Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CRA CRA,TAMBALAGIULEEE,CE ZICI?

#45426 Re: CLANTOI MILOGUL ESTI BA MUIANULE, ESTI, NICIO LEGATURA NU AI TU CU NOI CREANTE OLTCHIM.

2015-11-25 18:56

#COLECTIV DISPONIBILIZARI CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#45427 Re: Pentru penali:

2015-11-25 18:56

#29266: - Pentru penali: 

 

Penalii la puscarie cu toti banditii si hotii, justitia sa-si faca treaba.

TALPEASENEEEE,TIC TAC,TE VOM COLINDA

#45428 Re: Re: CLANTOI MILOGUL ESTI BA MUIANULE, ESTI, NICIO LEGATURA NU AI TU CU NOI CREANTE OLTCHIM.

2015-11-25 19:01

#45426: CRA CRA,TAMBALAGIULEEE,CE ZICI? - Re: CLANTOI MILOGUL ESTI BA MUIANULE, ESTI, NICIO LEGATURA NU AI TU CU NOI CREANTE OLTCHIM. 

 AM UITAT SA SPECIF CA ORDINARUL SI TRADATORUL NENOROCIT DE TALPASANU[COMUNIST RETARDAT] ARE ADRESA UNDE STA PE NUMELE CU..RVEI DE NEVASTASA,O KURVA CU C MAREEEEEEEEEEEE

ITI AFLU LOCASUL ZIGODIO DE TALPASANU,NU SCAPI

#45429 O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE.

2015-11-25 19:06

CRA CRA,MERGEM SPRE BULGARIA?

#45430 Re: O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE.

2015-11-25 19:09

#45429: ITI AFLU LOCASUL ZIGODIO DE TALPASANU,NU SCAPI - O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE. 

 TAMBALAGIULEEEEEEEEEEEEE,TU RAMAI ULTIMUL,ULTIMUL KAKAT AI FOST SI IN FATA LUI PICASSO.


Musafir

#45431 Re: Re: O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE.

2015-11-25 19:13

#45430: CRA CRA,MERGEM SPRE BULGARIA? - Re: O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE. 

 SI PT. RESTUL DE SIMPATIZANTI AI LUI ROIBU,PAI ROIBU NEMERNICUL STA PRIN SPATELE B.C.R,FU...TETIIIIIIII MU..IEREAAAAAAAAAAAAAA,E TINARA SARACA,O VREA SI FOTA ODATA.

SA MA PUPATI IN PU...LA FRAIERILOR,STIU PREA MULTEEEE

#45432 CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 19:23

#45431: - Re: Re: O SA VA INVAT CE INSEAMNA CLANTOI TRADATORILOR DE OLTCHIM MAINE. 

 ZI MAI MU...ISTULE DE GAOZAR PSD ist,FACEM PARIU CA MI O SU..GI SI CU SOVA AL TAU  SI URMEAZA VOZGANIAN?

NUI TREBIUIE DRECT SA I DEE DTUMUL LA DNA,O MIZERIEEEEEEEEEEEE

#45433 Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 19:33

#45432: SA MA PUPATI IN PU...LA FRAIERILOR,STIU PREA MULTEEEE - CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST 

 SA VA MAI SPUN UN ADEVAR TOT EU FOTA,IN 2013 MARTIE LE AM SPUS LA FOARTE MULTIIIII COLEGI DIN UTILITATI CA URMATORUL LA PUSCARIE VA  FI VOICULESCU,DUPA EL CHIAR NEMERNICUL DE BALAN[CET]SI CA VA URMA VOSHGANIAN,PRETENUL LUI CRA CRA TAMBALAGIUL,INTREBATI OAMENI DIN O2 N2,C FINAL,NEUTRALIZRE,ST. DE AER,PE TOTI I AM UNFORMAT CERNEVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,TU URMEZI CU VOSGANIAN ,FACEM PARIU GAOAZA RETARDATA CA DOSARUL E LA MU...ISTUL DE PONTA/?/?

EU SUNT FOTA SI IMI RESPECT BLAZONUL,ATIT,POATE MAI TIRLIU PE SANIUSI VA VOI MAI DENIGRA.

#45434 Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 19:44

#45433: NUI TREBIUIE DRECT SA I DEE DTUMUL LA DNA,O MIZERIEEEEEEEEEEEE - Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST 

 SA MA PUPATI IN PU...LAAAAAAAAAAAAAAAAA, NEMERNICILOR DE OLTCHIM,AVRAM,TALPASANU,DRASOVEAN,ZAMFIR,MARDARE,PIRNEA,PIPEREA ,STANESCU,ETC,PUISORI DE RETARDATI COMUN ISTIIIIIIIIIIII,MIE SCIRBA CA AM LUCRAT SUB COMANDA VOASTRA,DAR MACAR NU AM ASCULTAT COMEZILE VOASTRE TRADATORILOR,INCA O DATA,SA MA  PUPATI IN PU....LAAAAAAAAAAAAAAAA,CU TOATE ACESTE GUVERNE NESIMTITE ,CU DNA,SRI,ETC[FARA SIE,OAMENII ADEVARATII,POATE EROI MAI TIRZIU]

VICTORIA TRADARTORILOR.,PUPICI MAI TUGURINE SI BIDINE,AM GRIJAAAAAAAAAAAAAAAA

#45435 Re: Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 20:07

#45434: EU SUNT FOTA SI IMI RESPECT BLAZONUL,ATIT,POATE MAI TIRLIU PE SANIUSI VA VOI MAI DENIGRA. - Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST 

 MAI AM CEVA DE SPUS EU FOTA,PT. MIZERIILE DE TUGURIN SI BIDIN,VOI ATI CREZUT CA EU SUNT OMUL LUI ROIBU SI DICULOIU?..........ATI GRESIT O FRAIERILOR SI O SA VEDETI CA D ZEU NU VA IARTA TRADATORILOR CERNEVISTII,SA MA PUPATI IN PIULITA CU MAMICUTELE VOASRTRE DE MU..ISTIIIIIIIII OLTCHIMULUI,AI MAI AVETI PE MARCELA,CORNESCU SI RADUCU DE LA AFUMATI?.............CAKATILOR ORDINARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.PUNCT.


Musafir

#45436 Re: Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 20:20

#45434: EU SUNT FOTA SI IMI RESPECT BLAZONUL,ATIT,POATE MAI TIRLIU PE SANIUSI VA VOI MAI DENIGRA. - Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST 

 SPER CA DUPA 25 DE ANI IMI VOI ADUCE AMINTE DE STATIUNEA SINAIA,COTA 1400,DE ACOLO TE ASI ARUNCA IN CAP MAI GAOAZA RETARDATA,SA RAMIN CU LARGA INCA O DATA,OF CE BUNACIUNE DE FEMEIE,CUM A PUTUT STA CU UN RETARDAT CA GHIOCA

#COLECTIV DISPONIBILIZARI CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#45437 Adio Oltchim!

2015-11-25 21:13

Adio Oltchim!

Gata, Oltchim se poate retrage în tăcere, din marele combinat construit ăn anii 70, va rămâne o mică uzină, o făbricuţă cu vreo trei secţii. Fără PVC şi fără alte instalaţii, cu maxim 600 de angajaţi. De ce?

Pentru că Arpechim se va demola, în urma rafinăriei urmând a se face doar un depozit de carburanţi.

OMV Petrom va demola o parte din construcţiile şi instalaţiile aflate pe platforma rafinăriei Arpechim Piteşti, pentru a construi depozite de carburanţi şi produse petroliere.

„Ce este sigur este că avem un dialog permanent cu autorităţile în privinţa Arpechim. Nu avem niciun cumpărător pentru această rafinărie. Noi vrem să o transformăm într-un depozit de carburanţi, iar pentru asta este nevoie să fie demolate unele active. Am înaintat deja o cerere în aces sens autorităţilor competente“, a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, într-o conferinţă de presă.

Rafinăria Arpechim este închisă din 2011, la acea dată conducerea OMV Petrom considerând că opţiunea vânzării nu era fezabilă în contextul în care compania nu a găsit un cumpărător „credibil“ care să aibă expertiza şi resursele financiare pentru operarea unităţii.

 Rafinăria avea o capacitate nominală de prelucrare a circa 3,5 milioane tone de ţiţei pe an şi a fost iniţial proiectată ca parte a unui complex petrochimic, prima instalaţie fiind inaugurată în 1964.

 Mariana Gheoghe afirma, în februarie 2013, că Petrom va demola Arpechim dacă nu va găsi un cumpărător.

 Statul a anunţat că partea de petrochimie ar trebui preluată de către acelaşi investitor care cumpără combinatul Oltchim, având în vedere că Arpechim era principalul furnizor de materii prime al combinatului.

Oltchim este în insolvenţă, iar tentativele de privatizare ale companiei au fost soldate cu eşec.

Legătura dintre Arpechim şi Oltchim este legătura dintre telefon şi încărcător. Oltchimul fiind telefonul care putea fi de orice firmă, putea să aparţină oricui, încărcătorul este cel vital! Dacă nu ai încărcător sau acesta merge prost, implicit telefonul are probleme.

Arpechimul a fost gândit de socialiştii lui Ceauşescu ca o rafinărie, una din cele mai puternice din România care să preia petrolul de import prin Oil Terminal. Ca orice rafinărie ea producea combustibili auto dar şi reziduuri de reacţie. Aceste reziduri vreo 20% din total, însemnând benzine nafta erau ulterior trecute prin piroliză şi prin două conducte subterane, în urma pirolizei, etilena şi propilena ajungeau de la Piteşti la Râmnicu Vâlcea, la Oltchim.  Aceste două substanţe erau vitale pentru PVC-ul de la Vâlcea. Transportul pe sub pământ însemna costuri infime faţă de un transport la suprafaţă a două substanţe periculoase. Deci o rafinărie funcţională asigura prin resturi de rafinare funcţionarea la capacitate maximă a unui combinat şi produse ieftine pe piaţa petrochimică

Momentul critic a fost privatizarea Petrom. În acel moment încărcătorul de telefon cum am botezat noi Arpechimul, a încăput pe mâinile OMV-ului. Aici a fost timpul critic. Nu ştim dacă cei de la Vâlcea nu au avut discuţii preliminare cu OMV sau guvernul, discuţii în care să se sublinieze faptul că Oltchim este un consumator captiv al Arpechim! Sau, şi mai mult, se putea merge până la a cere OMV  a suplimenta privatizarea cu Oltchim. Adică, nene ia şi telefonul, nu doar încărcătorul! Sau clauze precise, ca această rafinărie să funcţioneze obligatoriu!

Şi nefăcutul s-a produs. OMV a decis să închidă rafinăria de la Piteşti. Nici un guvernant nu a avut tupeu să se ducă fulger la austrieci şi să le spună că e nenorcire dacă se întâmplă asta. De ce? Pentru că bănuiesc că nimeni de la guvern nu are habar de acest proces industrial ombilical care se producea de mai bine de 30 de ani între Vâlcea şi Piteşti pe sub pământ.

Putea Oltchimul să fie condus în 2008 de  Papa Francisc I-ul sau de Casa Albă, închiderea Arpechim era clar că stopa automat procesul de producţie pe linia PVC, proces care avea nevoie de tone de etilenă şi propilenă. Ai luat încărcătorul, clar teelefonul se stinge.

Din păcate ignorarea acestui aspect s-a mutat asupra conducerii Oltchim. Roibu, nu e treaba noastră dacă a furat sau nu, nu era vinovat însă el de reducerea capacităţii de producţie, nu Roibu a închis rafinăria piteşteană! Vinovaţii da, sunt OMV, dar nu-i poţi acuza pe austrieci pentru politica lor internă, dacă oamenii au considerat că nu e nevoie de combustibili pe piaţa auto şi că le e suficient Braziul, este strict treaba lor.

De aici a început o falsă preocupare faţă de Oltchim. Puteau să i se pună moaştele lui Decapolitul la poartă, să facă Tajmahalul în cu_rte, Oltchimul nu ar fi funcţionat la capacitate normală fără încărcătorul Arpechim. Acolo trebuia duse discuţii, căutate soluţii. La Piteşti trebuia tot circul, toată retorica, presiunea, negocierilor.  Dar nu s-a făcut nimic din toate astea, Arpechinmul va dispărea la fiare vechi şi Oltchimul va rămâne doar o mică uzină cu trei secţii, din păcate acelea fără PVC, adică la vreo 600 – 700 de angajaţi maxim. Soluţii?

 

Decât o înmormântare uşoară!

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=18076

 


Musafir

#45438 Re: Re: Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST

2015-11-25 21:14

#45436: - Re: Re: Re: CINE FACE PARIU CU FOTA CA SOVA E MINCAT PE 2 DEC........MAI CADE UN PUI DE COMUNIST 

 SI PT.KAKATUL DE DRASOVEAN SI ZAMFIR MU...ISTUL SECTIEI UTILITATI SU..GACIUL LUI CERNEV TAMBALAGIUL,MAINE FRAIERILOR SI HOTILOR,CRIMINALILOR,VA DAU PE MINA POLITIEI SI A PROKURORILOR PT. TOT CE ATI TACUT SI ATI TRECUT CU VEDEREA DESPRE FURTURILE DIN O2N2,VA ASTEPT LA POLITIEEEEEEEEEEEEEEEEEE,BORFASILOR,LA PUSCARIE CU VOI,IL RAZBUNA PE SARACUL SI NEVINOVATUL DE MANCIU,PA,PAPAGALILOR,AM MARTORII CARE M AU FACUT SA TAC SI SA NU CHEM TV.VL1 PE D NL DINESCU,IL CHEM SI AI CHEM SI PE EI.

EU

#45439

2015-11-26 00:49

Banii o sa ii iau la sfantul asteapta, dar mi-am gasit jucaria la batranete: f ut timpul pe petitie.

Asta da..... ca in rest nicio stire noua


Musafir

#45440 Re: ai tu vreo idee mai EU?

2015-11-26 03:29

#45439: EU -  

 asa si ce vrei sa fac eu sau restul oamenilor dati afara cu japca[politic,vezi cazul meu FOTA]?

Partidul Victoria din Oltchim

#45441 tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2015-11-26 06:38

Aseara pe VL 1 Sindicatul Victoria din Oltchim a avut o emisiune cu doamna Valeria Tanase ,sindicatul fiind reprezentat de urmasi lui Cernev si Ghioca respectiv    -Cornescu si Morcoase.


Musafir

#45442 Re: tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2015-11-26 06:48

#45441: Partidul Victoria din Oltchim - tradatorilor de oltchim-v-ati vandut 

 SI CE AU DISCUTAT ACESTI KAKANARII SI TRADATORII?

#COLECTIV DISPONIBILIZARI CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#45443 Re:

2015-11-26 07:51

#45439: EU -  <= Clantoi confuzule, cretinule si spalat pe creier lipsa neuroni, marsss la Clubul Pensionarilor, fuga marsss...

 Dementule scos din context clantoi, petitia nu este numai pentru stiri oligofrenule. Petitia este pentru sustinerea cauzei, a banilor, a problemelor cu care ne confruntam si a repetarilor acestor probleme pentru evidentiere, ridicarea acestor probleme pana se rezolva si aducerea la zi a acestora sa fie clar ca inca problemele nu le avem rezolvate, chiar mai agravate, de banii aia de te plangi ca ii iei cu taraita, f....teti timpul la clubul pensionarilor, joc sah, rummy, table, carti, biliard si ai stiri pe banda rulanta acolo, la vara poti merge la tenis si daca mai ai chef poti merge si la pescuit....etc, tragem basini si scoatem fum. Marsss la clubul pensionarilor, ma cauti acolo, ca te recunosc eu.

 

Nu avem noutati decat,

Adio Oltchim!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-11-26 08:16


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-11-26 08:17


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-11-26 08:19


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-11-26 08:21


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-11-26 08:22Musafir

#45449 Re: Re:

2015-11-26 08:46

#45443: #COLECTIV DISPONIBILIZARI CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! - Re:  

 LASA L FRATE CA L FU..T EU DISEARA N GURA CU TAMBALAGIU CU TOT SI CU TALPASANU ,UN NEMERNIC COMUNIST SI RETARDAT CARE VREA SA MOARA IN OLTCHIM,IL TRIMITE CU...RVA AIA DE NEVASTASA SA I ADUCA BANII,NU SE MAI SATURA HOTUL SI HOTII  DRACULUI.

SA MI ALUP IGUS CU MATA SI BOGDAN STANESCU HOTILOR DE OLTCHIM,TRADATORII LUI KAKATUL DE PONTA

#45450 !!!...NU E ALTUL DECIT PICASSO..........

2015-11-26 08:50