Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#2876

2015-01-26 13:43

există o industrie economică de unde se câștigă mulți bani din teoria asta a evoluționismului să ne gândim la editurile care publică cărți despre dinozauri sau evoluție dacă lumea nu ar crede ar mai cumpăra cineva pe bani grei cărțile lor? apoi emisiunile discovery national geographic s-ar mai uita cineva la gogoșile lor? și de unde nu se câștigă bani de pe teoria asta ar mai plăti guvernul vreunui stat bani grei pentru așa zisa știință pentru cercetătorii aceștia care primesc bani grei și nu descoperă nimic decât oase de maimuță bucățele de cranii pe care le interpretează după cum le vine că doar sunt considerați savanți. e nevoie să spui că niște cercetători americani au făcut un studiu și au ajuns la o concluzie ca să creadă jumătate de glob pământesc în inepțiile lor și să le cumpere cărțile .știință înseamnă adevăr și dovezi  nu lipsă de dovezi. unde sunt toate scheletele de mutanți pe care i-a dat natura milioane de ani? câte specii sunt pe pământ ar trebui să fie miliarde de dovezi fosile ale mutațiilor lor dar unde sunt? ce are știința? nimic. trei schelete?


Musafir

#2877 Re:

2015-01-26 13:46

#2869: -  

 Imi dau seama din informatiile eronate pe care le repetati din nou si din nou.

Nu am precizat in niciun punct de codul genetic al omului, ca se schimba peste noapte si radical. Daca cititi mai atent raspunsurile mele, am precizat ca probabil acest lucru a durat un interval de timp de ordinul sutelor de mii de ani sau milioanelor de ani. Nu cunosc date exacte pentru ca nu sunt biolog evolutionist.

Spuneti ca vaca naste vitei, cainii nasc caini. Corect, dar intr-un interval de timp scurt. Ganditi-va de cat timp exista Terra si de cat timp avem noi o istorie. Intervalul de timp pe care il cunoastem este EXTREM de scurt fata de cand s-a format planeta noastra.

Ca sa intelegeti notiunile mai bine: animalele din zona Cernobilului au inceput sa nasca pui cu mai multe membre din cauza expunerii lor asupra valului de radiatii (in special radiatii alfa - nuclee de He) rezultate in urma dezintegrarii izotopului de uraniu-238 folosit ca si combustibil nuclear la Cernobil. ADN-ul si ARN-ul pot fi afectate nu doar de factorii mutageni externi (iradiere), ci si de catre propriul organism in timpul meiozei spre exemplu.


Musafir

#2878 Re:

2015-01-26 13:48

#2871: -  

 Unde, si pe cine?

Exista si oameni "falsi" care spun de exemplu ca sunt homosexuali si s-au "vindecat" ca prin minune. In primul rand, nu este o boala si in al doilea rand, este imposibil sa te "convertesti".

Lucrul mentionat mai sus de mine este creat doar pentru a instiga ura in randul oamenilor.


Musafir

#2879

2015-01-26 13:49

Europa l-a pierdut pe Dumnezeu ,dumnezeul Europei este materialismul .  libertatea alegerii la ce folosește dacă nu ai cap să vezi adevărul? să fiți corecți nici după ce ccr a făcut ce a făct credinței ortodoxe o să vedeți că nu se vor construi spitale școli România va merge numai înspre rău. mergeți cu Europa înainte .


Musafir

#2880

2015-01-26 13:51

milioanele astea de ani este șmecheria științei ca să acopere lipsa dovezilor.  dar câinii  tot câini nasc oamenii tot oameni nasc. nimic nou.


Musafir

#2881 Re:

2015-01-26 13:54

#2876: -  

 Pot sa spun despre religie acelasi lucru. Biblia este cea mai cumparata carte din lume. Nu cred ca puteti sa negati faptul ca Biserica s-a transformat in AFACERE, decat intr-un loc de comuniune cu Dumnezeu.

Si va asigur ca majoritatea oamenilor de stiinta sunt subfinantati. In tara noastra in care se pompeaza bani non-stop in BOR si nu avem spitale, sunt 101% sigur.

Exista o multitudine de dovezi, dar sa nu va asteptati sa va pice din cer pur si simplu. Trebuie sa cautati si sa va informati pentru a le gasi.

Mai gresiti aici: "oase de maimuță bucățele de cranii pe care le interpretează după cum le vine că doar sunt considerați savanți". Nu le interpreteaza dupa cum le vine, pentru ca nici chirurgul nu va opereaza dupa cum ii vine lui, medicul de familie nu va da 2 kg de ibuprofen ca asa ii vine lui si medicul legist nu face o autopsie pentru ca asa ii vine lui. Oamenii respectivi au o gramada de ani de scoala in spate si o gramada de experienta. Si da, exista metode pe care sunt absolut sigur ca nu le-ati studiat si nu ati auzit de ele (de ce sunt asa sigur? din ideile dvs. reiese acest lucru)


Musafir

#2882 Re:

2015-01-26 13:57

#2880: -  

 E parerea dvs. si o respect, chiar daca cel mai probabil e eronata. Nu au nascut malformatii genetice. Malformatiile genetice sunt modificari in ADN/ARN.

Acele animale cu malformatii si mutatii genetice, daca ar fi reusit sa supravietuiasca (selectia naturala nu a fost de partea lor), ar fi dat nastere unor indivizi care seamana cu ele. Dar doza de radiatii a fost mult prea mare pentru a supravietui...


Musafir

#2883

2015-01-26 14:01

când vreți să căutați sau să demonstrați adevărul nu veniți cu silogisme ca să ieșiți basma curată că nu aveți dovezi. veniți concret cu explicații. spre ex. puteți spune :uite acum nu știu câte milioane de ani așa arăta omul un organism neevoluat sau altceva dar vorbiți în cuvinte. eu nici acum nu am înțeles mental ce formă avea primul organism și după cât timp a mâncat ceva sau ce a mâncat?de unde a ieșit cine l-a născut?cum?


Musafir

#2884

2015-01-26 14:05

cine poate face o schemă a organismelor sau cum a apărut viața care au fost primele organisme vii cu ce hrăneau ce mediu de viață aveau cum-ul ăsta nu îl înțeleg? noi oamenii la început eram cum suntem în prezent sau ce formă aveam? ce mâncam la început? vă spun vor fi mii de presupuneri de la așa zișii savanți. existau banane sau mere când noi am început să mâncăm?


Musafir

#2885

2015-01-26 14:15

Sa ramana ora.

Musafir

#2886

2015-01-26 15:05

Vreau religie in scoala

Musafir

#2887 Re: Re:

2015-01-26 16:21

#2881: - Re:  

 Mai terminați cu prostiile astea că BOR este suprafinantata și din cauza asta nu sunt școli dau spitale.  Ați ajuns ca cei care arătau cu degetul pe chiaburi  ca sug sângele poporului si din cauza lor suferă amărâții de sătenii.  Și asta cu scopul de a le lua tuturor totul pentru a face colectiva.

Nu mai puneți botul la orice informație.  Suntem manipulați pe față.

Dezbină si stăpânește! 

 Poate ne aducem aminte cine a fost primul care a zis cadrelor medicale dacă nu le convine să plece.

Pentru Dumnezeu folosiți-va capul și sursele de informație.   Ce se dă BOR este o picătură pe lângă câte se fac in biserici. 

Si chestia cu banii dați bisericii este un argument folosit de 200 de ani pentru a ataca si suprima biserica. 


Musafir

#2888

2015-01-26 16:57

Dragilor,  este de apreciat că încercați să vă susțineți punctul de vedere pro creaționism sau pro evoluționism.  După cum ați remarcat nu este un forum științific și nici unul teologic.  Cred că avem cu toții chef de discuții.  Dar nu uitați că acest topic pornește de la o petiție care își dorește ca materia religie să nu fie scoasă din trunchiul comun al materiilor școlare. 

Mai nimeni n-a văzut că în 23 ianuarie 2015 a fost publicată în Monitorul oficial decizia ccr din 12 noiembrie 2014 care declară neconstituționalitatea cererii de a nu participa la ora de religie.  In 45 de zile dacă parlamentul sau guvernul nu vor face corecțiile necesare legii învățământului,  toate prevederile acestei legi care sunt contrare deciziei, nu mai sunt valabile. 

Cu ce consecințe practice? Ce am pierdut,  cum ne-am întors la comunism? 

Atenție și la comunicatul Patriarhiei.


Musafir

#2889 Re: Re:

2015-01-26 17:28

#2854: - Re:  

 Poate știi totuși că unul  din primele edicte anticrestine a fost dat de împăratul Traian, sub a cărui autoritate și trupe s-au aflat și dacii.. Adică,  când noi le învățam limba aflam și de obiceiurile și credințele Imperiului roman. Iar primele secole nu sunt lipsite de dovezi ale viețuirii unor creștini in vatra dacică.  Calendarul ortodox,  viețile martirilor indică existența creștinilor in această zonă.  In pofida persecuțiilor romane împotriva creștinilor. 

Multe din cuvintele referitoare la creștinism sunt latine. Cele referitoare la slujbe sau unele obiecte de cult sunt de origine slava. Oricum alfabetul chirilic are ca bază alfabetul grecesc. 


Musafir

#2890

2015-01-26 18:43

daca si la religie renutam,de ce nu ne intreaba daca renuntam si la matematica?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-26 19:14


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-26 19:55


Un elev si nimic altceva

#2893 Re: Re:

2015-01-26 21:46

#717: Un profesor si nimic altceva... - Re:  

 Zic sa consultati un profesor de romana in privinta structurii ,,statutul religiei ca si disciplina scolara'' si apoi sa vedeti daca un profesor ca dumneavoastra are ce cauta in scoala sau nu ... (sa nu uit sa parafrazez punctuatia). 

musafir

#2894 Re:

2015-01-26 21:54

#826: -  

 Nu se mai opereaza clasificarea pagan-crestin de la caderea Imperiului Otoman incoace. Daca sustineti o cauza, apropiati oamenii de ea, nu o invechiti. 


Musafir

#2895 Re: Re:

2015-01-27 03:44

#2862: - Re:  

 Este bine să nu absolutizam teoriile și dovezile științifice pentru că ele se schimbă permanent. Oricum Biblia care nu este o carte științifică aduce cele mai multe argumente "științifice". Dacă citiți numai primul capitol din Facere și veți vedea că in linii mari ea corespunde creării universului și a pământului cu flora, fauna lui și apariția omului.  NICI O altă carte sfântă,  din câte cunosc eu,  nu este mai aproape de adevărurile științifice decât Biblia.Restul cărților sfinte prezintă mitologii. Foarte multe elemente din Biblie au fost demonstrate. Un profesor de fizică,  de altfel liber cugetător,  și care este fascinat de literatura SF îmi spunea deunăzi că Biblia este o carte științifică în primul rând. 

In orice caz, apariția zecilor,  poate sutelor de schelete umane uriașe nu confirmă teoria evoluției,  ci mai degrabă întărește mărturia Bibliei in care se face referire la uriașii umani. Dar aceste lucruri sunt în general ascunse majorității oamenilor pentru că pune un mare obstacol în calea teoriei evolutionismului.

Până una-alta,  hai să le prezentăm copiilor ambele fațete ale cunoașterii: știința și religia.  Ele NU se suprapun, NU sunt antagonice, dar au modalități diferite de expresie. Și acoperă domenii diferite:știința așa cum o știm și o percepem încă noi se adresează materialului, religia integrează și materialul și spiritualul. Cu alte cuvinte NU exclude știința,  dar nici nu o absolutizeaza.Ea este doar o parte a cunoașterii,  a ceea ce acum știm. 

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii. Caut, dar nu absolutizez. Dar nu elimin religia pentru că eu nu pot vedea mai departe.  Poate chiar legătura de substanță cu știința. Poate SF-ul ne poate da o idee cum să privim atât lucrurile noi cât și pe cele pe care încă nu le găsim noi valoarea. 


Musafir

#2896 Europa si unirea mondiala ce se doreste ne va aduce Guvernul Mondial condus de antihrist!Asta vor!!!

2015-01-27 05:50


Musafir

#2897 Pr Patriarh,va rugam nu daramati Biserica zidita cu sangele Sfintilor!lepadati uraciunea ecumenista

2015-01-27 06:18


Musafir

#2898 Pr Patriarh,nu predicati Ortodoxie,a-ti cam luat-o pe rapa,v-ati facut catolic,musulman,yoghin,gur??

2015-01-27 07:02


Musafir

#2899 Cel ce predica cu buzele despre Hristos dar cu faptele e impotriva Lui,e mai viclean ca iuda!

2015-01-27 07:11


Musafir

#2900 Re: Pr Patriarh,cautati impacarea cu satana prin ecumenism,nu cu Hristos prin Canoane?

2015-01-27 07:21