DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Andrada M.
Musafir

#226 Ma simt dispretuita si ignorata.

2015-09-02 09:24

Am semnat aceasta petitie, fiindca ma simt dispretuita si ignorata in tara mea nu numai de catre cei din spitale, ci si de catre cei care ne conduc. Toti stim ca daca nu le dai bani, nu se uita la tine si toti avem partea noastra de vina in ceea ce se intampla. Vina noastra e ca am tot tacut, ca i-am tot lasat sa ia pe fiecare, sa ne jecmaneasca. Dar au ajuns prea departe. Si nu iau, fiindca mor de foame, nu au unde sta, nu au ce imbraca! Intr-o tara normala, ministrul sanatatii si primul-ministru ar fi trebuit de mult sa-si dea demisia si nicidecum sa se gandeasca a legaliza mita! Intr-o tara normala, presedintele trebuia sa iasa de foarte mult timp, sa iasa si sa ia public atitudine, iar in aceeasi tara normala, pe care eu n-o vad, educatia si sanatatea erau primordiale, prioritati de stat si existau strategii, planuri pentru zeci de ani. In aceeasi tara din Europa, medicii si pacientii nu se injurau pe retele de socializare, nu se bateau si hartuiau prin spitale, aveau relatii armonioase si pentru mult timp. Un stat civilizat nu-si invita doctorii si profesorii sa plece daca-s nemultumiti!


Musafir

#227 Re:

2015-09-02 09:41

#226: -  

 Foarte corect ce ati scris d-na !

Bogdan Alexandru

#228 5 lei in plus=luare de mita.

2015-09-02 09:53

De ce am semnat? Pentru ca 5 lei nemunciti daca iei, savrsesti infractiunea de luare de mita si nu mai vreau sa aud ca iei pentru bolnavi, ca sa fii stimulat sa muncesti peste program! Nu, nu e adevarat! Nu pentru bolnavi iei, Doamna sau Domnule Doctor! Iei, fiindca nu te mai saturi in cele mai multe cazuri! Munca ta e deja platita legal, prin salariu! Am citit si m-am ingrozit! Nu e normal ca un medic sa lucreze 12-24-72 de ore fara intrerupere! Dupa 24 de ore de garda, ar trebui sa se duca acasa alte 24. Pentru aceasta, statul e de vina, statu care nu scoate posturile la concurs, statul care ii expoateaza si ii impinge practic sa clacheze, sa greseasca, fiindca n-ar fi oameni daca nu ar ajunge sa comita erori in 24-72 de ore de munca neincetata! Dar nu pacientii sunt vinovati, ci conducatorii acestei tari pretins civilizate si cu ei trebuie doctorii sa se rafuiasca! Nu intre ei, nu cu bolnavii lor, nu de pe spinarile lor sa-si scoata parleala!


Musafir

#229 Re:

2015-09-02 10:01

#226: -  

 E foarte adevarat si cutremurator de trist! Insa "intr-o tara normala", conducatorii nu au dosare penale, nu se intrec in furaciuni, nu mint, cum izbucneste un scandal, isi dau ceea ce se cheama demisia de onoare! Mi-este rusine astazi sa spun ca sunt consilier local, lucrez la o primarie de resedinta de judet, fiindca oamenii ma intreaba daca am amanta, daca primarul nostru are si daca si noi facem ca cei din Iasi, ne spionam amantele cu politia locala!?!

PRO DEMINITATE

#230 Re: Ca fapt divers...

2015-09-02 10:02

#222: - Ca fapt divers... 

 TOTAL ERONAT CEEA CE SCRIETI DL DOCTOR, NU ESTE MERITUL DVS "EXCLUSIV" CA ATI FACUT FACULTATEA SI SPECIALIZARILE , ESTE MERITUL NOSTRU AL TUTUROR CA V-AM TINUT IN SCOALA,IN STRAINATATE ATI FI PLATIT INTRE 50.000-250.000 FACULTATEA +SPECIALIZARI, ACICI LE-ATI FACUT CU COSTURI MINIME,DIN TAXELE  SI IMPOZITELE NOASTRE SI DIN SPAGA.DIN ACEASTA CAUZA NU ESTE NICI NORMAL SI NICI CORECT ! SA PLECATI , CELOR DE DINCOLO LE CONVINE SA VA IA GATA PREGATITI DE LA NOI DIN BANII NOSTRII.REVENIND LA ASISTENTE SI INFIRMIERE SI PE ELE DINCOLO LE-AR FI COSTAT MULT MAI MULT LA PRIVAT IN ALTA TARA DECAT AICI, DIN PACATE IN SPITALE LA NOI SUNT IGNORATE, MARGINALIZATE CELE CARE VIN DE LA O SCOALA PRIVATA, FATA DE CELE CARE VIN DE LA FUNDENI SI MAI ESTE INCA O SCOALA ACCEPTATA.

 

GRESIT SI CE SPUNETI DE MEDICUL REZIDENT CARE NU DORESTE SA MEARGA IN"COCLAURI" SA TRATEZE PENTRU CA NU ARE DOTARI CA IN BUCURESTI, NICI MACAR NU A INCERCAT SA VADA CUM ESTE , DE CE ? PENTRU CA LA BUCURESTI SAU IN ORASELE MARI ESTE "CREMA" SI ASA ESTE INVATAT INCA DIN SCOALA CA CEA MAI IMPORTANTA ESTE "CREMA" NU JURAMANTUL LUI HIPOCRATE.

INSA SI BABA RADA MERITA SA FIE TRATATA, SI TATA FLOAREA SI FATA EI, SI COPII LOR !!NU DOAR CEI DE LA ORASE. INTR-UN SAT CEI MAI IMPORTANTI SUNT PRIMARUL, DASCALUL, MEDICUL, PREOTUL, SI POSTASUL, SUNT SIGURA CA DACA CEI MENTIONATI AR LUCRA IN ECHIPA, AR FACE COMUNITATI FRUMOASE, SI OAMENII AR DONA DIN PUTINL LOR SA-SI DOTEZE CABINETUL MEDICAL SAU SPITALUL ! CU SIGURANTA ASTA S-AR INTAMPLA.

DAR PE REZIDENT NU IL INTERESEAZA DOTARILE IL INTERESEAZA CA ACOLO IN "COCALAURI" NU ARE SPAGA, CE SA FACA EL CU O GAINA , UN PORC, ETC CAND AICI SE DAU BANI.

 TARE MI-AS DORI SA VA PUNA LA PUNCT CU SPAGA, SA VEDETI CE BUNA O SA FIE GAINA DE LA TARA, SI TARE MI-AR PLACE SA SE INTRODUCA PE CALCULATOR, SI LA STAT SI LA PRIVAT, REPARTITIILE ASA CUM SUNT FACUTE LA ELEVI LA LICEU !! SI SA VA BAGE CAMERE DE LUAT VEDERI PESTE TOT , SI LA WC..DACA ESTE POSIBIL !!

ASA O SA PRETUITI SI UN POST IN COCLAURI CU O MASA UN SCAUN SI UN DULAP...DAR VETI INVATA MEDICINA TRATANDU-I PE PECIENTII DIN "COCLAURI "

AM COPIL NU AM SA SPUN NICI CE VARSTA ARE , NICI CE SEX ARE INSA L-AM INVATAT CA SA MUNCESTI NU ESTE O RUSINE IDIFERENT UNDE TE DUCI SI CE MUNCA FACI, SA FURI ESTE INSA MARE RUSINE SI SA BAGI MANA IN BANUL PUBLIC, SAU SA CERI SPAGA !!

Marilena

#231 Re: Re: Ca fapt divers...

2015-09-02 10:13

#230: PRO DEMINITATE - Re: Ca fapt divers... 

 Valeu! Iertati-ma ca m-adresez asa! Medicul si preotul echipa la tara?! Of, Doamne! Intamplator, cunosc mai multe cazuri in care popii de prin sate instiga oamenii impotriva doctorilor, ii invata sa nu-si vaccineze copiii si ca vaccinurile-s uneltele diavolului...!!! Popii pe la tara, indeosebi, prin zona Moldovei, prin Neamt, Vaslui, Botosani, sunt mai rai decat daca n-ar exista deloc! Nu ca nu iau atitudine si se ascund cand se intampla ceva reprobabil, nu ca nu fac educatie in comunitati, ci profita cu nerusinare de lipsa de instructie, de inapoierea oamenilor, ii subordoneaza si ii folosesc! Stiti ca in sate preotii fac politica in biserica, isi lovesc enoriasii, ii injura? Stiti ca se ameninta cu ex-comunicarea, se instiga satenii impotriva celor cu care popa are conflicte personale? Ati auzit vreodata de leacurile fara indicatie terapeutica facute in "laboratorul" Manastirii Petru Voda? Se scot bani buni din tincturi si alte hap-uri de acest fel, boabe sau bucati de vata sfiintita! Si din prostia omeneasca!

Georgiana

#232

2015-09-02 11:55

Sa va spun de ce am semnat petitia? La Revolutie, aveam un an si jumatate. Plangeam in casa, fiindca ma speriau zgomotele de gloante. Nu stiam ce erau, dar nu mai auzisem atata galagie si unul ne-a spart geamul si a gaurit peretele in care a intrat! Si in zidurile blocului in care am facut primii pasi si astazi se vad urmele de gloante. Si mama imi spunea ca oamenii au murit ca s-avem cu totii o viata mai buna, desi a noastra era si-atunci buna.... Doar ca nu am avut deloc in tara o viata mai buna, ci cu mult mai rea. Dar eu, familia mea am avut norocul de a pleca imediat. Ce inseamna pentru mine Romania astazi? E tara in care tata s-a sacrificat ca eu, mama si sora mea sa traim bine, dar departe de el. Tara in care veneam doar pentru tata si doar cateva zile, fiindca eram vanate peste tot oriunde in oras! Sunt fetele lui X... Uita-te la ele, la ei cum una sau alta...! Si eram copii normali, copii cuminti! Si invatam bine, si nu eram "beizadele"... E tara in care bunicul a murit, desi am dat bani si noi nu am invinovatit pe nimeni, dar nici n-a fost nimeni care sa ne explice cum a supravietuit operatiei, a iesit din terapie intensiva si a murit in salon, desi parea bine. E tara in care cand aduceam scutecele, prosoapele dupa-amiaza la spital, dimineata, nu mai era niciunul din pachet cand s-a operat bunica si facea pe dansa si in care pentru ca mama nu a apucat sa ajunga atunci cand s-a facut schimbul de tura la Spitalul Universitar de Urgenta, Sectia de ATI, pana la schimbul urmator, n-au lasat-o sa intre, desi la tiganii plini de lanturi si fara echipamentul clasic, aceiasi angajati, le dadeau drumul si pe acei tigani ii lasau si sa se plimbe si sa rada zgomotos printre bolnavii proaspat operati, iar mamei, noua, nu...!!!! Bunica a crezut ca noi nu o iubeam, ca noi nu am venit, nu ca nu am fost lasate sa intram, sa o vedem si le-am fi dat bani...!!!!!! Ce ar trebui eu sa simt pt Romania si cadrele de la Sectia de ATI a SUUB?!


Musafir

#233

2015-09-02 14:18

Spun medicii ca ei nu merg in coclauri pentru ca nu du dotarile necesare, uite aici sunt banii nostrii de la CNAS,ai nostri si ai dvs., intr-o tara atat de saraca, cu medici atat de saraci avem clinici si spitale private ultradotate cu aparatura de ultima generatie in timp ce in spitalul de stat nu au medicamente, sau consumabile medicale uzuale, sangele se cumpara pe sub mana, citostatice la fel, etc...si spitalele din privincie sunt un dezastru. Daca sistemul de sanatate este atat de "sarac" de unde s-au gasit bani pentru aceste clinici private care lucreaza si cu CASA de ASIGIRARI, si cu bancile, fac si turism medical?!!sunt mii de clinici de genul asta si cabinete private in Romania, in toata tara, la fel si clinici de stomatologie marea majoritate a aparaturii este din sponsorizari, fonduri Phare, etc, donatii, aparatura ce era destinata spitalelor de stat banuiesc..Si daca este lispa de personal in spitale cum de gasesti atatia medici in mediul privat ?Pe unii ii regasim si la stat si la privat daca dai un search sau daca nimeresti la el la consultatie la stat imediat te trimite unde are contract la privat.

Intrebarea este de unde au avut bani pentru astfel de clinici sau spitale private ?!! de unde au avut bani sa le doteze ?!! Daca sistemul de sananate e la pamant, si medicii sunt saraci ?!!Daca au fost sponsorizari de ce nu le-au directionat catre sistemul de stat si apoi faceam si clinici si spitale private..!

Centrul Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" click pe titlu si studiati sectiunile, si cu cine lucreaza , etc...e simplu sa-ti dai seama

NeoKlinik Moneasa click pe titlu , studiati sectiunile si vedeti jos in pagina ca mai fac reclama la alte clinici private din Romania si strainatate.

 

Cristian Vlad
Musafir

#234 Vreau sa devin medic in Romania.

2015-09-02 15:31

Am semnat aceasta petitie pentru ca nu sunt nici agramat, nici nesimtit, nici analfabet, asa cum am inteles ca ne considera pe multi unele cadre medicale. A fost al doilea an in care am castigat medalia de aur la olimpiada nationala de fizica si nu imi doresc sa plec cand voi absolvi liceul in afara. Am invatat la fizica   si-n vacante cate 6-8 ore si am facut aceasta in fiecare zi,  chiar si la 35-40 de grade, fiindca imi doresc sa intru la medicina peste cativa ani si as vrea sa devin doctor in Romania, o Romanie in care daca esti valoros, sa ai loc oriunde, sa fie o cultura a meritocratiei. Eu nu am chiulit de la scoala niciodata si nu mi-a dat nimeni bani ca sa invat.  Parintii mi-au spus ca e datoria mea, munca mea si ca asa fac si ei,  oamenii care dau dovada de integritate.


Musafir

#235

2015-09-02 16:05

Pentru ca sunt satul de nedreptati, fiindca am vazut pe site-ul acesta o petitie "Romania cere Schengen!", in care mai multi conationali de-ai nostri vor sa sensibilizeze Europa, institutiile statului, se simt discriminati cand lor li se verifica documentele de calatorie si altii se plimba nestingheriti prin statele U.E! Eu n-am semnat petitia cu Schengen-ul, fiindca inainte de a cere Schengen, ar trebui sa cerem adevar, dreptate, onestitate, unitate, sa aratam ca nu mai dorim, nu mai suntem complici la fapte de coruptie. Am 42 de ani. De 25, traiesc in minunata noastra democratie, in Valea Jiului, acolo unde, foarte curand, nu va mai fi deloc minerit. Nu chiar de 25, dar de vreo 10 ani, mi-e dor de comunism, de zilele in care oamenii stiau ce inseamna legea, respectul, frica, in care aveau locuri de munca, in care nu ti-era frica sa-ti lasi copiii afara, in care asistenta medicala exista si chiar era gratuita, elevii, studentii, oamenii muncii beneficiau de tratamente, de recuperare, in care performanta era incurajata. Daca erai un elev, un student, un sportiv merituos, statul te sprijinea si nu se intampla nicicum sa nu ai adapost, sa nu ai ce manca. Astazi, daca nu dai peste un Mecena, daca ai ghinionul de a trai in orase in care nu mai sunt locuri de munca, odata cu serviciile parintilor, s-au dus si sansele tale de a mai face ceva in viata in conditii decente. Ii invit pe cei care se vaita ca o duc prost ca sefi de clinici universitare, pe cei din sanatate care doresc sa se legalizeze mita, sa faca o excursie in Valea Jiului, sa vada cum traiesc oamenii de pe aici, cetatenii de la care dansii asteapta spaga, cei care ori n-au putut sa fure de la stat ori au fost oameni si s-au sfiit s-o faca. Sa vada Romania reala, formata din oamenii care n-au capusat institutiile publice, n-au tras tunuri, nu-si pot cumpara nici sanatatea si nici libertatea. Domnul Victor Ponta are copii sanatosi, frumosi, crescuti bine! Copiii lui au mama, tata, bunici langa dansii. Sa vina la noi sa vada cum arata copiii cu parinti plecati pe-afara, cum se arunca-n bratele oricui le arata un dram de afectiune, afectiune pe care o cersesc.


Musafir

#236

2015-09-02 16:27

De ce am semnat? Fiindca ma sperie gandul ca vom mai trai asa inca 25 si inca 25 si inca 25 de ani, ca toti cei care se succed pe la Cotroceni si Palatul Victoriei isi aduc aminte de cetateni doar la alegeri, cand le cersesc voturile ca sa traiasca ei bine cate 4-5 ani, sa-si puna in functii nevestele, amantele, copiii, nepotii si sa uite ca tara nu e mosia lor si un popor bolnav, incult si needucat e precum omul fara coloana vertebrala! De asta am semnat, domnule prim-ministru, domnule presedinte! Si nici nu ma obosesc sa va trec numele, caci toti, dar absolut toti v-ati comportat la fel de iresponsabil cand a fost vorba de sanatate si de educatie, v-ati facut de rusine prin contradictia dintre vorbe si fapte! Eu nu-s pornit pe medici, pe profesori, dar am boala pe voi, nemernici si tradatori ce sunteti!
T.A.

#237 Cititi si veti intelege de ce am semnat!

2015-09-02 17:25

Motivul pentru care am semnat petitia? Fiindca nu doresc sa sponsorizez hotia, nesimtirea, coruptia, sa platesc si asigurari de sanatate si sapgi unei clase socio-profesionale care ne batjocoreste, domnule Banicioiu! Sper sa cititi si Dv, Domnule prim-ministru si sa intelegeti ca avem altceva mai bun de facut cu banii nostri decat sa intretinem fitele doamnelor si domnilor doctori pentru care saracia inseamna vile, masini de lux vacante la Mediterana, prin Alpi, pe Coasta de Azur!  Sunt de acord ca medicul care e cu adevarat medic si om, medicul care face performanta in spitalul sau s-aiba si 5000 de euro salariu/luna, multe facilitati, mai multe decat parlamentarii care dorm pe dansii in Parlament si nu stiu ce voteaza, dar sa nu ia un leu, o ciocolata, un ficus de la pacienti! Si inainte de a fi acei medici platiti ca afara, sa faceti curatenie, sa-i dati afara pe toti cei care au trecut de 65 de ani si se agata de functii, pe toti spagarii de la stat si privat, sa nu-i mai vedem profesand niciodata! Daca va pare ca sunt nesimtit, ca va vorbesc urat, poate ca am ajuns aici, fiindca si eu vad moartea-n fata, cum scria un medic. Dar o vad altfel. Am un coleg de facultate care are sotia, fetita si baietelul nu bolnavi, foarte grav bolnavi.  Pe copiii lui, niciunul de scoala, eu ii vad cum sunt tot mai palizi, mai firavi si-mi vad colegul cand vine cu dansii de la tratamente... Pare un cadavru viu. Numai durere si tristete citesc pe fata lui. Stiti cum e sa ai doi copii cu cancer de sange in vecini? Stiti cat costa tratamentele pe luna pentru acei copii si ca parintii le-au suportat tot timpul? Dar stiti ca eu am ajuns sa nu mai pot sa-mi intreb colegul ce mai face  si sa ma tem sa-i fac urari de ziua fetei sau de a sotiei, fiindca nu vreau sa fac gafe si il vad tot timpul tras la fata si cu ochii rosii? A fost Sf Maria si amandoua erau Maria, domnule ministru Banicioiu! Tatal s-ar supara pe mine daca as scrie mai mult. Insa eu va voi scrie ca ma simteam cumplit ca am un fiu sanatos acasa, in vreme ce el...El imi povestea ce a facut cu fiul si cu fiica la Fundeni, ca baietelul ia medicamentele chiar daca sunt amare, dar fetita nu vrea, plange, o pacaleste, ca le spune copiiilor ca medicamentele perfuzabile care li se administreaza (cred ca fac chimioterapie, mi-e si teama sa intreb) sunt sucuri care ii ajuta sa se faca bine, iar ei nu inteleg de ce se simt rau si de ce nu i se fac si lui daca-s asa de bune! Spuneti-mi, domnule Banicioiu, ce i-ati fi spus colegului meu? Si vine iar o Sfanta Maria...Parca este martea viitoare si imi este iar groaza...Asta numesc eu tragedie, domnule ministru, nu ca doamna sau domnul doctor nu mai poate lua spaga si nu-i vor mai ajunge banii de Caraibe sau ca sa faca precum Udrea cumparaturi cu Bica la Paris!

GABRIEL MURESAN
Musafir

#238 AJUNGA-VA!

2015-09-02 17:34

Am semnat pentru ca nu mai vreau sa-mi fie rusine sa spun ca sunt roman, caci ca la noi, la nimeni! Chiar asa, sa discutam despre legalizarea mitei, onorarii la spitalele de stat? GATA, AJUNGA-VA!


Musafir

#239

2015-09-02 19:39

Mitingul medicilor din romania facut cu doar 10 medici !

Da 10 medici au protestat pentru salarile mici si lipsurile din sistemul medical !

Da 10 medici pentru ca ceilalti medici erau ocupati ca sa isi numere banii din spaga (plicurile) primite in ziua aceea !!!

medic anestezist din Romania

#240 Din solidaritate cu pacientii mei si cu colegii mei care muncesc onest.

2015-09-02 19:53

Buna seara! Lucrez in sistemul public de sanatate. Sunt medic si am specialitatea anestezie si terapie intensiva. Nu am facut facultatea in Bucuresti, nu am lucrat acolo niciodata, insa, e drept, o fac intr-un centru universitar. Am semnat aceasta petitie din solidaritate cu pacientii mei, cu cadrele medicale cinstite din aceasta tara, medici, asistente, infirmiere care-si fac datoria in mod onest. Am semnat pentru ca stau in spital ore intregi in fiecare zi, mult peste program, care, la mine, in mod normal, 8-16. Va spun cu toata sinceritatea ca n-a fost niciodata 8-16. A fost 8-20, 8-22 de foarte multe ori, fiindca noi suntem doar cativa, in vreme ce sectiile clinice cu profil chirurgical din spital, fara numar si toate functioneaza si opereaza zilnic. Uneori, n-am avut de ales si am ramas si pana dupa miezul noptii. Nu ramaneam pentru ca eram platit de stat, ci pentru ca era nevoie de mine. Eu cred ca noi, ca medici, meritam respect, meritam un trai decent in tara noastra si meritam sa fie fiecare dintre noi judecat dupa faptele noastre si nu in bloc ca spagari, ca niste neoameni. Eu nu sunt superom, eu nu sunt demiurg. Stiu ca fiecare dintre noi crede ca are dreptate cand e revoltat si inteleg perfect. Si pacientii se simt adesea umiliti, batjocoriti, insa ma simt si eu asa. Nu voi spune ca ma ne desconsidera ei, ci ca pe toti ne umilesc si batjocoresc oamenii politici. Voi fi foarte direct: suntem deliberat tinuti in lumea a treia. De 25 de ani suntem mintiti si praduiti, de 25 de ani se fura banii de la sanatate, de 25 de ani daca se face vreo investitie, este la mila publica: doneaza 2 euro, 1 leu etc! Acolo unde nu se fac donatii, investitii private, spitalele arata jalnic, de neinchipuit. Nu sunt economist, dar stiu ca banii colectati din asigurarile de sanatate ajung oriunde in alta parte, numai nu in spitale, nu pentru a fi dotate, a avea ce le trebuie. Dragi pacienti, nu va furam noi, nu noi luam banii pe care voi ii dati cu  forta pentru sanatate! Imi pare rau ca trebuie sa scriu, dar am semnat ca sa nu zic ca n-am incercat, insa nu cu mine, cu colegii mei trebuie inceputa curatenia in sanatate, ci cu cei de la CASA, sefii de spitale, clinici, poate, si unii sefi de sectie, fiindca nu noi, dansii nu doresc o schimbare, dansii intretin acest sistem putred! Si stiti de ce? Pentru ca tot ei incaseaza spagile despre care vorbiti, venituri foarte mari, neimpozabile, venituri pe care nu le-ar putea avea in nicio grila de salarizare. Am citit si eu parte din ce s-a scris si va spun foarte sincer - un medic ca mine sau colegul meu din Bucuresti pe care-l acuzati ca nu face, nu drege, nu se ia de sefii lui, chiar sa vrea, nu poate face aproape nimic. Poate numai sa faca cereri la conducere pentru medicamente, aprobari de transferuri, daca deschide gura, e luat in ras si socotit nebun, e umilit la raportul de garda, umilit pe sectie, in fata pacientilor, in fata rezidentilor, in fata tuturor.


Musafir

#241 Re:

2015-09-02 20:01

#239: -  

 Au fost 15.... Sunt unul dintre ei...Domnule/Doamna, si la noi e ca la Dv: teama si dezbinare. Sa stiti ca ne-am gandit la demisie in bloc, dar ne-am fi dat-o tot numai noi...Oamenii nu au cultura civica, cultura si responsabilitatea protestelor. Se tem de violentele care ar iesi, de furia publica, de represalii. Se tem si ori pleaca afara, ori... Nu e de bine...


Musafir

#242 Re: Re:

2015-09-02 20:13

#241: - Re:  

 Acum ma uit la pozele de la mitingul medicilor, indiferent despre care vorbiti, ca inteleg c-au fost doua...Domnule Doctor, Dv ati iesit cu copiii la plimbare...! Am o curiozitate: s-a strigat ceva?


Musafir

#243 Re: Re: Re:

2015-09-02 20:20

#242: - Re: Re:  

 Si Dumneavoastra acum... Nu vedeti ca au toti botnite (masti) si ca rad singuri ca  de o gluma buna? Uitati-va la titlurile din presa...!!! Trei medici paziti de o suta/o mie de jandarmi...


Musafir

#244 Iau banii de nevoie si doar cand se insista.

2015-09-02 20:43

Ma pregateam sa scriu de ce am semnat petitia cand am citit ultimele comentarii si m-au descumpanit. Apreciez umorul, dar viata si sanatatea oamenilor, indiferent de profesie, nu-s valori si lucruri cu care se glumeste. Sunt medic rezident de anul III. Si sunt fericit ca inca am un loc de munca. Nu sunt casatorit, nu visez sa ma insor, sa am o familie, desi mi-as dori si eu ca oricare om. Lucrez 10-12 de ore/zi minim si nu exagerez. Ma bucur ca ajung sa prind metroul ca un copil caruia mama ii face mancarea preferata. Platesc 900 de lei chiria in fiecare luna, 150 de lei intretinerea, lumina, si 100, fiindca acolo unde stau, intuneric bezna ori zi ori noapte si tin tot timpul lumina aprinsa. Daca n-ar fi parintii, n-as avea cum trai. Eu nu numar banii din spaga, fiindca rar mi se ofera, rar se intampla sa mi se intinda 50-100 de lei, caci nu iau decizii, nu am drept de internare, eu fac hartogaraie. Imi e foarte jena de situatia mea, sa recunosc ori sa ma uit la om atunci cand se intampla. Stiu ca ma veti condamna ca se intampla sa-i mai si iau cand chiar se insista, dar ma credeti ca mai intai refuz si ca pana-n ultima clipa se da o lupta in mine? Daca chiar se insista, ii iau, insa nu de placere, ii iau de nevoie.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-09-02 22:31



Musafir

#246 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga.

2015-09-03 01:20

#194: PRO DEMINITATE - Re: Re: Re: Re: Re: Imi iubesc profesia, nu doresc sa iau spaga. 

 Sarut mana, Doamna! Aveti dreptate. Orice viata e inestimabila, orice om merita o sansa. O sansa la viata, la tratamente, la a ajunge in cea mai buna forma pe care o poate atinge. Orice viata e unica, e irepetabila. Doamna, eu stiu aceste lucruri. Si ca multi oameni ajung bolnavi de saracie, din ignoranta, nu fiindca sunt betivi, desfranati, drogati etc. Am tratat si din acestia. Chiar daca ma injurau, miroseau, tipau. Stiu. Dar Dumneavoastra ma credeti ca tot ce pot eu sa fac e sa spun mai departe si sa sper ca poate cineva, undeva, candva, va tine cont? Eu sunt doar un om, un om cu slabiciuni, cu indoieli, cu frici, cu esecuri, cu neimpliniri, cu dureri, cu frustrari, cu regrete. Pe toate acestea, le port in mine, cu mine, incerc sa le ascund cand am pacienti. Si reusesc cat au nevoie de mine ca medic. Stiti care e una dintre putinele bucurii si impliniri din profesia mea? Ma bucur ca ii salvez, dar asta mi-e menirea, insa o mult mai mare bucurie simt cand oamenii au incredere in mine... Si oamenii cu care ma intalnesc imi pun frecvent sufletele pe tava... Odata cu boala, ma fac partas si la vietile lor. Stiti care e cea mai mare temere a mea? Nu ca va veni DNA-ul, ci ca atunci cand voi intra in sala de operatie, imi voi aminti povestile, emotiile, le voi vedea chipurile... Eu nu am voie atunci sa am emotii, sentimente. Daca am, pot gresi si ei pot sa moara. Radem, plangem, glumim inainte sau dupa. In timp ce, nu pot, trebuie sa fiu robot si nu-mi iese de fiecare data. Rasuflu usurat cand am terminat. De multe ori rad sau plang ca prostul. E un rasul-plansul nervos, necontrolat. E o descarcare. De multe ori, sunt vlaguit si simt doar durere. Durere in stomac, durere in coloana, o colica renala. Stiti ce cumplite-s durerile de rinichi? Te fac sa te chircesti, iti vine sa te rostogolesti, dar n-am voie sa fac asta. Si tin toate durerile in mine. Eu am de dat si vesti proaste, Doamna! Mie imi mai si mor oamenii dinainte. Nu se intampla cu lunile, dar se mai intampla... Si cel mai groaznic lucru e sa trebuiasca sa spun unor parinti ca si-au pierdut copiii... A trebuit sa fac de doua ori asta. A mai fost o situatie, dar nu am vazut parintii. Aceea m-a marcat numai pe mine. Insa, insa a trebuit sa spun unei mame ca si-a pierdut unica fiica, o fata frumoasa, studenta, de 19 ani... Stiam ca nu avea sanse, dar mama a insistat si ne-a convins pe toti s-o operam. Ea spera o minune. Minunea n-a venit, dar mi-as fi dorit sa opresc timpul in loc, sa ramana in momentul in care am intrat in operatie. Cand am facut-o, mama avea speranta. Cand am iesit, i-am luat tot... Fata era pentru mama lumea toata, aerul, universul. Nu stiam ce sa-i spun. A plans doua ore in bratele mele. A plans si a tipat ca nu era adevarat, ca fata ei traia si noi nu realizam, ca poate ca dormea, poate anestezia a fost prea puternica. Eram deja tata si tot tata de fata. A mea avea 5 ani, a ei ... A doua oara, a trebuit sa spun unei mame de 70 de ani ca si-a pierdut fiul de 41. Daca prima a plans, a tipat, era in negare, a doua a fost muta, a incremenit. Nu ma vedea, desi se uita in ochii mei. Dar privirea mamei trecea prin mine, undeva dincolo. Dincolo de realitatea noastra. Eu ma trezesc deseori cu ele in minte si-L rog pe Dumnezeu, daca o exista, sa nu-mi mai faca niciodata asta, sa nu-mi mai dea o mama careia sa-i spun ca i-a murit copilul. Au trecut 6 ani si nu mi-a mai dat, dar... E ceva la fel de grav. Eu am ajuns sa ma indoiesc ca Dumnezeu exista.  Daca exista, nu ajungeam aici, nu discutam despre asta. Si tot ce pot sa fac e sa imi mai cer inca odata scuze. Sa va rog sa ma iertati, sa spun ca-mi pare rau. Imi pare rau ca sunt un om comun, oarecare, ca nu sunt perfect. Imi pare rau ca gresesc, am indoieli si temeri. Imi pare rau ca am dezamagit pe unii. As zice ca-mi pare rau ca mai traiesc inca, insa v-as minti. Fiindca nu pot sa imi doresc sa ma despart de sotie si fiica. Nu pot. E si instinctul de conservare. Sunt multe. Dar tot imi pare rau. Imi pare rau ca nu stiu ce sa mai fac, cum sa mai fac ca sa fie bine. Imi pare foarte rau ca nu vad niciun bine si daca am gresit atat de grav, incat sa merit sa fiu judecat, arestat, nu ma apar, ma duc la inchisoare. Nu poate fi mai rau acolo decat ce am in suflet. Si imi asum greselile. Sunt gata sa platesc pentru ele cum vor aprecia cei in drept ca merit. Imi pare rau. E tot ce pot sa spun.

Musafir nepoftit

#247 Re: Aceasta "petitie " e din seria -"Romanii spun traznai" - asta in cazul userului musafir

2015-09-03 08:12

#233: -  

 Stimate user "musafir" clinicile private au bani din credite bancare. Aceste credite in cazul celor mai multi sunt garantate cu locuintele proprii si cu toata agoniseala celor care incearca sa aduca un plus serviciilor medicale. Sigur ca un privat se straduieste sa atraga medicii spre clinica lui incercand sa-i motiveze prin salarii si prin conditiile de munca. Dumneata sa fii medic ai fi multumit cu aprox 15-20 lei/consultatie? (5 Euro).

Dumneata daca vrei sa obtii fonduri Phare iti cad acestea in gradina? Nu. Oamenii au facut demersuri sa obtina finantari. La fel pot face si cei din sistemul de stat. Unii fac, altii nu. Este fals sa credeti ca celor din privat le-a fost usor.

Concluzia: nu va intristati atat de tare cand platiti pentru sanatate acolo unde lucrurile se misca pentru binele vostru, al pacientilor, unde se fac mereu investitii pentru conditii si aparatura. Intristati-va cand platiti bani si an de an lucrurile merg spre rau, imbunatatirile nu se vad, performantele scad. Nu cei din privat trebuie blamati.

Alt musafir...

#248 Re: Re: Aceasta "petitie " e din seria -"Romanii spun traznai" - asta in cazul userului musafir

2015-09-03 08:21

#247: Musafir nepoftit - Re: Aceasta "petitie " e din seria -"Romanii spun traznai" - asta in cazul userului musafir 

In cazul sanatatii, serviciile private sunt singurele lucruri bune care s-au intamplat. Penteu simplu motiv ca ele-s functionale, rapide si decente. Uluitor, curate ...Pentru cei cu bani, alternativa de a face analize, investigatii rapid, de a avea sansa unor raspunsuri. E bine ca exista. E rau ca sunt inaccesibile pentru cei care se zbat in saracie lucie. Si nu e vina lor ca e asa.

Cosmin-Musafir

#249 Re: Re: Aceasta "petitie " e din seria -"Romanii spun traznai" - asta in cazul userului musafir

2015-09-03 10:42

#247: Musafir nepoftit - Re: Aceasta "petitie " e din seria -"Romanii spun traznai" - asta in cazul userului musafir 

 Ma indoiesc ca atatea clinici si spitale private s-au deschis cu credite bancare girand cu casa, vila, etc domnilor doctori, insa pana la proba contrarie ma abtin sa va dau dreptate , insa sunt de acord cu dvs ca nu le-a fost uso sa obtina fonduri Phare, probabil spaga a fost destuld e mare si acolo, si apoi i-au jupuit pe pacienti in spitalul de stat sa recupereze suma, pentru ca asa cum spune un antevorbitor, tot ei sefii de clinici, de sectii sunt cei care iau grosul spagii si tot ei si-au deschis clinici private.fireste facand afaceri su statul ca multe afaceri ilegale unde s-au spalat banii contribuabilului.

Daca TOATE aceste clinici sunt legal deschise, inseamna ca nu au de ce sa-si faca probleme daca sunt controlati de ANAF, DNA, DIICOT, OFICIUL PENTRU PREVENIREA SPALARII BANILOR, etc..alte insitutii abilitate.Sincer pentru o tara atata de saraca si cu medici atat de saraci , cu salarii mici avem cam multe clinici private pe metru patrat, la fel clinici de stomatologie si farmacii, aproape ca sunt la concurenta cu bisericile.Pana atunci raman la parerea mea si anume banii din CAS au fost deturnati catre clinicile private, la fel si dotarile primite din donatii, nu mai zic ca in spitale stau aparate nefolosite ce se vor perima din cauza uzurii morale nefiind folosite pentru ca sunt medici care nu stiu sa le foloseasca.

Nu zic ca nu erau necesare aceste clinici, si ca nu sunt un lucru bine facut, insa sunt cam multe si cam bat la ochi, avand in vedere ca se plang medici de salarii si de un sistem de conditii de munca.Unde mai pui ca sunt multi care lucreaza si la stat si la privat, in cate doua trei clinici, intrebarea mea este cum face toate astea, si ce randament mai da ca medic fiind obosit pentru ca lucreza in atatea parti

Eu personal am mari dubii privind performanta acestor medici,cat si randamentul..deci nu prea vad cum este un lucru atat de bine facut..

Si daca tot au avut acces la fonduri Phare , si au girat cu casa pentru imprumuturi bancare sa deschida clinici private , de ce nu au facut asta in spitalul de stat unde profesau, la niste preturi rezonabile sa poata beneficia orice muritor de rand de servicile lor...

Cred ca era mai important sa dezvoltam inainte sistemul de stat , asa nu aveau de se sa se mai planga medicii de salarii si dotari si apoi puteam dezvolta si ceva clinici private si spitale...


Musafir

#250

2015-09-03 13:07

Confirm ca am semnat. Locuiesc in Buzau. As vrea sa stiti ca la noi, in primavara, la cardiologie, mizeria cat incape, mucegai, igrasie. Adevarul crud e ca igienizarea se face doar daca se reclama si vine vreo televiziune, doar unde se vine, c-avem maternitate noua, moderna si femeile noastre nasc in conditii execrabile intr-o maternitate veche, ca la Buzuau, daca nu dai, o patesti sigur, iar daca dai, trebuie sa te rogi s-ai sansa, lucrurile nu sunt deloc in buna randuiala.