Eliminarea CUSTODIEI COMUNE OBLIGATORII

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Eliminarea CUSTODIEI COMUNE OBLIGATORII


Musafir

#1

2014-10-20 18:28

ar fi un lucru bun pt tatii care nu se pot numi tati

Musafir

#2

2014-10-21 17:36

Felicitari pentru initiativa!

Andreea
Autorul acestei petitii

#3 Re:

2014-10-21 18:08

#2: -  

 Multumesc! Sper sa pot raspandi petitia cat mai repede...Orice ajutor este binevenit. Cine vrea sa ma ajute cu raspandirea ei, o poate face.

isit_1974

#4

2014-10-22 08:41

nu ar strica o asociatie MAMA ....

Maria Popescu

#5 Re: Re:

2014-10-23 14:43

#3: Andreea - Re:  

 Andreea, undeva ne poticnim, lumea intră pe eveniment şi nu semnează petiţia, este o diferenţă de 20 persoane şi se va mări, lumea crede că e suficient să intre pe pagina evenimentului.


Musafir

#6

2014-10-24 16:37

In data de 31.10.2014, am infatisare in procesul de divort. Avem un copil de 8 luni, fata de care tatal nu a manifestat interes de cand avea 3 luni in burtica mamei. Imi doresc sa avem o relatie amiabila, sa fie tata pentru copilul lui. Insa avand in vedere ca el s-a manifestat asa cum a facut-o, l-a ignorat pana acum, a cerut test de paternitate ca sa isi justifice manifestarile, nu a renuntat nici la un pachet de tigari pentru acest copil, nu stie ce numar de pampers foloseste.... avand in vedere, de ce custodie comuna? de ce sa il informez eu cand este bolnav, cand imi aleg medicul, cand il trimit la o activitate extrascolara, cand e bine sau e de rau? de ce sa ma limiteze? de ce sa fie el cel care spune da sau nu, cand parintele care are responsabilitati nu este el, ci eu?
Sper sa nu ajungeti in aceasta situatie niciodata, niciunul dintre voi. Sper ca copilasii vostri sa nu traiasca experientele ce il asteapta pe copilul meu.
Eu cred ca ar fi corect ca parintele care se ocupa 24 din 24 de copil sa nu fie limitat si ingradit de un alt om. Cred si doresc "binele suprem al copilului"

Musafir

#7

2014-10-25 07:29

in multe cazuri custodia comuna e privilegiata pt a nu se plati o pensie alimentara celuilalt parinte.

Musafir

#8

2014-10-25 12:52

In cazul meu fostul sot, cetatean italian, locuieste in italia departe de cei doi copii de 9 ani. In conditiile in care nu cunoaste legile si sistemul educational sau medical romanesc nu vad cum ar putea sa decida asupra viitorului copiilor de la 1400 km. Fara a lua in considerare o semnatura urgenta obligatorie din partea lui daca copiii ar fi in pericol de viata. Aceasta lege este un abuz in acest context consider eu. Caracterul obligatoriu al autoritatii parintesti in comun supune familiile unui calvar continuu si dupa divort. Mult succes tuturor

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-25 20:32


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-25 22:39


catalin

#11

2014-10-26 11:16

Atat timp cat e o petite publica rog initiatoarea sa respecte dreptul la " libertate de exprimare " si sa nu mai stearga posturile . Pentru a va proteja un drept al vostru ( mame sau tati cu o custodie unica ) aceasta petitie e buna , dar ganditi din perspectiva copilului . NIMENI  nu ve face nimic cu aceasta petitie pentru ca incalca Conventia Internationala privind Drepturile copilului . Psihologic vorbind prin privarea de dragoste parinteasca a unui parinte  un copil v-a avea un mare handicap si v-a ajunge un deligvent . Daca asta va doriti nu sunteti PARINTE  .

Chatnoir

#12 Custodie unica

2014-10-26 11:30

Foarte bine, vreti custodie unica? Perfect, in acest caz nici pensia alimentara sa nu mai fie obligatorie.

Daca va considerati ingradite de drepturile tatalui, atunci nici pensie alimentara nu mai primiti. Sa fiti pe cont propriu pe deplin

Andreea
Autorul acestei petitii

#13 Re:

2014-10-26 12:34

#11: catalin -  

 Dle Catalin, nu am de gand sa sterg postarile, atata timp cat postarile se refera la petitie si nu la presupunerile dvs despre persoana mea...dupa cum vedeti aceasta postare am lasat-o, pentru ca nu v-ati mai dat cu parerea si nu ati mai facut supozitii despre mine, ci v-ati rezumat la subiectul care va intereseaza.

Daca sunteti asa sigur ca nimeni nu va face nimic, atunci de ce va agitati asa? nu v-am pus pe dvs sa va ocupati de aceasta petitie, deci nu va vad idignarea...doar sunteti sigur ca NIMENI nu va face nimic.

Dle Catalin, un om informat este un om puternic, iar dvs pot spune ca sunteti total dezinformat, la fel ca si dl Chatnoir, care primul lucru care l-a putut scrie a fost despre pensia alimentara...ma intreb oare de ce? cred ca este tare necajit ca are o pensie de platit si nu o plateste cu prea mare drag, cu toate ca stie ca astfel copilul sau nu va duce lipsuri.

Asa ca, pt a economisi timp, ma voi adresa amandurora:

Domnilor Catalin si Chatnoir, va rog sa va interesati care este diferenta dintre custodia exclusiva si decaderea din drepturi. Pt ca, se pare ca amandoi credeti ca este una si aceeasi chestie. Va inselati amarnic daca dvs credeti ca din cauza custodiei comune aveti dvs dreptul pt a va vizita copilul si a-l lua acasa sau a petrece timp cu el. Acela este dreptul dvs pt ca sunteti parinte al acelui copil, si dreptul ala il veti avea si daca va fi custodia exclusiva...Este o singura diferenta intre custodia comuna si cea exclusiva, interesati-va si apoi vorbiti...Daca nu reusiti sa gasiti diferenta, va voi spune eu, dar deocamdata va las sa cautati, sa nu credeti ca mint.

Din fericire, aceasta custodie exclusiva nu va interzice niciunui parinte sa fie aproape d ecopilul sau, cum era si in custodia comuna...Pt a se intampla asta, va trebui ca parintele respectiv sa fie decazut din drepturi, ori asta e "alta mancare de peste". Dle Chatnoir, daca atat de mult va deranjeaza ca platiti pensia copilului dvs, solutia e simpla: renuntati de bunavoie la drepturile asupra lui, si astfel veti fi "mai bogat"...din pacate, doar financiar!

Iar dvs, dle Catalin, va voi lasa orice comentariu postat, atata timp cat nu ma atacati personal...eu nu mi-am permis si nici nu-mi permit sa fac supozitii despre viata dvs, iar felul cum mi v-ati adresat aseara pe facebook, mi-a dat tot dreptul sa ma adresez si eu jignitor...Pt ca, stiu ce e aia cucoana, dar stiu si cand cineva il foloseste in bataie de joc...daca vroiati intr-adevar sa fiti respectuos, va adresati cu "Doamna Andreea, parerea mea este ca..."...in nici un caz cu "auzi cucoana", dupa care sa incepeti sa insiruiti povestea vietii mele debitata de imaginatia dvs bogata. Oricum, si daca se va reveni la vechea lege, custodia comuna nu va disparea, asta vreau sa intelegeti...pt ca ideea acestei petitii este sa se revina la vechea lege, dinainte de octombrie 2011, nu sa se excluda definitiv custodia comuna pt ca asta este imposibil. Iar dvs, daca spuneti ca deja aveti custodie comuna si sunteti un parinte bun care isi respecta obligatiile, nu veti fi lasat fara custodie, pt ca fosta sotie nu are motive temeinice pt a cere custodia exclusiva...asa ca, si dvs, la fel ca toti ceilalti parinti care isi fac datoria de parinti, nu vor avea de suferit...ci doar cei care nu isi indeplinesc indatoririle...Dvs aveti idee ca de cand cu custodia comuna, custodia exclusiva nu se mai obtine decat in situatii ca si cum ai vrea sa decazi din drepturi celalalt parinte? Mi-au scris mamici care mi-au spus ca nu si-au putut opera copiii din cauza ca celalalt nu si-a dat semnatura din rautate, sau sunt plecati peste hotare si nu vin in tara doar pt a da o semnatura de operatie...Respectivele au ajuns in instanta, cu ordonanta prezidentiala pt a obtine hotarare judecatoreasca sa isi poata opera copiii...Si nu mai enumar ca si cu studiile sunt probleme...un parinte nu isi poate da copilul la studii intr-un anume loc pt ca celalalt parinte nu isi da acordul, din rautate. Ma scuzati, dle Catalin, dar astia nu sunt oameni care merita sa ia decizii...Sa vina sa-si viziteze copilul si sa-l ia la plimbari si unde vrea, ca doar este si copilul lui, insa sa nu se foloseasca de "puterea de decizie" pt a-i face in ciuda celuilalt parinte care se chinuie cu copilul.

Lory

#14 lory

2014-10-26 15:10

De ce sa se revina la vechea lege? Mi se pare o aberație. De ce nu deschizi un nou proces sa ceri custodie unica in cazul tau daca ai motive întemeiate? Cred ca nu cunosti bine legea sau nu ai experiență. Custodia comuna nu este obligatorie.

Maria Popescu

#15 Re: lory

2014-10-26 16:48

#14: Lory - lory 

 Dragă Lory, evident, există şi art.398 Cod Civil, care stipulează existenţa autorităţii părinteşti unice (fac abstracţie de art.507, cu prevederi mai speciale) dacă există motive temeinice.

"Legea 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Lege nr. 257/2013

Art. I
Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 557 din 23 iunie 2004, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

La articolul 31, dupa alineatul (2) se introduc cinci noi alineate, alin. (2^1) - (2^5), cu urmatorul cuprins:
(2^5) Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti"

 

Din nefericire, în 99% din cazuri, instanţele hotărăsc autoritate părintească comună, niciun motiv nefiind considerat temeinic.

Cunosc personal caz de mame aflate sub ordin de protecţie, totuşi, se dă şi autoritate comună, şi program de vizită.ordinul de protecţie se dă foarte greu, numai  pe baza unor probe solide.

Mai există situaţia unor părinţi care locuiesc la mii de km distanţă, în alte societăţi, cu alt mod de viaţă, este absolut aiurea ca un părinte practic virtual, care comunică cu copilul doar prin telefon şi skype, să aleagă şcoala pentru copilul aflat  în celălalt capăt al lumii.

Dar cea mai ticăloasă consecinţă este posibilitatea ca un asemenea părinte să poată dispune de vacanţa copilului în afara ţării; foarte mulţi nu-şi plătesc pensia alimentară minimă, declară că nu au venituri, dar copilul riscă să nu vadă marea până la 18 ani dacă părintele rezident nu dispune de venituri suficient de mari pentru o vacanţă pe Litoralul românesc, în timp ce pentru Bulgaria şi Grecia abundă ofertele  la preţuri  avantajoase şi condiţiile sunt net superioare.

Maria Popescu

#16 Re: Custodie unica

2014-10-26 16:58

#12: Chatnoir - Custodie unica 

 Dragul meu, un număr impresionant de părinţi obligaţi la plata pensiei alimentare fug de această obligaţie, fie ei bărbaţi sau femei.

Chiar recent, o mamă se plângea că instanţa a stabilit plata retroactivă a pensiei alimentare stabilite (de la data introducerii cererii de divorţ) şi, când a apărut hotărârea, tatăl şi-a dat demisia din serviciul bine plătit, şi-a vândut rapid apartamentul şi s-a mutat la ţară, la părinţi.

Acest domn a primit autoritate părintească comună !!!

Are şi drept de vizită, veghează la creşterea copiilor, cu sufletul , cu sfaturi, cu telefoane, eventual cu oarece executări silite dacă copiii nu vor să plece cu el, la ţară.

catalin

#17 Subiect

2014-10-26 16:58

Argumentele dumneavoastra sunt pertinente . Ati vazut ca am specificat ca sunt si mame si tati cei care nu pot fi numiti parinti . Avantajele custodiei comune 

1. Ambii parinti pot fi prezenti in viata copilului . Fara sa fiu sexist si  judecand obiectiv dupa divort de obicei multe mame folosesc copii pe post de arma si incearca sa se razbune pe celalalt parinte. Institutiile  ( scoala , spital ... etc ) vor Trebui sa fie cooperante cu ambii parinti , in prezent ele trateaza parintele necustodian ca pe un parinte decazut , ca o scursura , ca un pericol pt copil refuzand sa dea informatii .

2. Nici un parinte nu va putea lua  decizii importante de unul singur . Acum parintele custodian poate face ce vrea sa ii mute domiciliul in altatara , sadispuna debunurile copilului dupa bunul plac etc

3. AMBII PARINTI SA DEA PENSIE ALIMENTARA  in natura . Astfel  parintelela care nu locuieste copilul in mod statornic  sa se poata implica in buna dezoltare si pregatire al minorului ( poate cumpara haine , rechizite , plati scoala - gradinita  etc) ... asta daca e destul de matur si vrea binele  copilului sau 

 

Nu pot sa fiu deacord cu chatnoat  pensiae  dreptul copilului nu al mamei . Acel copil trebuie sa se imbrace sa manance are nevoie de medicamente . Acele mame care se plang ca nu au putut opera copilul ca nu avea semnatura tatalui cauta motive . Eu ca parinte necustodian am dus copilul la spital si l-am internat avan criza de astm si NIMENI nu m-a intrebat ceva . Dar cand am fost la scoala sa vad ce facesi cum s-a acomodat ( era in clasa pregatjtoare ) am fost trimis la plimbare deoarece " mama ne-a spus sa nu va dam informatii deoarece copilul a fost incredintat ei ". Acea mama care avea grijaca sambata la ora 10 cand copilul trebuia sa mearga cu tatal  ducea copilul de acasa ca sa nu poata fi luat . Acea mama care dupa ce 5 ani a lipsit din viata copilului si auzind ca am solicitat Dgaspc monitorizarea relatiilor personale a luat minorul in italia pentru a rupe legatura definitiva cu tatal ...

Asta e diferenta intre custodie unica si custodie comuna 

catalin

#18 Re: Re: Custodie unica

2014-10-26 17:05

#16: Maria Popescu - Re: Custodie unica 

 Doama Maria  pe plata pensiei poate fi solicitata executarea silita timp de 3 ani . Asta oricum nu  o cred. Si la tara ce face ?  Onu incearca dar cat poate prosti sistemul .

Cod penal : 

Nepata cu rea cedinta a pensiei alimentare timp de 3 luni se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani

Maria

#19 Re:

2014-10-26 17:11

#11: catalin -  

 Sunt fel de fel de cazuri, diferite una de alta.

Ai dreptate  cu privarea de dragoste, aşa este. Nu despre această situaţie este vorba.

Există cazuri în care tatăl există doar pe hârtie, iar vizita la copil serveşte doar pentru a aplica câte o corecţie mamei acestuia.

Sunt cazuri de taţi biologici, care-şi aduc aminte că au un copil după 1...n ani şi atunci, îşi reclamă drepturile, de autoritate părintească. Şi primesc.

Sunt şi situaţii în care tatăl , părăsind familia şi plecând în ţări străine, îşi reclamă drepturile pentru a beneficia de  alocaţiile pentru copii generoase şi de reducerile de impozit pentru cei care au persoane în întreţinere.

ş.a.m.d.

 

În cazurile enunţate de mine mai sus, psihologic vorbind, copiii aceia sunt , în fapt, privaţi de dragostea părintească, în drept nu sunt privaţi, fiindcă tăticii lor  au autoritate părintească comună şi drept de vizită, de care nu beneficiază.

Şi atunci, despre ce vorbim aici? Vor deveni acei copii delicvenţi sau ba?

 


Musafir

#20 Re: Re:

2014-10-26 17:22

#19: Maria - Re:  

 Dumneavoastra spuneti ca sunt tati ... DAR MAME NU SUNT  ? 

Orice padure are uscaturile ei .

Eu am vorbit de parinte ( fie el mama sau tata ) dar femeile acum sunt cele mai vehementa . Sa va spun de ce : pana nu demult " statu apara mama si copilul " iar instantele judecau dupa cutuma " mama ia copilul " . Mai nou nu mai tine ca exista legislatie atidiscriminare si avem precedent pe CEDO  si nu doar mamele ( unele cu state vechi prin italia ) au custodie unica


Musafir

#21 Re: Re:

2014-10-26 17:43

#13: Andreea Calai - Re:  

 Am si eu o rugaminte . In postul dumneavoastra faceti o asociere intre mine si o alta persoana cu care ati vb pe facebook ieri . Nu sunt eu si dupa cum se poate vedea azi eu nu am jignit nici o persoana . Si ca un plus am vazut mai devreme ca acea persoana avea custodie comuna ... ei na eu  sunt parinte necustodian . Dar asta e altceva. Cert e ca eu am cei 7 ani de acasa si stiu ca imi respect partenerii de conversatie chiar daca nu pot fi de acord cu ce spun . Fiecare isi expune motivele .

 

 

Rugaminea me e daca se poate sa corectati acea eroare . Va multumesc

Andreea
Autorul acestei petitii

#22 Re: Re: Re:

2014-10-26 18:37

#21: - Re: Re:  

 V-am asociat cu persoana respectiva, pt ca doar mesajele postate de dansul le-am sters...care erau atac la persoana mea, si nu aveau legatura cu petitia...De la alta persoana nu-mi amintesc sa fi sters nici un mesaj, insa dvs in primul mesaj scris, precizati clar sa las mesajele scrise, sa nu le mai sterg...automat am crezut ca sunteti persoana care m-a atacat si caruia i-am sters mesajele...ori...?

Andreea
Autorul acestei petitii

#23 Re: Re: Re: Custodie unica

2014-10-26 18:39

#18: catalin - Re: Re: Custodie unica 

 si inca ceva Dle Catalin....spuneti-mi cum dovedeste cineva reaua credinta a neplatii pensiei alimentare daca persoana lucreaza la negru? Trebuie sa se plateasca detectivi??? nu cred ca isi permit prea multi parinti...


Musafir

#24 Re: Re: Re: Re: Custodie unica

2014-10-26 19:43

#23: Andreea Calai - Re: Re: Re: Custodie unica 

 Hai sa lamurim situatia . 

1. Nu imi spune dl catalin . Spune doar catalin. 

2. Am vazut doar posturi pro si 2 sterse , de asta am cerut sa nu le stergi .nu am nici o legatura cu alte persoane care au vb urat .

3. In caz de pangere penala pe neplata pensiei reaua crededinta se arata foarte usor .daca tu ca parinte timp de 3 luni nu ai dat nici un banut dar ai avut bani sa te intretii sa iti platesti utilitati  nu e clar cs o fci cu reaintentie ? 

 

Acu 2sau3 ani judecam si eu ca tine , dar cu timpul am inteles cum gandesc militienii . Spun militian pentru ca  politisti nu prea avem ... cei msi multi sunt ca aia din bancuri . Eu am avut cred ca 5 plangeri , fosta mea "uita " sa ridice banii de la postasi cum facea 60 zile plangere . Cand dadeam cu subsemnatu la politie aduceam si facturile de la posta , asa demonstram ca nu e rea credinta . Multe plangeri s-au conexat ramanand doar 2 si la ambele s-a dat NUP . In schimb pt fapta ei de a nu respecta programul de vizitare minor am facut 8 plangeri ( 8 nr unice la parchet ) .solutionate altfel 2 nup - plangere retrasa  la una nup fapta nu prezinta pericol social .. una SUP nu are antecedente  2 amenda administrativa de 500 si apoi 600 lei si acum 2 cu inceperea urmaririi penale una pt nerespectarea hotararii judecatoesti cu minor si una cu scoaterea frauduloasa a minorului din tara .asta ca sa vezi ca sunt si tati care chiar vor sa fie tati dar nu pot

Andreea
Autorul acestei petitii

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Custodie unica

2014-10-26 19:52

#24: - Re: Re: Re: Re: Custodie unica 

 Am inteles, credeam ca sunteti respectivul, nu mi-am dat seama ca au ramas acolo atentionarile de stergere mesaj :) dar am tot dreptul sa le sterg daca sunt atacata personal.

Da, aveti dreptate cu reaua credinta, asta atunci cand respectiva persoana locuieste singura...daca sta cu parintii? unde e reaua credinta? "n-am bani dom`le , nu muncesc, ma tine mama si tata"...desteapta replica, tinand cont ca mama si tata nu au nici o obligatie in a-i plati pensia pt copil, iar persoana in cauza poate munceste bine mersi la negru, pe un salariu bunicel...in fine, sunt situatii si situatii...

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook