Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#12326 Un consorţiu chinez a depus scrisoare de intenţie pentru Oltchim

2013-11-26 10:01

http://www.zf.ro/zf-24/un-consortiu-chinez-a-depus-scrisoare-de-intentie-pentru-oltchim-11721086

ReprezentanŢii companiilor chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum au semnat ieri la Ministerul Economiei scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procesul de vânzare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).

WikiZF: Profilul companiei Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).

Prin această scrisoare, reprezentanţii admi­nistratorilor judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Restructuring, se angajează să ofere companiilor din China deplină transparenţă în procedura de vânzare, tratament nediscri­minatoriu şi respectarea tuturor normelor europene în ceea ce priveşte ajutoare de stat şi alte subiecte care ar putea fi de interes pentru Uniunea Europeană.

„Pentru noi este un lucru foarte bun că s-a constituit încă un consorţiu pentru Oltchim. Există într-adevăr un interes major şi sper să se concretizeze în cât mai multe oferte de cumpărare pentru Oltchim. Acest demers pe care l-am găzduit astăzi face parte dintr-o campanie de discuţii şi tatonări pe care Ministerul Economiei l-a avut cu majoritatea celor interesaţi de preluarea Oltchim. Urmează ca în perioada următoare să ne întâlnim şi cu ceilalţi investitori care şi-au manifestat interesul pentru procedura de vânzare a combinatului. Încurajăm pe cât mai mulţi doritori să se înscrie în cursa pentru Oltchim“, a spus Andrei Gerea după întrevederea cu preşedinţii celor două companii, Hengchao Sun şi Changqing Xie.


Musafir

#12327 Chinezii participă la privatizarea Oltchim BURSA 26.11.2013

2013-11-26 10:29

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=223006

http://www.bursa.ro/_img/articole/223006.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

De la stânga la dreapta: Bogdan Stănescu - administratorul special al Oltchim,Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan - administratorii judiciari ai combinatului, Andrei Gerea - ministrul Economiei şi reprezentantul companiei chineze Junlun Petroleum.

* 17 ianuarie - termen propus pentru depunerea ofertelor angajante
Administratorii judiciari ai Oltchim (Rominsolv şi BDO Business Restructuring) au semnat, ieri seară, o scrisoare de intenţie cu oficialii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum pentru participarea consorţiului de companii chineze la privatizarea combinatului vâlcean.
Andrei Gerea, ministrul Economiei, a declarat, ieri, într-o conferinţă, că administratorii Oltchim se angajează să asigure transparenţa deplină şi tratamentul nediscriminatoriu în cadrul procedurii de vânzare, laolaltă cu respectarea regulamentelor europene în cadrul procedurii de vânzare a Oltchim. Partea chineză şi-a exprimat intenţia de a participa la selecţia transparentă de oferte, în condiţiile sus-menţionate.
Domnul Gerea a subliniat: "Există un interes major şi sperăm să se concretizeze în cât mai multe oferte de preluare a activelor Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ne dorim pentru Oltchim un investitor capabil să dezvolte afacerile combinatului şi să menţină actualii angajaţi. Scrisoarea de intenţie este un gest simbolic, dar care are o încărcătură mare pentru combinatul vâlcean. Aceasta se referă doar la Oltchim, nu şi la rafinăria Arpechim. Aşa cum am mai spus, putem asigura condiţiile necesare de discuţii cu OMV Petrom pentru investitorii interesaţi să preia rafinăria Arpechim".
Administratorii judiciari ai Oltchim au adăugat că pe 2 decembrie creditorii combinatului sunt convocaţi să aprobe evaluarea societăţii, înfiinţarea Oltchim 2 (societate tip special purpose vehicle curăţată de datorii şi strategia de selecţie pentru investitori). Administratorii propun ca 17 ianuarie să fie termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru Oltchim.
Ministrul Economiei a subliniat că va avea discuţii, în perioada următoare, cu toţi investitorii care şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim.
Ziarul BURSA a publicat, recent, informaţia că delegaţia chineză care a vizitat platforma Oltchim a evaluat combinatul din punct de vedere tehnic şi a făcut şi o primă estimare a investiţiilor necesare. Potrivit mai multor surse din combinat, chinezii s-au declarat încântaţi de starea tehnică a Oltchim şi au estimat necesarul investiţional la circa jumătate de miliard de euro în eventualitatea în care vor prelua combinatul la pachet cu rafinăria Arpechim. Sursele noas¬tre afirmă că suma include şi finanţarea necesară pentru modernizarea combinatului şi capitalul de lucru pentru început.
Până în prezent, de Oltchim sunt interesate consorţiile PCC - Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti (societate controlată de Ştefan Vuza) - SIF-uri, şi compania rusească Oil Gas Trade.
Conform unor surse din combinat, evaluarea Oltchim ar indica o valoare de lichidare de 170 de milioane de euro şi o valoare de vânzare de 290 milioane de euro în cadrul reorganizării.

Unul

#12328 Re: Re: Re: MAI PLEACA INCA 1.000 DINTRE NOI?

2013-11-26 11:15

#12321: - Re: Re: MAI PLEACA INCA 1.000 DINTRE NOI?

Mai tarziu , s-ar putea sa fie prea tarziu.

Ce se intampla, nu cumva v-au anesteziat?

Daca se tot amana luarea unei decizii politice OLTCHIM-ul riscă să nu se mai poată ridica niciodată de la pămînt. Nu este vorba de o alarmă populistă,  este o realitate dură pe care cei care ne conduc destinele ne-o ascund, iar noi din lasitate si din speranta ca nu vom fi "noi" cei care vor urma , ne facem ca nu pricepem. OLTCHIM-ul a ajuns în stadiul cel mai periculos al bolii, cînd organismul nu mai luptă pentru viaţă. Fie din cauza anestezicelor, sau a unei „medicamentaţii“ greşite, fie din lipsa "oxigenului"(etilena, propilena. Oare Nastase stie ceva?), care refuză să mai vină pe furtun, organismul acestuia nu mai reacţionează la nimic, refuză să coopereze, a ajuns in situatia in care din cînd în cînd doar mai mişcă un deget sau mai tresare un muşchi.

 

P.s. "nu era vorba de Ilie Nastase"

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-26 12:26



Musafir

#12330 Un consorțiu chinez va participa la privatizarea Oltchim și, eventual, la preluarea Arpechim

2013-11-26 13:26

http://www.sursazilei.ro/un-consortiu-chinez-va-participa-la-privatizarea-oltchim-si-eventual-la-preluarea-arpechim/

http://static.sursazilei.ro/wp-content/uploads/2013/07/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentanţii companiilor chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat luni, în prezenţa ministrului Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

”Prin acest document, reprezentanţii Oltchim se angajează să asigure companiilor din China cele mai bune condiţii de transparenţă, tratament nediscriminatoriu şi concurenţial în procedura de vânzare a combinatului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

La sfârșitul lunii octombrie, partea chineză a făcut o vizită de documentare în România, când și-a manifestat și interesul pentru privatizarea combinatului.

Companiile chineze s-au arătat interesate și de preluarea rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom. ”Semnarea Scrisorii de intenţie se înscrie în procedura demarată de administratorii judiciari împreună cu Ministerul Economiei pentru toţi investitorii interesaţi de privatizarea Oltchim, seria întâlnirilor urmând să continue în perioada următoare şi cu alte companii interesate de combinatul de la Râmnicu Vâlcea”, a mai transmis Ministerul Economiei.

Gerea transmitea recent că planul de reorganizare a Oltchim se va finaliza până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor. Potrivit administratorilor judiciari, noua companie, dar și selecția investitorilor, se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.


Musafir

#12331 Re: deci GOGULEEE,nu mai inteleg nimic zau,eu sint fota,salut,

2013-11-26 14:09

#12329: GOGU OLOGU -

pai ce spunea cernev de repornirea el3,dof oxo monomer si pvc urile,saptamina trecuta pe vtv acel post necredincios oamenilor din oltchim,care l au lasat pe minciunica de cernevel sa faca misto,pt  a nu stiu cita oara,,zau nu mai inteleg nimic

S. MAX

#12332 AI DREPTATE! ASA ZICE SI LA "GAZETA": Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

2013-11-26 14:35

#12328: Unul - Re: Re: Re: MAI PLEACA INCA 1.000 DINTRE NOI?

"Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

http://www.remat-iasi.ro/images/KIF_5884.JPG...

La nivelul Ministerului Economiei, condus de către liberalul argeşean Andrei Gerea, se vorbeşte tot mai mult de investitori din ţară şi de peste hotare interesaţi de privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea, mai mult sau mai puţin la pachet cu platforma Arpechim.

Până una-alta, prin Vâlcea circulă deja, ironic, informaţia conform căreia de la 1 ianuarie 2014 se vor angaja pe platformă sudori-tăietori şi mecanici care să… dezafecteze combinatul condus acum de către argeşeanul Marius Pârvu.

Construite să funcţioneze împreună, platformele de la Vâlcea şi Piteşti par acum aproape părăsite. În zona de îmbarcare-debarcare a muncitorilor se vede cel mai bine dezastrul, atât în Argeş (mai ales), cât şi în Vâlcea. Astfel, dacă în anii trecuţi platformele gemeau de lume şi de autobuze care cărau în toată Vâlcea muncitori, acum bate vântul. La Piteşti, la fel. Conform conducerii Publitrans, reducerea numărului de muncitori de la Arpechim a fost atât de… abruptă, încât s-a resimţit imediat în indicatorii societăţii de transport. Nici nu este de mirare că s-a întâmplat astfel, din moment ce pe platforma petrochimică din Piteşti lucrau peste 10.000 de oameni, iar acum mai sunt câteva sute…

Rămâne de văzut dacă se vor găsi investitori şi, mai ales, câte locuri de muncă vor genera ei. Nu cumva să genereze doar… fier vechi pentru centrele de colectare!"

 

Preluare articol publicat in ziarul "ARGESUL" - http://ziarulargesul.ro/22772-platformele-oltchim-si-arpechim-gemene-in-suferinta.html



Musafir

#12333 Re:

2013-11-26 14:44

#12329: GOGU OLOGU -

Nu are nicio importanta cine este director general, combinatul tot la fier vechi va ajunge.

Justitiarul

#12334 Re: Re: deci GOGULEEE,nu mai inteleg nimic zau,eu sint fota,salut,

2013-11-26 14:48

#12331: - Re: deci GOGULEEE,nu mai inteleg nimic zau,eu sint fota,salut,

Ai dreptate! Tambalagiul si lautarii lui "canta" fals de la inceput. "Canta" atat de fals ca imi vine sa le "sparg in cap" "tambalul si vuvuzelele" din dotare! Nu-i inteleg pe cei care mai cred in MINCIUNILE si INTOXICARILE lor.

P.S. Bila ALBA pentru Fota. Tine-o tot asa!


Musafir

#12335 Gheorghe Piperea

2013-11-26 15:00

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/639327196132909?ref=notif¬if_t=notify_me

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14406_421158261283138_834...

Gheorghe Piperea · 8,493 like this
4 minutes ago near Bucharest ·

Vin chinezii.
Cita vreme nu ne vind Adibbas, Pawasonic si Fake Luis Vuitton, ci Maglev (trenul de mare viteza cu levitatie magnetica), Huawei sau Lenovo, e bine.
Iar daca ne fac si fro 3000 de km de cale ferata de mare viteza in 2 ani, si doua-trei autostrazi care sa strabata, totusi, Carpatii, e si mai bine. Doi-trei ani daca se poate, dle Li.

PS Interesul chinezilor pentru Oltchim e real.

PS 2 Deocamdata, americanii si europenii (si, in parte, romanasii nostri, pe care i-am botezat "regi" ai asfaltului) ne-au construit doar bucatele de autostrazi, niciuna ne-reusind sa traverseze Carpatii. Ca un facut. Sau ca o strategie, cine stie. O fi, n-o fi Transilvania mai usor eligibila pentru Schengen si/sau zona euro?

MARIA

#12336 EL III

2013-11-26 15:04

Se cauta persone disponibile la greva foamei din SINDICATUL VICTORIA de preferinta tot din ELECTROLIZA III si PROPENOXID oferim avantaje materiale si financiare daca sunteti disponibili incepem de maine.

Musafir

#12337 H. Coanda, romanul care a inventat farfuria zburatoare si "trenul de mare viteza"

2013-11-26 15:09


Musafir

#12338 Re: EL III

2013-11-26 15:33

http://jurnalul.ro/thumbs/int/2013/07/26/-18458601.jpg...

#12336: MARIA - EL III

 

Greva foamei se tine la restaurantul hotelului Maria? Daca da ne inscriem toti membrii SVO, cam 70; lautari - 3-4 si restul figuranti. Toti de la SVO.

musafir

#12339

2013-11-26 15:43

cand incepeti

Musafir

#12340 CAR pensionari Ramnicu Valcea in CASO

2013-11-26 15:43

http://vtv.ro/?p=8516

http://vtv.ro/wp-content/uploads/2013/02/combinat-oltchim-300x206.jpg...


Comitetul de actiune pentru salvarea Oltchimului isi ingroasa randurile. Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Valcea a anuntat aderarea la aceasta structura.

Pensionarii s-au alaturat de astazi comitetului pentru salvarea OLTCHIMului. Acestia au semnat si un protocol in cadrul unei sedinte conduse de presedintele CAR pensionari Grigore Raban si presedintele PAS, Constantin Rotaru.

http://www.youtube.com/watch?v=13521PH1Dws

musafir

#12341

2013-11-26 15:47

e prea tirziu sa mai intrati in greva foamei

Musafir

#12342 Re:

2013-11-26 15:49

#12341: musafir -

Este mult mai mult decat foarte tarziu ...

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-26 15:50


musafir

#12344

2013-11-26 15:56

ce mai stiti despre ghioca

Musafir

#12345 Re: Re:

2013-11-26 16:00

#12342: - Re: Este mult mai mult decat foarte tarziu ...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQy9sh3GqJSjItgKK3NLTZC9w5F...

 

Asa este ... este mult mai mult decat foarte tarziu ... dar pot face altceva decat greva foamei in combinat; pot sa plimbe ursul prin combinat ... sau ce au ei acolo: maimute cu frunzele de dovleac pe cap; corbi filmand de pe pavilion, alte jivine.

Unul

#12346 Re: CAR pensionari Ramnicu Valcea in CASO

2013-11-26 16:03

#12340: - CAR pensionari Ramnicu Valcea in CASO

Si ce vor face pensionarii ca si membrii CASO ? Nimic ! Oricum nu-i va baga nimeni in seama. Atata vreme cat suntem condusi din afara, iar la conducerea tarii sunt marionete care executa ordinele UE nu mai e nimic de facut. Ceausescu a fost impuscat pentru subminarea economiei nationale. Astia care ne conduc de 24 ani ce ar trebuie sa pateasca ? Ar trebui sa fie trasi in teapa intr-o piata publica pentru distrugerea economiei nationale ! In 1989 erau zeci de combinate chimice in tara. Acum ce mai avem ? Avem sute de ... supermarketuri ! Propun ca la conducerea tarii sa vina .. Vlad Tepes.


Musafir

#12347 Re: Re: CAR pensionari Ramnicu Valcea in CASO

2013-11-26 16:13

#12346: Unul - Re: CAR pensionari Ramnicu Valcea in CASO

Suna a campanie electorala pentru la anu pt. CASO , ca cele 3-sau 4 partide in frunte cu PCR =ul lui Rotaru doresc sa devina alesi la Consiliul Europei sa castige si ei o pensie buna fara sa faca nimic.

Unul

#12348 Jigodii

2013-11-26 16:16

Va mai aduceti aminte cum spunea Ceausescu, " neamestecul in treburile interne ? " Acum actualele jigodii care ne conduc spun ca " UE nu aproba acordare de imprumut ca este ajutor de stat ". Singura solutie, inc-o revolutie !!!

Musafir

#12349 PACIENTUL (OLTCHIM) ESTE MORT ... INGROPAT DE VIU !!!

2013-11-26 16:26

#12329: GOGU OLOGU -

http://www.petitieonline.com/a/37559

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXIB32rjtiQEey4e9VVB40cUmu...

"Deodata  o umbra parca imensa se misc ape cer. Se gandi ca are ameteli din cauza oboselii sau a gazelor toxice. Si-a amintit insa de Cartea Sfanta. Uneori se duce la Biserica. Si-a amintit un pasaj din Apocalipsa Sfantului  Ioan.  Parca simti pe sira spinarii un frig insuportabil si simti umbra Ingerului adancului care s-a apropiat subit de platforma chimica. Abaddon Exterminatorul este aproape !

Ce se vor bucura unii cand instalatiile vor fi taiate si vandute la fier vechi !
Asta este ! Sfarsitul  este aproape !
Unde sa fugi?
Cum pot sa fie atat de mincinosi ! Numai la Putere si la  averile lor se gandesc !"


Musafir

#12350

2013-11-26 16:27

Ziarul Bursa
CITATUL ZILEI:

“Lumea aceasta se aseamănă cu un vast bâlci, în care totul e improvizat, totul trecător, nimic înființat de-a binelea, nimic durabil. În bâlciuri se ridică barace şubrede, pentru timp foarte mărginit, nu monumente durabile, cari să mai rămână și să folosească și altora decât acelor ce le-au ridicat”. Ion Luca Caragiale

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1467363_613844802008594_1...