Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25876 Oltchim se extinde în cultivarea de plante

2014-09-04 15:22

#25874: OARE SA FIE FOTA? NU E FOTA E CHIAR MARGELATU

 Sa inteleg ca vei lucra la flori ..., sau unde.... , poate la lucrari de demolare a constructiilor ( DEMOLEZI OLTCHIM-UL!!!!!!!!!!!!! )...sau activitati de servire a bauturilor.....?

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

UNDE ESTE PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM PUBLICAT LA FEL CA CEILALTI PE CARE LE AVETI PUBLIC FACUTE......????E TOP SECRET SAU SUNTETI REPETENTII,REPETITIILOR,REPETARILOR MINCIUNILOR VOASTRE!!!!!!!!

Click link pentru vizualizare  BDO:  http://www.bdo.ro/

"Sper să nu fie o nouă capcană electorală"

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, este circumspect chiar dacă recunoaşte că repornirea secţiei poate să fie un pas înainte. Diculoiu nu crede că privatizarea se va realiza în luna decembrie a acestui an şi i se pare suspect că ea este programată după alegerile prezidenţiale: "Redeschiderea secţiei este un pas înainte pentru redresarea Oltchim, nu pot să nu recunosc asta. Lucrează acolo specialişti adevăraţi, care s-au întors la secţia-mamă după ce o perioadă au fost puşi să facă alte tipuri de lucrări. Eu nu sunt optimist, însă, în ceea ce priveşte situaţia generală. Sper să nu fie doar o nouă capcană electorală, doar cu ocazia alegerilor prezidenţiale şi apoi secţia să fie închisă din nou. Oricum, la combinat nu este un program concret pentru repornirea altor secţii în aşa fel încât să se ajungă la o capacitate de măcar 65%. Chiar nu ştiu ce au făcut administratorii judiciari din 6 iulie şi până acum. Deranjantă este şi atitudinea autorităţilor locale şi mă refer în special la preşedintele Consiliului Judeţean şi, mai ales, la prefectul judeţului, faţă de această aşteptare inutilă. Eu nu cred că se va face privatizarea nici în luna decembrie. E logic să nu fiu optimist, cine vine să cumpere o societate care încă nu este făcută, acea societate care spun ei că se va forma prin externalizarea secţiilor rentabile. În plus, cine să pună şi o garanţie de 100 de milioane de euro pentru ceva ce nu există? Rămân la părerea că trebuie regândită strategia, trebuie formată o comisie de specialişti adevăraţi, altfel nu e nicio şansă de redresare. Şi aşa au trecut atâţia ani de incertitudine."

http://www.voceavalcii.ro/

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#25877 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-04 16:29

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25878 Re: Valcea, aproape de soarta Detroitului

2014-09-04 17:23

#20091: - Valcea, aproape de soarta Detroitului  

 

http://www.impactreal.ro

     

Cu un Oltchim împins de parlamentari spre insolvenţă, în urma votării Legii insolvenţei în Camera Deputaţilor, cu mii de şomeri care îşi caută în zadar un loc de muncă, judeţul Vâlcea riscă, în scurt timp, să aibă soarta oraşului Detroit sau să se scufunde în dezastrul economic cu care se confruntă, de exemplu, Zimbabwe. Primăria Detroit a cerut, în luna iulie 2013, protecţia sub Legea falimentului, iar acum locuinţele din oraş, ajuns în proprietatea primăriei în contul taxelor neplătite de proprietari, sunt scoase la vânzare la preţuri derizorii. Pe de altă parte, economia din Zimbabwe se confruntă cu deflaţia. Inflaţia a fost de -0,49% din cauza activităţii economice foarte slabe. S-a ajuns astfel ca magazinele să fie pline de produse, dar foarte puţini oameni mai au bani să le cumpere. În 2008, salariul minim pe economie al unui muncitor necalificat era de 200 de miliarde de dolari zimbabweni pe lună (adică 6,75 euro), iar 80% din populaţie trăia sub limita sărăciei. O pâine costa 100 miliarde de dolari (adică 3,38 euro). Nici Vâlcea nu este departe de aceste cifre, iar, în acest caz, bătălia pentru conducerea municipiului sau judeţului devine derizorie. Deocamdată, alternativa pentru angajaţii rămaşi pe drumuri este munca în străinătate sau mutarea în mediul rural, „migraţiune” care nu îi avantajează cu nimic pe politicienii locali, inactivi în ultimii ani în privinţa atragerii de investiţii din exteriorul judeţului. Prin votarea Legii insolvenţei în Camera Deputaţilor, parlamentarii, în frunte cu PSD, au deschis practic calea falimentului Oltchim.


Musafir

#25879 Re: Fairsolve.com – eficienţa unui instrument

2014-09-04 17:32

#19905: - Fairsolve.com – eficienţa unui instrument 

 #19904: - Trebuie sa facem ceva! Nu trebuie sa ne mai lasam pacaliti de pacalici.

Iata ce declara Florian Mateita (foto) reprezentantul ROMINSOLV la OLTCHIM:
- stopam, prin vanzare rapida, degradarea activelor
- p
racticianul în insolvenţă  adoptă, cu permisiunea creditorilor, o strategie de vânzare pentru fiecare bun în parte.

Se pregatesc Rominsolv si Fairsolve - respectiv Piperea si Mateita de vanzarea la bucata (la fier vechi) a instalatiilor din OLTCHIM?

http://legalmagazin.ro/

Fairsolve.com – eficienţa unui instrument


Articol de Florian Mateiţă (foto), Partener, RomInsolv

şi Fondator, Fairsolve

“Misiunea echipei Fairsolve.com este să contribuim esenţial la creşterea economică a României prin reinserţia rapidă a activelor în circuitul economic.”

Atunci când diferenţiază nivelul de bogăţie al naţiunilor, marii gânditori ai şcolilor economice contemporane se referă, în esenţă, la productivitatea generală a muncii condiţionată de existenţa bunurilor de capital utilizate din punct de vedere antreprenorial. În anul 2008, profesorul Jesús Huerta de Soto, în cartea sa “Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice”, afirma: “Distincţia fundamentală dintre societăţile bogate şi societăţile sărace nu provine din efortul mai ridicat pe care primele îl dedică muncii, nici măcar din cunoaşterea tehnologică mai amplă pe care o deţin cele dintâi. Dimpotrivă, aceasta este imputabilă în principal faptului că naţiunile bogate deţin o reţea mult mai extinsă de bunuri de capital, investită în mod adecvat din punct de vedere antreprenorial. Aceste bunuri constau în maşini, unelte, computere, clădiri, bunuri semi-fabricate, software etc., ele existând datorită economisirii anterioare efectuate de cetăţenii naţiunii.”

Aşadar, pentru a produce plusvaloare, respectiv, pentru a produce alte bunuri de capital care să constituie fundaţia bogăţiei generaţiilor viitoare, activele pe care le deţinem astăzi, privite din perspectiva unei naţiuni şi mai puţin din postura de proprietari individuali, trebuie conservate şi utilizate. Acest adevăr incontestabil, ne indică direcţia de acţiune pentru sporirea avuţiei naţiunii: dacă fiecare întreprindere viabilă are interesul şi capacitatea să-şi utilizeze eficient patrimoniul, provocarea este să menţinem viabile şi în funcţiune bunurile aflate în proprietatea debitorilor faliţi.

Impulsionăm viteza de circulaţie a capitalului

În acest scop, am creat Fairsolve.com. Pentru că dorim să contribuim semnificativ la creşterea economică a României, am realizat şi îmbunătăţim permanent platforma de licitaţii online care facilitează circulaţia uşoară a activelor către utilizatorul final. Raţionamentul, pe care ne întemeiem demersul, este ştiinţific demonstrat: stopăm, prin vânzarea rapidă, degradarea activelor la nivel naţional, apoi inversăm trendul pierderilor prin reluarea activităţilor şi deblocăm noua creditare, cea sănătoasă, corelată cu economisirea şi creşterea de productivitate. Prin ricoşeu, mijlocim o mai bună şi mai rapidă colectare a creanţelor, deci impulsionăm capilaritatea şi viteza de circulaţie a capitalului.

Practicianul în insolvenţă  adoptă, cu permisiunea creditorilor, o strategie de vânzare pentru fiecare bun în parte. El va asigura “marketingul adecvat” cerut de lege, dar eficienţa măsurilor sale se loveşte de limitele unui sistem de vânzare arhaic, îngrădit din punct de vedere geografic, neutilizat de publicul larg. Consecinţa acestui mod de acţiune, după 5 ani de criză economică, este o sumă imensă ce a rămas blocată ca efect al netranzacţionării acestor bunuri.

Interfaţă securizată şi prietenoasă

În viziunea noastră, bunurile vândute prin procedurile judiciare de insolvenţă şi executare silită trebuie să fie la fel de accesibile publicului larg, cel puţin la fel ca orice alt bun de pe obişnuita piaţă second hand. Din acest motiv, Fairsolve.com oferă potenţialului cumpărător un nivel excepţional al informaţiei despre bunurile ce urmează a fi vândute şi, respectiv, o interfaţă securizată, prietenoasă şi intuitivă prin care oricine poate cumpăra fără efort, la cel mai bun preţ, activul de care are nevoie.

Pentru a creşte şansele vânzării şi a obţine cel mai bun preţ, practicienii în insolvenţă trebuie să fie prezenţi în piaţă pe întreaga durată a regulamentelor de vânzare, în acelaşi timp, în conformitate cu prevederile legale, deţinând controlul deplin asupra acceptării participanţilor la licitaţie. Aşadar, am construit instrumente prin care practicienii actualizează uşor toate modificările, sunt permanent conectaţi cu potenţialii clienţi (primesc alerte pe email la modificările de stare ale fiecărei licitaţii), iar licitaţiile, cele care se închid fără câştigător, sunt repuse, inclusiv de pe telefon, în 30 de secunde, dar şi funcţii care dau posibilitatea vânzătorului să permită accesul la licitaţie exclusiv acelor ofertanţi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute de regulament.

Practicienii în insolvenţă îşi pot construi o strategie de dezvoltare a propriului business folosind informaţiile din tabloul de bord al contului lor. Au acces la indicatori cantitativi şi de eficienţă ai vânzărilor ce pot fi selectaţi pe intervale de timp, precum şi indicatori actuali care se referă la numărul şi valoarea activelor pe care le au expuse spre vânzare, variaţiile de preţ şi multe alte elemente ce constituie fundaţia deciziilor manageriale.

Creditorii beneficiază de centralizarea tuturor datelor privind licitaţiile în care sunt implicate la nivel naţional. Dacă sunt instituţii financiare care deţin în garanţie un număr important de active ce urmează a fi valorificate prin intermediul Fairsolve.com, au posibilitatea să exporte în format excel (în vederea prelucrării) informaţiile necesare atât adoptării deciziilor privind strategia de vânzare a garanţiilor, cât şi pentru fundamentarea politicilor comerciale, de câştigare de cotă de piaţă sau volum de vânzări credite.

În fond, indiferent de strategia aleasă, testul final este cel al pieţei. Preţul corect, corespondentul valoric al necesităţii şi rarităţii bunului repectiv într-un anumit moment, este semnificativ influenţat de expunerea adecvată a bunului, de calitatea informaţiilor oferite potenţialilor cumpărători şi accesibilitatea procesului de vânzare-cumpărare. Explicaţia este simplă: o procedură de vânzare greoaie, neuzuală, va ţine la distanţă marele public chiar şi în condiţiile unui marketing corespunzător aplicat unei licitaţii transparente. Urmare a acestui fapt, în procesul de vânzare vor fi implicate permanent aceleaşi persoane care, de-a lungul timpului, s-au familiarizat cu procedurile judiciare de vânzare a bunurilor, intermediari interesaţi să obţină, prin reducerea preţului, comision din revânzare.

Piaţa fixează valoarea bunurilor

Un exemplu concret şi edificator al modului în care piaţa fixează astăzi valoarea bunurilor, este găzduit de Fairsolve.com. Mai multe licitaţii, privind vânzarea bunurilor aceluiaşi debitor, au intrat în predeschidere simultan, toate având ca preţ de pornire opinia evaluatorului. Potenţialii cumpărători au solicitat informaţii suplimentare şi, după vizitele la faţa locului, au început să se înscrie la licitaţie. Dintre toate bunurile, o semiremorcă a stârnit interesul în mod deosebit, respectiv şapte ofertanţi s-au înscris la licitaţia online. Practicianul în insolvenţă, verificând îndeplinirea condiţiilor de participare, a admis la licitaţie şase ofertanţi, localizaţi în tot cuprinsul ţării: din Piteşti, Zărneşti, Satu Mare, Topliţa- Harghita şi doi din Bucureşti. În aproximativ două ore de la deschidere, licitaţia a urcat cu 243 de paşi, iar preţul final la care s-a încheiat vânzarea a fost cu 340% mai mare decât cel de pornire.

În afară de problema logistică rezolvată de licitaţia online (aducerea în aceeaşi sală a celor şase competitori şi înregistrarea, într-un proces verbal, a 243 de paşi), evoluţia preţului şi desfăşurarea efectivă a acestei licitaţii, confirmă capacitatea pieţei de a oferi preţul corect pentru fiecare bun în parte, dacă sunt respectate cele trei condiţii enumerate într-un paragraf anterior: marketing adecvat, transparenţă şi modalitate facilă de vânzare.

Regula respectării celor trei condiţii este valabilă şi pentru vânzarea la licitaţie a activelor specializate, de valoare mare. O demonstrează licitaţia petrecută în luna decembrie 2013 când, după o campanie de marketing direcţionată către companiile de transport fluvial, au fost doi ofertanţi acceptaţi în licitaţie care, în opt paşi, au ridicat preţul de adjudecare cu 16%, ceea ce, în valoare absolută, reprezintă un beneficiu pentru creditori de 80.000 euro.

În acest context, Fairsolve.com este un instrument de lucru, o unealtă modernă care îmblânzeşte informaţia şi valorifică, în interesul profesioniştilor, tendinţele comportamentului uman la nivel mondial, nu doar naţional. Fairsolve.com este singurul instrument care utilizează infrastructura de excepţie a României (internetul) şi conectează business-ul practicienilor în insolvenţă la domeniul cu cea mai rapidă creştere din toate timpurile – vânzările şi marketingul online.


Musafir

#25880 https://www.fairsolve.com/ in OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-04 17:37

https://www.fairsolve.com/

DESPRE NOI

Bine ai venit pe site-ul FAIRSOLVE.com - platformă ce permite realizarea de tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită. Scopul nostru este să îţi garantăm avantaje multiple şi un câștig optim atât în rolul de cumpărător, cât și în rolul de vânzător.

Platforma pune în prim plan utilizatorii şi nevoile acestora. Din dorinţa de a-i ajuta să economisească timp şi resurse importante, am creat mixul perfect de servicii profesioniste si complexe livrate într-o formă accesibilă şi transparentă.

Vinzi sau cumperi?

FAIRSOLVE.com permite atât participarea la o licitaţie în calitate de cumpărător, cât şi deschiderea de licitaţii în calitate de vânzător. Platforma noastră este liantul dintre piaţă şi participanții la procedurile prin care bunurile trebuie transformate în bani.

Spațiu securizat

Fiind un spațiu adaptat tranzacțiilor cu bunuri obținute prin executare silită, FAIRSOLVE.com ia în considerație mereu cerințele specifice acestor tipuri de tranzacții - cerinţe precum încheierea vânzării într-un timp cât mai scurt sau obținerea celui mai bun preț de pe piață.

Experiență și profesionalism

Expertiza greu de depășit a fondatorilor proiectului, care îmbină experiența vastă în domeniul Internetului cu cea în domeniul insolvenței, asigură un nivel înalt de profesionalism al platformei FAIRSOLVE.com.


Musafir

#25881 https://www.fairsolve.com/ in OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-04 17:44

https://www.fairsolve.com/

DESPRE NOI

Bine ai venit pe site-ul FAIRSOLVE.com - platformă ce permite realizarea de tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită. Scopul nostru este să îţi garantăm avantaje multiple şi un câștig optim atât în rolul de cumpărător, cât și în rolul de vânzător.

Platforma pune în prim plan utilizatorii şi nevoile acestora. Din dorinţa de a-i ajuta să economisească timp şi resurse importante, am creat mixul perfect de servicii profesioniste si complexe livrate într-o formă accesibilă şi transparentă.

Vinzi sau cumperi?

FAIRSOLVE.com permite atât participarea la o licitaţie în calitate de cumpărător, cât şi deschiderea de licitaţii în calitate de vânzător. Platforma noastră este liantul dintre piaţă şi participanții la procedurile prin care bunurile trebuie transformate în bani.

Spațiu securizat

Fiind un spațiu adaptat tranzacțiilor cu bunuri obținute prin executare silită, FAIRSOLVE.com ia în considerație mereu cerințele specifice acestor tipuri de tranzacții - cerinţe precum încheierea vânzării într-un timp cât mai scurt sau obținerea celui mai bun preț de pe piață.

Experiență și profesionalism

Expertiza greu de depășit a fondatorilor proiectului, care îmbină experiența vastă în domeniul Internetului cu cea în domeniul insolvenței, asigură un nivel înalt de profesionalism al platformei FAIRSOLVE.com.

 

 


Musafir

#25882 https://www.fairsolve.com/ in OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-04 18:01


Musafir

#25883 BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL in OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-04 18:22


http://www.bdo.ro/services/Pages/communicate.aspx

 

UNDE ESTE PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM PUBLICAT LA FEL CA CEILALTI PE CARE LE AVETI PUBLIC FACUTE......????E TOP SECRET SAU SUNTETI REPETENTII,REPETITIILOR,REPETARILOR MINCIUNILOR VOASTRE!!!!!!!!

Click link pentru vizualizare  BDO:  http://www.bdo.ro/

Oltchim SA: Anunt selectie investitor

Consortiul de administratori judiciari ai S.C. OLTCHIM S.A., ROMINSOLV SPRL si BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, organizeaza in data de 15.12.2014, ora 11:00, la Double Tree by Hilton din Bucuresti, Bd Nerva Traian nr. 3A, sectorul 3, procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei integrale a partilor sociale detinute de OLTCHIM S.A. la Oltchim SPV.
Ofertantii care doresc sa participe la procedura de selectie trebuie sa depuna la oricare din sediile BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center si ROMINSOLV SPRL din Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 223, et.3, Sector 3, cel mai tarziu in data de 12.12.2014, ora 11:00, documentele specificate in cuprinsul caietului de prezentare, ce poate fi achizitionat de la oricare din sediile  BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL sau ROMINSOLV SPRL pentru echivalentul in RON al sumei de 20.000 EUR (exclusiv TVA).
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 021.319.94.76 si 021.321.13.42 .

The consortium of judicial administrators of OLTCHIM S.A., namely ROMINSOLV SPRL and BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, will organize in 15.12.2014, at 11 AM (Romanian time), at Double Tree by Hilton located in Bucharest, 3A Nerva Traian Blv., district no 3, the procedure of selection of a binding offer for the selling of OLTCHIM’s shareholding at Oltchim SPV.
The interested bidders have to submit at BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL’s premises located in Bucharest, 24 Invingatorilor Street, Victory Business Center or ROMINSOLV SPRL’s premises located in Bucharest, 223 Splaiul Unirii, 3rd floor, by 12.12.2014, 11 AM (Romanian time) the latest, all the documents required by the selection book, which costs 20.000 EUR (VAT not included) and can be acquired from BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL or ROMINSOLV SPRL.
For any information or inquiries, please feel free to contact us at and .
Pentru a vizualiza documentul, accesati link-ul de mai jos:
Oltchim SA Anunt selectie investitor.pdf (86 KB)

Musafir

#25884 Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim !!!

2014-09-04 18:29

#25663: - Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim !!! 

 

 http://www.zf.ro/ 
19 apr 2013

Gheorghe Piperea:

PLANUL DE REORGANIZARE:

"În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica."

"Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor."


Musafir

#25885 Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim

2014-09-04 19:30

De la operatori chimisti, lacatusi mecanici, electroama la agrcultori, "constructori demolatori" si "tamplari" de ladite pentru legume si fructe.

http://www.bvb.ro/infocont/infocont14/OLT040914_ro.pdf


Musafir

#25886 Re: Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim

2014-09-04 19:59


Musafir

#25887 Re: Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim

2014-09-04 20:00


Musafir

#25888 Re: Re: Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim

2014-09-04 20:19

#25887: - Re: Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim 

 A murit Fota? Eprea multa liniste. 


Musafir

#25889 Oltchim se extinde în cultivarea de plante

2014-09-04 20:30

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.
 
Tomita Nelamuritul

#25890 reorganizare si recalificare

2014-09-04 20:33

servirea bauturilor,unde se va face? In incinta sau afara? 


Musafir

#25891 Re: reorganizare si recalificare

2014-09-04 20:51

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-04 20:52Musafir

#25893 Re: Re: reorganizare si recalificare

2014-09-04 21:03

#25891: - Re: reorganizare si recalificare 

 http://ziaruldevalcea.ro/

O nouă secţie a combinatului Oltchim a intrat în probe

După ce va fi repornită, va creşte capacitate de producţie a uzinei la 40%

Secţia de oxoalcooli a combinatului Oltchim a intrat de luni în probe. Odată repornită, secţia ar urma să ridice capacitatea de producţie a uzinei la 40%, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, liderul filialei vâlcene a sindicatului Cartel Alfa, Ion Vâncea.

De luni, se află în probe secţia de oxoalcooli. Asta înseamnă că în trei-patru zile ar intra deja pe flux de producţie. O dată repornită această secţie, vom spori capacitatea de producţie a combinatului la 40% faţă de 25% cât este în prezent. La această secţie vor lucra peste 100 de oameni, în ture. Sperăm ca, în viitor, şi alte secţii să fie repornite, vom avea de lucru pentru oameni şi economia judeţului se pune pe picioare. În fine, se pare, astfel, că încet-încet combinatul se reconstruieşte, dacă există interes şi fără presiune din partea altor părţi.
A precizat Vâncea

Oltchim a încheiat primele şapte luni ale anului cu un EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortismente) de circa 700.000 de euro, a declarat pentru ziarul Economica avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului, scrie AGERPRES.

După o lungă perioadă de pierdere, Oltchim a avut, pe primele şapte luni, un profit operaţional de 253.000 de euro, realizat în principal din diferenţele de curs valutar. În iulie, afacerile Oltchim au fost de circa 11 milioane de euro, cu o capacitate funcţională de circa 23% din totalul producţiei. Noi sperăm ca din septembrie – octombrie să stabilizăm şi să creştem profitul lunar din producţie.
A precizat  Gheorghe Piperea

Piperea a mai declarat că a fost finalizată şi evaluarea activelor combinatului, necesară etapei de reorganizare, în care Oltchim va fi preluat de un investitor strategic. Evaluarea urmează să fie aprobată de Comitetul Creditorilor, în cel mai scurt timp, mai arată sursa citată.
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propusă pentru privatizare în luna decembrie a acestui an.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-04 21:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-04 21:09


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-09-05 06:29Musafir

#25897 Oltchim se extinde în cultivarea de plante

2014-09-05 06:37

http://www.zf.ro/

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

 


Musafir

#25898 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte !

2014-09-05 06:42

#25645: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bun ii vinu sus pe munte ! 

 

Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori.
 

CE VREMURI...., CE TIMPURI!!!! SA MANANCI BANII ALTORA SI SA NU FACI NIMIC, PAGUBA LA MAXIM, CE BETIA TA... SPECIALISTULE...!!!! HAI CA SUS PE MUNTE E BUN VINUL SI TE-AM VAZUT SI NOI CA ESTI ACOLO. MAGIC-TIC-TAC.... ACUM VINE IARNA (OARE A  CATA IARNA PE BANII ALTORA FURATI) SI PARTIEEEEEEEE......HOTILOR!!!!!!!!!!

BANII VIRATI  C.A.R.  DETURNATI  SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, ATI FURAT. VOI ERATI SUS PE MUNTE CU BANII NOSTRI. HOTILOR!!!!!!!!!! UNDE NE SUNT BANII NOSTRIIIIIII??????

 

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNCA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

===========================================================

Spiru-Ciobescu AI INVATAT MA SA VINZI POLIOLI ????

2013-12-05 14:35

Sigur n-ai invatat nimic, ca noi RESTANTELE LE AVEM SI SE INMULTESC.

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand - Director General Adjunct Operatiuni
 
SAU O INTREBAM PE NAVASTA-TA CE TREABA FACI TU PE ACOLO SI CUM II IMPARTE EA :
Spiru Ciobescu Elena Felicia - Sef Divizia Financiara

 Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 https://www.facebook.com/

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/

Tomita Nelamuritul

#25899 reorganizare si recalificare

2014-09-05 07:22

Daca pt cei ce  raspund de soarta Oltchimului ,Oxo-Alcooli reprezinta 15%(cresterea de productie anuntata:de la 25%la  40%),in sfarsit m-am lamurit de ce vor sa ne recalifice.Vor sa ne  indrepte catre singurele domenii la care se pricep dumnealor:demolare,cresterea si inmultirea plantelor(ca ,doar se cresc si se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie, pt asta isi fac propriile legi).Chimia,matematica sunt domenii cu care incearca sa se familiarizeze de aproape doi ani ,dar nu reusesc sa depaseasca nivelul anului intai de studiu. Servirea bauturilor se va face,probabil cand va fi terminata demolarea si Oltchimul va deveni un teren viran numai  bun  de a planta  floricele(probabil trandafiri.Deci,ce sa mai spun?Hai noroc si sanatate,ca ,se pare,vom avea de toate....


Musafir

#25900 Re: Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2

2014-09-05 07:33

#24835: - Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2 

 http://stareanatiunii.com/

 November 10, 2013

P.S.

Dimineata, dupa ora 7, omul  nostru  ajunse acasa.  Copiii erau in bucatarie cu bunicul ( batranu avu grija de ei). Un prieten  il suna pe mobil.

“- Gheorghe, ai auzit ce va fi in locul platformei chimice ?” Umbla zvonul ca se proiecteaza Raiul acolo unde s-a produs atata otrava! Este vorba de o suprafata de sere ecologice pentru judet si export ! Gheorghe , termina cu tristetea ta devastatoare. Vom avea ce manca in viitor !”

( va urma )