Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#12001 OIL GAS TRADE SUNT DISPUŞI SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU OLTCHIM ORICE SUMĂ.

2013-11-20 09:53

http://www.timpuldevalcea.net/?p=4502
VREM OLTCHIMUL! O SĂ FIE AL NOSTRU!

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/ROZESCU.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florin Rozescu, reprezentantul companiei ruse Oil Trade LLC în România, la invitaţia vicepreşedintelui Cartel Alfa, Ionel Vâncea, a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul CJ Vâlcea în cadrul căreia a prezentat oferta de cumpărare a combinatului Oltchim. Alături de acesta au fost şi reprezentanţii CJ Vâlcea, Ion Cîlea şi Dumitru Persu.

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/ROZESCU-2.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Intenţiile Oil Gas Trade (OGT) de a cumpăra combinatul Oltchim sunt cât se poate de serioase, a dat asigurări reprezentantul companiei în România, Florin Rozescu. Potrivit acestuia, compania rusă dispune de resursele financiare necesare pentru a cumpăra combinatul Oltchim, Divizia Petrochimică Bradu şi rafinăria deţinută de Petrom în Piteşti.
‘’Sunt dispus să dau cât ni se cere ‘’

Florin Rozescu a susţinut că investitorul pe care-l reprezintă poate asigura capitalul de lucru necesar funcţionării în sistem integrat a celor trei obiective economice din Vâlcea şi Argeş. „Dorim să achiziţionăm Oltchim şi Arpechim, dorim să le dezvoltăm. Pot să vă spun că avem banii necesari investiţiilor ce trebuie făcute în cele trei combinate, îi avem acum. Noi vrem doar ca ofertele de achiziţionare a Oltchimului să fie făcute publice şi să fie oferte sustenabile”, a declarat Florin Rozescu. Potrivit reprezentantului OGT, valoarea maximă la care a fost evaluat Oltchim SPV, combinatul fără datorii, se apropie de 300 milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, compania rusă este hotărâtă să cumpere combinatul din Râmnicu Vâlcea. „Suma de achiziţionare a Oltchimului, atunci când va fi stabilită în urma negocierii directe, nu este o problemă pentru noi. Din informaţiile pe care le am eu, Oltchim SPV este estimat la 294 milioane de euro, iar suma minimă la care a fost evaluat este de 164 milioane de euro. Eu sunt dispus să dau atât cât ni se cere. Momentan nu am un preţ de vânzare, să văd procedura, dar suntem dispuşi să plătim atât cât e nevoie”, a precizat Florin Rozescu. OGT este producător de produse petrochimice şi petroliere, deţine două rafinării şi mai multe fabrici de medicamente. Compania rusă colaborează de ani de zile cu Gazprom, dar Florin Rozescu a infirmat că OGT ar avea în spate un alt investitor. În vara acestui an, Oil Gas Trade a depus la Ministerul Economiei două scrisori de recomandare din partea OMW Rusia şi Gazprom. Gigantul rus recomandă OGT drept un partener serios, care-şi respectă obligaţiile contractuale.
Vadim, mănâncă petrochimie pe pâine.

Reprezentantul OGT, a dat asigurări şi că a vut o discuţie cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, chiar în primele zile de la numirea acestuia, deşi ministrul Gerea, în timpul vizitei pe care a avut-o pe 11 noimebrie, a.c., la Râmnicu Vâlcea, a declarat că nu ştie cine sunt Oil Gas Trade.
Pe tot parcursul conferinţei Rozescu, a vorbit ca şi cum sigur vor fi proprietarii Oltchimului, dar el personal asigură că nu are absolut nimic de câştigat. A precizat că situaţia Oltchim este cunoscută de la Moscova, Londra, ajungând chiar şi în Brazilia, că nu este nimeni care să nu ştie că Oltchim este de vânzare, dar puţini vin.
Oil Gas Trade, este condus de doi tineri de 40 şi respectiv 39 de ani, care au prins ”curentul’’ economic după 2000. Vadim, unul dintre proprietarii companiei ruse OGT, spune Rozescu este atât de super specializat în petrochimie încât el asta mănâncă, petrochimie pe pâine.


Musafir

#12002 Rusii de la Oil Gase Trade au anuntat ca vor Oltchim la pachet cu Petrochimia

2013-11-20 09:55

http://www.proarges.ro/rusii-de-la-oil-gase-trade-au-anuntat-ca-vor-oltchim-la-pachet-cu-petrochimia.html

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/e794067746ed742d10fef69b75c7314a_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 


Rusii de la Oil Gas Trade au anuntat oficial ca sunt gata sa participe la licitatia pentru Oltchim II, la pachet cu Petrochimia de la Bradu.
Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare Oltchim II.
"Așteptăm crearea acestui Oltchim II, suntem în bune relații cu administratorii judiciari și suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deținută de două persoane fizice. Nu este nicio companie mare în spatele acestei companii cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom. OGT începând din 2002 a fost un trader pentru țiței. A cumpărat două rafinării care rafinează țiței. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deține și fabrici de medicamente. OGT mai are și uleiuri și este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noștri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat și scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primești o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exiști pe piață altfel nu primești așa ceva", a spus reprezentantul pentru România al celor de la OGT.

Acesta a adăugat că interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în luna iunie când reprezentanții societății au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci și platforma Bradu și în cele opt ore am luat la mână instalație cu instalație. După această vizită am trimis aici specialiști în petrochimie (..) și au verificat și discutat toate problemele Oltchimului. Am fost în contact direct cu tot ce înseamnă partea economică a combinatului și de atunci cunoaștem în detaliu tot ce înseamnă Oltchim", a spus Rozescu.
Oil Gas Trade a fost pe punctul de a imprumata cu 50 milioane de euro Oltchim pentru capitalizare, dar unele conditii pe care le-au cerut- unitati ale Oltchim, drept de preemtiune- nu respectau conditiile legale, astfel ca tranzactia a picat.
Sursa: agerpres


Musafir

#12003 Oil Gas Trade: După preluarea Oltchim angajaţii disponibilizaţi vor fi reîncadraţi

2013-11-20 09:59

http://incomemagazine.ro/articole/oil-gas-trade-dupa-preluarea-oltchim-angajatii-disponibilizati-vor-fi-reincadrati

http://incomemagazine.ro/asset1/2012/10/1/1227/pierderile-oltchim-au-crescut-la-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Îi vom angaja pe cei care au fost disponibilizaţi, categoric, în momentul când vom porni instalaţiile, nu le putem reporni în gol, o să luăm toţi oamenii profesionişti, cei care ştiu ce înseamnă aceea petrochimie. Vreau să mai spun ceva. În 14 august am înaintat o adresa către Petrom prin care am solicitat rafinăria Arpechim. Noi am fost de la bun început interesaţi de achiziţionarea Arpechim", a afirmat Florin Rozescu.

El a adăugat că cei de la Petrom au dat un răspuns afirmativ şi au spus că se va discuta această solicitare împreună cu Ministerul Economiei după ce se va termina procedura legată de Oltchim.

"Vreau să spun că deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie primă. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia primă pentru platforma Bradu pentru a doua zi după ce vom prelua Oltchim şi pentru combinatul de la Vâlcea. Deci noi avem deja materia primă pregătită. Am mai cerut încă din luna august ca toate ofertele pentru achiziţionarea Oltchim să fie făcute publice şi am cerut ca în caietul de sarcini, ca orice ofertă financiară să fie sustenabilă, adică cel care vine să arate că are şi banii. Pe scurt dorim să achiziţionăm Oltchim, platforma Bradu şi Arpechim şi să le dezvoltăm. Avem banii necesari investiţiilor care trebuie făcute, încă din august", a declarat Rozescu.

Potrivit acestuia, din discuţiile avute cu cei din conducerea combinatului, după data de 2 decembrie va începe etapa depunerii ofertelor angajante.

"Am înţeles că în data de 2 decembrie va fi o adunare generală a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante către administratorii judiciari. Metoda creării acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face internaţional bună, care a fost făcută cu Chrysler, în America, care a fost vândut pentru 500 de milioane de dolari, având datorii de 13 miliarde. Din informaţiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minimă de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispuşi să dăm atât cât ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, doreşte să investească, nu să-l vândă, nu să facă tranzacţii cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci când aduc materia primă a mea pe care o bag aici în combinat preţul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am făcut planul de marketing pe Europa", a explicat Florin Rozescu.

El a declarat că interesul pentru Oltchim al celor de la OGT a apărut în luna mai a acestui an.

"În momentul de anul trecut la privatizarea din 31 octombrie, acel mare bluf, absolut toate guvernele, toate statele ştiau dar nimeni nu a participat la acea privatizare. A fost acel mare bluf, întâmplător în acea clipă eu eram la televizor şi am văzut ce s-a întâmplat. Am început să vorbesc cu prietenii mei din Federaţia Rusă, în aşa fel încât să găsim un investitor clar, strategic, care să dorească să dezvolte şi care să aibă bani. Pot să spun că subiectul Oltchim la Moscova se ştia în detaliu. Dar nu doar aici, poţi să mergi la Londra, la Amsterdam, în Brazilia, oriunde se ştie subiectul Oltchim. Dar sunt puţini cei care vin. (...). În luna mai i-am întâlnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani şi Serghei Ivanov de 39 de ani - şi le-am prezentat tot ce înseamnă Oltchim. Ce doi au lucrat în petrol, au construit această companie, la început traderi, apoi au cumpărat două rafinării, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani", a afirmat Florin Rozescu.

El a oferit la finalul conferinţei de presă o mapă cu documentele depuse de OGT din luna iunie pentru preluarea Oltchim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este o societate de stat aflată din luna ianuarie în insolvenţă şi propusă pentru privatizare.


Musafir

#12004 OGT intra in cursa pentru privatizarea combinatului Oltchim. Face tranzactia pentru Gazprom?

2013-11-20 10:03

http://www.finantistii.ro/companii/oil-gas-trade-intra-in-cursa-pentru-privatizarea-combinatului-oltchim-face-tranzactia-pentru-gazprom-81315


http://www.finantistii.ro/uploads/modules/news/2013/11/81315/380x250_primii-inve...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rusii de la Oil Gas Trade stau cu ochii pe combinatul Oltchim pe care vor sa-l cumpere imediat ce statul va demara procedurile de privatizare.Firma a facut publice si planurile de investitii pe care le are. De ce este interesata o societate cu venituri de pana in 50 de milioane de dolari sa preia un colos industrial care are nevoie de o infuzie uriasa de capital? Raspunsul pare ca are legatura cu Gasprom. OTG s-ar afla de fapt rusii de la Gazprom, care de foarte mult timpp isi doresc sa preia combinatul din Romania.

Florin Rozescu, reprezentantul companiei, a declarant ca se asteapta crearea Oltchim II pentru a incepe procedurile. “Suntem in bune relatii cu administratorii judiciari si suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie detinuta de doua persoane fizice. Nu este nicio companie mare in spatele acestei companii cum s-a vehiculat in presa ca ar fi Gazprom. OGT incepand din 2002 a fost un trader pentru titei. A cumparat doua rafinarii care rafineaza titei. Pe langa aceste rafinarii OGT-ul mai detine si fabrici de medicamente. OGT mai are si uleiuri si este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii nostri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat si scrisorile din partea bancilor, ni s-au cerut doua, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrala a Rusiei. Iar ca sa primesti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrala a Rusiei trebuie sa existi pe piata altfel nu primesti asa ceva”, a explicat Rozescu.


Interesul rusilor pentru combinatul valcean a aparut in luna iunie.Atunci, eprezentantii societatii au inaintat o scrisoare catre fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, dupa care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim impreuna cu unul dintre proprietari. "Am vizitat atunci si platforma Bradu si in cele opt ore am luat la mana instalatie cu instalatie. Dupa aceasta vizita am trimis aici specialisti in petrochimie (..) si au verificat si discutat toate problemele Oltchimului. Am fost in contact direct cu tot ce inseamna partea economica a combinatului si de atunci cunoastem in detaliu tot ce inseamna Oltchim", a spus Rozescu.

Reprezentantul OGT a adus in atentia publica si un episod extreme de interesant, cel al imprumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea romana. "La sfarsitul lui august ni s-a solicitat de catre administratorii judiciari, daca suntem interesati de Oltchim sa finantam pentru nevoile combinatului, cu o anumita suma de bani. In 12 septembrie am oferit o suma de 50 de milioane de euro necesari capitalizarii, materiei prime si sa mearga inainte pentru a avea cresteri de productie. Din pacate aici trebuie sa rectificam o informatie. Ni s-a spus ca am fi cerut suma de 200% dobanda pentru acesti bani. Nu am cerut asa ceva, dobanda era zero, singura conditie, erau parti din acest Oltchim II, in cuantumul sumei pe care noi o ofeream si sa preluam o parte din management pentru a fi siguri ca acesti bani se vor duce spre destinatia ceruta. O alta conditie era ca in cazul in care Oltchimul se va vinde catre un alt investitor, noi sa avem primul drept ca acesti bani sa ni-i recuperam. Am inteles ca nu era un cadru legal pentru acest imprumut", a precizat Rozescu.


Si-au facut deja planurile


Compania OGT si-a facut deja planurile legate de pasii pe care ii va face dupa preluarea Oltchim. Florin Rozescu a afirmat ca dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati la munca, odata cu repornirea instalatiilor. "Ii vom angaja pe cei care au fost disponibilizati, categoric, in momentul cand vom porni instalatiile, nu le putem reporni in gol, o sa luam toti oamenii profesionisti, cei care stiu ce inseamna aceea petrochimie. Vreau sa mai spun ceva. In 14 august am inaintat o adresa catre Petrom prin care am solicitat rafinaria Arpechim. Noi am fost de la bun inceput interesati de achizitionarea Arpechim", a mai spus Rozescu.

El a adaugat ca cei de la Petrom au dat un raspuns afirmativ si au spus ca se va discuta aceasta solicitare impreuna cu Ministerul Economiei dupa ce se va termina procedura legata de Oltchim. "Vreau sa spun ca deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie prima. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia prima pentru platforma Bradu pentru a doua zi dupa ce vom prelua Oltchim si pentru combinatul de la Valcea. Deci noi avem deja materia prima pregatita. Am mai cerut inca din luna august ca toate ofertele pentru achizitionarea Oltchim sa fie facute publice si am cerut ca in caietul de sarcini, ca orice oferta financiara sa fie sustenabila, adica cel care vine sa arate ca are si banii. Pe scurt dorim sa achizitionam Oltchim, platforma Bradu si Arpechim si sa le dezvoltam. Avem banii necesari investitiilor care trebuie facute, inca din august", a declarat Rozescu.

Potrivit acestuia, din discutiile avute cu cei din conducerea combinatului, dupa data de 2 decembrie va incepe etapa depunerii ofertelor angajante.
"Am inteles ca in data de 2 decembrie va fi o adunare generala a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante catre administratorii judiciari. Metoda crearii acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face international buna, care a fost facuta cu Chrysler, in America, care a fost vandut pentru 500 de milioane de dolari, avand datorii de 13 miliarde. Din informatiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minima de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispusi sa dam atat cat ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, doreste sa investeasca, nu sa-l vanda, nu sa faca tranzactii cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci cand aduc materia prima a mea pe care o bag aici in combinat pretul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am facut planul de marketing pe Europa", a explicat Florin Rozescu.

Cine se afla in spatele OGT?

Firma Oil Gas Trade a fost infiintata in 2006, are sediul la Moscova, iar numarul angajatilor este variabil ( intre 11 si 50 de salariati). Compania este specializata in trading cu iei, gaze si produse petrochimice, veniturile sala incadrandu-se intre 10 si 50 de milioane dolari. Cum ar putea prelua o firma cu o astfel de cifra de afaceri combinatul Oltchim? Raspunsul pare ca are legatura cu un gigant rusesc: Gazprom. Exista informatii potrivit carora intre OGT si Gazprim ar exista o legatura foarte stransa. Presa a scis in urma cu cateva saptamani ca, in spatele Oil Gas Trade s-ar afla Gazprom, iar mica societate de trading cu hidrocarburi “actioneaza la comanda clientilor mari, precum Gazprom sau Gazprom Export, ca structura de lobby, consultant sau interfata in licitatii”.

Si alte companii sunt interesate de Oltchim

Ministerul Economiei a anuntat in octombrie ca o delegatie condusa de ministrul azer al Industriei si Energiei, Natiq Alyev, insotit de presedintele SOCAR urmeaza sa viziteze Romania in aceasta toamna pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum si pentru analizarea altor oportunitati de investitii in tara. Nu este pentru prima data cand se discuta despre posibilitatea ca SOCAR sa preia combinatul Oltchim. In luna iunie, premierul Victor Ponta a declarat ca societatea azera a vrut, inca din 2009, sa cumpere combinatul, insa reprezentantii companiei au fost “tratati cu refuz”.

Sin alte companii sunt interesate de acesta privatizare. Este vorba despre PCC-Fortissimo Capital, dar si SIF-urile, care vor sa formeze un consortiu pentru investitii la Oltchim, impreuna cu Chimcomplex Borzesti, Salrom si Tricon Energy.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.


Musafir

#12005 Ruşii de la Oil Gas Trade vor să cumpere Oltchim

2013-11-20 10:05

http://cronicaromana.ro/2013/11/20/rusii-de-la-oil-gas-trade-vor-sa-cumpere-oltchim/?ref=head

http://cronicaromana.ro/wp-content/uploads/2013/11/sediul-oltchim-300x199.jpg...



Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare Oltchim II.

Reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade (OGT) Florin Rozescu a declarat marți că după preluarea Oltchim angajații disponibilizați vor fi reîncadrați la muncă, odată cu repornirea instalațiilor. “Îi vom angaja pe cei care au fost disponibilizați, categoric, în momentul când vom porni instalațiile, nu le putem reporni în gol, o să luăm toți oamenii profesioniști, cei care știu ce înseamnă aceea petrochimie. Vreau să mai spun ceva. În 14 august am înaintat o adresa către Petrom prin care am solicitat rafinăria Arpechim. Noi am fost de la bun început interesați de achiziționarea Arpechim”, a afirmat Florin Rozescu. El a adăugat că cei de la Petrom au dat un răspuns afirmativ și au spus că se va discuta această solicitare împreună cu Ministerul Economiei după ce se va termina procedura legată de Oltchim, informează Agerpres.

“Vreau să spun că deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie primă. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia primă pentru platforma Bradu pentru a doua zi după ce vom prelua Oltchim și pentru combinatul de la Vâlcea. Deci noi avem deja materia primă pregătită. Am mai cerut încă din luna august ca toate ofertele pentru achiziționarea Oltchim să fie făcute publice și am cerut ca în caietul de sarcini, ca orice ofertă financiară să fie sustenabilă, adică cel care vine să arate că are și banii. Pe scurt dorim să achiziționăm Oltchim, platforma Bradu și Arpechim și să le dezvoltăm. Avem banii necesari investițiilor care trebuie făcute, încă din august”, a declarat Rozescu. Potrivit acestuia, din discuțiile avute cu cei din conducerea combinatului, după data de 2 decembrie va începe etapa depunerii ofertelor angajante.

“Am înțeles că în data de 2 decembrie va fi o adunare generală a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante către administratorii judiciari. Metoda creării acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face internațional bună, care a fost făcută cu Chrysler, în America, care a fost vândut pentru 500 de milioane de dolari, având datorii de 13 miliarde. Din informațiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minimă de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispuși să dăm atât cât ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, dorește să investească, nu să-l vândă, nu să facă tranzacții cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci când aduc materia primă a mea pe care o bag aici în combinat prețul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am făcut planul de marketing pe Europa”, a explicat Florin Rozescu. El a declarat că interesul pentru Oltchim al celor de la OGT a apărut în luna mai a acestui an. “În momentul de anul trecut la privatizarea din 31 octombrie, acel mare bluf, absolut toate guvernele, toate statele știau dar nimeni nu a participat la acea privatizare. A fost acel mare bluf, întâmplător în acea clipă eu eram la televizor și am văzut ce s-a întâmplat. Am început să vorbesc cu prietenii mei din Federația Rusă, în așa fel încât să găsim un investitor clar, strategic, care să dorească să dezvolte și care să aibă bani. Pot să spun că subiectul Oltchim la Moscova se știa în detaliu. Dar nu doar aici, poți să mergi la Londra, la Amsterdam, în Brazilia, oriunde se știe subiectul Oltchim. Dar sunt puțini cei care vin. (…). În luna mai i-am întâlnit pe cei de la OGT — Vladimir Zelianikov de 40 de ani și Serghei Ivanov de 39 de ani — și le-am prezentat tot ce înseamnă Oltchim. Ce doi au lucrat în petrol, au construit această companie, la început traderi, apoi au cumpărat două rafinării, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani”, a afirmat Florin Rozescu.

El a oferit la finalul conferinței de presă o mapă cu documentele depuse de OGT din luna iunie pentru preluarea Oltchim.

“Așteptăm crearea acestui Oltchim II, suntem în bune relații cu administratorii judiciari și suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deținută de două persoane fizice. Nu este nicio companie mare în spatele acestei companii cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom. OGT începând din 2002 a fost un trader pentru țiței. A cumpărat două rafinării care rafinează țiței. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deține și fabrici de medicamente. OGT mai are și uleiuri și este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noștri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat și scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primești o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exiști pe piață altfel nu primești așa ceva”, a spus reprezentantul pentru România al celor de la OGT.

Acesta a adăugat că interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în luna iunie când reprezentanții societății au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

“Am vizitat atunci și platforma Bradu și în cele opt ore am luat la mână instalație cu instalație. După această vizită am trimis aici specialiști în petrochimie (..) și au verificat și discutat toate problemele Oltchimului. Am fost în contact direct cu tot ce înseamnă partea economică a combinatului și de atunci cunoaștem în detaliu tot ce înseamnă Oltchim”, a spus Rozescu.

El a menționat și episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română.

“La sfârșitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesați de Oltchim să finanțăm pentru nevoile combinatului, cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 de milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime și să meargă înainte pentru a avea creșteri de producție. Din păcate aici trebuie să rectificăm o informație. Ni s-a spus că am fi cerut suma de 200% dobândă pentru acești bani. Nu am cerut așa ceva, dobânda era zero, singura condiție, erau părți din acest Oltchim II, în cuantumul sumei pe care noi o ofeream și să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că acești bani se vor duce spre destinația cerută. O altă condiție era ca în cazul în care Oltchimul se va vinde către un alt investitor, noi să avem primul drept ca acești bani să ni-i recuperăm. Am înțeles că nu era un cadru legal pentru acest împrumut”, a precizat Rozescu.


Musafir

#12006 Oficial: rușii de la Oil Gas Trade vor Oltchim

2013-11-20 10:07

http://qmagazine.ro/actual/oficial-rusii-de-la-oil-gas-trade-vor-oltchim/

http://qmagazine.ro/wp-content/uploads/2013/11/rusii-de-la-oil-gas-trade-pregati...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


de Mircea Sărărescu

Compania rusă Oil Gas Trade și-a făcut publică intenția de a participa la privatizarea Oltchim. Reprezentanții rușilor au menționat că sunt dispuși să achiziționeze Oltchim II în sistem integrat cu partea de Petrochimie de la Arpechim.

Reprezentanții companiei au afirmat că Oil Gas Trade nu are în spate Gazprom, așa cum s-a vehiculat prin presă, ci două persoane fizice, explicând că societatea a devenit din 2002 și trader pentru țiței. În schimb, aceştia au recunoscut că giganţii Gazprom şi Lukoil se numără printre partenerii de afaceri ai companiei. “Oil Gas Trade cumpărat două rafinării care rafinează țiței și mai deține fabrici de medicamente. Este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Am prezentat și scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primești o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exiști pe piață altfel nu primești așa ceva”, a spus Florin Rozescu, reprezentantul pentru România al celor de la OGT, citat de Agerpres. Acesta a explicat și cum a picat înțelegerea pentru acordarea unui împrumut de 50 de milioane de euro pentru capitalizarea Oltchim. “La sfârșitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesați de Oltchim să finanțăm pentru nevoile combinatului, cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 de milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime și să meargă înainte pentru a avea creșteri de producție. Am solicitat în schimb părți din Oltchim II în cuantumul sumei pe care noi o ofeream și să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că acești bani se vor duce spre destinația cerută. O altă condiție era ca în cazul în care Oltchimul se va vinde către un alt investitor, noi să avem primul drept ca acești bani să ni-i recuperăm. Am înțeles că nu era un cadru legal pentru acest împrumut”, a precizat Rozescu despre momentul respectiv.


Musafir

#12007 Dezvăluiri senzaţionale despre politica administratorilor.........

2013-11-20 10:11

Dezvăluiri senzaţionale despre politica administratorilor judiciari şi a Ministerului Economiei: Ruşii vor Oltchimul cu orice preţ!

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/21399-dezvluiri-senzaionale-despre-politica-administratorilor-judiciari-i-a-ministerului-economiei-ruii-vor-oltchimul-cu-orice-pre.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/rusi-oltchim-20112013.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reprezentantul român al companiei ruseşti Oil Gas Trade, Florin Rozescu, a venit ieri, la Râmnicu Vâlcea, la invitaţia vicepreşedintelui Cartel Alfa, filiala Vâlcea, Ionel Vâncea, cu scopul de a prezenta oferta pentru cumpărarea combinatului chimic Oltchim, însă şi pentru a infirma unele zvonuri apărute pe piaţa românească. Evenimentul a avut loc la Consiliul Judeţean, unde au participat atât liderul de sindicat Ionel Vâncea, cât şi preşedintele şi vicepreşedintele Ion Cîlea şi, respectiv, Dumitru Persu. Pentru că s-au vehiculat foarte multe scenarii cu privire la compania rusă, Florin Rozescu a ţinut mai întâi să clarifice aceste aspecte.

În spatele OGT nu este nimeni

„Oil Gas Trade (OGT) este o companie deţinută de două persoane fizice, în procent de 50 la sută şi 50 la sută fiecare. Nu este nici o altă companie mare în spatele OGT, cum s-a vehiculat în presă că ar fi în spatele său Gazprom sau alte companii. OGT, în prezent, şi începând din 2002 a fost un trader pentru ţiţei. A cumpărat două rafinării, Iaroslava şi Moscopole, care rafinează ţiţei, nu face nimic altceva. Pe lângă aceste două rafinării, OGT-ul mai deţine şi nişte fabrici de medicamente, împachetare, depozitare. În rest, nu are alte activităţi. Rafinărie, petrol şi ţiţei, are uleiuri – şi este unul dintre cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Din scrisorile de recomandare pe care vi le-am pus la dispoziţie, scrie foarte clar cine sunt partenerii noştri de afaceri. Unul dintre partenerii noştri de afaceri este Gazprom, cu care noi colaborăm de ani de zile, mai sunt Lukoil şi multe alte companii. Ni s-au cerut doar două scrisori de recomandare din partea partenerilor noştri de către administratorii judiciari de la Oltchim. Ni s-au cerut două scrisori de recomandare din partea băncilor, noi am adus trei. Una dintre scrisorile de recomandare este de la Bel Bank. Probabil că unii dintre dumneavoastră cunoaşteţi sau aţi auzit ce înseamnă Bel Bank. Această bancă este Banca Centrală a Rusiei, cea mai mare bancă rusească. Ca să primeşti o scrisoare de recomandare din partea acestei bănci, chiar trebuie să exişti pe piaţă, să fii apreciat de ei, altfel nu-ţi dau aşa ceva. Având aceste recomandări, istoria noastră în România, privitor la Oltchim, a început undeva în luna iunie –iulie 2013. Am făcut scrisoare către ministrul Vosganian, undeva în 15 iunie (n.r.: ne-a pus la dispoziţie copie după această scrisoare) prin care am spus că suntem interesaţi de cumpărarea Oltchimului. Am fost invitaţi să venim în România, ni s-a pus la dispoziţie tot ceea ce este necesar. Am vizitat, undeva la 1 august (chiar eu personal, cu o delegaţie din Rusia şi unul dintre proprietarii OGT am fost în Oltchim) o zi întreagă, inclusiv Platforma Bradu. Cred că vreo 8 ore am stat în Platforma Bradu şi am luat instalaţie cu instalaţie. Am venit la Oltchim apoi şi am făcut acelaşi lucru. După această vizită oficială, am început să trimitem oameni specializaţi direct pe probleme de petrochimie, angajaţii Oil Gas Trade Rusia. Aceşti oameni au venit cred că din două în două săptămâni, au vizitat şi verificat tot ceea ce înseamnă Oltchim şi problemele Oltchimului. Pot să vă spun că am fost în contact direct cu tot ceea ce înseamnă partea economică a Oltchimului şi cunoaştem de atunci în detaliu şi la milimetru tot ceea ce înseamnă combinatul Oltchim”, a spus Florin Rozescu.

Am oferit capital de lucru, dar legea nu permite

Reprezentantul OGT susţine că la sfârşitul lunii august, din discuţiile pe care compania rusă le-a avut cu administratorii judiciari, i s-a cerut, dacă este interesată şi poate, să finanţeze nevoile Oltchim cu o anumită sumă. Era vorba de o sumă cuprinsă între 15 şi 50 milioane de euro. Florin Rozescu susţine că la data de 12 septembrie 2013, OGT a oferit Oltchimul 50 de milioane de euro pentru capital de lucru, însă, din păcate, s-a constatat că legea nu permite ca Oltchimul să primească aceşti bani. Aici a ţinut să contrazică unele informaţii apărute, conform cărora pentru această sumă OGT ar fi cerut dobândă de 200 la sută. „Scrisoarea noastră din 12 septembrie o aveţi în mape şi scrie foarte clar condiţiile în care noi ofeream aceşti bani. Dobânda era zero. Nu aveam nevoie de dobândă. Singurele condiţii pe care le-am pus au fost: parte din acţiuni la noul SPV în cuantum de 50 milioane de euro, să controlăm şi să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că aceşti bani se vor duce în mentenanţă şi nu pe altceva, adică strict pentru nevoile Oltchimului şi în cazul în care Oltchimul se va vinde către un alt investitor şi nu către noi, noi să avem primul drept ca aceşti bani să ni-i recuperăm. Acestea au fost singurele condiţii pe care le-am pus noi. Nu s-a putut prelua acest împrumut de la noi, din cauza faptului că nu exista cadru legal. Acest SPV de care se tot vorbeşte a fost gata undeva la sfârşitul lunii septembrie, după care trebuie aprobat de către bordul de creditori, există anumite proceduri peste care se poate trece”, a afirmat reprezentantul companiei ruseşti.

De ce vor ruşii Oltchimul

Reprezentantul OGT a explicat şi de ce vrea compania să achiziţioneze Oltchimul. Florin Rozescu susţine că un argument pentru seriozitatea OGT este şi faptul că această companie a preagreat deja contracte pe materie primă. Unul dintre contracte este cu Lukoil din Bulgaria, iar acesta prevede ca în cazul în care OGT achiziţionează Oltchim şi Rafinăria Bradu, a doua zi materia primă să intre pentru Oltchim şi Rafinărie de la Lukoil Bulgaria. „Noi dorim să achiziţionăm Rafinăria Bradu, Oltchim şi Arpechim pentru a le dezvolta. Vă spun sincer că avem banii pentru a achizţiona cele trei obiective, dar şi banii necesari pentru investiţiile care trebuie făcute. Îi avem acum, îi avem încă din luna august”, a precizat Florin Rozescu. Acesta a afirmat că OGT va reangaja oamenii daţi afară până acum, pentru că are nevoie de specialişti în petrochimie, iar activitatea Oltchim-Arpechim nu are cum să se dezvolte fără specialişti. Pentru o informare corectă, spune că proprietarii Oil Gas Trade sunt Vladimir Zelianicov, care are 40 de ani, şi Sergei Ivanicov care are 39 de ani. Ambii au prins curentul după 2000 de bum economic în Rusia şi au construit compania ca şi trader de ţiţei şi petrol, apoi a început dezvoltarea lor fizică, cumpărând cele două rafinării.

Cine minte, cine spune adevărul?

Deocamdată, lucrurile cu Oil Gas Trade, Oltchim, administratori judiciari şi Ministerul Economiei sunt neclare. Gurile rele spun că Ministerul Economiei a verificat compania rusească şi că n-ar fi de încredere, Oil Gas Trade vine cu toate explicaţiile, iar unele dintre ele foarte pertinente. Noul ministru al României, Andrei Gerea, a declarat la Vâlcea, în data de 11 noiembrie 2013 că nu ştie de nici o ofertă de la Oil Gas Trade pentru Oltchim, Florin Rozescu spune că s-a întâlnit cu ministrul Andrei Gerea la două zile după ce a fost învestit în funcţie. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, confirmă că l-a sunat pe ministrul Andrei Gerea şi l-a rugat să-l primească pe reprezentantul OGT pentru a-şi prezenta intenţiile, considerând că orice ofertă este bine de luat în seamă şi analizată pentru salvarea Oltchim. Gabi Bercea


Musafir

#12008 Oil Gas Trade: După preluarea Oltchim angajaţii disponibilizaţi vor fi reîncadraţi

2013-11-20 10:13

http://www.ramnic.ro/articole/oil-gas-trade-dupa-preluarea-oltchim-angajatii-disponibilizati-vor-fi-reincadrati-58928/2013-11-20

http://www.ramnic.ro/img/articole/58928.jpg...


Reprezentantul companiei ruseşti Oil Gas Trade (OGT) Florin Rozescu a declarat marţi că după preluarea Oltchim angajaţii disponibilizaţi vor fi reîncadraţi la muncă, odată cu repornirea instalaţiilor.

'Îi vom angaja pe cei care au fost disponibilizaţi, categoric, în momentul când vom porni instalaţiile, nu le putem reporni în gol, o să luăm toţi oamenii profesionişti, cei care ştiu ce înseamnă aceea petrochimie. Vreau să mai spun ceva. în 14 august am înaintat o adresa către Petrom prin care am solicitat rafinăria Arpechim. Noi am fost de la bun început interesaţi de achiziţionarea Arpechim', a afirmat Florin Rozescu.

El a adăugat că cei de la Petrom au dat un răspuns afirmativ şi au spus că se va discuta această solicitare împreună cu Ministerul Economiei după ce se va termina procedura legată de Oltchim.

'Vreau să spun că deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie primă. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia primă pentru platforma Bradu pentru a doua zi după ce vom prelua Oltchim şi pentru combinatul de la Vâlcea. Deci noi avem deja materia primă pregătită. Am mai cerut încă din luna august ca toate ofertele pentru achiziţionarea Oltchim să fie făcute publice şi am cerut ca în caietul de sarcini, ca orice ofertă financiară să fie sustenabilă, adică cel care vine să arate că are şi banii. Pe scurt dorim să achiziţionăm Oltchim, platforma Bradu şi Arpechim şi să le dezvoltăm. Avem banii necesari investiţiilor care trebuie făcute, încă din august', a declarat Rozescu.

Potrivit acestuia, din discuţiile avute cu cei din conducerea combinatului, după data de 2 decembrie va începe etapa depunerii ofertelor angajante.

'Am înţeles că în data de 2 decembrie va fi o adunare generală a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante către administratorii judiciari. Metoda creării acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face internaţional bună, care a fost făcută cu Chrysler, în America, care a fost vândut pentru 500 de milioane de dolari, având datorii de 13 miliarde. Din informaţiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minimă de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispuşi să dăm atât cât ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, doreşte să investească, nu să-l vândă, nu să facă tranzacţii cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci când aduc materia primă a mea pe care o bag aici în combinat preţul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am făcut planul de marketing pe Europa', a explicat Florin Rozescu.

El a declarat că interesul pentru Oltchim al celor de la OGT a apărut în luna mai a acestui an.

'În momentul de anul trecut la privatizarea din 31 octombrie, acel mare bluf, absolut toate guvernele, toate statele ştiau dar nimeni nu a participat la acea privatizare. A fost acel mare bluf, întâmplător în acea clipă eu eram la televizor şi am văzut ce s-a întâmplat. Am început să vorbesc cu prietenii mei din Federaţia Rusă, în aşa fel încât să găsim un investitor clar, strategic, care să dorească să dezvolte şi care să aibă bani. Pot să spun că subiectul Oltchim la Moscova se ştia în detaliu. Dar nu doar aici, poţi să mergi la Londra, la Amsterdam, în Brazilia, oriunde se ştie subiectul Oltchim. Dar sunt puţini cei care vin. (...). în luna mai i-am întâlnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani şi Serghei Ivanov de 39 de ani - şi le-am prezentat tot ce înseamnă Oltchim. Ce doi au lucrat în petrol, au construit această companie, la început traderi, apoi au cumpărat două rafinării, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani', a afirmat Florin Rozescu.

El a oferit la finalul conferinţei de presă o mapă cu documentele depuse de OGT din luna iunie pentru preluarea Oltchim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este o societate de stat aflată din luna ianuarie în insolvenţă şi propusă pentru privatizare.


Musafir

#12009

2013-11-20 10:33

oil gas trade = mekel
preacurviosul

#12010 Re:

2013-11-20 10:44

#12009: -

PROBABIL, AI VRUT SA SCRII MECHEL.


Musafir

#12011

2013-11-20 10:51

OGT Oil Gaz Trade - - Vladimir Zelianikov de 40 de ani şi Serghei Ivanov de 39 de ani ????


http://m.c.lnkd.licdn.com/mpr/mpr/shrink_200_200/p/4/005/025/0af/23dd7e7.jpg...

Florin Rozescu

Business Development Manager at MMSYNERGY.RO


http://www.linkedin.com/pub/florin-rozescu/27/31b/12a

Florin Rozescu's Overview

Current

Business Development Manager at MMSYNERGY.RO

Past

Project Manager at Masterfield Investment Group
Development Business Manager at Morava Srl (Portico Investment )

Connections

277 connections

Florin Rozescu's Experience
Business Development Manager
MMSYNERGY.RO

May 2009 – Present (4 years 7 months)
Project Manager
Masterfield Investment Group

February 2007 – February 2009 (2 years 1 month)
Development Business Manager
Morava Srl (Portico Investment )

September 2005 – July 2006 (11 months)

http://www.linkedin.com/profile/view?id=93351922&authType=NAME_SEARCH&authToken=F2dx&locale=en_US&srchid=489200341384944957208&srchindex=1&srchtotal=1&trk=vsrp_people_res_name&trkInfo=VSRPsearchId%3A489200341384944957208%2CVSRPtargetId%3A93351922%2CVSRPcmpt%3Aprimary

preacurviosul

#12012 Re:

2013-11-20 10:57

#11987: GOGU OLOGU -

Si aici ai dreptate gogule. cel putin la pitesti. daca prin absurd vor sa porneasca petrochimia. nu prea mai au cu cine. Au ramas prea putini cei care mai stiu ce se macina acolo.

Fereasca sfantul sa vina astia de la OGT cu materia prima la poarta.

Si sa ai cu ce dar sa nu ai cu cine.


Musafir

#12013 Planul de reorganizare a Oltchim va fi supus aprobării creditorilor pe 2 decembrie

2013-11-20 11:00

http://www.economica.net/planul-de-reorganizare-a-oltchim-va-fi-supus-aprobarii-creditorilor-pe-2-decembrie_67150.html

Planul de reorganizare a Oltchim, care prevede înfiinţarea noii societăţi Oltchim SPV, va fi discutat pe 2 decembrie, a declarat miercuri pentru AGERPRES liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

http://media.rtv.net/image/201211/w620/privatizarea_oltchim_se_amana_19064000.jp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


'Pe 2 decembrie se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, a tuturor creditorilor Oltchim. În cadrul acestei adunări se va supune planul de reorganizare a societăţii Oltchim SPV, sau Oltchim II cum mai este numit. Asta nu înseamnă că în acea zi, probabil imediat după 2 decembrie se va produce acest lucru. Tot în cadrul acestei adunări se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Ştim că domnul ministru Gerea spunea de data de 20 noiembrie, dar din motive obiective această dată s-a decalat', a precizat Cernev.

Acesta a menţionat faptul că la Londra administratorii judiciari au discutat şi cu un fond de investiţii american interesat de preluarea combinatului.

Marţi seara, ruşii de la Oil Gas Trade şi-au anunţat, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, intenţiile de a prelua combinatul vâlcean, afirmând că după preluare vor reangaja mare parte din salariaţii disponibilizaţi în cursul acestui an de la Oltchim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, acesta aflându-se de la începutul anului în procedură de insolvenţă

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-20 11:01



Musafir

#12015 Planul de reorganizare a Oltchim va fi supus aprobării creditorilor pe 2 decembrie

2013-11-20 11:05

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/238951-Planul-de-reorganizare-a-Oltchim-va-fi-supus-aprobarii-creditorilor-pe-2-decembrie.html

Planul de reorganizare a Oltchim, care prevede înfiinţarea noii societăţi Oltchim SPV, va fi discutat pe 2 decembrie, a declarat miercuri pentru AGERPRES liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/112012171206667957.jpg...


Foto: AGERPRES ARHIVA / LIVIU POPESCU

"Pe 2 decembrie se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, a tuturor creditorilor Oltchim. În cadrul acestei adunări se va supune planul de reorganizare a societăţii Oltchim SPV, sau Oltchim II cum mai este numit. Asta nu înseamnă că în acea zi, probabil imediat după 2 decembrie se va produce acest lucru. Tot în cadrul acestei adunări se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Ştim că domnul ministru Gerea spunea de data de 20 noiembrie, dar din motive obiective această dată s-a decalat", a precizat Cernev.

Acesta a menţionat faptul că la Londra administratorii judiciari au discutat şi cu un fond de investiţii american interesat de preluarea combinatului.

Marţi seara, ruşii de la Oil Gas Trade şi-au anunţat, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, intenţiile de a prelua combinatul vâlcean, afirmând că după preluare vor reangaja mare parte din salariaţii disponibilizaţi în cursul acestui an de la Oltchim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, acesta aflându-se de la începutul anului în procedură de insolvenţă. AGERPRES (AS-autor:Liviu Popescu, editor: Karina Olteanu)


Musafir

#12016

2013-11-20 11:14

E logic, ca doar nu or mai angaja chiftele.........

Musafir

#12017 Oil Gas Trade: "Avem recomandare de la Banca Centrală a Rusiei pentru Oltchim" BURSA 20.11.2013

2013-11-20 11:17

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=222501

http://www.bursa.ro/_img/articole/222501.gif...



* Compania afirmă că este deţinută de două persoane fizice, nu de Gazprom
* Compania afirmă că este deţinută de două persoane fizice, nu de Gazprom
Oil Gas Trade (OGT) Rusia este deţinută de două persoane fizice şi nu este nicio companie mare în spatele ei, aşa cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom, a declarat, ieri, într-o conferinţă, Florin Rozescu, reprezentantul firmei ruseşti interesată să preia Oltchim.
OGT, începând din 2002, a fost un trader pentru ţiţei, a cumpărat două rafinării care rafinează ţiţei şi mai deţine şi fabrici de medicamente. Domnul Rozescu a mai subliniat: "OGT mai are şi uleiuri şi este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noştri de afaceri este Gazprom. Lucrăm şi cu Lukoil. Aceste detalii le-am prezentat administratorilor judiciari. Am prezentat şi scrisorile din partea băncilor. Ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primeşti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exişti pe piaţă".
Reprezentatul OGT a afirmat că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare Oltchim II. Potrivit Agerpres, domnia sa a menţionat şi episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română, afirmând: "La sfârşitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesaţi de Oltchim, să finanţăm nevoile combinatului cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 de milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime şi să meargă înainte pentru a avea creşteri de producţie. Din păcate, aici trebuie să rectificăm o informaţie. Ni s-a spus că am fi cerut 200% dobândă pentru aceşti bani. Nu am cerut aşa ceva, dobânda era zero, singura condiţie, erau părţi din acest Oltchim II, în cuantumul sumei pe care noi o ofeream şi să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că aceşti bani se vor duce spre destinaţia cerută".
Florin Rozescu a mai declarat că o altă condiţie era ca în cazul în care Oltchim se va vinde către un alt investitor, OGT să aibă primul drept de recuperare a fondurilor. Domnia sa susţine că a înţeles că nu este un cadru legal pentru acest împrumut.

A.G.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-20 11:36



Musafir

#12019

2013-11-20 11:44

Orice intarziere si orice prelungire duce la MOARTE SIGURA !!! Tragerile de timp, pacalelile, nepasarea, minciuna si dezinteresul opresc functionarea corecta. Obstructionarea duce la DEZASTRU. Statul roman are in continuare PUTEREA sa SALVEZE direct combinatul. NU VREA ... !!! STATUL ROMAN SE PREGATESTE DE SARBATORI FERICITE !!!! LA MULTI ANI 2014 !!!!!!


Musafir

#12020

2013-11-20 11:46

Multe semne de intrebare cu OGT asta... ????????????????????? Gerea facea pe nestiutorul, dar intr-un final stia tot.....Cam se joaca cu nervii nostri...


Musafir

#12021 OLTCHIM & ARPECHIM STOP .

2013-11-20 11:53

2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013, 2014 ...


Musafir

#12022

2013-11-20 12:04

eu as pune 2004-2005-2006... de la Nastase incoace...


Musafir

#12023

2013-11-20 12:08

ce de ani, ptiuuuu...

Musafir

#12024 Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea STOP.

2013-11-20 12:13

Combinatul Oltchim a fost oprit pe 23 august 2012 DEFINITIV !

Musafir

#12025

2013-11-20 12:25

Ma mir cum de nu au pus masa credala pe 25 decembrie puneau de o masa festiva, sigur nu o sa fie nici pe 2 decembrie , se amana ca nu se prezinta toti, eu le propun sa facem ignatul impreuna pe 20 decembrie, sigur este o eroare si au uitat( nu e 2 decembrie ci 20 decembrie)sa ne spuna ....!!!!