Varianta nr. 2 pentru studierea disciplinei Educatie tehnologica

Musafir

2016-01-19 13:24

Profesionalism şi convingere

Musafir

2016-01-19 16:30

Doresc varianta 2

Musafir

2016-01-19 18:20

Pentru un învăţământ adaptat nevoilor elevilor de gimnaziu

Musafir

2016-01-19 18:37

pentru viitorul unei pregatiri tehnologice si o viziune practica in gindirea copiilor

Musafir

2016-01-19 18:37

Consider ca a doua varianta este cea mai potrivita pentru educatia elevilor din ciclul gimnazial in contextul social si tehnologic actual.

Musafir

2016-01-19 18:52

Studiera ed thnologice nu poate fi intrerupta la cls a 5a si a6a.se incalca principiul continuitatii si al finalitatii .

Musafir

2016-01-19 19:24

e o materie atractiva

Musafir

2016-01-19 19:30

Intr-o societate tot mai tehnologizata nu poti face fata fara cunostintele dobandite studiind aceasta minunata disciplina EDUCATIE TEHNOLOGICA iar abordarea integrata a tehnologiilor are cel mai mare impact asupra vietii cotidiene.Cuvintele ,,cheie"din denumirea modulelor exprima sintetic actualele probleme ale omenirii.Tehnologia priveste tot ceeace face omul pentru a modifica lumea in care traieste iar caracterul tehnico aplicativ contribuie la organizarea formatiei intelectuale si tehnologice ale omului modern.Educatia tehnologica, ca disciplina are menirea de a facilita intelegerea alcatuirii,functionarii si folosirii mijloacelot tehnice de catre utilizatori care nu au o pregatire tehnica sau tehnologica de specialitate.Tot educatia tehnologica obisnuieste elevii cu utilizarea de scheme structurale,schite sau alte reprezentari grafice,care organizeaza cunostintele elevilor si ii ghideaza in experientele de invatare ulterioare.

Musafir

2016-01-19 19:34

Este o prostie sa se faca doar in cls VII-VIII. Cunosc copii care isi doresc sa participe la olimpiada inca din cls a V-a. Este o materie la care copii se pot simti mult mai relaxati

Musafir

2016-01-19 21:38

Consider ca Educatia tehnologica este o disciplina extrem de importanta pentru viitorul oricarui elev al zilelor noastre, oferindu-i acestuia o cultura generala tehnica atat de necesara in lumea progresului tehnic in care traim si care ii cultiva elevului in acelasi timp creativitatea, spiritul de observatie, curiozitatea pentru problemele de natura tehnica. Modulele din care este alcatuita disciplina sunt astfel concepute incat, pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu, il introduc pe elev intr-o sfera larga de domenii de activitate pe care le poate aprofunda atat teoretic cat si practic, oferindu-i astfel ocazia sa-si descopere abilitatile, inclinatiile, vocatia pentru un anumit domeniu. Aplicarea cunostintelor in practica exercita mintea intr-un antrenament atat de benefic individului si ii amplifica disponibilitatea pentru inventie si inovatie.

Musafir

2016-01-20 07:19

Pentru ca le place copiilor de clasa a cincea si de clasa a sasea materia Educatie tehnologica

Musafir

2016-01-20 07:43

Cum e posibil să facem doar la clasele 7,8 ed.tehnologică și la clas 5,6 T.I.C? In toate țările europene sunt 3h , tehnologia e importantă.Recomandarea Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene
privind competenţele-cheie din perspectiva învăţării pe parcursul întregii vieţi conturează, pentru absolvenţii învăţământului obligatoriu, un „profil de formare european”
structurat pe opt competenţe cheie:
Competenţe matematice şi competenţe de bază în ştiinţe şi TEHNOLOGII......
Sunt de acord ca educatia tehnologica sa fie studiata la clasele 5,6,7,8.

Musafir

#113 Re:

2016-01-20 10:15

#63: -  

Sunt total de acord!

Musafir

2016-01-20 12:19

Am avut consiliu profesoral unde concluzia a fost ca varianta 2 este cea mai rea varianta pentru toata lumea. Ce ne facem noi profesorii de educatie tehnologica in acest caz? Mi s-a parut ca ma lupt cu morile de vant. Nici un argument adus in favoarea ed. tehnologice nu a fost suficient. Directorii vor trimite catre inspectorate rapoartele pe care le doresc nu vor tine cont de un profesor de educatie tehnologica care isi va pierde orele. Eu cred ca aceasta varianta a fost facuta intentionat sa piarda. Pacat ca aveam multe de transmis elevilor.

Musafir

2016-01-20 19:20

Imi place materia educatie tehnologica

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-01-20 20:18

Maia

2016-01-21 08:52

De acord cu mentinerea Ed tehnologica cu cel putin 1ora in tc

Musafir

2016-01-21 13:11

De ce am desfinta tehnologia?
-pentru ca aveti profesori rai
-pentru ca nu va place sa învățați
-pentru ca nu știe profesorul să explice
Da, din această cauză vreti asta... Nu pentru ca e "nefolositoare ".
Noi avem niște profesori excepționali si, dacă voi, nu vreti să invatati etc. ,e problema voastră.
În opinia mea, sunt în total dezacord cu desfintarea Ed. Tehnologice din scoli!

Musafir

2016-01-21 21:33

Sustin varianta 2 pt. orele de Ed Tehnologica la cls.V-VIII pt ca disciplina este necesara,utila si placuta de elevi si de parinti.
Elevii au nevoie de ora de ed tehnologica pt a aplica in PRACTICA teoria invatata la stiintele exacte.Cu totii am avut materia PRACTICA in scoala,in liceu si in facultate.Si elevii nostri trebuie sa aiba disciplina in orele de studiu la cls V-VIII!

Musafir

2016-01-22 05:58

Am semnat această petiții pentru ca este o modalitate sigura de a salva de la pieire învățămîntul românesc! !!

Musafir

2016-01-22 11:01

Avem nevoie în viitor de oameni formaţi pentru muncă, nu de cârtiţe. Trebuie să ne gândim cu toţii la viitor!
Tatăl nostru îl învăţăm la biserică, nu trebuie la şcoală. Sunt părinte şi nu vreau să-mi obligaţi copilul să stea la şcoală o oră în plus pentru religie.

Musafir

2016-01-22 11:23

Tehnologia este mai mult decat necesar a fi cuprinsa cu pondere mare in curriculum, elevii se pregatesc si traiesc intr-o societate tehnologizata.

Musafir

2016-01-22 12:54

Eu consider că aceste ore sunt foarte importante, deoarece formează priceperi şi deprinderi practice de muncă. Învaţă meşteşuguri de mult uitate. De fapt educaţia tehnologică este viaţa de zi cu zi! Dacă se doreşte să scoatem din şcoli numai elevi cu bacalaureate şi licenţiaţi, înseamnă că cei care sunt la cârma ţării îşi doresc cât mai mulţi analfabeţi cu diplome, ca să îi poată manipula. Dar eu cred că se ştie deja ce se va întâmpla cu această disciplină. S-a decis deja.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-01-22 14:38

Ionita Izabela

2016-01-22 15:19

Buna ziua!
Eu fiind o fata din clasa a V-a trebuie sa-mi spun parerea
Dupa parerea mea nu aveti de ce sa scoateti educatia tehnologica..
Educatia tehnologica ne invata multe lucruri,cum ar fi: - ne ajuta sa fim mult mai creativi si ne dezvolta simtul estetic,care eu cred ca este foarte important.
-din lucrurile pe care le invatam la aceasta ora minunata putem avea si niste castiguri
In al II-lea rand in scoala noastra este un cerc numit "Creative Art" care imi place foarte mult deoarece invatam mult mai multe lucruri manuale decat la clasa deoarece avem doar o singura ora pe saptamana
In al III-lea rand educatia tehnologica nu necesita foarte mult stres ca alte ore care sunt putin mai complicate +ca este o ora de relaxare in care noi,elevii ne putem pune imaginatia la incercare
Nu aveti idee cat de fericiti suntem noi,elevii,cand vedem ca din manutele noastre si cu indrumarea profesorului ies niste lucruri fabuloase,ingenioase..
VA RUGAM SA NU NE SCOATETI EDUCATIA TEHNOLOGICA!!!!!