Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NOROCUL VOSTRU CA NU VA CUNOSC,RETARDATILOR SI TRADATORILOR

#23826 Re: PAPAGALI CA POMANA,COMANESCU ETC,SA I FRECE FOTA N BOT,,,

2014-07-14 15:01

#23824: MIZERIILOR CE ATI VRUT SA FACETI?VREAU RASPUNS - PAPAGALI CA POMANA,COMANESCU ETC,SA I FRECE FOTA N BOT,,,

ATI INCERCAT SA DATI MINA CU CERNEV NEMERNICILOR,AM DOVADAAAAAAAAAAA,,,,,,,,,,,,,EU.............FOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,,,,,,,,,,,,,,,,TRADATORILOR DE OAMENII DIN SECTIIIIIIIIIIIIIII


Musafir

#23827 Re: fiti oameni verticali

2014-07-14 15:07

#23825: - fiti oameni verticali

N-AU VRUT SA DISCUTE CU NIMENI. NIMIC DOAR CE S-A VAZUT LA TV SI NIMIC MAI MULT, FUGA LOR A FOST MARLANEASCA... MERITA HUDUITI SI SA NU-I MAI RECUNAOSTEM PENTRU CA NU NE REPREZINTA INTERESELE. DE LA SEDINTA RESPECTIVA NU SE STIE NIMIC, DOAR CA S-AU INTRUNIT SI  S-A AMANAT, VECHEA POVESTE...BLA BLA BLA.... BANII NIMIC... N-AU MACANIT NIMIC, DOAR CA SE FACE OLTCHIM O FORA SI PORNESTE DE NE ABURESTE PE TOTI....

 

 

BANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA CA SUNT AI NOSTRI!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#23828 Re: fiti oameni verticali

2014-07-14 15:12

#23825: - fiti oameni verticali

BAAAAA ASTIA AU FOST ACOLO PE BANII TOT AI NOSTRI  SI.... PAUZA. DE CATI ANI....????


Musafir

#23829 Re: Re: fiti oameni verticali

2014-07-14 15:13

#23827: - Re: fiti oameni verticali

AI DREPTATE FRATEEEE,IAR DE AZI ,INAINTE,D L DICULOIU TREBUIE SA NE INFORMEZEEEEEEEEE,ATENTIE MARE LIDERII DE SECTIII


Musafir

#23830

2014-07-14 15:18

De salarii ciuciu, nu au vorbit. Au dat ca o sa porneasca Oltchim, ca o sa curga lapte si miere cu flux de lucru... si....PAUZA, SEDINTA AMANATA....

BANIII....??????

BAAAAAAAAA NEMERNICILOR ATI FOST DELEGATI SA COMUNICATI SI SA STITI CE FACETI ACOLO PENTRU SALARIILE TUTUROR. PAUZA, V-ATI PLIMBAT PANA LA PREFECTURA SI DE ATATA CALDURA IN SALA ERA SA ADORMITI, ATI FUGIT CA NISTE.....

NENEA TALPASANU.... CIOC, CIOC, CIOC, E CINEVA ACASA, NE DORIM BANII CARE NU I-ATI DAT LA PLECAREA NOASTRA DIN OLTCHIM COMFORM DECIZIILOR SI LEGILOR!!!!!!!

SEDINTA DE ATI FOST LA PREFECTURA , A FOST PENTRU DIALOG SOCIAL ( BANI DE CARE CORNOIU PRIN AJOFM SI GUVERN, TREBUIE SI ARE OBLIGATIE SA APLICE ACHITAREA LA ZI ), NU STRATEGII DE FUNCTIONARE SI RELANSARE OLTCHIM, DE ASTA SE OCUPA ALTII PE EUROI MULTI (CICA SE MAI DAU SI SPECIALISTI), CASCA GURAAAA MAREEE SI INGHIT ZILNIC LOVELE FARA SA FACA NIMIC, ACEIA SE OCUPA DE FUNCTIONARE, VOI AVEATI ALT ROL ACOLO.

 

FUGARII DE SERVICIU.

TI O SPUNE FOTA BOULE,NU MAI E NIMIC DE FACUT

#23831 Re: TACI GHIOCA SI MAI DUTE DREACU DE PAPAGAL

2014-07-14 15:32

#23830: -

SUNTEM LA MINA LUI PONTA MASCARICIUL SI ATIT PAPAGALILOR CERNEVUISTI PULI MELE,,EU SINT PICASSO


Musafir

#23832

2014-07-14 15:32

TOTI S-AU INGRASAT CA PORCII DE-I POSTAM NOI PE AICI SI SUNT SFINTI ZBURATORI, FUGGGGGGGGGGGG DE RUPPPP PAMANTUL SI PINGELELE....

Musafir

#23833 Re: Re: TACI GHIOCA SI MAI DUTE DREACU DE PAPAGAL

2014-07-14 15:41

#23831: TI O SPUNE FOTA BOULE,NU MAI E NIMIC DE FACUT - Re: TACI GHIOCA SI MAI DUTE DREACU DE PAPAGAL

PONTA CA PONTA, DAR ASTIA DE AICI CINE-I PUNE SA  NU RESPECTE SEDITA LA CARE S-AU ADUNAT DE DIALOG SOCIAL PE BANII NOSTRI, NU AI LUI MASA DE  ACASA SI NICI A LUI TACSU, NOI SUNTEM FOSTI DISPONIBILIZATI SI NU AM TREABA CU NICIUN SINDICAT, MA PISSSS PE ELE SI INTERESELE LOR OCULTE.

SUNT TOTI UMFLATI CU POMPA DE GRASI DE DAU PE AIAFA SI O SA PLESNEASCA INIMA IN EI, CAT DE NEMERNICI SUNT.

ACOLO LA PREFECTURA NU AVEAU DIALOG DEGAT PENTRU BANI DATI DE SATUL ROMAN CA PATRONA SA ACHITE DATORIILE CATRE NOI TOTI LA ZI.

ASA ZIC LEGILE, RESTUL  CA O SA..., CA O SA...., SA I-O SPUNA LUI...., NU NOUA.

GARGARA MISOGINA SI IMPUTITA CA ANUL TRECUT, UITE ASA AM PIERDUT TOT ANUL TRECUT, PE LA PREFECTURA SAU IN SALA DE SEDINTE DIN OLTCHIM SI RASPUNS ...

 

PAUZA, S-A AMANAT TOT.


Musafir

#23834 Re: Re: TACI GHIOCA SI MAI DUTE DREACU DE PAPAGAL

2014-07-14 15:41

#23831: TI O SPUNE FOTA BOULE,NU MAI E NIMIC DE FACUT - Re: TACI GHIOCA SI MAI DUTE DREACU DE PAPAGAL

SI DACA CHIAR VREI SA STIE OAMENII ADEVARUL;SCIRBELOR,IN FRUNTE CU CACATUL DE CERNEV,NU TREBUIA SA O SUGETI DE LA POLITICIENI SI BANDITUL DE ZAREMBA,HAI PAAAAAAAAAAA,CA MA PIS PE VOI


Musafir

#23835

2014-07-14 15:59

STRATEGII DE FUNCTIONARE SI RELANSARE OLTCHIM PRIN PORNIREA SECTIILOR, DE ASTA SE OCUPA ALTII PE EUROI MULTI , LA PREFECTURA NU PENTRU ASTA S-AU INTALNIT, STATUL ROMAN TREBUIE SA ACHITE BANII LA ZI TUTUROR, E TREABA LOR DE UNDE ADUC BANII.


Musafir

#23836 ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

2014-07-14 16:59

#21148: - MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Legislatie_R/Cod_fiscal_norme_2014.htm#_Toc304299742

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

======================================================================================

"Urmare a scrisorii nr.1946p/12.06.2014 transmisă de un grup de 248 foști salariați ai societății OLTCHIM S.A., prin care ați solicitat sprijin în identificarea de soluții pentru plata salariilor compensatorii datorate de societatea OLTCHIM S.A., societate aflată în procedura insolvenței în baza Legii 85/2006, privind procedura insolvenței cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele: având în vedere că soluția propusă de administratorul special și administratorii judiciari în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul OLTCHIM S.A., în data de 12.06.2014, privind plata salariilor compensatorii, odată cu încheierea procedurii de vânzare a Oltchim SPV, nu a fost agreată de dumneavoastră, Ministerul Economiei a solicitat sprijinul și acordul atât al Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, cât și al Ministerului Finanțelor Publice pentru constituirea unui grup de lucru care să analizeze și să identifice noi soluții viabile pentru rezolvarea acestei probleme. Totodată, în limitele competențelor pe care le are, Ministerul Economiei va acționa pentru susținerea măsurilor care pot contribui la depășirea situației dificile în care se află societatea”.

http://www.curieruldevalcea.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=38931:ieri-dimineata-in-fata-prefecturii-disponibilizatii-au-cerut-declararea-oficiala-a-falimentului-oltchim

Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor.

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

#23409: - Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

1. NU A PRIMIT NIMENI DINTRE DISPONIBILIZATI O COMUNICARE OFICIALA PRIN POSTA SAU ALTE CAI SCRISE CATRE EI. DOAR BLA, BLA, BLA... O SA, O SA....!!!!!! SI NOI SUNTEM 929.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

(14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

2. ADEVERINTELE PRIMITE PE 2013, ESTE TREABA LOR CU ANAF PENTRU A TRECE ANUL 2013, NU SI CU DISPONIBILIZATII CARE APAR CA VICTIME COLATERALE, NEINCASAND SUMA SI ADUCANDULI-SE PREJUDICII MAJORE, GRAVE SI EXTREME  PE ANUL IN CURS, SUNTEM IN 2014. ATI UITAT SA TRECETI PILONUL II PENSII PRIVATE.......AICI PONTA VA ARUNCA IN AER, PENTRU CA NU VA PROTEJEAZA GARGARA VOASTRA CU "LEGEA CONTABILA",  FIIND PRIVATI. DISPONIBILIZATII APAR PREJUDICIATI, CU SUME IMPUTATE, CARE EI NU LE  AU.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

3. CAND COMUNICATI DE OLTCHIM SI OLTCHIM SPV, VORBITI DE PLAN REORGANIZARE / PROGRAM DE PLATA A CREANTELOR... UNDE ESTE DOMNILOR???? ATI RATAT PRIVATIZARI SI NU AVETI PLAN DE REORGANIZARE / PROGRAM DE PLATA A CREANTELOR.... ALTA ILEGALITATE!!! VA REZUMATI LA DISCUTII, OFICIL CAND????

4. STATUL ROMAN, SA REZOLVE PROBLEMA. CORECT. SINGURUL PARGRAF CORECT. ACHITA!!!


Musafir

#23837 Re: Re: Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

2014-07-14 17:10

#21204: - Re: Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

#21203: - Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

Da, e o bomba care va exploda curand!

Banii disponibilizatilor au fost folositi de conducere pt propriile venituri.

Au fost achitate impozitele la ANAF(sa le inchida gura) iar fostii angajati

au fost pusi pe drumuri de un an de zile.

E o deturnare de fonduri

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

, frauda in detrimentul persoanei private,

furt calificat care s-a facut de catre judiciari,

adm special, conducere si...(surprizaaaaa!!) cei doi lideri de sindicat

care au stiut si au tacut in schimbul unor beneficii.

Disponibilizatii vor face plangere la PArchet, DNA, Oficiul Antifrauda,

si vor fi acuzati personal: Piperea & co, Stanescu, Avram, Talpasanu, Smeu,

Mardare, Spiru, Munteanu, Diculoiu, Cernev.

Doua mari Case de avocatura si-au oferit serviciile, dorind sa

demonstreze ca Piperea nu e de neinvins!

Suntem curiosi de unde vor scoate banii, pt ca i-au cheltuit, deja!


Musafir

#23838 Re: Re: ADMINISTRATORI OLTCHIM: Nu am primit niciun ban de la bugetul de stat

2014-07-14 17:15

#21301: ueeeee - Re: ADMINISTRATORI OLTCHIM: Nu am primit niciun ban de la bugetul de stat

CAPITOLUL III: Plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

salariului [ sus ] Solicita o consultatie!

Art. 166
(1) Salariul

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

se plăteşte în bani cel puţin odată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 165, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

 

Domnii si doamnele de la oltchim, administratorii judiciari si cel special vor trasi la raspundere prin plangeri penale.

Comunicatele de presa si alte declaratii pe care le fac sunt nule de drept. Acest lucru se va dovedi in instanta penala si civila.

De asemenea, prin plangerile penale se va cere si interzicerea dreptului de a profesa.

Poate pana luni vor reusi administratorii judiciari sa publice planul de reorganizare acceptat de comitetul creditorilor si depus la dosarul de insolventa, eventual si cu grefa instantei.

Faptul ca au primit sau nu au primit bani

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de undeva (de pe marte, saturn sau patagonia) nu priveste pe disponibilizatii oltchim si nici pe ceilalti creditori. Este doar o perdea de fum. Societatea comerciala Oltchim trebuie sa plateasca acesti bani, nu bugetul statului sau saturnianul Gheorghe Piperea sau martianul Balan sau patagonezul Stanescu.

Legea insolventei ii obliga pe administratorii judiciari, administratorul special si actionarii societatii sa intocmeasca si sa supuna aprobarii comitetului creditorilor PLANUL DE REORGANIZARE. PUNCT. In acel plan trebuiau prevazute masurile care sa conduca societatea la cele doua solutii oferite de legea insolventei:

a - continuarea activitatii si plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

esalonata a datoriilor catre creditori

b - falimentul societatii.

PUNCT

Intru-cat cei care aveau obligatia sa faca nu au facut, vor fi trasi la raspundere penala si civila si vor plati personal, nu din banii Oltchimului. Asta chiar daca cei care vor hotara sunt fratii, cumnatii, fini si nasii lor din sistemul judiciar. Asta chiar daca vom fi obligati sa mergem si la CEDO.

PUNCT

 

Nu exista nici un temei juridic (nici in legea insolventei, nici in legea societatilor comerciale, nici in codul fiscal, nici intr-o alta legea a acestei tari) care sa ii impiedice sa faca plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

drepturilor salariale.

 

PUNCT


Musafir

#23839 Re:

2014-07-14 17:20

#21455: -

Ii recunoasteti:

 

Cornel Cernev - Sindicatul Victoria Oltchim
Emil Ghioca - Sindicatul Victoria Oltchim
Dumitru Marin - Sindicatul Solidaritatea Oltchim
Dumitru Bica - Sindicatul Solidaritatea Oltchim
Diculoiu Mihai- Sindicatul Liber Oltchim
Prisacaru Mircea- Sindicatul Liber Oltchim
Constantin Mihai - Sindicatul Liber Oltchim

Consortiu administrator judiciar

Rominsolv SPRL Gheorghe Piperea
BDO Business Restructuring SPRL Niculae Balan

acestia au stat la aceeasi masa si au semnat si parafat.


Musafir

#23840

2014-07-14 17:29

STRATEGII DE FUNCTIONARE SI RELANSARE OLTCHIM PRIN PORNIREA SECTIILOR, DE ASTA SE OCUPA ALTII PE EUROI MULTI , LA PREFECTURA NU PENTRU ASTA S-AU INTALNIT CI PENTRU DIALOG SOCIAL SALARII, STATUL ROMAN TREBUIE SA ACHITE BANII LA ZI TUTUROR, E TREABA LOR DE UNDE ADUC BANII...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#23841 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-14 17:36

#23679: - Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#23509: Musafir - Trebuie cu tot ceea ce s-a prezentat, sa se

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

aduca la cunostinta autoritatilor, institutiilor si toti care  sunt implicati in aplicarea legii cat si conducerii Oltchim.

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE PRIN PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
#23533 Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

SECTIUNEA a 2-a
Definitii  Art. 5         12. contract de compensare bilaterala reprezinta oricare dintre urmatoarele:
A. orice contract sau clauza cuprinsa intr-un contract incheiat intre institutia de credit debitoare si orice alta entitate, inclusiv persoane fizice, avand ca obiect operatiuni cu instrumente financiare derivate realizate pe pietele reglementate, pietele asimilate ori pe pietele la buna intelegere, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din sau avand legatura cu unul ori mai multe astfel de contracte, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea; sau
B. orice contract sau clauza, de natura celor prevazute la lit.A, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din unul sau mai multe contracte de compensare bilaterala, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea, in temeiul carora compensarea bilaterala contractuala se poate realiza prin una sau mai multe dintre urmatoarele modalitati:
a) stingerea si/sau devansarea scadentei oricarei obligatii de plata ori obligatii de a face decurgand din unul sau mai multe contracte din categoria celor prevazute mai sus;
b) calcularea sau estimarea unei valori de compensare, valori de piata, valori de lichidare ori valori de inlocuire a oricarei obligatii care a fost stinsa sau a carei scadenta a fost devansata potrivit prevederilor lit. a);
c) conversia intr-o singura moneda a oricarei valori calculate potrivit prevederilor lit. b);
d) compensarea, pana la obtinerea unei sume nete, a oricaror valori calculate potrivit prevederilor lit. b), asa cum au fost convertite potrivit prevederilor lit. c);
e) lichidarea bunurilor si drepturilor din averea institutiei de credit debitoare;
13. coordonarea procedurala reprezinta setul de masuri menite sa coreleze procedurile de insolventa deschise impotriva membrilor unui grup de societati, cu scopul de a asigura celeritatea si armonizarea procedurilor, precum si minimizarea costurilor;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

(14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014


Musafir

#23842 ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

2014-07-14 17:37

#23678: - Re: Re: BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

Cine MINTE???? BANII NU SUNT LA MASA CREDALA. BANII PLATILOR COMPENSATORII ALE DISPONIBILIZATILOR NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT). JUDECATORUL-SINDIC  A SPUS ESTE OBLIGATIE DE ACHITARE LA ZI CONFORM LEGII INSOLVENTEI. CCM , ITM SI TUTUROR LEGILOR. MINISTRUL ESTE HABARNIST SAU MINTIT.

inregistrarea video-audio: " Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html "

#23479 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale

MINISTRUL INCURCA BORCANELE INTENTIONAT????? SUNT ALTE SUME CARE EXISTA DAR NU NE INTERESEZA ACUM ACEI BANI DE LA MASA CREDALA. NOI CEREM  PLATILE COMPENSATORII DE LA DATA deciziei din15.05.2013 ( incetarea CCM 14.06.2013),  NU DE  LA DATA INTRARII IN ISOLVENTA S.C.OLTCHIM S.A. 30-31.01.2013 LA CARE AU INTRAT ( DESCHIS) MASA CREDALA CU ALTE SUME CONFORM INSOLVENTEI.

BANIII .........DATI-NE BANIIIIIIIIIII........., ADUCETI DAUNE TUTUROR, LA SECUNDA, LA MINUT, LA ZI, LA AN.... CONFORM LEGII SI LEGII INSOLVENTEI.

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii


#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#23844

2014-07-14 18:59

Ponta ,inca odata s-a facut de cacat, asa va trebuie PSD-istilor(te recunosti GABI de la transporturi ca doar ai intervenit politic ptr. post)o sleahta de nesimtiti si pupincuristi

Musafir

#23845 "TUPEU: Chiţoiu vine la Vâlcea". PENAL!!!

2014-07-14 19:40

#23837: - Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

http://www.voceavalcii.ro/2014071322536/TUPEU-Chitoiu-vine-la-Valcea.html

 

TUPEU: Chiţoiu vine la Vâlcea
Iul 13, 2014 Scris de  Magda POPESCU

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/2907174a9dd9c616c0600582b83d5d61_...

Monitorizăm cu întreaga atenţie valurile pe care le fac trădătorii lui Tăriceanu în Vâlcea, astfel aflând că în perioada următoare, fostul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, va veni la Vâlcea, pentru a sta de vorbă personal cu câţiva liberali, pe care intenţionează să-i convingă să treacă la PRL.

Aşadar, pentru îndeplinirea obiectivelor politice ale PRL din judeţ, până la sfârşitul lunii iulie, Chiţoiu va fi la Vâlcea, pentru o întâlnire individuală cu fiecare dintre cei vizaţi să facă parte din partidul lui Tăriceanu.

Cu această ocazie, îl informăm pe Chiţoiu că îl aşteaptă cu braţele deschise şi cei 1.000 de disponibilizaţi de la Oltchim, cărora le vom comunica personal unde vor avea loc întâlnirile.

Indiferent cât de discret vrea să fie Chiţoiu, noi suntem pe urmele lui şi suntem chiar interesaţi de explicaţiile sale vizavi de contribuţia sa la distrugerea combinatului Oltchim!

 


Musafir

#23846 Re: Consultari Băsescu-Ponta

2014-07-14 19:47

#23843: - Consultari Băsescu-Ponta

Discuţii imposibile pe tema CAS. Băsescu: "Avem şi MTO-ul...". Ponta: "Poftiţi?"

Administraţia Prezidenţială a publicat înregistrarea discuţiilor dintre Traian Băsescu, Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, pe tema reducerii CAS. Premierul a relatat că negocierile au degenerat într-o ceartă şi că preşedintele a avut un ton "bădărănesc" la adresa ministrului Finanţelor, lucru negat de Traian Băsescu.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201407/w728/pontapetrescu4_47854100....

Traian Băsescu a anunţat că va face publice discuţiile cu Victor Ponta şi Ioana Petrescu, pentru a demonstra că premierul a minţit când a spus că discuţia a degenerat într-o ceartă.

"Ce discuție să mai am, când spune că discuțiile au fost foarte dure, nepoliticoase. E interesant cum poate să mintă. O să fie prima dată când fac publice înregistrările discuțiilor. Ca să vedem cine minte, România TV, eu...", a spus Băsescu.

"Ne-am certat !", a declarat agenţiei MEDIAFAX premierul Victor Ponta, după întâlnire.

Preşedintele Traian Băsescu ar putea ataca la Curtea Constituţională proiectul CAS, a mai declarat premierul, spunând că discuţia de la Cotroceni nu a avut sens, deoarece şeful statului a vrut să facă doar propagandă politică şi a avut un "ton bădărănesc" la adresa ministrului Finanţelor.

Înregistrarea discuţiilor preşedinte-premier-ministru de Finanţe surprinde o discuţie imposibilă, în care Traian Băsescu adresează întrebări la care, susţine el, cei doi interlocutori nu îi răspund. Premierul Ponta tace o bună bucată de timp, în care Ioana Petrescu încearcă să explice preşedintelui de ce reducerea CAS este o măsură care poate fi acoperită la buget.

În unele cazuri, premierul evită întrebările preşedintelui:

Victor Ponta: O să lucrăm până în luna noiembrie şi venim în faţa Parlamentului cu proiectul de buget şi ne vom încadra în toate ţintele.

Traian Băsescu: Avem şi MTO-ul (Medium Term Budgetary Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.)

Victor Ponta: Poftiţi?

Traian Băsescu: Avem şi MTO-ul care mai înseamnă vreo 6 miliarde. 5, 6 miliarde.

Victor Ponta: O să lucrăm la toate.

Traian Băsescu: Daţi şi sursele, că povestea asta cu buna colectare, cu..

Victor Ponta: Când avem proiectul legii bugetului votat de Parlament, cu siguranţă va veni la dumneavoastră sau la noul preşedinte la promulgare.

Traian Băsescu: Sper să vină la mine. Ar fi unfair (nedrept, n.r.) să intraţi în alegeri fără să trimiteţi bugetul la Parlament

Victor Ponta: Domnule preşedinte, ar fi unfair că o să fie un alt prim-ministru şi atunci să îşi facă bugetul cum crede. Eu aşa consider. Eu poate o să îl promulg, dar este altceva

Traian Băsescu: Nu, în campanie dumneavoastră o să fiţi încă prim-ministru

Victor Ponta: De acord

......................................................

În timpul discuţiilor, preşedintele a ironizat-o pe Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

"Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creşterea economică, atât? Dar bănuiesc că aţi observat că Germania, Franţa, Italia, au intrat în declin şi asta ne va afecta”, a spus Băsescu, potrivit Mediafax.ro.

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv în plus să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze şi să investează mai mult", a spus aceasta, vizibil emoţionată.

"Doamnă, am zis că... Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Băsescu.

"La Harvard", a răspuns Petrescu.

"Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui", i-a spus preşedintele ministrului de Finanţe.

Preşedintele Băsescu i-a mai spus ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, că argumentele acesteia în favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba.cacaCernev si cacaGAOCEL si cacaMARCELA si cacaMARDARE

#23847 Re: Re: Consultari Băsescu-Ponta

2014-07-15 06:22

#23846: - Re: Consultari Băsescu-Ponta

Intr-o tara in care la loc de cinste sunt hotia, inselaciunea si impostura, episodul de ieri de la Cotroceni nu este decat bomboana pe coliva. Asa cum a belit ochii Ponta, asa belesc si marii impostori din Oltchim. Cine mai vrea dovezi de jegojenie cotidiana sa stea pe Antena 3 si Romania TV.

Cernev, ma mir ca nu esti acolo seara de seara. Ai compensa pierderile suferite cu ceva parale de la acesti "binevoitori" de tara.


Musafir

#23848

2014-07-15 06:51

Doamne asa Guvern incompetent nu a-m vazut in viata mea, niste nulitati, cum sa merga ceva bine in tara asta cu asemenea specimene de guvernanti, vai de mama noastra!!!!!!

Musafir

#23849

2014-07-15 07:39

Domnilor/Doamnelor, acum STITI CUM FUNCTIONEAZA ANAF (FISCUL)???????

OLTCHIM A TRIMIS HARTII, INTERESUL SOCIETATII PENTRU  CA SA FIE 9 MILIOANE EURO IMPOZITATI PE 2013 SI A TRECE ANUL IN 2014 ( AUDITUL NICI PANA AZI NU A PRIMIT INFORMATII DESPRE SUMELE SALARIALE ALE TUTUROR ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI OLTCHIM)  SI AU VIRAT SI PILONULUI II PENSII PRIVATE DOAR SUMA IMPOZATA. RESTUL DE BANI NU I-A TRIMIS NICI PANA AZI LA DISPONIBILIZATI, SUNTEM LA UN AN DISTANTA 15.07.2014!!!!!!!!

ATENTIE!!! BANII DIN SALARII PLATI COMPENSATORII, SALARIATI OLTCHIM DISPONIBILIZATI. <= CREDITOR PRIORITAR NU A FOST ACHITAT INAINTEA TUTUROR INTERESEOR SOCIETATII.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

cunostinta autoritatilor, institutiilor si toti care  sunt implicati in aplicarea legii cat si conducerii Oltchim.

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE PRIN PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.


Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

 

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014


Musafir

#23850 AUDIT: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

2014-07-15 07:58

2014-07-05 11:39

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html Auditorul are mari rezerve că Oltchim îşi va putea continua activitatea

Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA şi ale filialelor sale, care cuprind situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, precum şi situaţia consolidată a rezultatului global, situaţia consolidată a modificării capitalurilor proprii şi situaţia consolidată a fluxurilor de numerar

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, împreună cu un sumar al politicilor contabile semnificative şi alte note explicative. „Conducerea SC Oltchim SA este responsabilă de întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare consolidate care sunt lipsite de denaturări semnificative, cauzate fie de fraudă, fie de eroare. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, emis la data de 23 aprilie 2013, situaţiile financiare consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012 au fost auditate de un alt auditor, care a emis imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situaţiilor financiare consolidate întocmite la 31 decembrie 2012. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, acesta nu a putut efectua proceduri alternative pentru a obţine asigurare în legătură cu soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. Drept urmare, noi nu am putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, ca urmare a unor eventuale ajustări ale soldurilor de deschidere aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la data de 30 ianuarie 2013, dar situaţiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. La data de 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA a înregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,289 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,67 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,483 miliarde de lei. La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţii
sale. Situaţiile financiare consolidate şi notele explicative ale acestora nu prezintă acest fapt. La 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA prezintă active imobilizate în sumă de 1,245 miliarde de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea a procedat la reevaluarea tuturor activelor imobilizate deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat la 20 iulie 2013, emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora 30 aprilie 2013. Rezultatele reevaluării conform raportului menţionat mai sus au fost înregistrate de SC Oltchim SA la data de 31 decembrie 2013, deşi, în conformitate cu prevederile standardelor internaţionale de raportare financiară, determinarea valorii juste aferente activelor imobilizate se realizează la sfârşitul perioadei de raportare.”, se arată, printre altele, în raportul de audit.

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit.
În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.