Bianca Purcarea trebuie sa ramana la X Factor !

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Bianca Purcarea trebuie sa ramana la X Factor !

Mi Mo

#76 Subiect

2011-12-11 19:27

Tânăra buzoiancă a fost solicitată să facă parte din trupa de backing vocals după ce a fost remarcată de Paula Seling la un festival de muzică, la Râmnicu Sărat.
Paula Seling a remarcat-o pe tânăra buzoiancă anul trecut Râmnicu Sărat, la festivalul „Cântecul oraşului”. I-a cerut numărul de telefon şi după câteva luni a sunat-o ca să îi propună să colaboreze pentru Eurovision. Bianca a plecat urgent la Bucureşti, s-a întâlnit cu Paula Seling şi a început altături de alte trei fete pregătirea pentru backing-ul piesei care a şi câştigat selecţia naţională.
Experienţă într-o trupă etno.
Succesul de la Eurovision, nu a fost deloc întâmplător căci Bianca demonstrase deja pe mai multe scene că este înzestrată cu calităţi vocale deosebite. „În anul 2006, părinţii au vrut să încep cursuri de canto, dar am intrat în trupa etno BADA formată de profesorul Ungureanu. A fost prima experienţă muzicală, primele apariţi pe scenă. Am cântat pe la toate serbările câmpeneşti, am avut un videoclip, apariţii la canale de muzică etno. Am cântat întotdeauna live şi aveam şi coregrafie”, îşi aminteşte Bianca Purcărea.
Ceva mai târziu a început şi cursuri de canto la Şcoala Populară de Artă. Acum ia lecţii de la Compozitorul Viorel Gavrilă, iar pentru Eurovizoin se pregăteşte la Bucureşti cu Crina Mardare. Prima aparţie solo, după ce a părsit trupa etno a fost în urmă cu doi ani la festivalul Mihaela Runceanu, unde a luat premiul special „Radio România Actualităţi” cu o piesă pe care a cântat-o în limba sârbă.
În acelaşi an, în vară a fost la Festivalul Tinereţii la Costineşti, unde a luat acelaţi premiu special al „Radio România Actualităţi”. În străinătate a participat în anul 2009 la festivalul internaţional „Universong” din Tenerife. A obţinut trofeul” WAFA”, fiind prima artistă căreia i s-a oferit vreodată premiul, iar din partea organizatorilor a primit distincţia „artista revelacion”. În decembrie, la Deva la „Stelele cetăţii” a luat premiul I şi a încheiat anul cel mai plin din cariera sa muzicală de până acum.
A moştenit talentul de la tatăl său.
Fiică de preot spune că a moştenit talentul de la tatăl său. „Suntem o familie obişnuită. Tatăl meu nu este genul de preot rigid. Ceea ce am reuşit până acum datorez în primul rând părinţilor mei”, spune Bianca. Fratele său, Octavian are aceeaşi pasiune pentru muzică, însă cei doi nu cântă împreună.
Nu a uitat de şcoală.
Cariera muzicală, nu a făcut-o pe Bianca să uite de şcoală. Este elevă la „Colegiul Naţional B.P. Hasdeu”, cel mai prestigios liceu din Buzău. „Am absenţe, mai lipsesc la sfârşit de săptămână, dar am găsit înţelegere din partea profesorilor, în special din partea domunului director”, spune Bianca. Urmează profilul „ştiinţe sociale” şii şi-a propus ca după absolvirea luiceului să meargă la Facultatea de Ştiinţe Europene.
Întrebări şi răspunsuri:
Te consideri o vedetă?
Nu am pretenţii de vedetă. Nu-mi place să fiu considerată vedetă şi nu îmi place termenul. Vreau ca mai târziu când o să am muzica mea, să fie apreciată, să fie ascultată de oameni de toate vârstele să transmită ceva, nu ca să apar la televizor.
Ai avut emoţii la concursul Eurovision?
Am fost copleşită de emoţii constructive care în amestec cu aplauzele publicului au un efect mai mare decât orice drog. Am visat să ajung departe, dar dintr-odată am realizat că visul mi s-a împlinit. Cu Paula mă înţeleg foarte bine, am ajuns să o cunosc şi să îmi dau sema că muzica ei vine din suflet.
Ce-i place.
Să ascult muzică clasică, să îmi cumpăr pantofi. Îmi place să pierd nopţi în compania celor mai buni prieteni, lucru care însă se întâmplă foatrte rar. Îmi place să să petrec timpul cu mama să visez cu ochii deschişi şi să călătoresc. Citesc teatru post modernist, dansez, şi petrec mult timp cu familia.
Ce nu îi place.
Nu îmi place să văd filme cu lumina aprinsă şi să nu am nimic de făcut într-o zi. Se mai întâmplă câteodată mai ales vara şi am impresia că trece ziua degeaba. Să port discuţii în contradictoriu cu oameni care nu sunt convinşi de ceea ce spun dar îşi susţin cu tărie iedeile. Nu îmi place liniştea.
Nume: Bianca Elena Purcărea
Născută: Buzău, 24 iunie 1993
Ocupaţie: Elevă Colegiul Naţional B.P. Hasdeu.
La Du

#77 Predicat

2011-12-11 19:40

M-am hotărât să realizez câteva interviuri cu artişti din Buzău, prin care să îi cunoaştem mai bine, şi totodată, să-i promovăm.Pentru început, am vorbit cu Bianca Purcărea, o tănără elevă de clasa a X-a din Colegiul Naţional B.P. Haşdeu Buzău.
Are 16 ani şi este una dintre fostele componente ale trupei etno "BA DA". Studiază canto şi ia cursuri de orgă la Şcoala Populară de Arte cu profesorii Costel Sandu, respectiv Vasile Leonard, şi de anul trecut se pregăteşte intens cu compozitorul Viorel Gavrilă.
A câştigat numeroase premii atât în ţară, cât şi în străinătate. Cel mai recent este Trofeul pentru cel mai bun tânăr talent de la Festivalul Internaţional Universong din Tenerife, Spania, unde a fost considerată revelaţia concursului, primind şi premiul "Artista Revelacion".
Vă invit să aflaţi mai multe despre ea din interviul pe care i l-am luat şi să urmăriţi prestaţia live de la Festivalul Internaţional Universong din Tenerife:
Bogdan: Bună! Pentru început, aş vrea să ne spui cum a început totul.
Bianca: Buna! De inceput, banuiesc ca te referi la muzica, nu? A inceput foarte repede.Cant de cand ma stiu, dar nu intr-un mare fel.A inceput cu lalaieli prin casa, cu cantecele la gradinita si la serbari sau prin vizite la prietenii de familie.Am mers pentru lectii de canto la dl prof Ungureanu, din Buzau. Insa surpiza a venit cand mi-a propus sa infiinteze un grup de muzica etno din care sa fac si eu parte.A fost o lovitura grea pentru ca nu stiam exact ce inseamna etno(confundam cu muzica populara), nu aveam incredere ca voi putea sa cant asa ceva si voiam initial cursuri de canto.
Bogdan: Povesteşte-ne despre copilăria ta. A fost ca a celorlalţi copii sau ai petrecut-o prin diferite festivaluri?
Bianca: Copilaria frageda a fost una obisnuita, mai mult sau mai putin. Pentru fiecare din noi copilaria este ceva minunat care nu se aseamana deloc cu a celorlalti. Incepand cu momentul in care am inregistrat un album alaturi de celelalte trei colege ale mele, toate s-au schimbat. AM cantat in peste 200 de spectacole, dar numai pe plan local. Nu am participat la festivaluri decat din 2008 cand pot spune ca a mea copilarie era deja o adolescenta timpurie. In genere, am avut o copilarie frumoasa.
Bogdan: Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie ?
Bianca: Insasi copilaria,in ansamblul ei, este o amintire frumoasa, ce nu se poate compara cu nicio alta amintire din viata. Traiesti in umbra ei mereu, cu speranta ca poate intr-o zi vei ajunge sa o retraiesti exact cu naivitatea si simplitatea de atunci, desi e imposibil.Asadar, nu e numai una. Poate intr-o zi am sa povestesc una, dar o voi edita si pune pe piata in format de roman.
Bogdan: Ai făcut parte din trupa "Ba Da". De ce ai ales să continui singură?
Bianca: Lucrurile s-au schimbat intre timp. Desi cursurile de canto propriu zise nu le-am luat niciodata cu dl Ungureanu, experienta cu trupa B.A.-D.A. a facut mai mult decat niste ore de curs. Astfel am ajuns sa ma inteleg bine cu muzica etno si , cu timpul am ajuns sa ma apropii de prima iubire si anume muzica usoara. Cursurile la Scoala Populara de Arte m-au ajutat sa imi dau seama ce anume vreau cu adevarat. Insa a fost o coincidenta.Am ales sa pornesc solo odata cu despartirea noastra si renuntarea la trupa. Comunicarea dintre noi s-a”evaporat” subit, relatiile s-au risipit intre rautati si ambitii sau pur si simplu din cauza timpului atat de ocupat cu altceva.Mie nu-mi plac grupurile muzicale (cel putin nu cele din Romania) de aceea era inevitabila aparitia mea solo. Nu doresc decat duete.SI am ales sa continui singura pentru ca pot aborda chiar si piese de grup, pot canta oricand, orice, oriunde,fara sa depind de cineva sau ceva anume.
Bogdan: Tu interpretezi piese mai speciale, care nu au legatură cu tot ce se întâmplă în muzică la momentul actual. Ai de gând să te lansezi în muzica "comercială" ?
Bianca: Cant asa zise piese speciale pentru ca sunt piese care scot in evidenta timbrul vocii, pregatirea si talentul.Sunt piesele care se canta in concursuri si festivaluri peste tot in Romania. Nimeni nu m-ar baga in seama si chiar m-ar intreba ce caut intrun festival cu piese ca ... “hot” desi, de ce sa mint, imi place la nebunie.Sunt piese lineare, cu orchestratii moderne, si incelasi timp sarace. Sunt comerciale si atat.Dar poate voi aborda si asa ceva la un moment dat.
Bogdan: Crezi că după ce lansezi o piesă care devine hit, succesul va veni de la sine?
Bianca: E cu suisuri si coborasuri lansarea unei piese.Nu poti miza pe faptul ca iti place tie, sau poate alor tai si cunoscutilor piesa respectiva, trebuie sa placa unei tari/lumi intregi cantecul respectiv ca sa devina hit. Poti ajunge vedeta peste noapte cu o prima piesa proprie, sau poti sa nu fii bagat in seama de nimeni. Iarasi, poti avea un hit, apoi piesele urmatoare sa nu fie hituri. Important e sa fii pregatit pentru lucruri din astea dar in primul rand, sa fii pregatit tehnic, sa ai ore de canto sau un talent extrordinar care, cu sau fara hituri , este apreciat si ascultat de cei care stiu sa pretuiasca munca si piesele de calitate.
Bogdan: Ce simţi pe scenă înconjurată de atâţia oameni?
Bianca: Fantastic nu e de ajuns. Ma simt implinita. Multe senzatii ma fac sa ma simt asa, emotii care imi fac sa tremure picioarele, transpiratii reci pe sira spinarii si tremurarea vocii. Si stapanirea de sine face toata treaba) .
Bogdan: Ştiu că ai participat la numeroase concursuri în afara ţării. Cum ţi se pare publicul din străinătate faţă de cel din România?
Bianca: Nu am fost la numeroase, am fost deocamdata numai la unul. Acolo un singur criteriu troneaza:muzica si calitatea cu care interpretezi piesa in seara de concurs. Nu hainele (desi conteaza mult si asta), nu fizicul, nu numele sau orice alt criteriu “important” de aici. In Romania, conteaza chiar si de cate ori ai mai fost la festivalul respectiv.Publicul este primitor si uimitor de flexibil acolo. In tara, spectatorii sunt rigizi si se simt prost cand le ceri sa aprinda brichetele, sa ridice mainile sau sa cante alaturi de tine. Acolo, fac ce le spui tu, practic iti ciugulesc din palma,desi cu numai 3 minute inainte te-au cunoscut sau au auzit numele tau prima data in viata.
Bogdan: Eşti mai bine primită acolo ?
Bianca: M-am simtit foarte bine primita acolo poate si pentru ca in Tenerife (Spania) romanii sunt multi si ca cetateni si ca turisti.Ura fata de poporul nostru nu s-a mostenit de la italieni, pentru ca s-au bucurat mult ca m-au avut alaturi fiind romanca. Ba chiar le-am imbunatatit vocabularul in romana).
Bogdan: Care sunt artiştii tăi preferaţi România şi din străinătate ?
Bianca: Trupa ABBA ramane preferata mea, poate si pentru ca timbrul meu vocal este foarte apropiat de cel al Anitei.Scorpions, Beyonce. Christina Aguilera, Nico, Monica Anghel, Angela Similea , Aurelian Andreescu, Luminita Dobrescu si alte nume sonore se afla printre preferatii mei.Nu ma pot rezuma numai la unul.
Bogdan: Ai o melodie de suflet ?
Bianca: Mai multe. Ar fi “Freedom”-Paul McCartney, , “You and I” Scorpions, “Fairytale”-Alexander Rybak, “Tu esti primavera mea”-Aurelian Andreescu. “Cerul”-Proconsul si “In singuratate”- Laura SToica.
Bogdan: Ţi-ai dori să cânţi în duet cu vreun artist român sau internaţional?
Bianca: Imi doresc in primul rand sa ma perfectionez pe mine insami si sa fiu sigura ca nimic nu m-ar putea prinde cu garda jos, mai apoi poate ma voi gandi la asa ceva.
Bogdan: Care este filmul tău preferat? Ce gen de filme urmăreşti?
Bianca: Iarasi imi ceri ceva mai presus de puterile mele Imi plac comediile foarte picante ( Jim Carrey :x), urmaresc horror cu sange rece, adica lumina stinsa, nimeni prin casa si sonorul maxim. Si comediile romantice, cand el si ea se intalnesc subit, se cearta, se injura, dupa care ajung tot impreuna.
Bogdan: Îţi place să citeşti ? Ce ne recomanzi ?
Bianca: Imi place mult lectura. Eu sunt pasionata de tema celui de-al doilea Razboi Mondial, drept pentru care filmele/cartile cu Gestapou, SS si Auschwitz sunt preferatele mele. “Cuptoarele lui Hitler” si “5 ani la Auschwitz” sunt in clasament. Alte carti preferate ale mele sunt “Anna Karenina”, “Papillon”, “Jane Eyre”, “Shogun” si altele din literatura clasica. Cartile care ma amuza si destind sunt cele moderne, precum “20 si ceva”, “Surorile din West End” , “La shopping pe tocuri”.
Bogdan: Cum vezi vacanţa perfectă ?
Bianca: Sincer, ma indoiesc ca exista. Dar o visez asa: trezirea la 10 jum, Hannah Montana / H2O pe Jetix, un bol mare de cereale de lapte in sufragerie pe canapea, la racoare. Apoi o carte buna,somn si plimbari infinite prin crang. Un film inainte de culcare si iarasi somn :x, plus weekenduri cu calatorii in interes “muzical”- festivaluri, concursuri si spectacole departe de casa.
Bogdan: Te afectează în şcoală viaţa de vedetă ?
Bianca: In primul rand, nu duc o viata de vedeta.SI atata timp cat vedeta este naomi, tarky, nikita, piticu` porno si alte astfel de nume, care nici macar nu merita sa fie scrise cu initiala mare ,nici nu vreau sa fiu vedeta. Nu ma afecteaza activitatea extrascolara, pot sa le duc pe amandoua foarte bine, cu rezultate foarte bune de ambele parti. De mica, mergand la diverse activitati gen dans sportiv, jurnalistica, teatru, canto, dans modern si orga, am ajuns la concluzia ca o saptamana fara un pic de agitatie, intarzieri si teama ca nu le pot face pe toate e o saptamana banala.Sfarsesc cu brio tot ceea ce-mi propun.
Bogdan: Dacă nu ai fi făcut muzică, spre ce domeniu te-ai fi îndreptat ?
Bianca: Cred ca tot de partea artelor. Teatrul este si in momentul de fata oportunitatea mea. Dar poate ca si sa fi fost medic ori manager la vreo firma importanta in afara Romaniei ar fi o idee.
Bogdan: Cum a fost la Festivalul Internaţional Universong din Tenerife? Cum ai fost tratată de organizatori, de ceilalţi concurenţi?
Bianca: Totul a fost minunat, am fost serviti/tratati/cazati regeste, am calatorit pe toata insula, am primit numeroase suveniruri din partea lor si am castigat ceva mai important decat cele doua premii: vreo 15 prieteni pe care ma pot baza oricand, chiar daca ne despart vreo 10 ani sau 10000 de km.
Bogdan: Ştiu că participi la Festivalul-Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti „Trofeul Tinereţii“ - Amara 2009 cu două piese. Îţî urez mult succes si să aduci buzoienilor trofeul.
Bianca: Multumesc! Si eu imi doresc sa fac o figura buna, avand in vedere ca mi-am pus toata ambitia si munca in joc, la fel si respectul celorlalti. Nu voi dezamagi si, daca nu va fi trofeu, oricum voi veni cu un premiu cu care concetatenii mei se vor mandri.
Bogdan: Ce iti doresti pe viitor?
Bianca: Imi doresc sa am forta de munca, sa duc la bun sfarsit tot ceea de vreau si sa ajung poate, intr-o zi, o voce cu care Romania, si nu numai, sa se poata mandri.
Bogdan: Ce le urezi cititorilor blogului?
Bianca: Le urez tot binele si mult succes in ceea ce isi doresc sa urmeze!!!
Bogdan: Îţi mulţumesc că ai acceptat să-mi răspunzi la întrebări şi îţi urez mult succes în continuare!
Postat la data: 28.07.2009.
Mi Mo

#78 Subiect

2011-12-11 19:50

Prietena Paulei Seling, dată afară de Mihai Morar de la «X-Factor» - VIDEO
Bianca Purcărea a pornit ca favorită, dar a fost eliminată sâmbătă. Pe Internet, fanii ei «au luat foc».
Luni 24 Octombrie 2011 - 23:45.
Bianca Purcărea are 18 ani şi este din Buzău.
Emoţii mari sâmbătă seara, în semifinala „X-Factor" de la Antena 1. Din 24 de concurenţi, 12 au fost trimişi acasă, printre aceştia fiind şi Bianca Purcărea (18 ani), una dintre marile favorite. După eliminare, fanii ei l-au luat la ţintă pe Mihai Morar, acuzându-l că nu se pricepe la muzică.
Colaborarea cu Paula Seling nu a însemnat o pilă pentru Bianca Purcărea în concursul „X-Factor".
În 2010, cele două au cântat împreună la Oslo, la Eurovision, Bianca în backing-vocals, iar acum s-au reîntâlnit în show-ul de la Antena 1, în calitate de jurat şi de concurentă.
Totul a mers şnur până sâmbătă seara, când, în semifinale, buzoianca a fost nevoită să-i impresioneze pe Mihai Morar şi pe invitatul acestuia, Laurenţiu Duţă, pentru a ajunge în finală.
A cântat sublim melodia „Nothing Else Matters" (Metallica), dar în zadar, căci se pare că nu a avut la ea „Factorul X" în acea zi. Imediat după emisiune, fanii Biancăi au postat pe Youtube comentarii vehemente la adresa lui Mihai Morar, acuzându-l ba că a luat o decizie greşită, ba că nu se pricepe la muzică.
Mai mult, au apărut şi scenarii conform cărora tânăra ar fi fost dată afară din cauza colaborării ei cu Paula Seling, producătorii nedorind să fie acuzaţi de favoritisme.
Mihai Morar ne-a explicat de ce a eliminat-o pe prietena Paulei din cursa pentru 200.000 de euro. „Lupta dintre concurenţii «X-Factor» a fost foarte, foarte strânsă. A trebuit să aleg din opt semifinalişti doar patru finalişti. Din cei 8, 7 puteau fi în gale... Am ales împreună cu echipa patru concurenţi care au crescut foarte mult şi care au muncit foarte mult. Rămân entuziasmat de Bianca şi pariez că anul viitor la «X-Factor» ea va fi una dintre cele mai mari ameninţări pentru orice alt concurent. Însă, la «X-Factor» contează şi evoluţia fiecărui concurent în tot acest timp. S-a dovedit că voci crude au reuşit să evolueze foarte mult şi să-şi merite un loc în finală".
La Du

#79 Predicat

2011-12-11 19:59

Concurenta recunoaşte că nu a fost deloc pe placul ei piesa formaţiei Metallica.
Cei care au îndrăgit-o au dat startul unei petiţii în care cer reintroducerea buzoiencei în concurs.
După eliminarea de la X-Factor de acum câteva zile, fanii Biancăi au reacţionat şi au creat o petiţie on-line, iar în numai câteva minute s-au strâns peste 100 de semnături virtuale şi comentarii care îl învinovăţeau pe Mihai Morar pentru decizia luată. “Am văzut şi eu petiţia, le mulţumesc tuturor celor care au colaborat pentru declanşarea acestei acţiuni, dar este o cauză pierdută, m-am obişnuit deja cu ideea şi chiar nu se mai poate face nimic. Nu vreau să dăm în patetic”, a fost dorinţa Biancăi Purcărea, unul dintre cei 24 de semifinalişti care au demonstrat până într-un punct că au Factorul X. În numai două zile, petiţia iniţiată a strâns 147 de semnături venite din Buzău, Tulcea, Bucureşti, Mangalia, Eforie Sud, Galaţi sau Brăila, în care fanii îl jigneau pe Morar- “nu este în stare de nimic fără Buzdugan, a făcut o mare gafă sau geniul Morar a decapitat-o”- sau le cereau producătorilor de la Antena 1 să nu mai promoveze nonvalori. Aceste ecouri au venit ca urmare a eliminării Biancăi după proba în care avea de pregătit o piesă impusă de membrii juriului şi buzoiencei i-a picat o melodie nu tocmai pe stilul său şi nici măcar pe placul său, dar a exersat-o şi varianta finală nu a fost tocmai pe gustul factorilor de decizie, Laurenţiu Duţă şi Mihai Morar. “Când am aflat piesa, am realizat că va fi foarte greu să o interpretez şi mai greu să placă celor din echipa din juriu. Este o piesă grea, nu este pe stilul vocii şi timbrului meu vocal, dar aşa a fost să fie, jocul a mers până într-un punct şi aici trebuia să se tragă cortina pentru mine”, mai detaliază Bianca.
Paula Seling i-a dat de înţeles că vor colabora curând.
Şi lucruri bune au reieşit din această experienţă de televiziune pentru talentata Bianca Purcărea. Cu prilejul unui concert al Paulei desfăşurat acum câteva zile într-o locaţie din Buzău, cele două s-au reîntâlnit, ca două vechi colaboratoare şi au schimbat câteva impresii, atât despre show, cât şi despre proiecte muzicale, moment în care Paula s-a arătat dispusă să-i facă Biancăi o nouă propunere tentantă: “M-a încurajat, atât pe mine, cât şi pe Adrian Barbu şi mi-a promis că sigur ne vom mai auzi pentru a stabili o colaborare, dar nu din postura de backing, aşa cum am făcut-o până acum. Eu o admir foarte mult şi orice propunere venită din partea ei mă onorează”, recunoaşte Bianca, care completează că din această experienţă a avut de cules foarte multe lucruri bune, chiar şi o prietenie cu Adrian Barbu, şi el concurent la marele show de căutat talente.
Dadea rau Bianca sa castige! Miercuri, 26 Octombrie 2011 23:12.
Bianca e o cantareata foarte buna, dar dadea rau sa castige cu Paula Selling in juriu, dupa ce au fost impreuna la Eurovision. Cred ca Bianca s-a dus la X-Factor doar ca sa se faca mai cunoscuta in Romania, nu ca sa castige. Si-a atins scopul. In lumea shobiz-ului, sunt atatea aranjamente de culise, ca nu merita sa ne batem cu ele toti. Acolo nu e democratie (cum nu e nicaieri, de fapt). Hai sa renuntam la moftul de a avea peste tot competitii corecte si democratice. Nici macar statul democratic nu mai conduce democratic, sau macar eficient... Ce pretentie sa avem de la un amarat de show TV?!
User

#80 Gogu

2011-12-11 20:15

A MERITAT BIANCA PURCAREA SA FIE ELIMINATA DIN COMPETITIE?
Sondaj, music1web.blogspot.com : Da=7%; Nu=93%.
User 1

#81 Subiect 2

2011-12-11 20:52

Revenită acasă la Buzău, după ce a contribuit la succesul României la Eurovision, Bianca Purcărea a dezvăluit pentru “Adevărul de Seară” cum s-au trăit în culise momentele importante ale concursului. Tânăra elevă a Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu” a făcut parte din trupa de backing vocals ce i-a acompaniat pe reprezentanţii României la Oslo.
Citeşte aici povestea Biancăi Purcărea.
Câştigătoare a mai multor concursuri de interpretare, Bianca a fost remarcată de Paula Seling anul trecut la un festival muzical la Râmnicu Sărat şi după câteva luni i-a propus să colaboreze pentru Eurovision. Bianca a plecat la Bucureşti, s-a întâlnit cu Paula Seling şi a început altături de alte trei fete pregătirea pentru backing-ul piesei care a şi câştigat selecţia naţională. A urmat concursul de la Oslo, pe care întreaga echipă l-a abordat cu optimism.“În ciuda tuturor comentariilor nefavorabile pe care le-am primit, am plecat către Oslo convinşi că ne vom afla întâi printre finalişti, şi apoi printre câştigători. Am muncit mult pentru cele trei minute petrecute pe scenă şi ne-am dorit să se vadă efortul pe care l-am depus ca sa aducem Romania pe podium”, ne-a declarat Bianca Purcărea.
Emoţii la final.
În Norvegia atmosfera a fost relaxată. Bianca povesteşte că s-au împrietenit cu toţi participanţii şi cu toate că erau în competiţie şi-au urat succes, iar la final s-au felicitat. Iniţial emoţiile nu au contat prea mult, pentru că au fost siguri pe ei.Românii au fost impresionaţi de publicul din sală care a ţinut ritmul cu ei,au aplaudat şi au dansat.“În privinţa voturilor primite, am fost uimiţi să descoperim că ţări, în care piesa Playing With Fire a avut un succes răsunător, nu au dat niciun punct României, şi ţări care niciodată nu ne-au votat, anul acesta ne-au acordat chiar şi 8 şi 10 puncte”, spune Bianca. Emoţiile au apărut atunci când mai era putin până la aflarea câştigătorului, pentru că mai rămăsesera puţine ţări care să acorde puncte si ordinea se schimba în mod constant. Îşi doreau să rămână cel puţin în primii cinci, dar rezultatul a fost chiar peste aşteptări.
Cu gândul la viitor.
Pentru tânăra de 17 ani prezenţa ca backing vocals la Eurovision a fost o experienţă de neuitat, o mare realizare. Bianca spune că este cea mai înaltă treaptă pe care a păşit şi că şi-ar dori ca într-o zi să reprezinte ea însăşi România la Eurovision.

Musafir

#82

2012-02-16 00:35

Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul:))
Bianca e un ingeras de fata si are o voce spectaculara!
USER

#83 FACTOR X

2012-03-07 17:36

Votati Bianca Purcarea la Eurovision 2012 !