Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#11976 RUŞII AU ANUNŢAT că vor SĂ CUMPERE OLCHIM

2013-11-19 19:42

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_intrare_oltchim_5e6990be2c.jpg...



Compania rusă Oil Gas Trade a anunţat că este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare, potrivit lui Florin Rozescu, reprezentantul companiei.
Oltchim

"Aşteptăm crearea Oltchim II (formată din activele viabile ale combinatului vâlcean n.r.), suntem în bune relaţii cu administratorii judiciari şi suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deţinută de două persoane fizice", a spus Rozescu astăzi, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Acesta negat ştirile apărute în presă potrivit cărora în spatele Oil Gas Trade s-ar afla gigantul Gazprom.


"OGT, începând din 2002, a fost un trader pentru ţiţei. A cumpărat două rafinării de ţiţei. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deţine şi fabrici de medicamente. OGT mai are şi uleiuri şi este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noştri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat şi scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei", mai spus Rozescu.

Interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în iunie când reprezentanţii societăţii au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci şi platforma Bradu şi în cele opt ore am luat la mână instalaţie cu instalaţie. După această vizită am trimis aici specialişti în petrochimie şi au verificat şi discutat toate problemele Oltchimului ", a spus Rozescu.
El a menţionat şi episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română, respectiv administratorii judiciariari ai combinatului, pentru finanţarea activităţii.

Rozescu a spus că în schimbul banilor OGT a cerut să i se ofere părţi din oltchim II, care să acopere contravaloarea împrumutului. Însă, nu a existat cadrul legal pentru a face acest împrumut.

Citiţi mai mult: RUŞII AU ANUNŢAT că vor SĂ CUMPERE OLCHIM - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/rusii-au-anuntat-ca-vor-sa-ia-pe-olchim-1068378.html#ixzz2l7e26m9Z
EVZ.ro


Musafir

#11977 Rusii de la Oil Gas Trade la Oltchim - VTV

2013-11-19 19:54

http://vtv.ro/?p=8388

http://vtv.ro/wp-content/uploads/2013/02/oltchim_valcea1-300x198.jpg...


\

 

 

 

 

 

 

 

Rusii de la Oil Gas Trade sunt hotarati sa cumpere Oltchimul. Ruşii îşi menţin oferta, chiar reprezentantul companiei Oil Gas Trade, Florin Rozescu, a fost astazi la Valcea pentru a anunţa într-o conferinţă de presă, că dispun de toate sumele necesare atât cumpărării Oltchim, dar şi de sumele ulterioare care urmează să fie investite în combinat.

 

Link video http://www.youtube.com/watch?v=z5haRzuMKIA


Musafir

#11978 Combinatul Oltchim, "curtat" de ruşi

2013-11-19 19:57

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Craiova/Stiri/Combinatul+Oltchim+curtat+de+rusi

Ruşii de la Oil Gas Trade vor să cumpere combinatul Oltchim. Astăzi, o delegaţie a concernului rus a fost în Vâlcea şi a prezentat oferta de cumpărare. Acum, ruşii aşteaptă un semnal de la statul român şi dau garanţii că vor să investească în combinat. Oltchim este în insolvenţă de aproape nouă luni, după ce anul trecut privatizarea a eşuat.

Compania controlată de doi oameni de afaceri din Rusia şi-a manifestat interesul pentru preluarea combinatului încă din vară. Mai multe delegaţii au făcut periodic vizite la combinat, pentru a monitoriza activitatea şi pentru a vedea în ce stare sunt instalaţiile atât de la Oltchim, cât şi de la Arpechim. Reprezentantul Oil Gas Trade România asigură că ruşii au cele mai bune intenţii.

„În momentul în care noi vom achiziţiona, sperăm, Oltchimul, de a doua zi, materia primă pentru Platforma Bradu şi pentru Oltchim va intra direct în Oltchim, deci noi o avem gata pregătită”, a spus Florin Rozescu, reprezentant Oil Gas Trade România.

Reprezentanţii Oil Gas Trade spun că au contactat deja furnizorii Oltchim, pentru că în eventualitate în care vor prelua combinatul, activitatea să fie repornită cât mai rapid. Deşi deocamdată nu a fost stabilit preţul pentru privatizare, ruşii dau asigurări că au resurse financiare puternice.

În ultima perioadă s-au făcut nenumărate încercări de găsire a unor investitori. Inclusiv o companie chineză s-a arătat interesată.

„Eu am fost cel care am trimis şi compania aceea chineză, pentru că noi nu refuzăm nicio ofertă şi încercăm să o alegem pe cea mai bună pe care o avem la dispoziţie”, a spus Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Liderul de sindicat de la Oltchim speră ca ruşii să salveze combinatul Oltchim.

„Susţinem pe toţi care vin, deci noi nu suntem numai cu unii”, spune Ionel Vâncea, vicepreşedinte Cartel Alfa

Deocamdată, ruşii aşteaptă înfiinţarea noii societăţi Oltchim SPV, fără datorii, şi demararea privatizarii. În acest moment, uzina vâlceană este în procedură de insolvenţă şi lucrează la 20% din capacitate.
OMUL CARE NU ESTE PATAT

#11979 FITI CORECTI

2013-11-19 19:58

ALO-domnul musafir de la 11971 -VANCEA este unul din cei trei VICEPRESEDINTI de la CARTEL ALFA VALCEA , PRESEDINTE ESTE DOMNUL PAUNESCU ILIE, DOCUMENTEAZATE S-AU ASA TI-A , SPUS SA SCRI.

Musafir

#11980 Reprezentanții Oil Gas Trade și-au făcut publice într-o conferință de presă, intențiile de a cumpăra

2013-11-19 19:59

Reprezentanții Oil Gas Trade și-au făcut publice într-o conferință de presă, intențiile de a cumpăra Oltchim

http://jurnalul.ro/thumbs/article/2013/11/19/reprezentan-ii-oil-gas-trade-i-au-f...

 

 

 

 

 

 

 

http://jurnalul.ro/stiri/observator/reprezentan-ii-oil-gas-trade-i-au-facut-publice-intr-o-conferin-a-de-presa-inten-iile-de-a-cumpara-oltchim-655751.html

Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare Oltchim II, informează agerpres.ro.

"Așteptăm crearea acestui Oltchim II, suntem în bune relații cu administratorii judiciari și suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deținută de două persoane fizice. Nu este nicio companie mare în spatele acestei companii cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom. OGT începând din 2002 a fost un trader pentru țiței. A cumpărat două rafinării care rafinează țiței. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deține și fabrici de medicamente. OGT mai are și uleiuri și este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noștri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat și scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primești o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exiști pe piață altfel nu primești așa ceva", a spus reprezentantul pentru România al celor de la OGT.

Acesta a adăugat că interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în luna iunie când reprezentanții societății au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci și platforma Bradu și în cele opt ore am luat la mână instalație cu instalație. După această vizită am trimis aici specialiști în petrochimie (..) și au verificat și discutat toate problemele Oltchimului. Am fost în contact direct cu tot ce înseamnă partea economică a combinatului și de atunci cunoaștem în detaliu tot ce înseamnă Oltchim", a spus Rozescu.

El a menționat și episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română.

"La sfârșitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesați de Oltchim să finanțăm pentru nevoile combinatului, cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 de milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime și să meargă înainte pentru a avea creșteri de producție. Din păcate aici trebuie să rectificăm o informație. Ni s-a spus că am fi cerut suma de 200% dobândă pentru acești bani. Nu am cerut așa ceva, dobânda era zero, singura condiție, erau părți din acest Oltchim II, în cuantumul sumei pe care noi o ofeream și să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că acești bani se vor duce spre destinația cerută. O altă condiție era ca în cazul în care Oltchimul se va vinde către un alt investitor, noi să avem primul drept ca acești bani să ni-i recuperăm. Am înțeles că nu era un cadru legal pentru acest împrumut", a precizat Rozescu.


Musafir

#11981 Ion VÂNCEA

2013-11-19 20:06

#11529: - Re: Re:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQScb5o8b3fipHUgK5G6j6rKAOJ...

Vincea a ajuns la judet presedinte CARTEL ALFA impins de politic. Mentchim unde era lider sindicat neales de salariati, a dat faliment.

Uniunea Sindicala Teritoriala Filiala VALCEA
Ramnicu Valcea, Calea lui Traian, Nr. 134, 240183
Tel/fax: 0250 733 949, 0350 412 428
filialavl@cartel-alfa.ro
Presedinte: Aurel POPESCU 0744.601.943
Vicepreşedinte: Ion VÂNCEA
Vicepresedinte: Gheorghe Mungioiu
Vicepresedinte: Minodor Capatanescu

 

http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=110#

PROPENOXID

#11982 scenariu de groaza pentru S.Victoria........

2013-11-19 20:18

Tragedie pentru S.Victoria, bucurie pentru SLO!
Din surse sigure Ion Dan zis "CAP DE IAPA" din Propenoxid, maine cand sunt alegeri pentru vicepresedinte,in locul lui Burdoaza, il va propune prin santaj la adresa sindicatului Victoria, pe "TARCOMNICU" MORCOACE. In luna Ianuarie acest CAP DE IAPA impreuna cu Morcoace (tarcomnicu)il vor demite pe Ghioca Emilica si ii va lua locul de vicepresedinte - iar in luna martie cei 2 vicepresedinti CAP DE IAPA si TARCOMNICU impreuna cu mai multi lideri de nuclee (S.V.) il vor forta pe Cernev sa demisioneze. In locul lui Cernev, presedinte va fi nespalatul, imputitul, sconcsul de ILINESCU! BAFTA GRADINA ZOOLOGICA! Regia: Ion Dan; Actori: Morcoace, Ilinescu si restul gloatei.. DESTEPTATI-VA FRATILOR!!!!!!!!


Musafir

#11983 Oil Gas Trade și-au anunțat intențiile de a cumpăra Oltchim

2013-11-19 21:00

http://www.economica.net/oil-gas-trade-i-au-facut-publice-intr-o-conferin-a-de-presa-inten-iile-de-a-cumpara-oltchim_67102.html

Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare Oltchim II.

http://media.rtv.net/image/201309/w620/306958_oltchim_37666500.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



"Așteptăm crearea acestui Oltchim II, suntem în bune relații cu administratorii judiciari și suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deținută de două persoane fizice. Nu este nicio companie mare în spatele acestei companii cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom. OGT începând din 2002 a fost un trader pentru țiței. A cumpărat două rafinării care rafinează țiței. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deține și fabrici de medicamente. OGT mai are și uleiuri și este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noștri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat și scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primești o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exiști pe piață altfel nu primești așa ceva", a spus reprezentantul pentru România al celor de la OGT.

Acesta a adăugat că interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în luna iunie când reprezentanții societății au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci și platforma Bradu și în cele opt ore am luat la mână instalație cu instalație. După această vizită am trimis aici specialiști în petrochimie (..) și au verificat și discutat toate problemele Oltchimului. Am fost în contact direct cu tot ce înseamnă partea economică a combinatului și de atunci cunoaștem în detaliu tot ce înseamnă Oltchim", a spus Rozescu.

El a menționat și episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română.

"La sfârșitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesați de Oltchim să finanțăm pentru nevoile combinatului, cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 de milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime și să meargă înainte pentru a avea creșteri de producție. Din păcate aici trebuie să rectificăm o informație. Ni s-a spus că am fi cerut suma de 200% dobândă pentru acești bani. Nu am cerut așa ceva, dobânda era zero, singura condiție, erau părți din acest Oltchim II, în cuantumul sumei pe care noi o ofeream și să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că acești bani se vor duce spre destinația cerută. O altă condiție era ca în cazul în care Oltchimul se va vinde către un alt investitor, noi să avem primul drept ca acești bani să ni-i recuperăm. Am înțeles că nu era un cadru legal pentru acest împrumut", a precizat Rozescu.

DOLCOS VASILE

#11984 IN OLTCHIM TOTUL ESTE POSIBIL!!!!!!

2013-11-19 21:40

Cate sectii functioneaza in acest moment in Oltchim ?
Electroliza cu membrane, Polieteri-propenoxid, Soda si 5 instalatii din Electroliza cu mercur (HCl, Neutralizare Clor, Evaporare clor, Rampa incarcare clor, Filtru slam ).
pana aici totul este O.K. Sa dea DUMNEZEU sa functioneze OLTCHIM-ul la capacitate maxima cu ARPECHIM.
Dar daca vrei sa faci din oameni cinstiti si loiali societatii fiinte umile, nu vei reusi niciodata.
Alege-ti OLTCHIM-ule OAMENII cu care vrei sa mergi mai departe SPRE BUNASTAREA TUTUROR ANGAJATILOR.
De manevre si nepotisme NE-AM SATURAT TOTI.
DOLCOS VASILE

#11985 Responsabil fara raspundere certificata.

2013-11-19 21:49

Imi este tot una daca maine voi fi pus pe liber. Cei care ma cunosc de atatia ani si stiu situatia mea actuala din OLTCHIM ( cea REALA ), sper sa ma inteleaga.
DOLCOS VASILE

#11986

2013-11-19 22:48

In ROMANICA s-a obisnuit sa se vorbeasca pe la colturi cu cu nuume de cod sau porecle. Fiti oameni cu responsabilitete si cei care aveti ceva de spus, asumati-va afirmatiile. Altfel vom muri INCET..INCET...INCET...++++++

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-20 07:21


marian.v

#11988 OIL GAS

2013-11-20 07:38

Ce nu ne spune domnul reprezentant al OIL GAS ,ce va face cu angajatii dupa preluarea combinatului ,ce se v-a intampla cu salariile angajatilor.DOMNILOR GUVERNANTI NU DATI COMBINATUL LA RUSI ,isi vor bate joc asa cum am facuto peste tot in tara asta.


Musafir

#11989

2013-11-20 07:56

Banii, bbbbaaaaaa!
ceausescu nicolae

#11990 ptr 11989

2013-11-20 08:02

Banii maine ,conform comunicatului,se dau maine
Andi M.

#11991 Re:

2013-11-20 08:13

#11987: GOGU OLOGU -

Corect, asta e sinteza a ceea ce se intampla in combinatul asta de ceva timp incoace.

Si eu sunt de acord cu tine ca Oltchimul va disparea incet, dar sigur!

Astia (de la administratori pana la sindicate) doar mimeaza intentia de a face ceva ... iar cand se va intampla inevitabilul, vor spune ca au incercat "TOT" ce se poate, dar nu au reusit!

Toti niste jigodii, noi ne-am obisnit sa fim f..uti in cur si culmea...incepe sa ne placa!!!

Vom iesi cu siguranta in strada...insa stii cand? Cond va fi inchis definitiv combinatul si evident, va fi mult prea tardiv!

In alta ordine de idei, nu exista nimeni sa il puna la punct pe descreieratul ala de Fota? E un specimen cu rar mi-a dat sa intalnesc....

Andi M.

#11992 Re: OIL GAS

2013-11-20 08:17

#11988: marian.v - OIL GAS

E ceva ciudat in toata tevatura asta cu Oil Gaz Trade!

Fiecare considera ca spune adevarul, insa de ce nu apare un reprezentant din Minister sa lamureasca situatia?

In conditiile in care toti ne dorim sa mearga treburile mai bine, nu reusim sa accesam nici un credit, banii sunt restanti cu lunile, nu e normal sa ii crezi pe rusi? Daca sunt de rea credinta, veniti fratilor (astia din minister, care dormiti pe voi) si lamuriti problema! Sau se fac jocurile pt anumiti "investirori", iar rusii le strica ploile?

Vedeti, se creeaza fel si fel de speculatii, cand acestea puteau fi eliminate prin o informatie clara din partea celor implicati direct.

Dar ai cu cine? Toti niste dobitoci!

Andi M.

#11993 Re: ptr 11989

2013-11-20 08:17

#11990: ceausescu nicolae - ptr 11989

Mda, maine luam banii si mai stam o tura cu spatele, pana la urmatoarea chenzina.....

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-20 08:49



Musafir

#11995 Re: Re: Re: Diversiune sau adevăr? O firmă rusească promite lapte şi miere în instalaţiile Oltchim.

2013-11-20 08:55

#11944: - Re: Re: Diversiune sau adevăr? O firmă rusească promite lapte şi miere în instalaţiile Oltchim.

A mai ramas O ZI pana la  înfiinţarea SOCIETATII OLTCHIM SPV.
ADEVAR SAU MINCIUNA (prima minciuna a noului ministru al economiei)?

"SI ... DUPA MINE POTOPUL?"

 

Deci, s-a dovedit: ceea ce declara domnul ministru Andrei Dominic Gerea cu privire la infintarea OLTCHIM SPV in data de 20.11.2013 nu a fost decat o MINCIUNA. Nici macar nu a avut curajul sa vina si sa ne spuna ceva care, sa scuze aceasta MINCIUNA (!!!). A trebuit sa vina reprezentantul OGT ca sa ne spuna ca OLTCHIM SPV se va naste dupa data de 2 decembrie 2013. O BILA NEAGRA domnule ministru Andrei Dominic Gerea!
"SI ... DUPA TINE POTOPUL (FALIMENTUL)?"

 

Mi-e scarba

#11996 Re: Re: Re: Re: Diversiune sau adevăr? O firmă rusească promite lapte şi miere în instalaţiile Oltch

2013-11-20 09:36

#11995: - Re: Re: Re: Diversiune sau adevăr? O firmă rusească promite lapte şi miere în instalaţiile Oltchim.

A mai zis el in lunea in care a venit ca in proportie de 100% se va acorda in acea saptamana un imprumut pt cresterea capacitatii de productie.

Vi se pare ca s-a acordat acest imprumut? NUUUUUUU!

Inca o minciuna sfruntata din partea unor jigodii care dau impresia ca incearca sa faca ceva pt Oltchim.

Te mai mira ca nu se respecta termenele pt SPV-uri? Daca mai tii minte, acest SPV trebuia infiintat prin septembrie, apoi s-a facut octombrie ... si tot asa!

Vine vreunul sa dea vreo explicatie??? NUUUUU!

Niste jeguri de indivizi!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-20 09:36



Musafir

#11998 Rusii de la Oil Gas Trade se pregatesc sa cumpere Oltchim

2013-11-20 09:48

http://www.business24.ro/oltchim/stiri-oltchim/rusii-de-la-oil-gas-trade-se-pregatesc-sa-cumpere-oltchim-1538152

http://tb.bizwiz.ro/Rusii-de-la-Oil-Gas-Trade-se-pregatesc-sa-cumpere-Oltchim/70...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusesti Oil Gas Trade, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca societatea pe care o reprezinta este gata sa preia combinatul valcean in momentul in care va fi scos la privatizare Oltchim II.

"Asteptam crearea acestui Oltchim II, suntem in bune relatii cu administratorii judiciari si suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie detinuta de doua persoane fizice. Nu este nicio companie mare in spatele acestei companii cum s-a vehiculat in presa ca ar fi Gazprom. OGT incepand din 2002 a fost un trader pentru titei. A cumparat doua rafinarii care rafineaza titei. Pe langa aceste rafinarii OGT-ul mai detine si fabrici de medicamente. OGT mai are si uleiuri si este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia.

Unul dintre partenerii nostri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat si scrisorile din partea bancilor, ni s-au cerut doua, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrala a Rusiei. Iar ca sa primesti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrala a Rusiei trebuie sa existi pe piata altfel nu primesti asa ceva", a spus reprezentantul pentru Romania al celor de la OGT.

Compania a inaintat o scrisoare au vizitat Oltchim in august

Acesta a adaugat ca interesul pentru combinatul valcean a aparut in luna iunie cand reprezentantii societatii au inaintat o scrisoare catre fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, dupa care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim impreuna cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci si platforma Bradu si in cele opt ore am luat la mana instalatie cu instalatie. Dupa aceasta vizita am trimis aici specialisti in petrochimie (..) si au verificat si discutat toate problemele Oltchimului. Am fost in contact direct cu tot ce inseamna partea economica a combinatului si de atunci cunoastem in detaliu tot ce inseamna Oltchim", a spus Rozescu.

El a mentionat si episodul imprumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea romana.

"La sfarsitul lui august ni s-a solicitat de catre administratorii judiciari, daca suntem interesati de Oltchim sa finantam pentru nevoile combinatului, cu o anumita suma de bani. In 12 septembrie am oferit o suma de 50 de milioane de euro necesari capitalizarii, materiei prime si sa mearga inainte pentru a avea cresteri de productie. Din pacate aici trebuie sa rectificam o informatie. Ni s-a spus ca am fi cerut suma de 200% dobanda pentru acesti bani.

Nu am cerut asa ceva, dobanda era zero, singura conditie, erau parti din acest Oltchim II, in cuantumul sumei pe care noi o ofeream si sa preluam o parte din management pentru a fi siguri ca acesti bani se vor duce spre destinatia ceruta. O alta conditie era ca in cazul in care Oltchimul se va vinde catre un alt investitor, noi sa avem primul drept ca acesti bani sa ni-i recuperam. Am inteles ca nu era un cadru legal pentru acest imprumut", a precizat Rozescu.


Musafir

#11999 Oil Gas Trade: Dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati

2013-11-20 09:50

http://www.business24.ro/oltchim/stiri-oltchim/oil-gas-trade-dupa-preluarea-oltchim-angajatii-disponibilizati-vor-fi-reincadrati-1538153?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bloombiz+%28Bloombiz+-+Stiri+financiare%29

http://tb.bizwiz.ro/Oil-Gas-Trade--Dupa-preluarea-Oltchim-angajatii-disponibiliz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentantul companiei rusesti Oil Gas Trade (OGT) Florin Rozescu a declarat marti ca dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati la munca, odata cu repornirea instalatiilor.

"Ii vom angaja pe cei care au fost disponibilizati, categoric, in momentul cand vom porni instalatiile, nu le putem reporni in gol, o sa luam toti oamenii profesionisti, cei care stiu ce inseamna aceea petrochimie. Vreau sa mai spun ceva. In 14 august am inaintat o adresa catre Petrom prin care am solicitat rafinaria Arpechim. Noi am fost de la bun inceput interesati de achizitionarea Arpechim", a afirmat Florin Rozescu.

Oil Gas Trade este interesat de Arpechim

El a adaugat ca cei de la Petrom au dat un raspuns afirmativ si au spus ca se va discuta aceasta solicitare impreuna cu Ministerul Economiei dupa ce se va termina procedura legata de Oltchim.

"Vreau sa spun ca deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie prima. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia prima pentru platforma Bradu pentru a doua zi dupa ce vom prelua Oltchim si pentru combinatul de la Valcea. Deci noi avem deja materia prima pregatita. Am mai cerut inca din luna august ca toate ofertele pentru achizitionarea Oltchim sa fie facute publice si am cerut ca in caietul de sarcini, ca orice oferta financiara sa fie sustenabila, adica cel care vine sa arate ca are si banii. Pe scurt dorim sa achizitionam Oltchim, platforma Bradu si Arpechim si sa le dezvoltam. Avem banii necesari investitiilor care trebuie facute, inca din august", a declarat Rozescu.

Potrivit acestuia, din discutiile avute cu cei din conducerea combinatului, dupa data de 2 decembrie va incepe etapa depunerii ofertelor angajante.

"Am inteles ca in data de 2 decembrie va fi o adunare generala a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante catre administratorii judiciari. Metoda crearii acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face international buna, care a fost facuta cu Chrysler, in America, care a fost vandut pentru 500 de milioane de dolari, avand datorii de 13 miliarde. Din informatiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minima de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispusi sa dam atat cat ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, doreste sa investeasca, nu sa-l vanda, nu sa faca tranzactii cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci cand aduc materia prima a mea pe care o bag aici in combinat pretul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am facut planul de marketing pe Europa", a explicat Florin Rozescu.

El a declarat ca interesul pentru Oltchim al celor de la OGT a aparut in luna mai a acestui an.

"In momentul de anul trecut la privatizarea din 31 octombrie, acel mare bluf, absolut toate guvernele, toate statele stiau dar nimeni nu a participat la acea privatizare. A fost acel mare bluf, intamplator in acea clipa eu eram la televizor si am vazut ce s-a intamplat. Am inceput sa vorbesc cu prietenii mei din Federatia Rusa, in asa fel incat sa gasim un investitor clar, strategic, care sa doreasca sa dezvolte si care sa aiba bani. Pot sa spun ca subiectul Oltchim la Moscova se stia in detaliu. Dar nu doar aici, poti sa mergi la Londra, la Amsterdam, in Brazilia, oriunde se stie subiectul Oltchim. Dar sunt putini cei care vin. (...). In luna mai i-am intalnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani si Serghei Ivanov de 39 de ani - si le-am prezentat tot ce inseamna Oltchim. Ce doi au lucrat in petrol, au construit aceasta companie, la inceput traderi, apoi au cumparat doua rafinarii, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani", a afirmat Florin Rozescu.

El a oferit la finalul conferintei de presa o mapa cu documentele depuse de OGT din luna iunie pentru preluarea Oltchim.

Oltchim Ramnicu Valcea este o societate de stat aflata din luna ianuarie in insolventa si propusa pentru privatizare.


Musafir

#12000 Primul pas pentru privatizarea Oltchim se decalează

2013-11-20 09:51

http://www.indiscret.ro/articol-primul-pas-pentru-privatizarea-oltchim-se-decaleaza

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2575.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Administratorii judiciari ai combinatului aflat în insolveţă spun că ministrul economiei s-a grăbit cu anunţarea etapelor, conform unui lider de sindicat.
de Marielena Popa

Primul pas al programului de privatizare a Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, anunţat, recent, de ministrul economiei, Andrei Gerea, cu prilejul unei vizite la această companie, se decalează. Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului „Victoria”, al Oltchim, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că administratorii judiciari ai combinatului au afirmat că ministrul „s-a grăbit” atunci când a avansat 20 noiembrie ca fiind ziua în care va fi aprobată înfiinţarea societăţii Oltchim SPV, firmă fără datorii, prin care Oltchim va fi scos la licitaţie. „Administratorii judiciari mi-au spus că, de fapt, data corectă este 2 decembrie şi că domnul ministru Gerea s-a grăbit atunci când a declarat că pe 20 noiembrie a.c. va fi aprobat Oltchim SPV”, a spus Cernev.



Pe 2 decembrie, adunare generală cu toţi creditorii Oltchim

Informaţia decalării primului termen, în privinţa pregătirii Oltchim pentru privatizare, a fost oferită şi de către Florin Rozescu (foto, al doilea din dreapta), reprezentantul firmei ruseşti OilGas Trade, care, marţi, a participat la o conferinţă de presă în care a prezentat oferta ruşilor de cumpărare a Oltchim. Rozescu a declarat că, potrivit unei discuţii pe care a avut-o cu Nicolae Bălan, unul dintre cei doi administratori judiciari ai companiei, Oltchim SPV va fi aprobat pe 2 decembrie de către adunarea generală a creditorilor: „Am vorbit cu domnul Nicolae Bălan, care m-a informat cu privire la paşii care se vor face şi care mi-a spus că a fost agreat, în principiu, planul de punere în practică a privatizării. Astfel, pe 2 decembrie va avea loc adunarea generală a cerditorilor, împreună cu toţi creditorii companiei Oltchim; nu numai cei mari, absolut toţi. După această întâlnire, la care se va aproba planul de reorganizare a Oltchim, se vor putea face ofertele angajante”, a declarat Rozescu.



Etapele anunţate iniţial de ministrul Gerea

După vizita sa la combinatul Oltchim, din 11 noiembrie a.c., ministrul economiei făcea publice etapele de privatizare a companiei: „Pe 20 noiembrie se va aproba înfiinţarea Societăţii Oltchim SPV, pe 17 ianuarie 2014 vor fi depuse ofertele angajante pentru preluarea combinatului, pe 20 ianuarie se vor deschide ofertele, iar pe 23 ianuarie se va începe negocierea cu oferta cea mai bună”.



Ruşii de la OilGgas Trade vor să cumpere, dar fără datoriile istorice

Rozescu a declarat că firma pe care o reprezintă nu se află în spatele gigantului rus Gazprom, aşa cum s-a vehiculat în media, ci este o firmă de succes din Rusia care are mijloacele financiare de a cumpăra combinatul Oltchim, rafinăria Bradul precum şi Arpechim Piteşti. Florin Rozescu a ţinut să precizeze că în oferta de cumpărare a OilGgas Trade nu se află şi achitarea datoriilor istorice ale combinatului, aflat în insolvenţă.

La conferinţa de presă care a fost organizată la Consiliul Judeţean de către liderul sindical al Cartel ALFA, Ionel Vâncea, au mai participat preşedintele CJ, Ion Cîlea, şi vicepreşedintele Dumitru Persu.