258. - (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

(2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.

(3) Statul este obligat să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, precum şi dezvoltarea şi consolidarea familiei.

(4) În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie.

Căsătoria
Art. 259. - (1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.

(3) Celebrarea religioasă a căsătoriei poate fi făcută numai după încheierea căsătoriei civile.

(4) Condiţiile de încheiere şi cauzele de nulitate ale căsătoriei se stabilesc prin prezentul cod.

(5) Căsătoria încetează prin decesul sau prin declararea judecătorească a morţii unuia dintre soţi.

(6) Căsătoria poate fi desfăcută prin divorţ, în condiţiile legii.

CAPITOLUL II
Încheierea căsătoriei
SECŢIUNEA 1
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
Consimţământul la căsătorie

Art. 271. - Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora.

Art. 277. - (1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.  

(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.”

 

Comisia pentru egalitatea de şanse şi Comisia juridică din cadrul Senatului României au respins, în ședința comună din data de 19.11.2013, prin unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind parteneriatul civil.

Conform raportului de respingere: „Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, propunându-se astfel conferirea unui caracter legal convieţuirii dintre două persoane, ca alternativă la căsătorie.”

Redăm în cele ce urmează și argumentarea respingerii, deoarece ea însumează o serie de aspecte legislative deosebit de importante, care trebuie avute în vedere, atunci când ne referim la familie.

„Iniţiativa este în contradicţie cu art. 258, 259, 271 şi 277 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. De altfel, legătura dintre cele două instituţii juridice, familia şi căsătoria, este statuată şi în art. 48, în special în alin.(l), din Constituţia României, republicată, conform căruia: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

De asemenea, conform dispoziţiilor alin.(3) al art. 277 din noul Cod Civil- Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria:„Parteneriatele civiledintre persoane de sex opus sau de aceLaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România”

Reamintim că odată cu adoptarea noului Cod Civil, atât Guvernul cât mai ales forul legiuitor, cu precădere prin modificările aduse proiectului iniţial al acestui important act normativ, şi-au exprimat această opţiune de politică legislativă în materia relaţiilor de familie, reglementând, ca unică formă de convieţuire recunoscută, căsătoria şi numai aceea între persoane de sex diferit, recunoscându-se doar familia care se întemeiază pe instituţia căsătoriei.

 

Directiva Serviciilor Media Audiovizuale - UE

CAPITOLUL II

DISPOZIŢII GENERALE

Articolul 2

(1) Fiecare stat membru se asigură că toate serviciile mass-media audiovizuale transmise de către furnizorii de servicii mass-media aflaţi sub jurisdicţia sa respectă normele sistemului juridic aplicabil serviciilor mass-media audiovizuale destinate publicului din statul membru respectiv.

 

CONSTITUTIA ROMANIEI

ART. 16

Egalitatea în drepturi

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

 

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011

TITLUL VII
Emisiuni interactive, jocuri şi concursuri


ART. 90
(1) Nu pot fi difuzate emisiuni interactive în care:
a) publicul apelează la vrăjitori şi prezicători sau la activităţi interzise prin lege;

 (dreptul la exprimare libera nu este egal cu dreptul de a infaptui o ilegalitate si se supune restrictiilor legii)

iata si decizia CNA in acest caz:

http://www.cna.ro/article6435,6435.html

"Întrunit în şedinţa publică din data de 1 octombrie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare, întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor mai sus-menţionate.

Membrii Consiliului au vizionat înregistrările relevante şi au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul postului, prezent la şedinţă.

.... În urma dezbaterilor din şedinţă a fost făcută o propunere de sancţionare a postului de televiziune cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea unor prevederi referitoare la protecţia minorilor, dar aceasta nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată.

(aplicarea legii se voteaza la CNA?)

.... La art. 3 alin. 1) al Directivei se arată că: Statele membre garantează libera recepționare și nu restricționează retransmisia serviciilor mass-media audiovizuale pe propriul teritoriu din alte state membre din motive care se încadrează în domeniile reglementate de prezenta directivă.

În aceste condiţii, formatul din România construit pe tiparul celui din Marea Britanie nu poate fi restricţionat de la difuzare pe criteriul orientării sexuale în cazul unui cuplu aflat în concurs."(cu toata confuzia de idei pe care o face CNA aberand, pentru incalcarea legii trebuia interzisa conf. Cod CNA, mai ales ca a fost produsa in Romania conformandu-se legilor de aici.) 

bonus:

Din Legea audiovizualului:

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
(1) În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

10. retransmisie - captarea şi transmiterea simultană a serviciilor media audiovizuale liniare, furnizate de radiodifuzori şi destinate recepţionării de către public, prin orice mijloace tehnice, în integralitatea lor şi fără nicio modificare a conţinutului;

(aici a fost vorba de transmisie doar, in "prime time" si in exclusivitate. la Pro-tv a fost o emisiune nou-nouta, productie autohtona made in Romania, fara legatura cu cea din Marea Britanie si nu a respectat legile din Romania)

 

contradictorii afirmatiile CNA, nu-i asa?

o inselaciune intelectuala marca lgbt+altele, Pro-tv si unii de la CNA


Musafir

#556

2013-12-11 20:42

Sunt aproape sigur ca s-a mai facut propunerea pe care v-o supun atentiei in randurile ce urmeaza. Stabiliti amenzi consistente pt. fiecare greseala gramaticala "comisa" de realizatori, invitati permanenti, "asistente", corespondenti de presa, redactori si colaboratori. Poate se lecuiesc de facut emisiuni cu persoane ca Dragusanu. Ati strange fonduri consistente (pe care le-ati putea folosi pt. cauze serioase) si de pe urma unor persoane care par mai cu mot...dar nu sunt. Greseli elementare de gramatica fac si Simona Gherghe, M. Morar, Branciu si nevasta-sa, Maruta, panaramele (era sa scriu "prostituatele") de la Capatos e.t.c. Nu exista post tv. care sa nu aiba agramati angajati. Poate ii faceti sa mai filtreze la angajare si n-ar mai tine cont doar de marimea bustului sau de vulgaritate in exprimare si tinuta. Asa-zisa libertate de exprimare ne-a adus in situatia in care multi dintre noi ne uitam mai mult la programe documentare de pe canale tv. straine. Prefer "animal planet" in locul programelor cu "animale" cuvantatoare.

Musafir

#557

2013-12-11 22:07

In numele mamicilor care vor sa creasca copii educati, morali, integri va rugam faceti ceva cu calitatea emisiunilor difuzate. Este mult prea multa pornografie, sunt persoa e gen Bianca Dragusanu si muulte alte exemple care devin brusc modele de urmat. Va rugam opriti aceste ineptii.
Dan

#558 Re: Desfintarea CNA o urgenta in criza recesiune si austeritate pentru cei multi

2013-12-13 14:05


Musafir

#559

2013-12-14 07:45

Ne place sau nu, suntem dependenti de Televizor. Il urmarim pentru ca avem nevoie de stiri si divertisment. Cand aveam citeva ore de emisiune cenzurata stiam care sunt valorile tarii: muzicieni, scriitori, plasticieni, cunosteam toti actorii tineri si batrani...Acum au ajuns vedete toate iubitele de fotbalisti, amantele de manelisti, gospodine, ratati etc.
.

#560 CNA suprima dreptul la libera exprimare. CNA o scula politica, nimic mai mult

2013-12-14 09:42

"CNA-ul a amendat Radioul public pentru că Dan Puric a făcut afirmaţiile: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”, instituind deja o cenzură care va pune oamenii ce îşi asumă libertatea de a spune ceea ce cred în imposibilitatea de a fi chemaţi la emisiuni. Poate cineva să conteste aceste păreri ale unui om de cultură recunoscut nu numai în ţara sa de baştină, sau este semnalul unei cenzuri fără precedent, cu consecinţe asupra libertăţii de exprimare?"

...


"Deci înainte de a da asemenea sentinţe inepte, preluate obedient de CNA care a amendat cu suma imensă de 50.000 de lei Societatea Română de Televiziune pentru că a fost difuzat, pe 6 decembrie, “un colind antisemit” (!), ar fi trebuit să fie măcar consultat Institutul Naţional de Etnografie şi Folclor al Academiei Române, nu revista sorosistă “22″. Dacă lucrurile merg tot aşa, toată ortodoxia va fi considerată antisemită, deşi nu numai Hristos în fiinţa Sa omenească, si Maica Domnului împreună cu toţi Sfintii Apostoli erau…semiţi! Pornind de la negarea naşterii Mântuitorului şi a consecinţelor ce decurg din aceasta o să ne putem aştepta la schimbarea calendarului mondial, care porneşte de la Naşterea Fiului lui Dumnezeu acum, în curând 2014 ani!

Să mai spunem că CNA a fost impasibil când un cuplu de homosexuali a fost “căsătorit” la Pro TV, sfidând nu numai Codul Civil, dar şi bunul simţ al acestui neam, cred că ar fi de-a dreptul frivol. CNA-ul însă trebuie să îşi arate vigilenţa în chestiuni unde nu are habar, pentru că în mod normal, ar fi trebuit să consultati experţi în chestiuni ce ţin de folclor şi teologie, greu adaptabile ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice. Aşa, decizia este una pripită şi contestabilă, arătând că în chestiuni care ţin de ethosul naţional nu numai că este în necunoştiinţă de cauză, dar aplică sancţiuni fără să ţină cont de el, ci de alte directive, ale unui nou Minister al Adevărului. Toate aceste decizii din ultimele zile ne arată o instituţie în plină degringoladă axiologică, obedienţa şi imaturitară, deşi ar trebui să fie o garanţie a discernamantului şi a independenţei politice." (n.p. trebuie specificat ca Cna nu a tinut seama nici de cele 5400 de semnaturi ale petitiei SOS Familia http://www.petitieonline.com/sos_familia care s-a referit la cazul Pro-tv si nici de cele peste 2000 de sesizari directe asupra emisiuni, pe care le-au tratat cu acoperirea ilegalitatii si prin nerespectarea Codului de reglementare a audiovizualui, Cod in baza caruia functioneaza CNA. sfidare totala a societatii civile si a legilor. si atunci care este sensul acestui CNA?)

http://activenews.ro/cna-ponta-strikes_1810550.html

(n.p. nu au tinut seama ca producatorul acelei emisiuni de la TVR3 ("colindele antisemite") este chiar un evreu, Adrian Rozenberg si este responsabil de ceea ce s-a difuzat in emisiune, fiinde cel care a permis colindele si a coordonat emisiunea. cum vine asta? o fi sabotaj?)

"Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea “Maraton de duminică”, care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10 – 23.00.

În studio au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, între care şi artistul Dan Puric. În emisiune, Dan Puric a făcut mai multe afirmaţii, precum: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”.

În emisiune, moderatorul Alexandru Rusu i-a spus lui Dan Puric: “Am să spun că apelativele vă aparţin, pentru a nu risca o amendă”.

Însă membrii CNA au considerat că moderatorul emisiunii nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute. (n.p. oare toate cate se intampla in politica, toti inculpatii politicieni, reactia societatii civile legate de cele intamplate in Parlament, dovezile legate de proiectele controversate, toate sunt cel putin un motiv pentru a nu da o astfel de amenda si a considera afirmatiile lui Dan Puric indreptatite. se pot afla mai multe in explicarea "dreptului la libera exprimare" in manualul dedicat. foarte urat din partea lor.)

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră “instigată” de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune. “Este insultă şi calomnie (…). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român”, a spus Laura Georgescu. (n.p. si chiar este? daca s-a simit lezata dna Laura Georgescu trebuia sa ceara dreptul la replica sau sa-i cheme in instanta si nu sa se foloseasca de institutia publica pe care o conduce, in nume propriu, pentru a-i amenda fara temei. se poate considera ca ce se intampla la CNA este abuz de putere si de functia detinuta, in problemele personale.)

În schimb, realizatorul Alexandru Rusu a spus că Dan Puric a vorbit în emisiune la modul general, nefăcând referire la o anumită instituţie sau la o anumită persoană."

http://www.gandul.info/stiri/ce-s-a-intamplat-dupa-ce-dan-puric-a-spus-intr-o-emisiune-la-postul-public-de-radio-ca-romania-este-un-cuib-mafiotic-11762870

foarte trist ce se intampla.


Musafir

#561 cine scoate pietroiul din apa daca se dovedeste ca amenda a fost "gratuit" data?

2013-12-15 15:45

unul dintre cei mai cunoscuți etnologi români, Pamfil Bilțiu, culegător, alături de soția sa, Maria, de folclor, de decenii, în zona Ardealului, este de cu totul altă părere și afirmă că e vorba de o făcătură.
Bilțiu a cules el însuși variante ale colindului amintit - care se regăsesc în numeroasele volume publicate - ultima în 2007, de la țăranca Griguța Palaga, din comuna Bogdan Vodă, (vezi textul la finalul articolului) și este categoric atunci cînd declară, în exclusivitate pentru Inpolitics, că referirile la arderea evreilor în cuptoare sunt de dată recentă, fiind introduse, cel mai probabil, după revoluție:

”Nu am întîlnit în întreaga mea carieră vreun text de acest tip care să includă versurile ”Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară în drum”, sau măcar ceva care să se apropie de ele . Există unele referiri la evrei, e adevărat, în cîteva creații folclorice, dar limitate la ceea ce am putea numi o afurisenie, în niciun caz ce a difuzat TVR. Nu există așa ceva în folclor, să fie clar. Partea cu referire la cuptoarele în care ar fi buni de ars evreii este o contrafacere, a fost introdusă la un moment dat cu bună știință, așa cum se întîmplă, din păcate, foarte des după revoluție, în numele a diverse interese. În ultimele două decenii, folclorul românesc a fost supus unei veritabile agresiuni, în scopuri comerciale, politice șamd, multe creații au ajuns de nerecunoscut. S-au făcut niște compilații din folclor autentic, muzică comercială, versuri moderne, creație bisericească etc și au rezultat programe pentru spectacole ori televiziuni. Or fi agreate de unii, dar nu au legătură cu folclorul autentic, artiști precum Ștefan Hrușcă excelînd la acest capitol, după părerea mea. Nu cred că e un lucru bun, chiar în aceste zile am fost la un concert de așa zis folclor care era sufocat de tot felul de adausuri.
În ce privește colindul antisemit de la TVR, cred că organele abilitate ale statului ar trebui să demareze o anchetă, să vadă unde și cum au fost adăugate acele versuri care, repet, în mod cert nu există în versiunile originale ale colindului” mai spune Bilțiu

http://www.inpolitics.ro/un-mare-etnolog-roman-arunca-bomba-colindul-antisemit-este-contrafacut-art68811.aspx#

Textul colindului cules de Pamfil Bilțiu în 2007, în care apar referiri asemănătoare – pînă la un punct – celor din colindul scandalos de la TVR 3:

Coborât-o, coborât
Îngerii Domnului Sfânt,
Oareunde pă pământ.
Iisus de nu să năştea,
Lumea-a iadului era.
La neşte păstori, pă câmp.
Păstorii l-au întrebat:
- De unde sunteţi mânaţi?
Noi suntem mânaţi din rai,
De la Maica Preacurată
Şi umblăm din casă-n casă,
Nime’-n lume nu ne lasă,
Pă Domnu’ Hristos să-l nască,
Până joi de către sară,
Cu atâta osteneală,
S-o născut on Fiu Frumos,
Cu nume Domnu’ Cristos.
Tătă lumea lui să-nchină,
Numa jidovii-l îngână.
Jidovi, neam afurisât,
Nu vă primea(scă) Domnu’ Sfânt,
Nici în rai, nici pă pământ.
Noi colinda-o-am gătat,
Sus la cer o-am înălţat,
Jos pă pământ o-am lăsat.


Musafir

#562 un semnal de alarma

2013-12-15 15:51

CNA pare a fi in deriva si este foarte posibil sa naufragieze in ritmul asta pe malul dictaturii corecte politic.

Musafir

#563

2013-12-15 19:34

Prea multa mizerie si mahalageala, prea multi astrologi si prea multe trancaneli interminabile despre nimeni si nimic. Si ni se spune cu cinism: "aveti telecomanda, nu va obliga nimeni sa va uitati!" As prefera sa nu fiu obligata sa platesc abonament pentru difuzarea unor posturi care nu imi ofera nimic! Ar trebui sa ne putem alege posturile pe care dorim sa le receptionam, nu sa ni se bage pe gat toate porcariile! Sa traiasca intr-adevar din rating! Capatos, Simona Gherghe si altii ca ei au dus vulgaritatea si mizeria la absolut! Nu este normal sa butonezi telecomanda toata seara si sa nu ai ce vedea si sa mai si platesti pentru asta (de doua ori, odata la abonamentul radio-tv si odata la furnizorul de cablu)! Cand erau doar doua ore de tv pe zi, aveai ce vedea in fiecare seara.

Sa nu mai vorbim de ignoranta crasa a redactorilor, stiristilor, reporterilor si ce or mai fi ei pe acolo! Nu au o cultura generala minima! Pe ce criterii sunt angajati? Sa nu mai vorbim de faptul ca sunt agramati! Ar trebui sa amendati posturile pentru fiecare gafa lingvistica a specimenelor respective. S-ar strange bani frumosi.


Musafir

#564

2013-12-18 08:01

Nu suntem deacord cu difuzarea de stiri ce contin crime,violuri etc.

va multumesc,
ionut moisa

Musafir

#565

2013-12-18 08:39

In sfarsit se ia o atitudine in acest sens. Zilnic emisiuni necenzurate vizual si auditiv, difuzate la ore total nepotrivite ( in timpul in care parintii sunt la serviciu)ne distrug psihic si moral copiii, anihiland tot ce construiesti ca parinte in " cei 7 ani de-acasa". Sa-i educam prin cultura, prin exemple de viata, emisiuni de teatru, filme decente nu aratandu-le manelisti care arunca EURO "fara numar" si femei imorale care au ajuns "VEDETE PE STICLA" doar pentru ca au stiut unde, cand si pentru cine sa se dezbrace.
Si dupa ce li se infesteaza creierul cu toate astea, explica-le ce important e sa invete si ca " cine are carte are parte"
HAI SA FACEM IN STARSIT CEVA!!! Pana si adultii au nevoie de asta, doar ca unii din ei nu-si dau seama inca.

Nu pot crede ca asta e nivelul de cultura al acestei natii: MADALIN IONESCU, RAZVAN SI DANI, SIMONA GHERGHE,ANDREEA MANTEA,  GINA PISTOL, CAPATOS, BIANCA DRAGUSANU, sau ca intereseaza pe cineva viata Prodancei sau a lui TANTAREANU sau BECALI.

La cat e de saraca tara asta, e revoltator sa prezinti la TV, "taurasul de 300 kg la protap" al lui TANTAREANU.

Sper din suflet sa nu ramanem la stadiul de semnaturi pe o petitie on-line.

Cu respect pentru toti simpatizantii acestei actiuni,

Ilona Fron


Musafir

#566

2013-12-25 22:55

Foarte buna initiativa loata de cna

Musafir

#567

2014-01-01 15:45

toti ar trebui sa semneze pt. ca si copii nostri si noi sa devenim mai civilizati
Bogdan

#568 Drumul spre iad este pavat cu bune intenţii

2014-01-02 04:26

Deşi nu mai urmaresc programele româneşti ingreţosat profund de calitatea proastă a producţiilor şi prezentarea parţială sau denaturată a ştirilor, consider că aceasta campanie este o tentativă de legitimizare a cenzurii.

Publicul trebuie sa aiba acces la informaţii. Cu cât mai multe surse cu atât mai bine!

Eu zic sa nu mai impovărăm CNA si cu aplicarea cenzurii, indiferent de motive, pentru ca deja are o misiune de indeplinit, are toate uneltele necesare la îndemana, dar de care nu prea are timp, pentru ca ar fi trebuit sa vedem zilnic pe posturi inainte de emisiunea de stiri prezentatorul anunţând amenda primita pentru eventualele ştiri denaturate prezentate in ziua precedentă, apoi clarificarile de rigoare... , realizatori de emisiuni să-şi ceara scuze pentru "scapările" mai mult sau mai putin intentionate din timpul "showurilor", etc... .


Musafir

#569

2014-01-09 20:05

CNA trebuie desfintat.S-a murdarit mult prea tare la gura de basescu(doar ca un exemplu relevant) ca sa mai aiba ceva de zis.Mi incolo de asta , educati-va copiii. Daca nu santeti in stare, impuscati-va.

Musafir

#570 Re:

2014-01-10 09:39


Musafir

#571

2014-01-10 11:56

VREM PROGRAME DE CULTURA LA TELEVIZOR ...ASA CUM E ,,MEZZO,, CUM ERA TVR CULTURAL....NU INCERCATI SA NE MANELIZATI CA NU VA MERGE BASISTILOR
Aurelia T

#572 Televiziunea

2014-01-10 15:22

Nu mai suport sa vad la televizor viata tuturor persoanle "publice",vreau ca in week-end sa ma relaxez in fata televizorului uitandu-ma la un film frumos, la un documentar frumos, la orice este constructiv pentru mine ca si persoana. Este de datoria dumneavoastra sa oferiti publicului larg ce este mai bun,spuneti stop tuturor mondenitatilor, va spun din suflet ca nu mai suport, nu am la ce sa ma uit..Sper intr-o imbunatatire!

Musafir

#573

2014-01-12 13:36

Eu vreau sa traiesc intro tata civilizata,fara barfele care ne bombardeaza televiziunile din Romania ! Vreau emisiuni cu pur adevar !
alexanderk

#574

2014-01-14 01:30

sa ma fut in urmatoarele JEGURI TELEVIZATE!

RAMAI LANGA MINE
PATRU NUNTI SI O PROVOCARE
ROMANII AU TALENT
X FACTOR
CIREASA DE PE TORT
TRAZNITI IN NATO
ROMANIA DANSEAZA
VOCEA ROMANIEI
NEXT START
KILLER KARAOKE
HAPPY HOUR
ACCES DIRECT
CAPATOS
MAGHIARA DE PE 1 (TVR1)
IUBIRI SECRETE
DANSEZ PENTRU TINE
SI EU M-AM NASCUT IN ROMANIA (EMISIUNE CU STOLURI DE CIORI)

Musafir

#575

2014-01-14 06:29

Opriti promovarea inculturii si pornografia mascata de la televizor