Stop internarii copiilor in spital fara parinti!

De mult timp la Spitalul de boli infecțioase din Sibiu exista regula ca parintii sa nu fie internati cu copiii, decat daca copilul este alaptat si, uneori, nici atunci...

Este evident ca o astfel de practica nu are cum sa fie benefica pentru un copil mic, care evident ca are nevoie in permanenta, dar cu atat mai mult cu cat este bolnav, de o vorba buna, de o mangaiere, de ajutor si de suport, ceea ce, in mod evident o persoana straina si care are in atributii diverse sarcini nu i le poate oferi.

Din pacate, personalul de la acest spital refuza sa permita internarea unuia dintre parinti cu copilul bolnav, fara un temei juridic , dimpotriva, incalcand normele legale in materie (Ordinul 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice). Aceasta situatie exista doar in Spitalul de boli infectioase din Sibiu, ceea ce demonstreaza in mod evident ca este o regula abuziva, discretionara si fara niciun motiv intemeiat, fiind de maxima importanta in vindecarea oricarei boli sa existe si un climat de afectiune si o stare emotionala cat mai buna, nu una incarcata de groaza despartirii de cele mai apropiate fiinte. Orice separare a unui copil mic de parinții sai la aceasta varsta poate lasa in mod evident sechele, fiind o ruptura emotionala traumatizanta si nefireasca, atata timp cat nu exista un argument de nicio natura care sa justifice un astfel de demers.

Este necesara schimbarea acestei practici si pentru ca aceasta nu este argumentata in nicun fel si pentru ca în alte orașe din tara nu exista aceasta metoda, fiind evident că Spitalul din Sibiu face nota discordanta!

Va rugam sa ne sustineti in acest demers ! Dorim sa fie permisa internarea unuia dintre parinti impreuna cu copilul in Spitalul de boli infectioase din Sibiu!


Andreia Ciulacu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Andreia Ciulacu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook