DA pentru tratament eficient în prevenirea AVC din fibrilatie atriala!

SEMNEAZA PENTRU CA PACIENTII CU FIBRILATIE ATRIALA SA AIBA ACCES GRATUIT LA MEDICAMENTE ANTICOAGULANTE EFICIENTE!

DOAR ASTFEL POT FI PREVENITE MII DE ACCIDENTE VASCULARE CEREBRALE, MORTI SI VIETI CHINUITE!

schimba_ritmul1.png

1 din 20 de pacienti cu fibrilatie atriala face accident vascular cerebral fara tratament preventiv anticoagulant, iar cei care sufera de aceasta afectiune au un risc de 5 ori mai mare sa faca un AVC decat persoanele fara fibrilatie atriala.

DATE DIN ROMANIA:

img_AVC_din_fibrilatie_atriala_Romania.png

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor face de 5 ani campanii de informare si demersuri pentru ca pacientii cu fibrilatie atriala sa beneficieze de un management corect si tratament nou, eficient. In 2018 trage un nou semnal de alarma, aduce date actuale despre povara bolii si lanseaza aceasta petitie.

De ce este periculoasa fibrilatia atriala?

Fibrilatia atriala este cea mai frecvent intalnita tulburare de ritm, in care inima bate neregulat, aritmic.
Cel mai des, inima bate repede, cu aproximativ 120-160 de batai/minut.
Ritmul neregulat duce la stagnarea sangelui in interiorul inimii si formarea de cheaguri.
Acestea pot fi mobilizate si transportate de sangele care este dus de la inima in corp.
Ele pot ajunge oriunde, dar mai des la nivelul creierului, unde blocheaza arterele care hranesc creierul, provocand accident vascular cerebral (AVC).

Tratamentul anticoagulant accesibil pentru pacientii romani este cel clasic, cu antivitamine K. Acesta are multe inconveniente si este astfel ineficient in preventia AVC:

• Raspuns nepredictibil
  • Eficient doar daca INR este intre 2 si 3 (în Romania este asa sub 50% din timp)
  • Necesita monitorizare frecventa (prin INR)
  • Necesita ajustarea frecventa a dozelor
  • Interactiuni cu numeroase alimente
  • Interactiuni cu numeroase medicamente

Noile tratamente anticoagulante:

• Reduc riscul de AVC cu circa 13%
  • Reduc riscul de sangerare majora cu circa 20%
  • Reduc riscul de hemoragie cerebrala cu circa 50%
  • Nu necesita monitorizare prin INR
  • Efect predictibil in functie de doza
  • Interactiuni alimentare practic absente
  • Interactiuni medicamentoase foarte putine

Afla mai multe de pe www.SchimbaRitmul.ro si Comunitatea FB Schimba Ritmul

Semneaza aceasta petitie ca sa solicitam Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa intreprinda demersurile necesare, iar pacientii sa beneficieze gratuit de noile tratamente anticoagulante si de un program de management al afectiunii pentru prevenirea AVC.

* datele personale solicitate pentru semnarea acestei petiții sunt necesare pentru validarea demersului nostru in fata autoritatilor si pentru ca noi sa te putem tine la curent cu rezultatele obtinute. Daca doresti sa pastram legatura in cadrul campaniei Schimba Ritmul, te rugam sa specifici acest lucru in campul ”comentarii” si/sau sa intri pe pagina FB Schimba Ritmul.

Sorana Kunst, organizator Schimba Ritmul (Asociatia Naționala pentru Protectia Pacientilor    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.