Votati pentru mentinerea religiei in scoli
This comment has been removed by the person who wrote it.
Cred ca aceasta maxima latina spune totul, mai presus de orice comentariu!
Re:
Semnam aceasta petitie ca sa se faca orele de religie si sa se faca si celelalte ore de la alte materii, care nu se fac!
Ca vedem paiul din ochiul altuia si nu vedem barna din al nostru!
Si-n felul acesta, poate ne mai educam si caracterul!
Fiindca un om fara caracter, nu poate fi un model pentru nimeni!
Re:
Ar trebui o petitie si ca sa se faca orele de dirigentie!
Ca cei care spun ca sa se faca orele de religie, nu si le prea fac ei pe cele de dirigentie!
Sau daca le fac, nu prea se vede!
Daca noi Ii vom intoarce TATALUI CERESC SI FIULUI SI SFANTULUI DUH spatele, sa nu ne asteptam sa ne mearga bine!
Si multumim, Doamne, ca nu ai permis ca Romania sa fie condusa de urmasul lui Iliescu!
Putem avea indivizi care fac parte din societate, religia oferă însă, oameni pentru țară și națiune.
De ce oare nu învățăm din greșelile din trecut și să nu le mai repetăm? Da, sunt de acord, fiecare are dreptul să își aleagă religia, dar asta nu are legătură cu faptul că ea trebuie să devină o anticameră a educației. Trebuie să fie începutul și sfârșitul fiecărei zile, fiecărui an, fiecărei vieți. Nu putem lovi în mama noastră care ne-a crescut, nu putem împinge religia într-un colț. Spunem că vrem un corp sănătos, dar uităm că într-un corp sănătos trebuie să stea și o minte sănătoasă.
Re: Re:
Gresit ! Doar un om fara caracter iese din credinta ortodoxa, pentru ca asemeni si Lucifer la tradat pe Dumnezeu
Re:
E vorba de statutul religiei ca si disciplina scolara.Ai idee ce inseamna plan-cadru,trunchi comun si curriculum la decizia scolii?Daca da,nu arati ca stii,daca nu,documenteaza-te!
Si inca ceva...Invata sa pui virgula acolo unde trebuie,invata sa scrii corect si apoi poti sa emiti pareri despre ce trebuie sa se faca in scoala si ce nu...
As dori să ne amintim că în 1989 moartea naționalilor noștri a dus și la această libertate religioasă culminând cu reintroducerea studierii religiei în școli, care a fost înlăturată din școli în timpul regimului comunist. Cum ar fi sa propui ca materii opționale fizica, matematica, geografia sau literatura română? Uitam dealtfel că învățământul românesc s-a dezvoltat în cadrul mânăstirilor, sau ca în învățăturile religiei noastre ortodoxe nu există nimic care să contravină moralei, ci dimpotriva, așa cum spunea Pascal:”Dacă eu cred în Dumnezeu și El nu există, n-am pierdut nimic, căci acolo, în învățăturile Lui, este fără îndoială, chintesența binelui. Dar dacă eu nu cred în Dumnezeu și El există, am pierdut totul!”
O tampenie. Vrei sa faci ortodoxism? Faci. Vrei sa-ti dai copii pe mana preotului? Ii inscrii la ora de ortodoxie.
Re: ba habotnicilor...
#187: mreeee - ba habotnicilor...
Ai idee ce inseamna statutul unei discipline scolare?Stii ce inseamna plan-cadru,trunchi comun,curriculum la decizia scolii?Stii ce implica toate acestea?Daca da,nu dovedesti,daca nu,documenteaza-te si apoi poti emite astfel de pareri...
Poporul roman fara religi crestin-ortodoxa in scoala este ca stana fara cioban unde lupul vine si disperseaza turma, adica dracu lucreaza prin guvernanti precum Cernea si Macovei !!!
Re: Nimic n-ati inteles
#231: Valentina - Nimic n-ati inteles
Din pacate,tu esti cea care nu a inteles nimic...E vorba de statut ca si disciplina de studiu.Documenteaza-te ce implica aceasta,te rog.Vezi ce inseamna plan-cadru,trunchi comun si curriculum la decizia scolii si apoi da explicatii altora ce au trecut si ei pe acolo si,macar putin,au si ei idee de tot ce implica aceasta.
Eu stiu ca e o tara libera si fiecare poate sa spuna ceea ce gandeste,dar inainte de aceasta,ar trebui sa stim exact ce spunem,nu sa le subestimam altora puterea de intelegere...
Dragi creștini....spuneți-vă punctul de vedere fără frică.Nu vă lăsați intimidați de situație.Nu are ce căuta o astfel de lege într-un stat considerat creștin.Multe state au religia ca materie obligatorie de studiu.Nu Îl vor pe Dumnezeu în viața lor.De ce se leagă mereu ...că nu le convine.Sunt argumente solide care arată importanța orei de religie pentru creșterea noastră spirituală.Doamne ajută.
| This discussion has been closed. |
Sa ne dea Dumnezeu intelepciune! Doamne ajuta!