Varianta nr. 2 pentru studierea disciplinei Educatie tehnologica

Musafir

2016-01-13 20:23

E inadmisibil sa se scoata aceasta disciplina, sa ne departam cat se poate de mult de partea practica a lucrurilor, De ce nu se umbla la programe, astfel incat disciplina sa contina multe ore de practica ,asa cum se face in alte tari si asa cum  place copiilor cel mai mult

Musafir

2016-01-13 20:46

ed. tehno. este singura disciplină care formarează abilitățil practice

Musafir

2016-01-13 20:46

ESTE O DISCIPLINA CU UN PUTERNIC CARACTER DUAL, TEORIA SE IMBINA CU PRACTICA SI ESTE DORITA , INDRAGITA DE ELEVI.

Musafir

2016-01-13 22:05

Pentru că nimic nu e de înțeles zilnic fără tehnologie. Cine să ne învețe și Cum interdisciplinar tehnologic?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-01-14 11:38

Musafir

2016-01-14 11:41

după multă muncă și mult sacrificiu avem profesori calificați, perfecțiomați, capabili să predea această disciplină și ne-am găndit să-i lăsăm fără un loc de muncă, în condițiile în care au foarte multe de oferit elevilor.

Musafir

2016-01-14 15:45

Deoarece elevii au nevoie si de aceste activitati

Musafir

2016-01-14 16:05

Copii îndrăgesc această disciplină,sunt foarte încântați atunci când văd obiectele făcute de mânuțele lor.

Musafir

2016-01-14 17:17

singura disciplina  cu carecter teoretic si practic, pe care elevii o folosesc in viata reala

Musafir

2016-01-14 18:39

Tehnica face parte din viața noastră. Disciplina Educație tehnologică, pe lângă abilități de ordin tehnic, dezvoltă la elevi conștiința evoluției tehnici și tehnologiei favorizând adaptarea într-o lume în continuă schimbare.

Musafir

2016-01-14 19:09

Daca si educatia tehnologica dispare din tunchiul comun, la cat de mult invata elevii teoria, este clar de inteles incotro ne indreptam. Multumim domnilor politiieni ca aveti experiza in a realia o reforma a invatamantului romanesc. Cred ca este cazul sa coborati la catedra si apoi sa veniti cu astfel de idei nedorite.

Raalizati ceva ce se poate implementa si sa corespunda situatiatiei din toate punctele de vedere cu care se confrunta institutiile de invatamant.

Ca sa funtioneze bine o entitate, trebuie ca toate nevoiele scolii sa fie reolvate, aici ma refer la infrastructura.

Musafir

2016-01-14 19:09

Este firesc ca un om al zilelor noastre să fie cu fața spre viitor! Și ce înseamnă viitorul dacă nu TEHNOLOGIE! Disicplina Educatie tehnologică, prezintă elevilor fața nevăzută a obiectelor Elevii vor învăța cum se realizează un obiect dintr-un material, câtă muncă și creație este cuprinsă în el, astfel vor prețui materia, omul și natura! Lăsați copii să iubească tehnologia!!!

Musafir

2016-01-14 19:26

Elevii au nevoie de această disciplină,se îmbină teoria cu practica!

Musafir

2016-01-14 19:40

Consider că această petiție online nu are importanță. M.E.N.C.Ș. și I.Ș.E. trebuie să primească feedback-ul prin completarea acelui chestionar online. Disciplina Educație tehnologică are suficiente argumente pentru a fi susținută în noul Plan-cadru de învățământ, la toate clasele V-VIII.
Oare nu ar fi bine ca autoarea acestei petiții online să se informeze cu privire la programele școlare aflate în vigoare și apoi să fie supusă atenției în spațiu public? Vă aduc la cunoștință că există Programă școlară pentru disciplina Arte vizuale și Abilități practice, clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, aprobată prin O.M. nr. 3418/19.03.2013 și Programă școlară pentru disciplina Arte vizuale și Abilități practice, clasele a III-a – a IV-a, aprobată prin O. M. nr. 5003/02.12.2014.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-01-14 20:08

Musafir

2016-01-14 22:10

Predau educaţie tehnologică de 13 ani, m-am titularizat pe această disciplină cu media 9,60, am gradul didacticI, sunt pasionată de munca mea, particip la absolut tot ce se poate participa în domeniu- olimpiade, concursuri şcolare, activităţi de voluntariat, simpozioane şi multe altele, iubesc copiii, empatizez perfect cu ei, înţelegându-le nevoile şi dorinţele... Sunt calificată pentru această profesie, am muncit enorm pentru a ajunge aici şi consider că mai am foarte multe de spus şi de făcut în acest domeniu!

Musafir

2016-01-15 06:37

Am semnat aceasta petiție pentru promovarea educației nediscriminatorie . Formam "supercompetențe " în educația pentru U E fără a avea un minim de vocabular tehnic și competente practice necesare utilizării aparaturii cotidiene, fără a înțelege ce înseamnă să fii consumator intr-o societate supercomerciala.

Musafir

2016-01-15 09:05

Pentru ca elevii nostri au nevoie sa fie ancorati in viata reala , iar singura disciplina studiata , din trunchiul comun ce are aplicabilitate practica in viata de zi cu zi este Educatia tehnologica.

Musafir

2016-01-15 09:24

Am semnat aceasta petitie pentru ca vreau ca Legea Educatiei /2011care prevede o ora TIC in TC la clasele de gimnaziu sa se aplice , se aplica legea dar ART 67 alin.3 "Disciplina Tehnologia informaţiei şi comunicării constituie o disciplină opţională pentru elevii din clasele I - IV şi este disciplină obligatorie în învăţământul gimnazial şi liceal" din 2011 inca nu s-a aplicat.Daca si  tehnologia o scoatem din planul cadru atunci cum pregatim elevii pentru licee tehnologice si scoli profesionale de curand  infintate, ii trimitem iar la liceu pe toti si ne miram ca nu pot promova BAC-ul? nu mai avem nevoie de muncitori?

viochi

2016-01-15 09:31

ESTE DISCIPLINA CARE PERMITE DESCOPERIREA ABILITATILOR PRACTICE LA VARSTE FRAGEDE SI PERMITE PROFESORILOR SA ASIGURE PARINTILOR ACELE INFORMATII UTILE SI NECESARE IN ORIENTAREA PROFESIONALA A COPIILOR, ASTFEL INCAT RATA ESECULUI PROFESIONAL IN RANDUL ABSOLVENTILOR SA SCADA SEMNIFICATIV.

Musafir

2016-01-15 09:35

ESTE DISCIPLINA CARE PERMITE DESCOPERIREA ABILITATILOR PRACTICE LA VARSTE FRAGEDE SI PERMITE PROFESORILOR SA ASIGURE PARINTILOR ACELE INFORMATII UTILE SI NECESARE IN ORIENTAREA PROFESIONALA A COPIILOR, ASTFEL INCAT RATA ESECULUI PROFESIONAL IN RANDUL ABSOLVENTILOR SA SCADA SEMNIFICATIV.

Musafir

2016-01-15 09:40

Educația tehnologica este dorită, îndrăgita de elevi, mai ales de elevii din clasele  5 și 6, este singură disciplină în care teoria se îmbina cu practica. Susțin variantă 2! Ce se va întâmplă cu profesorii calificați să predea această disciplină? După îndelungi eforturi m-am titularizat la această disciplină, iubesc elevii și îmi place ceea ce predau!

Musafir

2016-01-15 10:28

Am semnat aceasta petitie deoarece consider ca tehnologia este o materie foarte utila si de baza acestei ere a tehnologiilor, ca nu exista progres in lume fare tehnologie, ca studiul stiintelor se bazeaza pe o tehnologie avansata, ca fara tehnologie nici o tara nu poate avansa. Sustin studiul tehn.in clasele V-VIII. Multumesc.

Musafir

2016-01-15 11:59

Consider varianta 2 mai echilibrata din punct de vedere al ariilor curriculare.

Musafir

#25 de acord cu acest comentariu

2016-01-15 14:00

#14: -