Bianca Purcarea trebuie sa ramana la X Factor !

User 1

/ #81 Subiect 2

2011-12-11 19:52

Revenită acasă la Buzău, după ce a contribuit la succesul României la Eurovision, Bianca Purcărea a dezvăluit pentru “Adevărul de Seară” cum s-au trăit în culise momentele importante ale concursului. Tânăra elevă a Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu” a făcut parte din trupa de backing vocals ce i-a acompaniat pe reprezentanţii României la Oslo.
Citeşte aici povestea Biancăi Purcărea.
Câştigătoare a mai multor concursuri de interpretare, Bianca a fost remarcată de Paula Seling anul trecut la un festival muzical la Râmnicu Sărat şi după câteva luni i-a propus să colaboreze pentru Eurovision. Bianca a plecat la Bucureşti, s-a întâlnit cu Paula Seling şi a început altături de alte trei fete pregătirea pentru backing-ul piesei care a şi câştigat selecţia naţională. A urmat concursul de la Oslo, pe care întreaga echipă l-a abordat cu optimism.“În ciuda tuturor comentariilor nefavorabile pe care le-am primit, am plecat către Oslo convinşi că ne vom afla întâi printre finalişti, şi apoi printre câştigători. Am muncit mult pentru cele trei minute petrecute pe scenă şi ne-am dorit să se vadă efortul pe care l-am depus ca sa aducem Romania pe podium”, ne-a declarat Bianca Purcărea.
Emoţii la final.
În Norvegia atmosfera a fost relaxată. Bianca povesteşte că s-au împrietenit cu toţi participanţii şi cu toate că erau în competiţie şi-au urat succes, iar la final s-au felicitat. Iniţial emoţiile nu au contat prea mult, pentru că au fost siguri pe ei.Românii au fost impresionaţi de publicul din sală care a ţinut ritmul cu ei,au aplaudat şi au dansat.“În privinţa voturilor primite, am fost uimiţi să descoperim că ţări, în care piesa Playing With Fire a avut un succes răsunător, nu au dat niciun punct României, şi ţări care niciodată nu ne-au votat, anul acesta ne-au acordat chiar şi 8 şi 10 puncte”, spune Bianca. Emoţiile au apărut atunci când mai era putin până la aflarea câştigătorului, pentru că mai rămăsesera puţine ţări care să acorde puncte si ordinea se schimba în mod constant. Îşi doreau să rămână cel puţin în primii cinci, dar rezultatul a fost chiar peste aşteptări.
Cu gândul la viitor.
Pentru tânăra de 17 ani prezenţa ca backing vocals la Eurovision a fost o experienţă de neuitat, o mare realizare. Bianca spune că este cea mai înaltă treaptă pe care a păşit şi că şi-ar dori ca într-o zi să reprezinte ea însăşi România la Eurovision.