Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

ACEASI MIZERIE NUMITA GUVERNUL PONTA

#32151 care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba?

2015-01-17 09:19

#32146: GOGU... OLOGUUU.... - Re: Comunicat de presă - MECT 

 MAI LASA NE SI CU TUDOSE ASTA CA E TOT O CURVA .

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32152 Republica Vâlcea s-a întors în epoca de piatră

2015-01-17 09:28

Republica Vâlcea s-a întors în epoca de piatră

Distrugerea Vâlcii s-a făcut pe etape, programată prin legile primelor guverne ale României de după ‘89. Prin acest fenomen a trecut, bineînţeles, toată România. Numai că judeţul Vâlcea a primit agresiunea mult mai violent şi mult mai repede decât în alte părţi.

Povesteam în editorialul de ieri despre potenţialul agricol al judeţului Vâlcea, total nesatisfăcător exploatat în momentul de faţă. În anii ‘90, pe când eram asociat la Curierul de Vâlcea, am îndrăznit să scriu despre iresponsabila atitudine pe care autorităţile o au faţă de agricultură. Nici o ţară care a trecut prin acel regim comunist, ca şi România, cu excepţia, probabil, a Bulgariei, nu şi-a distrus cooperativele agricole.

Evident că s-au găsit câţiva ţărănişti şi liberali care aproape că m-au linşat, fiind acuzat de atitudine comunistă. Dacă mi s-ar fi reproşat că am citit „Capitalul” lui Marx, m-ar fi putut numi şi aşa, comunist. Da, dar eu l-am citit.

O dată desfăcute CAP-urile, desfiinţate fermele zootehnice, ţăranii şi-au împărţit animalele după cât de mare le-a fost îndrăzneala şi tupeul, pentru că nimeni n-a verificat inventarul cu care intraseră în CAP în anii ‘60 ai secolului trecut. Iar staţiunile de maşini şi tractoare au fost transformate în societăţi comerciale, ulterior privatizate pe nimic, lipsind, evident, pe ţărani de mijloacele de producţie.

În judeţul Vâlcea, în afara câtorva mari proprietăţi viticole de la Drăgăşani, formele agricole individuale lipsesc. Fostul şef al Direcţiei Agricole, Ion Cîlea, odată ajuns preşedinte la Consiliul Judeţean, s-a apucat vârtos să asfalteze toate uliţele din judeţ. Doctorul inginer în agricultură şi-a schimbat meseria din inginer agricol în inginer de drumuri şi poduri! Se ştie – în unele judeţe ale ţării se experimentează deja – că UE dă bani pentru dezvoltarea agricolă. Cu o singură condiţie însă: cei care solicită acest lucru trebuie să aibă în posesie minim 100 hectare de teren.

Veţi ziceţi că ne întoarcem din nou la CAP. În fapt, e vorba de constituirea unor ferme private care pot primi fonduri pentru exploatarea agricolă, achiziţionare de utilaje şi material săditor. E vreun plan de dezvoltare în acest domeniu în Vâlcea? Bineînţeles că nu! Republica Vâlcea s-a întors în epoca de piatră. Petre Tănăsoaica

GOGU...OLOGU....

#32153 Re: care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba?

2015-01-17 09:57

#32151: ACEASI MIZERIE NUMITA GUVERNUL PONTA - care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba? 

 TUDOSE E OMUL PONTALAULUI prim plagiator al tarii. si ne serveste aceeasi ciorba . care ne este servita din 2012 de gruparea infractionala a primplagiatorului tarii.

 fiecare ministru al economiei pontiste. a promis dupa acelasi sablon. 

ca sunt premise de redresare ca vor cauta. si vor gasi fondurile necesare. 

asta in primele declaratii ,apoi liniste maxima.


Musafir

#32154 Re: Re: Cine crede ca mai are o sansa de recuperare legala a banilor?

2015-01-17 10:06

#32127: Disponibilizat informat - Re: Cine crede ca mai are o sansa de recuperare legala a banilor? 

daca nu se baga sindicatul.trebuie sa ne asociem noi. singuri si sa luam legatura cu avocatii lor. altfel ne mananca de tot snapanii astia.

spre deosebire de Hidroelectrica unde sindicatul s-a constituit reprezentantul disponibilazilor, noi va trebui sa ne organizam singuri.

Spre exemplificare dosar nr:11056/3/2013 Tribunal Bucuresti.

Ora estimata: 09:00
Complet: C5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant al SINDICATUL HIDROELECTRICA HIDROSIND şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a Sindicatului, respectiv excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti invocate de administratorul judiciar EURO INSOL SPRL. Admite acţiunea formualtă de SINDICATUL HIDROELECTRICA HIDROSIND. Obligă debitoarea SC HIDROELECTRICA SA să plătească drepturile salariale cuvenite salariaţilor disponibilizaţi conform tabelului cu aceşti salariaţi anexat cererii, iar sumele se vor actualiza cu indicele inflaţiei pânâ la data plăţii efective. Obligă debitoarea la plata dobânzilor aferente drepturilor salariale cuvenite calculate de la data încetării contractelor individuale de muncă şi până la dată plăţii efective. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.06.2013. 
Document: Hotarâre  5555/2013  05.06.2013
Nu spun ca nu dureaza, dar daca administratorul judiciar nu cade de acord cu disponibilizatii cand va plati aceste sume,atunci singura cale este Tribunalul.

Nu se poate sa asteptam inca 3 ani de reorganizare, cand se va hotara falimentul pentru a nu recupera nici un ban.

Eu cred ca in cei 3 ani putem recupera sumele restante plus inflatia.

Dupa cum se vede, SCA CINCAN & CONSTANTIN sunt avocatii disponibilizatilor Hidroelectrica.

Daca dl. Piperea nu este de acord sa negocieze cu noi modalitatea de a ne da banii neindexati, nu ramane decat calea justitiei.

Deci dl Paul Anton, cred ca ar tb. sa ne organizam , pt. aceasta va rog sa transmiteti o adresa de mail pe care putem discuta in particular, nu pe acesta petitie unde se injura ca la gura cortului numit Oltchim.

cetatean

#32155 teapa

2015-01-17 10:13

Ba ce teapa v-ati luat !!!! adios plati !!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 10:19Musafir

#32157 Re: Re: BLOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

2015-01-17 10:25


Musafir

#32158 avocati?

2015-01-17 10:26

Asta cu avocatii e si mai mare teapa! Dupa ce ca nu luam banii mai si trebuie sa veniti cu ei de acasa... pentru avocati.

Bafta!

Au fost mai multe sanse sa recuperam banii cuveniti, insa ati ales sa stati in case mai ales in campanie trebuia facut ceva..suntem prosti cu diplome!... cum spunea unul pe aici 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 10:36Musafir

#32160 TE AI BUCURAT SI TE BUCURI OLTEAN SAU VL. NESIMTIT.

2015-01-17 11:05

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 11:06


TE SALUTA UNUL DE BUNA CREDINTAGOGULE

#32162 Re: Re: care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba?

2015-01-17 11:18

#32153: GOGU...OLOGU.... - Re: care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba? 

 NU UITA GOGULE CA MIZERIA DE PONTA NE ARE PE CONSTIINTA[VORBELE LUI T.BASESCU],PONTA STIE DE HOTIA CU PRIVATIZAREA ESUATA SI CU ACEI 929 DE OAMENI DATI AFARA,PT.A FACE JOCURILE LUI ZAREMBA,OARE CINE ;VOSGANIAN,CHITOIU,PIPEREA,CERNEV,TALPASANU,ETC,ASTIA SUNT TRADATORII.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 11:56Musafir

#32164 Re: avocati?

2015-01-17 11:57

#32158: - avocati? 

 ALT  HANDICAPAT MINTAL.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 11:59


CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32166 Re: Re: Re: care administratorii,care baaaa,piperea ordinarul asta care a facut jocurile lui zaremba

2015-01-17 12:00

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32167 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-17 12:02

#32132: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 ALTU CARE A SPUS ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL, ACESTA SI GANDESTE SI  LE ADEVERESTE, BRAVO, MAI SUNT SI UNII CU CREIER PRINTRE VOI CEI CARE INCA SUNTETI CAZUTI IN DEPRESII SI PROSTIE SAU ALTE AFECTIUNI MINTALE, FELICITARI DE CE AI SCRIS.

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32168 Re: Re: Re: Cine crede ca mai are o sansa de recuperare legala a banilor?

2015-01-17 12:32

#32154: - Re: Re: Cine crede ca mai are o sansa de recuperare legala a banilor? 

 Paul, poate nu intelegi. Nu noi trebuie sa asteptam, NI SE ACHITA ( PUNCT. ), avocatii spun prostii doar  ca  asa li se  pare lor ... (  bat campii avocatii pentru comisioane grase si muulte lovele gandite de ei ca le intra in cont ),  pentru ca nu suntem entitate neglijabila, noi fiind ~3000 care averm salarii si alte drepturi creante neachitate, impreuna cu  alte fapte condamnabile..., daca au de asteptat ei in Oltchim in insolventa pe procedura, nu au decat, iar aceasta lege a insolventei specifica achitari, OBLIGATIILE TREBUIESC INDEPLINITE PRIN ACHITARI, cu si fara avocati, deoarece salariile toate au fost impozitate ANAF, oprite sume de bani cas, pilonul de pensii, pilonul de pensii private, alte opriri...taxe, timbre..etc. A DOUA POZITIE FIIND SALARIATII FOSTI SI ACTUALI  ANGAJATI LA ACHITARE, CONCLUZIA ESTE CA SE FACEAU ACHITARI SI S-AU OPRIT PALTILE ACHITARI FORTAT, INCALCAND LEGEA INSOLVENTEI SI ALTE LEGI DE PROCEDURA IN DEVAFOAREA ALTUI CREDITOR S-AU FACUT PRIN PROTOCOALE ACHITARI LA CREDITORI CAPTIVI, IAR S-A INCALCAT LEGEA... SI ALTE FAPTE CONDAMNABILE PE LEGI. OLTCHIM TREBUIE SA ACHITE, INDIFERENT  CE FEL DE  PROCEDURI INTRA EI, ACHITARILE SUNT ACHITARI LA DESTINATARUL FINAL.

"Statul beneficiază şi el de prioritate la recuperarea creanţelor, ca şi foştii sau actualii salariaţi."

http://www.economica.net/

"Creanțe salariale

Creanțele ce izvorăsc din raporturi de muncă între debitorul angajator și angajații acestuia. Aceste creanțe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanțe de către administratorul judiciar/lichidator în cadrul procedurii de insolvență."

http://www.notiunidedrept.ro/creante-salariale/

CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] /<fr. créance
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

Cine minte in continuare si incearca sa spuna povesti si sa rastalmaceasca prin fals si uz de  fals, crezand ca se doarme, O SA FACA PUSCARIE, PENTRU CA OPRIREA VOITA DE LA ACHITARI FARA ACORDUL NOSTRU, IMPREUNA CU ALTE  FAPTE..., ASTA PREVEDE IN CODUL PENAL SI LEGEA INSOLVENTEI SI ALTE FAPTE.... La Oltchim s-au OPRIT PLATILE ACHITARI IN INSOLVENTA FIIND ILEGALA ACEASTA FAPTA SI CONDAMNATA PENAL, ESTE CAZ DE PUSCARIE.

AVOCATII MARSAVI SI JEGOSI, NU SPUN TOT SI DORESC IN CONTINUARE SA PARTICIPAM CU SUME DE BANI LOR SI SA NE TINA MUUUULT TIMP SUB CONTROLUL LOR SA NE JEFUIASCA PANA CAND CHIAR SE PUNE IN APLICARE FARA PARTICIPARE A AVOCATILOR HOTI,  TOT  CEEA CE SE SCRIE IN LEGE, FOLOSINDU-SE DOAR DE A INCASA COMISIOANE SI ALTE BENEFICII LOR, IN DEFAVOAREA NOASTRA, S-O  CREADA EI DACA AU PACALIT PE UNII, AIA PUTINI SI NAIVI..., ACESTI NEMERNICI SUNT MARSAVII SI HOTII, NISTE HIENE...!!! AVOCATII CARE SE OCUPA DE ASTFEL DE FAPTE TREBUIE RECLAMATI SI DATI IN JUDECATA PENTRU SITUATIILE CREATE SI FAPTELE LOR COMISE FIIND PEDEPSITI DE LEGI SI LEGE.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30922 (TOATE INCLUS SI VINCEA DE LA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN #31641 SUNT IN CULPA.

LEGEA 85/2006:

(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura
reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la
masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

(3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel
sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în
conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza,
prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati,
la data intrarii în faliment.

http://www.unpir.ro/

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#32169 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-17 13:20

#32063: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30922 (TOATE INCLUS SI VINCEA DE LA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN #31641 SUNT IN CULPA.

 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. www. oltchim.ro

OLTCHIM si ARPECHIM, INCHIS!!!!!!!!

CU MANA, DECIZILE  SI PRICEPEREA LOR LA ALTE FAPTE ILEGALE... COROBORAT SINDICATELE SI STATUL ROMAN IN CULPA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

LEGEA 85/2006: http://www.unpir.ro/

 

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 15:17


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-17 16:57Musafir

#32172

2015-01-17 17:29

Teapa,da ma asa este si cu asta nu ne ramane decat sa-l f... in gura pe unul ca cernev(tigan imputit),ghioca(prostul garajului),ion dan (maistru fara scoala) si alti analfabeti care erau in jurul lor sa va ia dracu de cernevisti nesimtiti ca numai tiganu imputit era in gura cu disponibilizarile.Ho ca orasul este mic.


Musafir

#32173 Administratorul judiciar al Oltchim, plătit la greu să distrugă societatea

2015-01-17 18:52

Administratorul judiciar al Oltchim, plătit la greu să distrugă societatea

http://www.infopuls.ro/

Administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, şi cei 21 de directori care au condus combinatul Oltchim după plecarea lui Constantin Roibu au făcut praf societatea.

Managementul noii echipe de conducere a fost atât de bun, încât societatea înregistrează pierderi mai mari decât în momentul insolvenţei, deşi s-au dat afară aproximativ 100 de angajaţi. Au crescut, în schimb, anual, salariile celor 21 de directori, actualmente doar 11, ajungâng la 15.000 lei/lună, restul fiind trecuţi pe funcţii mai puţin vizibile, dar foarte bine plătite. Veniturile membrilor conducerii cresc, dar salariile disponibilizaţilor au ajuns la masa credală, în condiţiile în care societatea a înregistrat prin disponibilizarea lor o economie de 18 mil de euro la fondul de salarii. Piperea mimează reorganizarea, Guvernul... privatizarea... vâlcenii mimează optimismul.

Disponibilizaţii de la Oltchim îşi aşteaptă în continuare salariile compensatorii, ministrul Economiei face ce-au făcut şi ceilalţi miniştri... promisiuni. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, bilanţul activităţii sale este departe de a merita chiar şi un strop de invidie, banii obţinuţi sunt altă poveste, o poveste pusă foarte bine la punct cu complicitatea Guvernului. După aproximativ doi ani de la declanşarea insolvenţei, liderul Sindicatului Liber Oltchim, pedelistul Mihai Diculoiu a catadicsit şi a prezentat o analiză succintă a situaţiei societăţii din momentul declanşării insolvenţei, analiză pe care a trimis-o şi ministrului Mihai Tudose.
Astfel, din data de 30 ianuarie 2013, data declarării insolvenţei, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan tot mimează, dar fără succes că încearcă să facă o strategie de funcţionare sau de redresare a combinatului. În cele 23 de luni de insolvenţă, cei doi au folosit combinatul în interesul clientelei politice prin acordarea unor salarii nejustificat de mari comparativ cu declinul societăţii, dar niciun plan de reorganizare al combinatului.
„1. În procedura de insolvenţă, combinatul avea în anul 2013  o cifră de afaceri de 120 de milioane euro şi o pierdere de 230 mil euro, din care 170 mil euro prin reevaluare. La data de 30.10. 2014, combinatul  înregistra o cifră de afaceri de 120 mil euro şi o pierdere de 40 mil euro.
  2. În 14.06.2013 au fost disponibilizaţi 969 angajaţi fără acordarea salariilor compensatorii prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă, oamenii îşi aşteaptă în continuare banii, deşi s-a făcut o economie de 1 milion euro/lună.
  3. Instalaţiile funcţionează la max. 20% din capacitate. În septembrie 2014 s-a pus în funcţiune secţia OXO şi în 12.12.2014 a fost oprită datorită stocului de produs finit (octanol) de 2000t.
  4. Au crescut nejustificat costurile cu menţinerea celor 21 de directori, în prezent 11, care au la dispoziţie, fiecare, autoturisme proprietate SC Oltchim şi salarii exagerate.
  5. Nu s-a  promovat dialogul social cu sindicatul reprezentativ şi autorităţile locale şi au luat decizii unilaterale împotriva salariaţilor şi a SC Oltchim.
 6. Nu s-a prezentat nici până în prezent  planul de reorganizare şi nu s-a constituit o comisie de specialişti pentru realizarea lui conform Legii nr 85/2006.
 7. În loc să realizeze un management performant, noua conducere a preferat să închirieze active profitabile Ramplast la SC DINAMIC GRUP SRL.
 8. Nu au reuşit să acceseze capital de lucru de minim 45 mil euro.
 9. Salariaţii societăţii au 3 luni restanţe în acordarea drepturilor salariale din 2014 şi avansul lunii ianuarie 2013 este la masa credală.
 10. În instalaţiile tehnologice nu s-au mai făcut revizii curente, existând în orice moment riscul incidentelor tehnologice şi a accidentelor de muncă.
 11. S-a stabilit o strategie ineficientă pentru revigorarea Oltchim şi drept consecinţă nu s-a prezentat niciun investitor pentru cumpărarea lui, deşi s-au ţinut 5 licitaţii.
 12. Până în prezent, administratorii judiciari au fost ctreditaţi cu o sumă de 29,2 mil euro, astfel: 4 mil euro de către AJOFM pentru plata salariilor pe lunile decembrie 2012, martie şi aprilie 2013, conform Legii nr. 200...2006; cu 18 mil euro economie la fondul de salarii după disponibilizările din 2013 şi până în prezent, şi cu 7,2 mil euro restanţe la salariile neacordate.”, se specifică în adresa trimisă Ministerului Economiei în data de 18 decembrie 2014.

 ITM Vâlcea, făcut vinovat pentru ţepuirea disponibilizaţilor

 După aproximativ doi ani de la disponibilizarea celor 969 de angajaţi, timp în care societatea le-a furat banii de la CAR şi  le-a impozitat salariile compensatorii neacordate, Diculoiu s-a gândit să ceară ITM Vâlcea rezolvarea unor  probleme care nu ţin de instituţia în cauză, şi de Ministerul Economiei şi al Muncii. Sindicalistul l-a ameninţat pe inspectorul şef, Ion Tănăsoiu, că-l va pârî  atât Ministerului Muncii, cât şi premierului Victor Ponta, dacă nu se implică direct în rezolvarea situaţiei. În adresa trimisă ITM Vâlcea, Diculoiu a atras atenţia că administratorul judiciar jefuieşte, practic, Oltchim prin acordarea unor salarii nesimţit de mari celor 21 directori, respectiv 11 mai mari, restul mai micuţi, dar şi salariile unor persoane detaşate în alte societăţi.

,,Sindicatul Liber Oltchim (SLO) în calitate  de sindicat reprezentativ în SC Oltchim SA nu poate fi indiferent la măsurile antisociale promovate de administratorii judiciari, administratorul special şi directorul general adjunct, care încalcă grav legislaţia muncii şi vă solicităm o analiză în societate pentru soluţionarea neregulilor existente la data de 06.01.2015, astfel:

Neacordarea drepturilor salariale aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie 2014; a plăţilor compensatorii celor 969 salariaţi disponibilizaţi în 14.06.2013; reducerea salariilor exagerat de mari ale celor 11 directori de la peste 15.000/lună la maxim 5.000 lei/lună, deoarece sunt mult peste salariul mediu brut lunar de 2.900 lei; achitarea de către SC Oltchim către ANAF Vâlcea a impozitului aferent plăţilor compensatorii, înainte de plata efectivă a acestora către salariaţii disponibilizaţi şi ultima, dar şi cea mai interesantă... detaşarea în 2014 a salariatului Pîrvu Marius de la SC Oltchim la Direcţia Apelor Vedea Argeş cu menţinerea salariului de 18.000/lună, fără ca SC Oltchim să aibă un avantaj în acest sens. Menţionăm că aceste nereguli încalcă prevederile Legii nr.62/2011 privind dialogul social, Legii nr.53 privind Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă la nivelul SC Oltchim. Precizăm că de-a lungul insolvenţei societăţii, 30.01.2013, am sesizat o parte din aceste nereguli şi deciziile dumneavoastră nu au fost respectate de conducerea SC Oltchim. Avem convingerea că la această sesizare vă veţi implica pentru soluţionarea efectivă a neregulilor, apelând inclusiv la Ministerul Muncii, doamna Rovana Plumb. În caz contrar, Sindicatul Liber Oltchim va apela la toate instituţiile guvernamentale, inclusiv la premierul Victor Ponta, pentru eliminarea acestor nereguli şi sancţionarea persoanelor vinovate.”, se specifică în adresa trimisă ITM.

D.N.

pt. dumitru de la pitesti din partea lui fota

#32174 DUMITRULEE,O SA O BELESTI DIN APRILIE,SA FI ATENT LA FOTA

2015-01-17 20:10

#32173: - Administratorul judiciar al Oltchim, plătit la greu să distrugă societatea 

 TU ESTI UN ALT TRADATOR DE OAMENIII,TU ESTI UN AL 2 LEA CERNEV[BIN LA DEN],TU,PIRVU SI SLEATA DE LA OLTCHIM,NU VREAU SA AI MAI TREC PT. CA LUMEA AI STIE,DA VREAU SA TE VAD SI SA VA VAD PE MULTIIIII,DIN APRILIE CE FACETI.

ponta

#32175 Sa-l mai creada cineva ???

2015-01-17 21:08

Fota te mai intreb o data ce se poate intampla din aprilie ?daca ministru Tudose spune ca nu se fac disponibilizari vine cu banii gramada pentru salariati .