Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12001 OIL GAS TRADE SUNT DISPUŞI SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU OLTCHIM ORICE SUMĂ.

2013-11-20 09:53

http://www.timpuldevalcea.net/?p=4502
VREM OLTCHIMUL! O SĂ FIE AL NOSTRU!

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/ROZESCU.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florin Rozescu, reprezentantul companiei ruse Oil Trade LLC în România, la invitaţia vicepreşedintelui Cartel Alfa, Ionel Vâncea, a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul CJ Vâlcea în cadrul căreia a prezentat oferta de cumpărare a combinatului Oltchim. Alături de acesta au fost şi reprezentanţii CJ Vâlcea, Ion Cîlea şi Dumitru Persu.

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/ROZESCU-2.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Intenţiile Oil Gas Trade (OGT) de a cumpăra combinatul Oltchim sunt cât se poate de serioase, a dat asigurări reprezentantul companiei în România, Florin Rozescu. Potrivit acestuia, compania rusă dispune de resursele financiare necesare pentru a cumpăra combinatul Oltchim, Divizia Petrochimică Bradu şi rafinăria deţinută de Petrom în Piteşti.
‘’Sunt dispus să dau cât ni se cere ‘’

Florin Rozescu a susţinut că investitorul pe care-l reprezintă poate asigura capitalul de lucru necesar funcţionării în sistem integrat a celor trei obiective economice din Vâlcea şi Argeş. „Dorim să achiziţionăm Oltchim şi Arpechim, dorim să le dezvoltăm. Pot să vă spun că avem banii necesari investiţiilor ce trebuie făcute în cele trei combinate, îi avem acum. Noi vrem doar ca ofertele de achiziţionare a Oltchimului să fie făcute publice şi să fie oferte sustenabile”, a declarat Florin Rozescu. Potrivit reprezentantului OGT, valoarea maximă la care a fost evaluat Oltchim SPV, combinatul fără datorii, se apropie de 300 milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, compania rusă este hotărâtă să cumpere combinatul din Râmnicu Vâlcea. „Suma de achiziţionare a Oltchimului, atunci când va fi stabilită în urma negocierii directe, nu este o problemă pentru noi. Din informaţiile pe care le am eu, Oltchim SPV este estimat la 294 milioane de euro, iar suma minimă la care a fost evaluat este de 164 milioane de euro. Eu sunt dispus să dau atât cât ni se cere. Momentan nu am un preţ de vânzare, să văd procedura, dar suntem dispuşi să plătim atât cât e nevoie”, a precizat Florin Rozescu. OGT este producător de produse petrochimice şi petroliere, deţine două rafinării şi mai multe fabrici de medicamente. Compania rusă colaborează de ani de zile cu Gazprom, dar Florin Rozescu a infirmat că OGT ar avea în spate un alt investitor. În vara acestui an, Oil Gas Trade a depus la Ministerul Economiei două scrisori de recomandare din partea OMW Rusia şi Gazprom. Gigantul rus recomandă OGT drept un partener serios, care-şi respectă obligaţiile contractuale.
Vadim, mănâncă petrochimie pe pâine.

Reprezentantul OGT, a dat asigurări şi că a vut o discuţie cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, chiar în primele zile de la numirea acestuia, deşi ministrul Gerea, în timpul vizitei pe care a avut-o pe 11 noimebrie, a.c., la Râmnicu Vâlcea, a declarat că nu ştie cine sunt Oil Gas Trade.
Pe tot parcursul conferinţei Rozescu, a vorbit ca şi cum sigur vor fi proprietarii Oltchimului, dar el personal asigură că nu are absolut nimic de câştigat. A precizat că situaţia Oltchim este cunoscută de la Moscova, Londra, ajungând chiar şi în Brazilia, că nu este nimeni care să nu ştie că Oltchim este de vânzare, dar puţini vin.
Oil Gas Trade, este condus de doi tineri de 40 şi respectiv 39 de ani, care au prins ”curentul’’ economic după 2000. Vadim, unul dintre proprietarii companiei ruse OGT, spune Rozescu este atât de super specializat în petrochimie încât el asta mănâncă, petrochimie pe pâine.