Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-17 13:48



Musafir

#24027

2014-07-17 13:50

VL 1 TV ACUM HOSU SI VANCEA!!!

telefon 0250.732.456 SI PITESTIUL POATE SA SUNE:

http://www.curieruldevalcea.ro/images/stories/Ziar/Persoane/hossu_vancea.JPG...



Musafir

#24028 Ba, nu mai injurati, ANIMALELOR!!!!

2014-07-17 13:51

SINDICATUL A FOST COMPLICE, ESTE IN CULPA!!!
Musafir

#24029 SINDICATUL A FOST COMPLICE, ESTE IN CULPA!!!

2014-07-17 14:01

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3., Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

NICIUN ACT NU SCRIE..., LA PORNIRE OLCHIM SAU VANZARE OLTCHIM, NU ERXISTA ASA CEVA, SINGURUL ACT OFICIAL ESTE LEGEA INSOLVENTEI, CARE SPECIFICA DIN START, ACHITATI CREANTELE LA ZI, DACA NU AI DE UNDE..., VINZI DIN SOCIETATE BUNURI SI ACHITI TOT (S-A VANDUT DIN OLTCHIM, O SA SE VANDA IAR...), NOI CREDITORII PRIORITARI NU AM PRIMIT SUMELE SALARIALE!!!!!!!!!! JUDECATORUL-SINDIC STIE ASTA???????????????????!!!!!!!!!!!

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

P.S. BANII DISPONIBILIZATILOR TREBUIAU ACHIATI PE LOC !!!! CONFORM ART.6 DIN DECIZIE!!! NOI SUNTEM IN DATA DE17.07.2014

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii


#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

SINDICATUL NU DISCUTA CU DISPONIBILIZATII, DE CE???? TREBUIA SA AIBE IN SALA REPREZENTANTI DIN RANDUL DISPONIBILIZATILOR, NOI N-AM AVUT ACCES.

SINDICATUL TREBUIE SA REPREZINTE DISPONIBILIZATII PANA LA STINGEREA LITIGIILOR DE MUNCA.

Aveam si proces care este in instanta si sindicatul este cu toti salariatii (angajati si disponibilizati), PROCES IN SUSPENDARE, CU LITIGII DE MUNCA IMPOTRIVA OLTCHIM.

Nr. unic (nr. format vechi) : 2999/90/2013
Data inregistrarii 21.03.2013
Data ultimei modificari: 05.10.2013
Sectie: I CIVILA
Materie: Litigii de muncă
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond
SINDICATUL LIBER OLTCHIM Reclamant
SC OLTCHIM SA Pârât
SC OLTCHIM SA PRIN ROM INSOLV Pârât
SC OLTCHIM SA - CU SEDIUL ALES LA BDO Pârât

SI NUME SI PRENUME SALARIATI                 Reclamant

http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000060807&id_inst=90

DE SALARII DISCUTAM SI NOI DISPONIBIZATII LA FEL CUM DISCUTA SI ANGAJATII, DOAR VENIM DIN ACEEASI COMPANIE S.C. OLTCHIM S.A RAMNICU VALCEA.

BLA, BLA, BLA, TIMP ARS SI REPETITII DE INTRUNIRI ( IAR IL APUCA PE VANCEA SA SE INTINDA SI SA CASTE IN TIMPUL SEDINTELOR FARA CONTINUT)...., FARA REZULTAT. PE DIALOG SOCIAL, ALOOOO...!!!!!

MINCIUNILE AU PLECAT CATRE GUVERN DIN SINDICATE, EI AU FOST LA INTALNIRI SI DOVADA STA HABARNISTUL DE MINISTRU NITA CU CONTRAZICERA SA, CA AVEM BANI LA MASA CREDALA ( NOI NU DISCUTAM DE SUMELE ACELEA), DAR EL NU SPUNE DE PLATILE COMPENSATORII SI BLA, BLA, BLA,... DUPA SPUNE CREDITORII, ADICA NOI DISPONIBILIZATII SI ANGAJATII , SUNT BANII LOR SI TREBUIE SA-I ACHITAM (ministrul Nita)...SI IAR BAL, BLA, BLA!!!!!!!

BAI NENE, CINE A DEZINFORMAT PE MINISTRU IN HALUL ASTA, EU, TU, ALTII CA NOI....???

BOGDAN STANESCU RECUNOSCAND CA EXISTA CADRUL LEGAL SA FIM PLATITI CU BANII PLATILOR COMPENSATORII, CEI 9 MILIOANE EURO, SI PIPEREA A ZIS CA NE DA BANI IN SECUNDA CAND ARE IN CONT SUMA . NU MAI MINTITI, STOP MINCIUNII!!!!!!!

http://i.imgur.com/AyaLuJV.jpg...


Musafir

#24030 Oltchim – vândut la fier vechi! (VIDEO)

2014-07-17 14:07

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10380-oltchim-vandut-la-fier-vechi-video

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, are o perspectivă sumbră asupra Oltchimului, la care se gândesc deseori şi vâlcenii: politicienii români n-au interesul să privatizeze combinatul chimic pentru că este mai convenabil să-l vândă la fier vechi!

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


După zeci de promisiuni făcute de guvernanţi, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune lucrurilor pe nume, în cadrul unei conferinţe de presă. În opinia sa, politicienii români n-au nici un interes să privatizeze Oltchimul, pentru că au întrevăzut o soluţie mai la îndemână. Altă explicaţie nici nu poate exista, de vreme ce caietul de sarcini s-a schimbat de 3 ori în două luni şi într-o manieră semnificativă, iar în scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional, atât combinatul, cât şi CFR Marfă sunt la capitolul ,,Lichidare”. Declaraţie de presă a liderului vine în contradicţie cu promisiunile optimiste ale ministrului Economiei, Constantin Niţă, dar şi ale şeful său de partid, premierul Victor Ponta, dar este în acord cu rezultatele politicii naţionale în cazul acestei privatizări. Oricum, vorba lui Hossu, un combinat care funcţionează doar cu 20 la sută din capacitate, nu poate emite pretenţii la ,,măritiş”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8FUFjG4329A => video

 


Musafir

#24034 solutii

2014-07-17 14:52

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-a-ajuns-un-director-hr-s%C4%83-fie-retrogradat-ca-agent-de-paz%C4%83-063507579.html

 

 

 

Cum a ajuns un director HR să fie retrogradat ca agent de pază

Yahoo News – 8 ore în urmă

Ca să determine angajații să părăsească compania fără a fi nevoită să achite plăți compensatorii, conducerea Complexului Energetic Oltenia a trecut la retrogradări  ale angajaților.

Asta a făcut ca, de exemplu, un fost director de resurse umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie numit agent de securitate. Și asta după ce Ion Tănăsoiu a lucrat 40 de ani în minerit, deținând 34 de funcții de conducere. Acum, mai are doi ani până la pensie. 

În aceeași situație a fost pus și un jurist al companiei, Marius Popescu, care a aflat recent că va deveni electrician de mină. 

Fostul director HR acuză compania de metode “securisto-comuniste" prin care să determine angajații să plece fără a primi plăți compensatorii. 

„Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, a spus Tănăsoiu, citat de pandurul.ro.

În replică, directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat  că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. 

Pe de altă parte, Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna actele adiţionale la contractele de muncă vor fi concediaţi.

„Pentru cei care vor refuza posturile, nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă“, a adăugat Medințu, citat de pandurul.ro.

 


Musafir

#24037 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-17 15:39

#24002: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

http://i.imgur.com/mb5YEut.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://romanicablues.files.wordpress.com/2010/05/ants.gif?w=200&h=200...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://lh3.googleusercontent.com/-Pc6wAMPnuwM/U5L3WtguhZI/AAAAAAAAJD0/MjLnXqkZN...

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.oltchim.ro/index.php?name=despre-noi/conducerea-societatii

 

Conducerea societatii

 

http://mamebune.ro/wp-content/uploads/2011/06/maimuta.jpeg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Consortiul alcatuit din
ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan        Administrator Judiciar

 

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut       =>  Administrator Special


Avram Danut-Victor                            =>  Director General Adjunct


Talpasanu Mihail                               =>  Director Directia Productie


Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand    =>  Director Directia Comerciala


Smeu Alin-Ion                                   => Director Directia Economica


Munteanu Dana Maria                      => Director Directia Resurse Umane


Pirvu Marius                                     => Director Directia Petrochimica Bradu


Ultima actualizare 09 aprilie 2014

SALVAREA OLTCHIM? CAND O ZBURA ...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRY2-Wj0RSwUFvHAdOLU_sf8R79...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEMISIA (AFARA DIN OLTCHIM):  PIPEREA - TALPASANU - familia SPIRU (Armand si Felicia) - POPESCU VALENTIN - MARDARE - GURAN - PIRNEA - NOROCEL MARINESCU - ETC. !!!!!

http://assets.vice.com/content-images/contentimage/119650/m-6.jpg...

http://i1276.photobucket.com/albums/y462/staffpicks/Animated_GIFs/tumblr_myan6bE...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

 

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...

http://romanicablues.files.wordpress.com/2010/04/porcii-zboarc483.gif?w=200&...


Musafir

#24038 Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! => LA DISTRACTIEEEE...!!!!!!!!!!!

2014-07-17 15:44

#23944: - Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! => LA DISTRACTIEEEE...!!!!!!!!!!!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! => LA DISTRACTIEEEE...!!!!!!!!!!!

2014-07-16 15:21

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/14406_421158261283138_834924...

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=photo

 

Gheorghe Piperea

 

Oltchim – vândut la fier vechi! (VIDEO)

2014-07-17 15:07

 

 

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10380-oltchim-vandut-la-fier-vechi-video

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, are o perspectivă sumbră asupra Oltchimului, la care se gândesc deseori şi vâlcenii: politicienii români n-au interesul să privatizeze combinatul chimic pentru că este mai convenabil să-l vândă la fier vechi!

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


După zeci de promisiuni făcute de guvernanţi, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune lucrurilor pe nume, în cadrul unei conferinţe de presă. În opinia sa, politicienii români n-au nici un interes să privatizeze Oltchimul, pentru că au întrevăzut o soluţie mai la îndemână. Altă explicaţie nici nu poate exista, de vreme ce caietul de sarcini s-a schimbat de 3 ori în două luni şi într-o manieră semnificativă, iar în scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional, atât combinatul, cât şi CFR Marfă sunt la capitolul ,,Lichidare”. Declaraţie de presă a liderului vine în contradicţie cu promisiunile optimiste ale ministrului Economiei, Constantin Niţă, dar şi ale şeful său de partid, premierul Victor Ponta, dar este în acord cu rezultatele politicii naţionale în cazul acestei privatizări. Oricum, vorba lui Hossu, un combinat care funcţionează doar cu 20 la sută din capacitate, nu poate emite pretenţii la ,,măritiş”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8FUFjG4329A => video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=photo

 

Timbilding la Colibita. Piperea si asociații plus Rominsolv.

PS Transilvania e locul unde s-au inventat basmele. Prințul Charles știe.
PPS In zona exista m m localitati care fac referire la Birgau. Josenii Birgaului, Mijlocenii, Susenii, Prundul, Bistrița, Tiha etc., toate ale Birgaului. Nu stiu unde e Birgaul. Nu știu daca exista. Nu stiu ce e Birgaul. What is the Matrix/Birgau?

 

 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/s526x296/10357191_...


Musafir

#24039 Re: Re: Fairsolve https://www.fairsolve.com/despre-noi

2014-07-17 15:47

#23999: - Re: Fairsolve https://www.fairsolve.com/despre-noi

Re: Fairsolve https://www.fairsolve.com/despre-noi

2014-07-17 07:41

https://www.fairsolve.com/despre-noi

FAIRSOLVE =  > FARSÓR ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. Persoană care se ține de farse; om care păcălește. /

 

FARSÓR,-OÁRE, farsori, -oare, s. m. și f. Persoană lipsită de seriozitate, care se ține de păcăleli. ♦ Persoană care caută să treacă drept alta decât este în realitate (prin minciuni, înșelătorie); impostor. — Din fr. farceur.

 

INSOLVÉNT, -Ă adj. (Jur.) Insolvabil. [Cf. germ. insolvent].


Musafir

#24040 Re: solutii; M. PARVU(celentano) agent de paza la arpechim :)

2014-07-17 15:52

#24034: - solutii

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-a-ajuns-un-director-hr-s%C4%83-fie-retrogradat-ca-agent-de-paz%C4%83-063507579.html

 

 

 

Cum a ajuns un director HR să fie retrogradat ca agent de pază

Yahoo News – 8 ore în urmă

Ca să determine angajații să părăsească compania fără a fi nevoită să achite plăți compensatorii, conducerea Complexului Energetic Oltenia a trecut la retrogradări  ale angajaților.

Asta a făcut ca, de exemplu, un fost director de resurse umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie numit agent de securitate. Și asta după ce Ion Tănăsoiu a lucrat 40 de ani în minerit, deținând 34 de funcții de conducere. Acum, mai are doi ani până la pensie. 

În aceeași situație a fost pus și un jurist al companiei, Marius Popescu, care a aflat recent că va deveni electrician de mină. 

Fostul director HR acuză compania de metode “securisto-comuniste" prin care să determine angajații să plece fără a primi plăți compensatorii. 

„Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, a spus Tănăsoiu, citat de pandurul.ro

În replică, directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat  că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. 

Pe de altă parte, Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna actele adiţionale la contractele de muncă vor fi concediaţi.

„Pentru cei care vor refuza posturile, nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă“, a adăugat Medințu, citat de pandurul.ro.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-07-17 15:56



Musafir

#24042 Re: Re: solutii; MARIUS PARVU agent de paza la arpechim :)

2014-07-17 15:59

#24040: - Re: solutii; MARIUS PARVU agent de paza la arpechim :)

http://pandurul.ro/Actualitate/2014-07-17/Un+fost+director+de+la+Divizia+Miniera%2C+facut+paznic

Un fost director de la Divizia Minieră, făcut paznic

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un fost director de resurse umane din Complexul Energetic Oltenia a fost retrogradat de conducerea companiei fiind numit agent de securitate. Ion Tănăsoiu a avut în ultimii 30 de ani funcţii de conducere în sectorul resurse umane şi este uimit de cum a fost tratat de actuala conducere. „Dacă se poartă cu mine aşa, că am fost director, darămite cu ceilalţi salariaţi“, spune Tănăsoiu. Fostul director spune că aceasta este metoda „securisto-comunistă“ a conducerii de a determina angajaţii să părăsească compania fără plăţi compensatorii. Nu este singurul în această situaţie. Un jurist de la companie, Marius Popescu, a aflat acum două zile că va fi electrician mine. Directorul din CEO, Aurel Medinţu, nu crede că în companie un fost director a ajuns agent de pază.

Angajaţii de la TESA din CE Oltenia au început să vorbească despre abuzurile conducerii companiei. Printre cei care s-au hotărât să vorbească se află şi fostul director de resurse umane din companie, Ion Tănăsoiu. Acesta mai are doi ani până la pensie. A lucrat 40 de ani în minerit din care 34 a avut funcţii de conducere. Acum a fost trecut la Direcţia de pază.

„E un război psihologic“

Până să fie făcut paznic, în ultimele luni a fost mutat de la un serviciu la altul de la Cariera Jilţ. „Eu am fost desfiinţat, nu retrogradat. După 40 de ani de activitate, după 34 de ani de funcţii de conducere în resurse umane, începând cu director de resurse umane la fosta RAL Oltenia, sucursala Jilţ, şef departament la Turceni, director de resurse umane la Sucursala Divizia Minieră în 1 iunie 2012 când se înfiinţa CE Oltenia, trecut înapoi în Jilţ şef de departament, apoi şef de serviciu la UMC Jilţ şi acum, de la 1 martie se desfiinţează serviciul“, a povestit acesta.

Deşi în martie a fost desfiinţat serviciul pe care-l conducea, venea în continuare la serviciu şi primea acelaşi salariu. Nu i s-a spus nimic despre noul loc de muncă. „Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, spune Tănăsoiu.  Acesta a povestit cum i s-a adus la cunoştinţă că va fi paznic, după 34 de ani de activitate la resurse umane, în funcţii de conducere. I s-a prezentat un act adiţional în care se  specifica faptul că locul de muncă este în CEO, dar nu şi unitatea. „În data de 30 mai 2014 două persoane de la CE Oltenia m-au chemat în faţa lor şi mi-au prezentat un act adiţional, în alb, fără vreo semnătură, prin care eram trecut în funcţia de agent de pază, cu clasa 15. Bineînţeles că am refuzat semnarea actului adiţional. După aceea, ca să fie tacâmul complet, în data de 7 iulie s-a primit un tabel nominal cu persoanele care urmează să meargă la cursuri de agent de securitate. Pe acel tabel eram şi eu. Este culmea nesimţirii, au depăşit orice limită. Nu le-am cerut nimic, doar să respecte legea. L-am întrebat pe Ion Răuţ de mai multe ori dacă mi-a desfiinţat postul şi a evitat să-mi dea un răspuns. În 1991 eu l-am angajat pe Răuţ“, a mai declarat acesta.

Apel la unitate

Un alt angajat de la complex, Marius Popescu, a fost anunţat acum două zile că nu mai este jurist, ci electrician mine. Popescu este şi lider de sindicat la organizaţia înfiinţată de Corneliu Gârjoabă şi a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu administraţia. El a făcut apel la colegii săi din companie să fie uniţi şi să nu semneze actele adiţionale. „O comisie de la Târgu Jiu împreună cu şeful de unitate, domnul Vulpe, ne-au chemat pe mai mulţi salariaţi pentru a ne propune schimbarea locului de muncă. Mi s-a propus funcţia de electrician mine. Am refuzat. Este strigător la cer. Nimeni nu ne ajută. Lumea e disperată, dar nu face nimic de frică. Fac apel către toţi salariaţii să fim uniţi si să vină lângă noi“, a spus Marius Popescu.

SESIZARE

Tănăsoiu a făcut şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Deşi a fost transferat pe un alt post, unilateral, răspunsul ITM Gorj îl surprinde pe Tănăsoiu. „Am făcut sesizare la ITM, dar nu s-a luat nicio măsură. După o lună mi-au trimis răspuns în care îmi fac cunoscut faptul că nu a existat nicio modificare a locului de muncă, durata contractului şi, fiţi atentă, că nu s-a modificat felul şi condiţiile de muncă. Şi-au bătut joc“, mai spune acesta.

REACŢIE

Directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat presei că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. „Nu cred că există o asemenea situaţie“, a spus acesta. Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna adiţionalele vor fi concediaţi: „Cei care vor refuza posturile nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în CCM“. În acest timp, liderii de sindicat majoritari la Jilţ, unde lucrează cei doi, Ion Tănăsoiu şi Marius Popescu, tac mâlc


Musafir

#24045 Re: Invidiosilor=> doar e vara, sa vezi din toamna si sfarsit la iarna...direct la inghet

2014-07-17 17:24

#23951: - Re: Re: Invidiosilor=> doar e vara, sa vezi din toamna si sfarsit la iarna...direct la inghet

Stai un pic ca de revelionul o sa bem sampanie pentru ca nu o sa mai avem CCM iar combinatul Oltchim...eheeee....... si la cat de tineri sunt astia enumerati de tine, uita si ce sustin ei sau la cine..., sau au ei atributii cumva..., au simtome de bosorogi uituci..., am observat ca s-au ingrasat toti de plesnesc, poate le bate tic-tac-ul inainte de termen, saracii ce suferinta au ei sa ne tina partea noastra pe legi si teme de legislatie, vai vai vai, saracii... imbuibati..., acum au concedii imbuibatii si sunt toti la prajit pe rotisor, mici, gratare si sampanie...

P.S. UITE CA AM UITAT EU ACUM DAR EI NU O SA UITE NICIODATA, STIU SA INCASEZE COTIZATIILE, CHIAR SI CU INTARZIERE EI INCASEAZA BANII...!!!!!!!!

http://image.stirileprotv.ro/media/images/620xX/Jul2014/61543951.jpg...

http://www.brasovpress.ro/wp-content/uploads/2013/01/sampanie-sticla-publimedia-...


Musafir

#24048 Re: Re: Re: CE S-A DORIT, A FOST INDEPLINIT: FALIMENT OLTCHIM si ARPECHIM !!!! INCHIS.

2014-07-17 18:08

#24047: - Re: Re: CE S-A DORIT, A FOST INDEPLINIT: FALIMENT OLTCHIM si ARPECHIM !!!! INCHIS.

Dute dracului de obsedat cu pozele tale. Nu poti sa te mai uiti pe aceasta petitie ca trebuie sa mesteci la maus de iti vine rau  pana treci de pozele tale.

RETARDATULE

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-17 19:29