Stop internarii copiilor in spital fara parinti!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Stop internarii copiilor in spital fara parinti!


Musafir

#51

2016-04-27 17:40

Am fost si eu in acesta situatie de a mi lasa copilul internat acolo fara mine.dar din pacate nu s au ocupat de el cum trebuie si am ajuns de urgenta la Cluj unde a fost cu totul altfel de sistem sii l a pus pe picioare.multumesc bunului Dumnezeu!

Musafir

#52

2016-04-27 18:02

Mult succes! Imi doresc din toata inima sa putem impreuna sa schimbam aceste " reguli si sa fim alaturi de micutii nostri in momentele grele ce le incearca viata. Sunt alaturi in totalitate avand un motiv in plus.. baietelul meu iubit.

Musafir

#53

2016-04-27 18:13

Trebuie să facem o schimbare în acest sens. Am trecut si noi prin așa ceva și a fost groaznic.ă
Pavel Raluca

#54

2016-04-27 18:17

Va rog distribuiti mai departe!Sa se stranga cat mai multe semnaturi!!!


Musafir

#55

2016-04-27 18:25

Am trecut prin asta. A împlini trei ani in contagioase copii. Când l-am adus acasă două săptămâni nu mi-a zis mamă....si repeta "sunt cuminte, sunt cuminte"...nici sa-l vedem nu aveam voie.....pentru ca plângea


Musafir

#56

2016-04-27 18:31

Si eu am copil mic de 1 an si 5 luni.Nu-mi doresc sa ajung in situatia de a o interna singura.Ar iesi traumatizata, mai ales ca nu a fost despartita de mine mai mult de 3 ore.In plus, copil mic, bolnav, in loc strain, cu injectii, etc...ce sa faca fara mama lui sau bunica? Inadmisibil.Ne ducem noi mancare de acasa, dormim si pe scaun...doar sa nu ramana puiul mic singur

Musafir

#57

2016-04-27 18:38

Si eu am un baietel de 4ani si 5 luni si ma gandesc ca poate intr-o zi voi fii pusa in situatia de a-l interna FARA mine (mama) sau tati....cred ca as lua-o razna sa nu pot sa-l alin, sa stiu ce face etc. INADMISIBIL asa ceva; INUMAN

Musafir

#58

2016-04-27 18:49

Ce fel de oameni pot gandi si sa mai si puna in practica asa ceva? 


Musafir

#59

2016-04-27 18:49

Asa ceva este inadmisibil. Oare cei care ne refuza acest drept... sunt si ei la randul lor parinti? 


Musafir

#60

2016-04-27 18:54

Am trăit această experiență neplăcută acum câțiva ani la Sibiu băiețelul meu avea 3ani și 7 luni, a fost groaznic să îl văd o dată pe zi la geam și să îmi spună " Mami nu îmi dă voie să mă spăl pe dinți" sau " Mami mă ține intr-un pat de fier înalt am vrut sa merg la toaletă am strigat și nu m-a auzit nimeni apoi am făcut pe mine ca nu am putut sa cobor din pat" . Vă spun groaznic, ar fi bine să se poată facă ceva. Doamne ajută!
Anelise

#61

2016-04-27 19:10

Nepoata mea a fost internata in spital cu mamica ei(sora mea) care intre timp a luat un virus si a trebuit mutata la contagioase, atat eu cat si mama mea am stat internate cu randul impreuna cu nepotica. Nu as fi putut sa o las singurica acolo. Sunt mama dar nu as putea sta departe de puiul meu mai alea atunci cand este bolnavior. Are nevoie de mama,  de alinare,  de dragoste. Nu avem nevoie de conditii hoteliere.  Se poate dormii si pe scaune atata timp cat putem supraveghea tratarea si evolutia bolii copiilor nostrii. 

Mama revoltată

#62 Experiența neplăcută

2016-04-27 19:13

Am fost în urma cu o luna în România, acasă avut ghinionul de a face laringita.  Am ajuns de urgenta la spital unde urma sa i se bage o branula. Patru femei ( asistente, infirmiere ) stateau peste un copil de 2 ani si 10 luni pt o branula. Pe mine m-au silit sa stau departe. Bineinteles ca le-am zis ca asta e trauma. Trebuie sa fiu langa el.Copilul meu e învățat ca la doctor sau în situații de acestea sa fiu lângă el. Nu am rezistat sa aud cum se sperie și nici măcar voce sa plângă nu are de atâta sperietura sa se vadă intre patru animale care țin de el de parcă era de 150 de kg. Groaznic!  Am fost acum cu copilul la doctor în germania și ghici ce? Cum a intrat în cabinet a început sa urle. Tot timpul a mers de plăcere la doctor pana sa cunoască sistemul romanesc!  Îmi este silă de acest sistem. Bineînțeles ca a urmat invitația de internare care am refuzat categoric. Nu ar trebui sa existe așa ceva.  As putea sa îmi dau în judecată ptr asta. De aici mi sa spus clar ca are traumă și va trebui sa lucram cu asta sa i iese. Opriți acest sistem tâmpit.  O mama nu are nevoie nici sa doarmă lângă puiul ei bolnav. Doar ca dacă ar fi mama nu s-ar mai putea aplica tratamentele groaznice la câte sunt supuși.  Îmi este scârbă de mentalitatea sau obiceiul sau cum dumnezeu i se mai spune! 


Musafir

#63

2016-04-27 19:20

De mila copiilor care ajung acolo și probabil au coșmaruri noaptea din cauza traumelor. De cruzimea acestei reguli.

Musafir

#64

2016-04-27 19:22

Copiii au nevoie de mamicile lor! Sprijunul matern contribuie la imbunatatirea starii de sanatate! O mama nu poate trai fara puiul ei!
Alin -Munchen

#65

2016-04-27 19:24

Am citit mesajele dumneavoastră  și sunt impresionat de situația de acolo !

Nu vreau sa supăr pe nimeni cu nimic însă îmi doresc o părere sa o exprim și eu! 

Poate acesta nu va fi pe placul unor persoane însă îndrăznesc sa îmi exprim o părere! 

Cunoscând situațiile din spitalele din România  trebuie sa înțelegem cu toții ca nu pot fi creeate condiții optime ptr copii și părinții acestora! 

Este un risc mare ca într-un salon  cu boli infecțioase cu risc de transmitere în care părintele este acolo sa se îmbolnăvească și acel părinte! Exemplul Hepatita ! 

În spitalul din  Munchen de boli infecțioase nimeni nu are acces  în salonul pacientului acesta fiind izolat propriu în salonul sau! 

Sunt programe de vizite ... acești vizitatori fiind obligați sa poarte echipamente de protecție  sterile asta  însemnând Botoșei de plastic de unica folosință boneta de unica folosință... halat special de unica folosință cat și protector pentru gura astfel încât nici un microb sa intre de din afara în spital și nici sa nu iese... mai mult atât la intrarea în salon cat și la ieșire vizitatorul este obligat sa se dezinfectate pe mâini numai după ce se spala pe mâini cu un săpun lichid antiseptic! 

 

Acestea în România  ar implica costuri enorme ! 

 

Va las acum sa comentați și sa vedem împreună dacă la spitalul din Sibiu se poate face ceva în acest sens! Părinții care au copii care sunt alăptați au aparate speciale în care laptele mamar este dozat în recipiente special sterilizare! 

În Germania  părinții dacă vor sa stea cu copii vor sta într-o camera gen hotel în care doar mama și copilul trebuie sa  fie acolo nu și o a treia persoana sau încă o mama cu copil ... și pentru aceasta aici se plătește separat noaptea de cazare al mamei cu 10 euro pe zi plus meniul de mâncare în regim hotelier! 

Imaginează-ți ca tu vi în spital la copilul tău și el are o boala infecțioasă cu risc de transmitere ... crezi ca casa de asigurări risca sa mai cheltuie bani ptr tratament  preventiv sau dacă și părintele se îmbolnăvește? Aici nu merge asa! 

 

Trebuie să  ne gândim ca în sibiu trebuie angajați oameni  cu specialitate și părinți sa aibă doar acces la vizite sau sa stea cu propriul copil dar în condiții asa cum trebuie! 

ESTE DOAR O OPINIE ȘI NU TREBUIE SA O TRATAȚI CA PE O INSULTA ! VA MULȚUMESC! 


Musafir

#66

2016-04-27 19:36

.....cum se poate gandi macar cineva sa interneze un copil fara un parinte.....prin ce trece un copilas care pe langa faptul ca edte bolnav trebuie sa fie si despartit de parinti si sa stea cu straini.....o adevatata trauma ptr copil

Musafir

#67

2016-04-27 19:39

Deoarece copii sunt tot ce este mai de pret pentru un parinte pe aceast pamant!!!!

Musafir

#68

2016-04-27 19:50

Acum 1 an am avut copilul internat la spitalul acela....asa mi sa spus si mie k il va interna singur....eu am spus categoric nu...am zis k mai bn plec cu el aksa eu sing in spital nu l las....copilul avea 2 ani...el erea invatat cu mine cum sal las singur si bolnav acolo.....asa ceva am zis k numai in ro se poate intampla.....dupa o ora de negocierii....mi sa pus niste reguli si am putut sa raman cu el.....nu aveam acces la tel vb la geam dak imi treb ceva....va rog sa ma credeti ereau copilasi legati de manute de patut....prob de acea nu evea voie cu tel...sa nu se filmeze.....


Musafir

#69 Re:

2016-04-27 19:50

#65: Alin -Munchen -  

Apreciez ca v-ati luat din timpul dumneavoastra pentru a scrie acest mesaj . Insa,as vrea sa stiu ce parere aveti despre faptul ca se interneaza copilul pentru rosu in gat si pleca cu rotavirus,sau  despre traumele cu care raman  copiii dupa internare. 

Eu ca mama,prefer sa fac hepatita,dar sa stau langa pruncul meu atunci cand are nevoie cel mai mult de mine. 

Dumneavoastra cum a-ti proceda in locul meu?

Sper din inima sa nu luati ca pe un afront acest raspuns,e doar disperarea si neputinta unei mame ca nu poate face nimic pentru puiul ei  in acest sistem. 

 


Musafir

#70

2016-04-27 19:55

am semnat aceasta petitie deoarece sunt mama si gandul ca ar trebui vreodata sa imi internez copilul singur ma sperie teribil. In momentele acelea care oricum sunt grele pentru un copil, sa il lasi fara parinte mi se pare o cruzime.

Musafir

#71

2016-04-27 19:59

Semnez aceasta petitie pt ca si eu am 3copii si sunt constienta de trauma copiilor lasandu-i singuri fara mama.Eu am fost internata cu fetita la pediatrie acum 5ani si de atunci nu o voi mai lasa-o singura.Au facuto salbatica desi fetita e foarte cuminte.Am gasito plina de par nu imi explic de ce?Eu ce am vazut acolo nu recomand la nimeni sa isi lase singuri copii si animalelor de la zoo sunt tratate mai bine.Era un baietel langa mine 3ore a cerut apa avea aprindere la plamani si nu a vrut sa-i dea apa,a spus daca nu mananca nu-i da nici apa.La un copil ia cazut suzeta pe jos ,a luato si a puso pe noptiera fara sa o spele si cand i-am spus mi-a zis ca eu as sta acolo sa lucrez pe 700ron?Copii legati de patut,nu aveau nici o jucarie stateau ca animalele.Planngeau pana adormeau intruna strigau MAMA.M-am mutat intro rezerva chiar daca am platit am preferat, plangeam intruna cand vedeam in ce fel sunt tratati "COPIII NOSTRII".LUPTATI PT COPII SE MERITA EFORTUL.


Musafir

#72

2016-04-27 20:00

Pentru ca am trecut prin doua internari cu baietelul meu, pana la varsta de 3 anisori si stiu ce traumatizant a fost, desi am fost si eu cu el. In nici un caz nu l-as fi lasat singur.

Musafir

#73

2016-04-27 20:10

Pentru ca nu este normal ce se intampla, trebuie luata atitudine

Musafir

#74

2016-04-27 20:37

Pentru că mi se pare inadmisibil ca un copil bolnav să fie smuls de lângă mama lui,mai ales în acele momente,când are așa mare nevoie de ea.STOP acestui sistem infect!!!!!!!!

Musafir

#75

2016-04-27 20:37

Este inadmisibil asa ceva dar iata ca se intampla totusi. Sistemul sanitar de stat din Sibiu lasa mult de dorit. Sunt curios cum ar fi reactionat cei care nu permit insotirea daca acest lucru li se intampla lor. Probabil gaseau o pila/relatie si se rezolva. Totusi exista familii defavorizate cu parinti slab pregatiti care nu au o pila sau banii necesari ca sa-i dea spaga.RUSINE!!!