Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#24826 Guvernul a aprobat constituirea Complexului Energetic CET – Berbeşti

2014-08-02 06:54

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/29296-guvernul-a-aprobat-constituirea-complexului-energetic-cet--berbeti.html

Preşedintele Ion Cîlea susţine că joi, 31 iunie 2014, a înroşit telefonul de la Consiliul Judeţean, sunând de la cabinetul prim ministrului Victor Ponta şi până la ultimul director ministerial cu atribuţii în probleme economice, toţi potenţialii participanţi la şedinţa de joi a Guvernului. Şi asta pentru a susţine introducerea pe ordinea de zi a transferului Exploatării miniere Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora, unde, după cum se ştie, Consiliul Judeţean Vâlcea este acţionar unic. Insistenţele preşedintelui Ion Cîlea au avut un final fericit, în sensul că Guvernul a analizat oportunitatea şi necesitatea trecerii celor două cariere de lignit de la Berbeşti şi Alunu de la CE Oltenia la CET Govora, iar în final Executivul a aprobat transferul prin negociere directă între cele două entităţi economice fără selecţie de oferte şi prin derogare de la prevederile art.24, alin.(1) şi (3) ale OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale. „Pentru a preveni blocajele în livrarea necesarului de lignit către CET Govora, noi am cerut Guvernului încă din ianuarie 2012, prin adresa nr. 596, decuplarea de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a exploatărilor miniere de suprafaţă Berbeşti – Alunu şi fuzionarea prin absorbţie a acestora de către CET Govora. Ministrul Economiei de-atunci, ne-a transmis, însă, sub semnătura fostului secretar de stat Claudiu Constantin Stafie, că pur şi simplu nu poate participa la proiectul propus de Consiliul Judeţean Vâlcea. Dar, ceea ce n-am reuşit atunci, iată că am găsit înţelegerea necesară şi am reuşit să obţinem din partea Guvernului Ponta. Sunt fericit imens de acest succes tocmai pentru că s-a luat cea mai înţeleaptă decizie pentru evitarea în viitor a blocajelor. Mai concret spus, de-acum este eliminat riscul neasigurării cantităţilor necesare de cărbune pentru funcţionarea CET Govora şi, prin aceasta, se va îmbunătăţi climatul de afaceri pe platforma industrială Rm. Vâlcea”, a afirmat preşedintele Ion Cîlea. Gabi Bercea

Musafir

#24827 bomba a explodat !

2014-08-02 08:07

POLONEZII-SUNT INTERESATI DE OLTCHIM ! ATUNCI SA VEZI CURATENIE LA OLTCHIM. NU O SA MAI VEDETI CONDUCERE PUSA PE CRITERII POLITICE. DAR OARE, RENUNTA ASA USOR POLITICIENII LA VACA DE MULS-OLTCHIM ? AIA SUNT OAMENI SERIOSI-CAND AU AVUT LOC DISPONIBILIZARI-IN PRIMA FAZA-LE-AU BAGAT BANII IN CONT. CEI CARE AU FOST CU MUSCA PE CACIULA SI NU AU PLECAT DE BUNA VOIE, AU LUAT LEAPSA : ZERO LEI ! BAI-CAND SPUNEA ROIBU-CA CEL MAI BINE AR FI CONSTITUIREA UNUI HOLDING PE PLATFORMA-MAFIA POLITICA I-A RAS IN NAS. A FOST FACUT PRIMUL PAS , SI FOARTE BINE, CARIERELE IN SUBORDINEA CET-ULUI. TRANTORII SA-SI FACA PROBLEME: SEFI, SEFULETI,DIRECTORASI- LI SE VOR DESFINTA POSTURILE. DAR LA STAT-INCA MAI MERGE-PCR-UL FUNCTIONEAZA {PILE,CUNOSTINTE SI RELATII} IN TIMP-URMEAZA PASUL DOI: FORMAREA HOLDINGULUI ! POLONEZII VOR PRELUA SI CET-UL -DAR SI STATUL VA DETINE CONTROLUL-DEOARECE-POPULATIA DEPINDE DE AGENTUL TERMIC. DAR SI AICI SE POATE REZOLVA USOR-UN CAZAN FOLOSIT EXCLUSIV PENTRU AGENT TERMIC SI APA CALDA-RESTUL-PRODUCTIE TATA !!! DACA POLONEZII VOR FI HOTARATI, LA PITESTI, VA MAI RAMANE DECAT PAZA. STATI PE APROAPE-DEOCAMDATA SE TATONEAZA TERENUL-DAR POLONEZII-INVESTESC IN FORTA PE PLATFORMA, DECI, DAU DOVADA DE SERIOZITATE. PROBLEMA ESTE LA NOI, RENUNTA UNII LA POSTURILE CALDE, POLITICUL MAI SUGE BANI PENTRU CAMPANIILE ELECTORALE ? GREU DE DAT UN RASPUNS , DAR PARE ULTIMA SANSA PENTRU PLATFORMA : CONSTITUIREA ACESTUI HOLDING. CINE POATE CONDUCE ACEST HOLDING ? POLONEZUL >>>>>SI CINE CREDETI OARE ????? TOT O MANA DE FIER- DIN PARTEA ROMANILOR . SE PARE CA CEI CARE AU COMPLOTAT PENTRU DISRUGEREA OLTCHIMULUI-VOR FACE VIZITE DESE PE LA DNA !!!
MUCO-SOV-BDO sa ma c_c pe ei

#24828

2014-08-02 09:26

Asa a fost si la SIDEX Galati acum 7 ani cu privatizarea si acum este aproape de inchidere din 38ooo de angajati la privatizare, mai are acum 7000.Vise, taica vise, un singur exemplu de privatizare de succes a avut Romania (DACIA Pitesti)si oare cine a fost pus director (vechiul FARAON, C.Stroe, francezi au fost destepti ),voi la Oltchim, va zbateti de 2 ani in minciuna,prostie,incompetenta si toti prostanaci pe la conducere, asa ca va raman visele si iluzia ca o sa prindeti cioara de pe gard(una si-a luat zborul).
va saluta picasso, DOMNULE,ca mult adevar graiesti

#24829 asa e domnule,ca mult adevar spui,dar dupa cioara de cernev,trebuiesc zurataciti bostorogii de talp

2014-08-02 10:24

acesti bosorogi se cred imparati,exact ca,tambalagiul de cernev

#24831 de ce spun aceste adevaruri;pt ca ei nu au inteles ce inseamna medierea cu angajatii

2014-08-02 10:48


Musafir

#24832

2014-08-02 11:35

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI LA ZI!!!!

SI EVITATI FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#24833

2014-08-02 11:46

Aoleu, acum vin polonezi ,ce au fugit chinezi, azeri, ungurii, SIF-urile,bosimani ,hotintoti,picmeii Africi ,etc. ca s-au pierdut sirul natiilor interesate de Oltchim,iar Pontacul in fiecare sedinta de guvern anunta bataia (de joc)firmelor pe combinat (fara numar neamule, traiasca-ti familia , caiete de sarcini cumparate),doamne acum inghititi orice minciuna.Prostilor, desteptarea ca este dimineata,situatia in care este Oltchimul ACUM(nici dracu nu mai stie la cat la suta din capacitate mai lucreaza combinatul,dar la Prefectura facem sedinte ca sa treaca timpul)) o singura firma(de pe la Strehaia) mai este interesata,asa ca asteptati in continuare laptele si mierea promisa acum 2 ani, de magnifica guvernare de cacat.Stam de vorba in feb.-mar. 2015 sa vedem cine a avut dreptate,IPU sau cioara.

Musafir

#24834 Oltchim: Fața și Reversul -1-

2014-08-02 12:53

http://stareanatiunii.com/oltchim-fata-si-reversul-1.html

Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/10/Oltchim.jpg...

Am vorbit cu toate partile. Am ascultat toate zvonurile . Cea mai mare platforma a industriei chimice este pe moarte. Oltchim in mintea unora mai indiferenti din orasul Ramnicu Valcea privind soarta celor care se vor duce acasa definitiv, este doar un mort care incurca pe toata lumea si nu vrea sa se duca la groapa istoriei odata!

10.000 de someri, cifra cea mai optimista. Dar, dupa liderul Sindicatului Liber, Oltchim, Mihai Diculoiu, somajul pe orizontala datorat falimentarii combinatului chimic, ar scoate in somaj 20.000 de oameni. Judetul Valcea ar deveni unul din polii saraciei din Romania depasind poate ca rata a somajului zona din sudul moldovei .

Privatizarea ucide : le tot spune de foarte multi ani Constantin Rotaru, presedintele PAS, cel care a sustinut mentinerea capitalului majoritar al statului! Dar striga in desert ca un profet ! Tot ceea ce spune este adevarat , dar nimeni nu-l asculta !

Privatizarea cu orice risc : este este un mesaj iresponsabil, o propaganda nebuna, finantata si sustinuta de toata mass-media si care are ca rezultat distrugerea a tot ce a fost industrie in orasul Ramnicu Valcea. Oltchimul este balaurul care isi da duhul in toamna lui 2013 sau cel tarziu in primavara lui 2014 !

24 de ani: De propaganda privatizarii a ras toata industria Romaniei ! Romanii au inghitit galusca mincinoasa a statului prost manager si acum , cand au inteles adevarul este tarziu, mult prea tarziu. Firmele cu capital majoritar de stat din Germania , Polonia, Cehia, Austria, controleaza resursele Romaniei si tot ce putea fi de folos acestei tari , care, nu se stie de ce , traieste de 24 de ani o lipsa acuta de manageri competenti si onesti ! Oare asa sa fie !, de ce o fi cazut pacostea asta numai pe tara noastra grea intrebare !

Tot acest capital, sau ce a mai ramas din el dupa dezastru, este folosit acum strict pentru economia tarilor din care provin aceste firme !

Balaurul moare ! Atatia cavaleri ai dreptatii din presa valceana s-au luptat cu vrajitotorul Roibu pentru ca balaurul sa fie ucis cat mai devreme. Acum se cunoaste exact, cu dovezi calare, topul celor care au fost cumparati de PCC, actionarul minoritar polonez-german din oltchim pentru a ajuta la situatia dezastroasa de azi a oltchimului. PCC a platit asa cum platesc astazi canadienii pentru Rosia Montana.

Vrajitorul Roibu, managerul general Oltchim, a fost stapanul judetului. A platit insa toate guvernele, cu generozitate, din averea statului ! Din carnea balaurului, s-au infruptat toti oamenii politici din judet si din capitala, pe rand, dupa cum isi mutau curul pe scaune si pe functii. Toate partidele si-au luat tainul, toti cei care intr-un fel sau altul au tacut in toti acesti ani ! De ce DNA-ul nu incepe urmarirea penala asupra activitatii mangerului general Roibu ? Foarte siplu ! Lista celor care au primit bani de la Oltchim exista . Sindicatele cunosc si ele aceasta lista. Odata anchetat Roibu ar spune adevarul si o clasa politica din toate spectrele posibile ale politicii si administratiei din judetul Valcea ar trebui sa fie rasa, asa cum va fi ras si dat la fier vechi balaurul din Oltchim 1 ( varianta administratorilor juridici ai insolventei )! In focul iadului

Va fi incalzit si topit de capusele specializate in fier vechi, insirate la extremitatile platformei, gata pregatite, asteptand ziua masacrului planificat poate de un deceniu ! Ca niste animale de prada veritabile, vor fi fara mila in ziua cand vor ataca partea decisa sa fie sacrificata !

Traiasca privatizarea ! Traiasca somajul in masa ! Razboiul pentru resursele energetice si industriale din estul europei a intrat in faza ultimilor licitatii si insolvente !

Ce fac romanii ?

Romanii negociaza cu marii investitori !

Isi negociaza foamea si subdezvoltarea pe viitorii zeci de ani. Dar mai este si fosgenul si clorul, substante deloc prietenoase pentru mediul, dar mai ales pentru mediul uman ! Dar povestea este asa de complicata incat trebuie sa inchiriezi un elicopter si sa te ridici deasupara platformei, din cand in cand, ca sa vezi intregul corp al monstrului, cu conductele subterane cu tot, cele care alimenteaza puii crescuti cu grija de vrajitorul Roibu.

Legal, spune liderul de sindicat, echipa veche a anticipat urgia privatizarilor care, inevitabil, isi va arunca plasa obscura si criminala, odata si odata, asupra vechii platforme. ( va urma )


Musafir

#24835 Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2

2014-08-02 12:54

http://stareanatiunii.com/oltchim-fata-si-reversul-partea-2.html

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/11/Oltchim-FATA-SI-REVERSUL.jp...

I – Electroliza 4, dupa miezul noptii, spre ceasul al II-lea spre al III-lea ! Platforma chimica Oltchim

Gheorghe trebuie sa se urce pe instalatiile sectiei. E cam intuneric, dar are o lanterna foarte buna, speciala pentru astfel de situatii de urgenta. Acolo, la inaltime, trebuie sa verifice niste parametrii si sa vada cu ochii lui ca totul este in regula. Este putin preocupat de ziua de maine. Mereu se gandeste la asta de cand combinatul este in procedura de Insolventa. Au trecut 9 luni de la declansarea ei, din ianuarie 2013. Acum Oltchimul este, practic, la mana administratorilor juridici si a AGA creditorilor sai. Urca. Cu gandul la salariul pe care nu l-a primit de doua luni, piciorul ii aluneca, usor, pe o treapta de metal a schelei tehnice, pe care urca. Balanseaza.  Este doar o ezitare, din cauza ca mintea ii fuge aiurea, la nevoi.  Mainile sale solide, ca niste clesti, are maini de om care a muncit toata viata, redreseaza situatia imediat si se agata la timp de mana curenta care imprejmuieste scara.

“  Echilibrul!

Cum dracu sa-ti mai mentii echilibrul, comenteaza in sinea sa. Cum sa rezisti pe vremurile astea? Asta este intrebarea la care este greu de gasit un raspuns pentru fiecare muncitor din Oltchim.

Se gandeste des la famile cand este la serviciu. La sotia lui plecata in Italia ca sa trimita bani acasa! La nebunia asta de viata! La cei doi copii, care nu au ce le trebuie pentru scoala: haine, caiete si altele; si nici cu mancarea pentru ei nu se mai descurca, asa cum se descurca inainte. Daca nu ar fi tatal lui care sa-i ajute, nu stie ce ar fi facut! Imprumutul de la banca nu l-a platit de o jumatate de an si altceva nu mai poate sa faca. Nimeni nu te ajuta cu bani in aceste timpuri mizerabile. Nu poate decat sa-si pazeasca cat poate mai bine locul acesta de munca, atat cat mai este posibil.

Liderii de sindicat le spun numai minciuni

Sunt doua sindicate. E clar ca si-a bagat dracul coada!

Sindicatul Liber Oltchim este condus de omul care, stie toata lumea, este considerat mana dreapta a fostului manager. Le-a promis “marea cu sarea”: de la povestea cu Piroliza, cu Arpechimul, cu Solutia integrata, cu transformarea datoriilor  in actiuni, la care , se spune, s-a opus in AGA actionarii minoritari ( se apropie de 30%) PCC. Nemtii aia vor sa taie combinatul in bucati si sa opreasca o sectie – doua, doar ce le trebuie lor , le spune de atata timp liderul de sindicat. In realitate, sunt o firma concurenta Oltchimului pe piata europeana. Nu au nici un interes sa finanteze serios Oltchimul. Asa li s-a spus.

Celalalt sindicat: Sindicatul “ Victoria”, infiintat de curand, este un sindicat fantoma. Liderul acestui sindicat se lauda ca este prietenul Administratorului juridic Piperea ( mare boss national la firmele de recuperare a datoriilor), mare mason si ahtiat dupa bani si Putere, zic tot cei de la Sindicatul Liber Oltchim, ca sa-i  intarate pe membrii oportunisti ai Sindicatului  “ Victoria”. S-a auzit ca are chiar ambitii politice puternice. Este criticat si pentru ca a facut angajari in plina insolventa ( angajari speciale?) si mai ales pentru ca da afara oameni. Ar fi trebuit conform legii sa numeasca un administrator special. Deocamdata , acesta nu este numit. Victoria este un sindicat mascat. In realitate, prin liderul respectiv, Guvernul are un  reprezentant pe platforma, care are rolul précis de “goarna” si de a mai calma “spiritele”. Toate minciunile Guvernului sunt aprobate, distribuite  in conferinte de presa si sustinute cu argumente.  De aproape doi ani, le tot promit oamenilor ca: ori ca bancile vor finanta capitalul de lucru atat de necesar ( 50 mil.euro) pentru ca Oltchim sa-si poata mari capacitatea de productie.

Dar a mai aflat, de curand, din presa:  “masa credala” ( suma datoriilor, pe detalii, pe creditor, a Oltchimului) , dupa 9 luni de insolventa nu se cunoaste. Sunt tot felul de contestatii in instanta si, practic, Adunarea Generala a Creditorilor, manevrata, sustinea cineva de la sindicat, de reprezentantul guvernului ( avas) nu a luat nici o hotarare care sa determine alcatuirea unui Plan de Reorganizare al Oltchimului, atat de necesar. Nimeni nu stie care ne va fi soarta. Ne-am saturat de declaratiile lor mincinoase, se gandea Gheorghe, de meciul lor, meciul dintre liderii de sindicat ( se judeca in instanta), de impotent parlamentarilor din acest judet, care sunt “ momaii” in Parlament si in fata Guvernului , pe tema Oltchim.

Se stie ca au profitat cu totii in acesti ani.

Sindicatele au o lista cu toti cei care au primit bani de la Oltchim, in mod constant. Unii au facut parte si din AGA OLtchim si au votat doar in interesul lor personal. Toata frustrarea din el parca se descarca acum in noapte si continua sa urce pe schele gandindu-se la situatia platformei. Gheorghe era un om cinstit, dur- fin, cum zicea uneori, si direct, atunci  cand era cazul.

S-a auzit, de asemenea, ca presa care l-a criticat pe fostul manager ( Roibu), pana la sange,  a primit bani de la PCC. Nu este insa nimic dovedit.  Este o intoxicare si o confuzie intretinuta parca de o armata de dezimformatori  calificati, aproape ca pe vremuri, se gandi Gheorghe.

Dar pe noi, pe angajati, nu ne apara nimeni?

Gheorghe se trezi  sus. Pe instalatie. Era frig si noapte. Si el era singur cu gandurile lui.

Pe platforma nu mai exista unitate !”, a spus vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea ( Persu- PSD), si-a amintit brusc ca a citit tot  in presa, sau a vazut la televiziunea locala, nu era sigur unde, dar, totusi,  undeva,  afirmatia  asta. “ Au intrat si astia in joc” , se gandi.

”Nu au curajul sa se ia de guler cu cei din Guvernul condus de prim ministrul Ponta. Se folosesc de partidele neparlamentare din oras: PAS, PNT-CD, PRM, pentru a organiza un protest, asa auzise, pentru sustinerea platformei chimice. Au facut un Apel,  l-au postat pe internet si au infiintat un Comitet pentru Salvarea Oltchimului.”

“Dar, ce sanse au?”

Toti  oamenii sunt in confuzie, ii ineaca, sunt  indiferenti, speriati ca isi vor pierde locul de munca, atat pe platforma , cat si in oras. Toti sunt preocupati, absorbiti in propria lor supravietuire, intr-un judet care pare ca se “ darama’. Toate industriile care mai sunt, care au mai rezistat crizei, sunt legate ombilical de Oltchim. Daca Oltchimul se lichideaza in perioada urmatoare, vom deveni , judetul Valcea, Polul de Saracie Numarul 1. Al Romaniei.

Zeci de mii de oameni, se spune, vor  ramane pe drumuri. Nici un fel de alternativa economica serioasa nu a fost pusa in practica intr-un sfert de veac in acest judet. Cu ce s-au ocupat conducatorii nostrii dragi in tot acest timp? Doar cu afacerile cu Statul, cu profitul propriilor lor firme, personale, cu sustinerea hackerilor, spun destule voci, a mafiilor cazinourilor, unde banii se spala in valuri, a prostitutiei pentru “turisti”, a drogurilor, etc.

II – Sus pe  instalatie  , deasupra  cerul si ora intunericului fatala

A ajuns sus pe Electroliza 4. In punctul cel mai inalt. Era parca suspendat in bezna. Se uita la aparate. Verifica parametrii cu atentie. Este destul de frig > ziua este cad, dar noaptea …. In ciuda declaratiilor liberalilor valceni, care sunt foarte optimiste ( ministrul Economiei este de la PNL ) in 2014, in luna iunie se va face o privatizare strategica reusita ( Sa dea Dumnezeu!).

Dar cum  vor rezista  angajatii pana la anul viitor in iunie?

Cine le va imprumuta capitalul de lucru, care banca?  Cand se va termina insolventa si cum? Salariile? Se aude ca Piperea, administratorul juridic , intentioneaza sa mai disponibilizeze inca 800 de angajati??? Cine raspunde la aceste intrebari ? Cine mai spune,  astazi, adevarul?

Toate promisiunile astea nu mai valoreaza nimic

Ne-au mintit de prea multe ori, se gandi cu amaraciune Gheorghe ? Era ora trei si ceva.  Intunericul  parca il patrundea pana in vene !

Gheorghe indrazni sa priveasca cerul. Bezna.  Undeva, rasfirate,  cateva stele pe firmament.  Dar cerul este in mare parte acoperit. Poate maine va ploua? Se gandeste: Pe alte planete, undeva in cosmos, se produc  substante asemanatoare cu cele pe care le produce Oltchim? Otrava curata! Sferele de clor sunt pline. In orice clipa se poate intampla ceva !

Din cauza asta se zvonea ca pentru Combinatul Oltchim sunt interese mari. Ca nu oricine poate sa-l cumpere! Dar asta , acum, nici nu mai conteaza! Lupta dintre nemti, rusi- o firma care este practic- Statul RUS, americanii , despre care spunea liderul de la Victoria , cu trombonul sau: “nu vor ceda nici ei pozitia lor strategica!”, o firma romaneasca sprijinita de un fond de investitii total gri si , mai nou, chinezii, spune acelasi lider de sindicat, angajat la Fanfara  Guvernului. Acum, toate aceste zvonuri – informatii, sunt doar povesti, povesti bune de spus la presa locala.

“FMI si-a luat mana de pe Oltchim !”

E bine !”, spun liberalii  “ Avem timp sa cautam un investitor serios” . “FMI s-a saturat de ineficienta administratorilor juridici si de haosul din Oltchim”, spune expertul economic , consiler onorific al primului Ministru al Romaniei, Ionel Blanculescu.

Fostul manager tace, ca si cum DNA-ul ii sta cu pistolul la tampla ! Poate este doar o smecherie, este un strateg  genial si controleaza inca situatia in favoarea sa , desi nu mai este de un  an in functia  de manager. Politicienii locali si parlamentari nu stiu ce piesa sa mai joace. Publicul larg ii fluiera oricare ar fi rolul interpretat. Le-au incercat pe toate.  Rolul serios, cel prin care ar putea sa-si  sacrifice “teribila” lor cariera politica pentru binele public, rolul acesta l-au abandonat de mult. Nimeni nu are stofa pentru asa ceva.  Si-au luat tainul si acum sunt aproape intr-o stare de perplexitate, blocati in propria lor inutilitate.

Asa este !  Cei din Piata Universitatii au dreptate  macar din punctul acesta de vedere: “ Toti ar trebui sa plece acasa!” Sau, prin tari straine, pe unde au conturi ascunse .

Populatia orasului Ramnicu Valcea , si a Judetului  Valcea, ajuns la o stare de lehamite, dar si la una de iritare, explicabila. Banii sunt doar in buzunarele celor corupti, carora le merge in continuare – “merci , bine !”. Unora, chiar foarte bine !

Gheoghe isi dadu seama ca gandurile cele mai negre l-au covarsit! Mai privi odata intunecimea de deasupra  si se  gandi sa coboare de pe instalatie. Parametrii tehnici erau buni ! Se vedeau luminile de serviciu. Galaxia asta de lumini , care acum s-a rarefiat, ca si cum stelele s-ar fi stins brusc in Cosmos, ii arata , dintr-o  data, ca o revelatie,  adevarata situatie  in care se afla Oltchimul !  Lumina si intuneric!

Pe vremea cand toate mergeau bine, era o baie de lumina aici. Oltchim era  “Galaxia” din care se scurge otrava in toata Europa. Atunci era totul plin de viata! Era sa cada in nostalgie dar frigul ii tempera melancolia.

Se gandi sa coboare. Facu un gest a lehamite, amar.  Astazi, nici nu stie exact ce vor manca copiii inaite de a pleca la scoala. Banii din Italia intarzie. “Stie al batran mai bine ca mine”, se gandi.

Deodata  o umbra parca imensa se misc ape cer. Se gandi ca are ameteli din cauza oboselii sau a gazelor toxice. Si-a amintit insa de Cartea Sfanta. Uneori se duce la Biserica. Si-a amintit un pasaj din Apocalipsa Sfantului  Ioan.  Parca simti pe sira spinarii un frig insuportabil si simti umbra “Ingerului adancului” care s-a apropiat subit de platforma chimica. Abaddon Exterminatorul este aproape !

“Ce se vor bucura unii cand instalatiile vor fi taiate si vandute la fier vechi ! Asta este ! Sfarsitul  este aproape !”

“Unde sa fugi?”

“Cum pot sa fie atat de mincinosi ! Numai la Putere si la  averile lor se gandesc !”

Dar, piciorul lui atinse o bucata de hartie! Arunca lumina lanternei pe  foaia care cazuse  pe trepte. O ridica , sa citeasca textul mai bine.

Un afis !  Un manifest !  Un Apel !

APEL

COMITETUL  DE  SALVARE  AL  OLTCHIMULUI

CHEAMA MUNCITORII DE PE PLATFORMA CHIMICA OLTCHIM SI CETATENII CONSTIENTI SI LUCIZI CARE AU INTELES CA NUMAI POT ACCEPTA ATAT MINCIUNA DIN PARTEA GUVERNANTILOR LA UN MITING DE PROTEST !

Primul gand a fost sa ascunda manifestul ! pe urma, imediat, realize ca este de fapt in democratie si ca are voie sa-l citeasca mai departe.

COMITETUL DE SALVARE AL OLTCHIMULUI VA CHEAMA SA SEMNATI  LISTELE PRIN CARE SUNTETI DE ACORD CU ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM CETATENESC PENTRU SALVAREA OLTCHIMULUI.

SUNT NECESARE 20.OOO DE SEMNATURI !

CETATENI !  VOINTA SI LUCIDITATEA CETATENILOR AMENINTATI  DE CIUMA  SARACIEI , CA UN  POL AL SARACIEI  GENERALE, CEL MAI ACCENTUAT DIN  ROMANIA,   POATE SA VA DETERMINE  SA  IESITI  LA VOT SA SALVATI  ACUM OLTCHIMUL  SI, SALVAND OLTCHIMUL,  VETI SALVA INTREGUL JUDET  VALCEA, EVITAND  ASTFEL O CATASTROFA  ECONOMICA GENERALA !

SEMNAND ACESTE LISTE VETI DETERMINA CONSILIUL  ……

Aici isi ridica privirea de pe afisul- manifest , pentru ca nu ii venea sa creada……

PRIN REFERENDUMUM VOM  CERE  GUVERNULUI  ROMANIEI  SA  ASIGURE  CAPITAL DE LUCRU OLTCHIMULUI SI SA PLATEASCA SALARIILE  RESTANTE ALE  MUNCITORILOR   .

VOM CERE SA  GRABEASCA PROCESUL   DE INSOLVENTA FARA  SA PIARDA CEVA   ESENTIAL  DIN  CAPACITATEA  DE PRODUCTIE A OLTCHIMULUI  !

SA NU MAI DEMITA  ABUZIV SUTE  DE ANGAJATI IN PERIOADA URMATOARE !

SA ACCEPTE , DACA VA MAI FI O OFERTA A UNUI INVESTOTOR   CU ADEVARAT   SERIOS, DOAR  CAPITAL DE DEZVOLTARE SI  SA PASTREZE  CAPITALUL   STATULUI   MAJORITAR !

SA   ANULEZE  TOATE   DATORIILE  OLTCHIMULUI  DE LA  CREDITORI CARE  SUNT , PRACTIC,   TOT STATUL  ROMAN !  FARA  SA  MAI FIE ANULATA   ACEASTA  DECIZIE DE UNIUNEA  EUROPEANA,  DE CONSILIUL   EUROPEI SAU DE INTERESUL ALTOR STATE  PUTERNICE   DIN  LUME  ( S. U. A. )

SA RENEGOCIEZE LA  SANGE  SUVERANITATEA    ROMANIEI  DACA  ESTE  NEVOIE  PENTRU  A   APARA LIBERTATEA  SI   INTERESELE   CETATENILOR  ROMANI !

DACA  ACESTE  DEZIDERATE  SE VOR IMPLINI SI VOR  FI REALIZATE  DE  UN  GUVERN  CU   ADEVARAT  RESPONSABIL   FATA DE  DE CETATENII  SAI,  INTR-UN   AN   SI JUMATATE   OLTCHIM NU VA MAI  AVEA  NICI  O DATORIE   SI  VA PRODUCE  PE PROFIT   LUCRAND  LA CAPACITATE  MAXIMA !

DACA  NU  !…….

Gheoghe mai  lua  un respiro si trase o gura adanca de aer rece !

…. VOM DECLARA REPUBLICA DE RAMNIC !

CA  EXPRESIE A NEVOII  DE  INDEPENDENTA  INTR-UN  STAT OBEDIENT   FATA DE  PUTEREA  NEO-COLONIALA

Semnat

COMITETUL DE SALVARE

Urma o lista de nume……

Socialistii !”,  se gandi Gheorghe !

“Ei au spus mereu adevarul dar datorita propagandei capitaliste originale , de 25 de ani, nu-i mai asculta nimeni !”

P.S.

Dimineata, dupa ora 7, omul  nostru  ajunse acasa.  Copiii erau in bucatarie cu bunicul ( batranu avu grija de ei). Un prieten  il suna pe mobil.

“- Gheorghe, ai auzit ce va fi in locul platformei chimice ?” Umbla zvonul ca se proiecteaza Raiul acolo unde s-a produs atata otrava! Este vorba de o suprafata de sere ecologice pentru judet si export ! Gheorghe , termina cu tristetea ta devastatoare. Vom avea ce manca in viitor !”

( va urma )

Musafir

#24836 Re: luati aminte !

2014-08-02 15:25

#24821: - luati aminte !

“- Gheorghe, ai auzit ce va fi in locul platformei chimice ?” Umbla zvonul ca se proiecteaza Raiul acolo unde s-a produs atata otrava! Este vorba de o suprafata de sere ecologice pentru judet si export ! Gheorghe , termina cu tristetea ta devastatoare. Vom avea ce manca in viitor !”

( va urma )
mutzafir

#24837 Pt.Parvu

2014-08-02 16:57

Parvule!Cum poti sa minti cu atata nesimtire ca Arpechimul mai are o sansa.
Ai fugit ca un LAS!
RUSINE!

Musafir

#24838 Guvernul a aprobat constituirea Complexului Energetic CET – Berbeşti

2014-08-02 20:34

#24826: - Guvernul a aprobat constituirea Complexului Energetic CET – Berbeşti

Este un mare succes si o dovada ca daca se vrea se poate.
Este clar pentru mine ca la Oltchim nu se poate pentru ca nu se vrea.

ATENTIE MARE SINDICALISTI DE LA BERBESTI SI DE LA ALUNU!
Nu-l lasati pe Coclet si nu lasati pe nimeni sa va divida si sa va dezbine. La oltchim asta s-a intamplat sub umbrela lui Coclet care a pus umarul la infintarea unui sindicat fantoma si la dezbinarea salariatilor.
ATENTIE MARE SINDICALISTI DE LA BERBESTI SI DE LA ALUNU!


Musafir

#24840 ca bine ai zis !

2014-08-03 08:20

COCLET ASTA-PARCA A FACUT SCOALA DIVERSIUNII. LA OLTCHIM A MERS , AVAND IN VEDERE CA NOI AM FOST MOLATICI. DAR, MINERUL, TI-O DA LA TEASTA DACA IL SUPERI. MINERII SUNT UNITI, AIA ITI VIN CU PURADEII LA USA . CERNEV SI CU GASCA-DACA AR FI FOST LA BERBESTI -ALUNU, ACUM, ERAU IMPAIATI SI EXPUSI LA MUZEUL SATULUI . BAI, DACA SE VREA SE POATE, O SA VEDETI CA SI LA OLTCHIM VA FI BINE. DAR , HAI SA FIM SI NOI UNITI SI SA NU-I MAI LASAM SA NE DEZBINE! SA NU MAI FIM ASA DE PRAPASTIOSI, SA PUNEM OSUL LA TREABA SI TREBUIE SA RAZBIM. DACA DICULOIU " BETONEAZA " CCM, VA MAI AVEA VIATA , DACA NU, PAPUCII !! OLTCHIMUL NU VA MURI-SUNT SIGUR !!!!!

Musafir

#24841 UITATI-VA LA PIRVU ASTA !

2014-08-03 08:43

A MIROSIT CEVA-SI-A LUAT TALPASITA ! CE VAGABONT AM AVUT NOI PE LA OLTCHIM ! ASTA DACA MAI STATEA LA OLTCHIM, NE PRADUIA RAU DE TOT. MACAR BOSOROGUL ASTA DE CILEA ESTE VALCEAN, SI UITE BA, REUSI SA IA MINELE. O FI BINE O FI RAU,VOM VEDEA. PARVENITII-DUPA DE ISI UMFLA BUZUNARELE, SE MUTA PE LA LAS VEGAS, ISI PUN AVERILE LA ADAPOST SI NE LASA CU OCHII IN SOARE. MAMA LOR DE HOTI-AU DISTRUS ECONOMIA ROMANEASCA!COPIII NOSTRI SE LUPTA CU O SOCIETATE CARE LE CERE TOTUL, DAR NU LE OFERA NIMIC. ROMANIA ARE 5 MILIOANE DE PENSIONARI,5 MILIOANE EMIGRANTI SI RESTUL....TINERII CARE NE PLEACA DIN TARA.

Musafir

#24842 Re: UITATI-VA LA PIRVU ASTA !

2014-08-03 08:49

#24841: - UITATI-VA LA PIRVU ASTA !

"PUN AVERILE LA ADAPOST SI NE LASA CU OCHII IN SOARE. MAMA LOR DE HOTI-AU DISTRUS ECONOMIA ROMANEASCA!COPIII NOSTRI SE LUPTA CU O SOCIETATE CARE LE CERE TOTUL, DAR NU LE OFERA NIMIC. ROMANIA ARE 5 MILIOANE DE PENSIONARI,5 MILIOANE EMIGRANTI SI RESTUL....TINERII CARE NE PLEACA DIN TARA."

Votati-i in continuare. Au mare nevoie de votul vostru.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#24843

2014-08-03 09:53

Vise taica ,daca mai credeti ca sindicatele mai au cuvant de spus in dec.2014(oricare ar fi) la negocierea CCM(interesati-va,cum au negociat PRIVATI, la ROMPETROL,OMV,SIDEX, DACIA,etc.)cu pixul in mana si harssss,ca de, pe vremea Faraonului cand s-au marit cu 50%(putini au inteles acesta masura) a fost bine si uni dupa un timp au inceput sa "scuipe"(ca dupa 2 ani ce mai duduiti, aveti bunul simt si recunoasteti-va neputinta si incapacitatea) ca nu a fost benefica, ca si aceasta masura a dus la dezastrul de la Oltchim (cand fondul de salarii era de 4-5%)cata minciuna si dezinformare, din partea unor neica nimeni, care de abia stiu sa se semneze.Inainte nu a fost bine ,lasa ca o sa va fie bine acum, sa vedeti ce de benefici si majorari o sa vedeti in dec.2014(eu zic mai bine sa va rugati sa nu aveti soarta disponibilizatilor,desi asa ar trebui ),trebuie sa raealizati ca sindicatele nu mai au "binecuvatarea" conduceri, acum negociati cu CALAI,iar astia care va dati viteji dupa episodul aug.2012, ati avut doi ani de regres total(faliment real),cati dintre voi aveti curajul sa va pune-ti capul pe butuc. Asa ca astept cu nerabdare actiunea dec.2014 sa vedem cine a avut dreptate.

Musafir

#24844 CINE VRETI SA VA COMUNICE ??? VOI TRAITI IN MINCIUNA, TREZITI-VA....

2014-08-03 10:07

Nu mai visati cu ochii deschisi, este praf in ochi ce vi se arunca. FMI facand apel si insistand, impreuna cu multe alte institutii si tari care fac apel sa se rezolve situatia. Acesta este adevarul si din cauza aceasta se aduna multe datorii si pierderi, fara sa se achite nimic la timp, pentru a va sufoca si sa intelegeti ca E TOTUL OPRIT. STOP!!!!!

DATI DRUMUL SI ACHITATI SALARIILE ( BANII PLATI COMPENSATORII  DISPONIBILIZATI  SI BANII ANGAJATILOR) SI TERMINATI O DATA CU PROSTIILE !!!!

 

SINGURA SANSA ESTE CA OLTCHIM SI ARPECHIM SA FIE CONSERVATE SI IN SIGURANTA MAXIMA.


Musafir

#24845 Re: CINE VRETI SA VA COMUNICE ??? VOI TRAITI IN MINCIUNA, TREZITI-VA....

2014-08-03 13:36

#24844: - CINE VRETI SA VA COMUNICE ??? VOI TRAITI IN MINCIUNA, TREZITI-VA....

"SINGURA SANSA ESTE CA OLTCHIM SI ARPECHIM SA FIE CONSERVATE SI IN SIGURANTA MAXIMA."

Conserva OLTCHIM-ARPECHIM? iNTERESANT, DAR CE GUST VA AVEA? SIGUR AMAR.

Dar si acii e o intrebare, cine va face cutiile?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-03 14:22


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-03 14:45


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-03 14:57


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-03 15:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-03 16:59