APEL NAȚIONAL - SCRISOARE DESCHISĂ

                                    xxx_Captură.PNG

Romania_pentru_pace_21_sept_20231.JPG

              2._Iasi_6_aug_23_1.jpg   Romania_pentru_pace.PNG       

    

 APEL NATIONAL - SCRISOARE DESCHISĂ  

Către: ROMÂNII DE PRETUTINDENI și CĂTRE: 

Klaus Johannis, Președinte al României, Preafericitul Daniel, Părintele Patriarh al României, Toți membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării,   Toți deputații & senatorii din Parlamentul României, Toți senatorii din Guvernul României,  Toți membrii Curții Constituționale, Toți membrii Academiei Române, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne,  Avocatul Poporului,  Toate partidele și sindicatele din România,   Toate Consiliile primăriilor din România, Toate televiziunile, posturile de radio, revistele și ziarele din România, Toate minoritățile naționale aflate de generații alături de noi.  Toți cei aflați la guvernarea României să afle că noi știm și nu mai îngăduim!   

NOI, ROMÂNII VREM PACE, NU VREM RĂZBOI! VREM ÎNTĂRIREA SECURITĂȚII NAȚIONALE! 

TEXTUL INTEGRAL ÎL PUTEȚI CITI AICI: 

https://reporterifaravoie.ro/2024/06/18/apel-national-scrisoare-deschisa/

  Noi, cetățeni responsabili ai poporului român, susținători ai păcii, noi cei care ne iubim cu sinceritate țara, neamul și credința suntem foarte îngrijorați dar și revoltați totodată de lipsa de interes și de respect față de bunul mers al României și al poporului său. De 34 de ani nu s-a vazut nici o acțiune favorabilă unui viitor demn și fără stres pentru copiii noștri, ba din contra. Se pare că avem numai de suferit deoarece am fost și suntem un popor prea îngăduitor.   

 

  1. SITUAȚIA ROMÂNIEI ÎN INTERVALUL 1968 -1989 - 2023  

În intervalul 1968 – 1989 România a avut o perioadă de liniște, timp în care s-a înzestrat și modernizat, refăcându-se după cel de-al doilea război mondial printr-o industrializare puternică atât pe plan intern cât și internațional.  

Dacă înainte de 1989 din punct de vedere economic România era un stat independent și suveran, dacă înainte de 1989 România nu depindea de nimeni: producea orice, de la pioneză până la avion, la ora actuală nu doar economia națională a României a fost pusă la pământ, ci întreaga Românie, fiind împovărată de datorii uriașe lipsite de justificare, obținute prin diverse împrumuturi de la băncile mondiale sau de la alte instituții expoliatoare.

Anul 1989 a găsit România pe profit și fără nici o datorie. Nu există nici o justificare pentru care o țară bogată ca a noastră sa aibă brusc așa de multe datorii externe. Avem datorii de parcă am fi trecut prin 10 războaie: 153,1 miliarde euro (conf datelor publicate în aprilie 2023 de BNR), sumă a cărei lichidare ar implica efortul financiar uriaș al întregii populații a României de-a lungul mai multor generații.   Deși nu am fost bombardați, țara noastră arată ca și cum ar fi fost bombardată. Fabricile, uzinele, drumurile, clădiri importante au fost transformate în ruine. Orașele, inclusiv Bucureștiul arata ca un ghetou: pereți, garduri, vitrine mâzgălite. 

Deși nu am fost invadați oficial, peste 10 milioane de români au părăsit țara. Deși nu am fost cuceriți militar, politicieni vremelnici aflați la guvernare se comportă ca și cum am fi sub ocupație străină, ascultând de ordine venite din afara țării. România este de multă vreme în faliment vizibil, deși nedeclarat.    Avem peste zece milioane de români plecați din țară, din cauza faptului că instituțiile statului român au încălcat și continuă să încalce art. 47 din Constituția revizuită în 2003.

Cităm: „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent”.    

 

2. SCURT ISTORIC REFERITOR LA PIERDERILE UMANE SUFERITE DE POPORUL ROMÂN  

Pe parcursul istoriei românii au fost forțați sau nevoiți să participe la multe războaie, războaie declanșate în interesul altor state și din care România a avut mereu de pierdut, suportând multe orori, orori care au provocat un număr mare de pierderi umane și multă suferință.  ....

(Citiți aici textul integral al apelului național:  https://miscareapentrupace.ro/apel-national/ )

 

3. SUBMINAREA SECURITĂȚII NAȚIONALE PRIN CORUPȚIE    

După 1989, securitatea, siguranța națională a României a fost slăbită continuu și constant prin aplicarea unor strategii  distructive bazate pe CORUPȚIA instaurată la nivel înalt, delapidare sistematică și LEGISLAȚIE.  ......   

REVENDICĂRI  

1.       Oprirea oricărei finanțări și livrări de arme pentru Ucraina: Cerem și insistăm ca decidenții să pună capăt fluxului de fonduri și arme care întrețin conflictul din Ucraina. Continuarea susținerii prin armament, ajutoare umanitare si financiare, nu face decât să exacerbeze situația și să împiedice posibilitatea instaurării păcii. Sustinem ajutarea in continuarea a refugiatilor reali (femei, batrani, copiii care fug din fața războiului)  

2.       Convocarea de negocieri de pace necondiționate: Cerem și insistăm ca decidenții să lanseze negocieri necondiționate între toate părțile implicate. Un dialog veritabil este cheia pentru a ajunge la soluții durabile și pentru a pune capăt suferinței civililor inocenți prinși între două fronturi.  

3.       Cerem și insistăm ca decidenții să analizeze apartenența la NATO cât și asupra necesității continuării existenței NATO pe teritoriul României, având în vedere că acest pact militar agresiv a fost creat ca o contrapondere a pactului de la Varșovia care a fost dizolvat și care a demonstrat în ultimii 34 de ani că este un pact militar al cărui scop nu este pacea, ci perpetuarea agresiunii împotriva statelor suverane și impunerea dominației globale a SUA, a corporatilor americane pe glob). Initial NATO a fost fondat pe principiul “unul pentru toti si toti pentru unul”, principiul calcat in picioare de statele din vest care se implică într un conflict ce ar putea pune în pericol statele din est și pacea mondială. Se naște întrebarea legitimă: unde este cooperarea și fraternitatea atunci când securitatea statelor din estul europei este sacrificată pentru o țară nemembră NATO?  

4.       Crearea unei noi arhitecturi de securitate internațională în colaborare cu toate statele pacifiste   elaborând împreună  o nouă arhitectură internațională de securitate care să ia în calcul preocupările de securitate a fiecărei națiuni suverane, oricare ar fi dimensiunea sau influența ei. Această arhitectură trebuie să dea prioritate rezolvării pacifice a conflictelor și înțelegerii mutuale, depunându-se eforturi pentru a elimina spectrul tensiunilor geopolitice.  

 5. Pentru frații români din Ucraina insistăm pentru rezolvarea revendicărilor formulate și prezentate într-o scrisoare deschisă, prezentată pe 05.04.2023  Patriarhiei Române și Sfântului Sinod https://miscareapentrupace.ro/campania-romanilor-pentru-pace/   -         

6. Demararea sub patronajul Patriarhiei Române cu implicarea mai multor entități juridice interesate, a unui proces permanent de monitorizare a situației în care se  exercită presiuni asupra românilor aflați pe teritoriile românești ocupate în consecința directă a Pactului Ribbentrop-Molotov.  

7. Românii din Ucraina trebuie sa aibă dreptul să își construiască biserici în care să țină slujbe în limba maternă.

8.  Înființarea unei o comisii internaționale care să verifice modul în care autoritățile de stat din Ucraina respectă dreptul fundamental al libertății religioase.  

-9. Să se desfășoare toate activitățile necesare pentru ca românii ortodocși din teritoriile aflate sub suveranitatea ucrainieană să se poată aduna în propriile biserici și să își țină în limba română sfintele slujbe fără a fi obstrucționați în vreun fel de către vreuna dintre autoritățile ecleziale aflate pe poziții antagonice ori chiar de către forțele de securitate ale statului laic.  

10. Să se militeze fără întrerupere și pe toate căile pentru respectarea de către autorități a neutralității și a caracterului apolitic, nepărtinitor și non-combatant ce incubă slujirii preoților și monahilor ortodocși, în general și clerului de limbă română, în mod particular. 

11. Aceleași eforturi substanțiale, verificabile și cuantificabile, să fie depuse de urgență în interesul prezervării patrimoniului universal și național reprezentat în special, dar fără a se limita la lavrele Pecerska și Poceaev, de importanță covârșitoare pentru Istoria Bisericii Ortodoxe.  

12. Să se acorde o atenție deosebită protejării sfintelor relicve, printre care poate fi regăsită racla cu trupul făcător de minuni al Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, și, să se abordeze cu râvnă nedisimulată inițiativa dialogului cu autoritățile bisericești și civile de care depinde decizia necesară pentru întoarcerea Sfintei Cuvioase Teodora în sânul patriei sale pământești.   

13. Să se redeschidă scolile din Ucraina cu predare în limba română (la căderea URSS erau aprox 100 de școli românești în funcțiune).

MESAJUL 

transmis de Coaliția internațională pentru pace

"Pericolul de război nuclear a ajuns la un punct în care nicio persoană rațională de pe planetă nu-l mai poate ignora. Cu toate acestea, în această atmosferă, unii încă mai cred că ar trebui să existe mai multe arme, mai multe sancțiuni sau care cred că un război nuclear poate fi câștigat împotriva Rusiei.

Izbucnirea războiului în Asia de Sud-Vest evidențiază pericolul de a ne confrunta în scurt timp cu un nou război mondial și urgența unei paradigme complet noi. Este foarte clar că celor care au provocat războiul și continuă să îl intensifice nu le pasă de viețile oamenilor din Ucraina sau de orice altă națiune de pe planetă.

Acest lucru NU este acceptabil pentru aceia dintre noi cărora le pasă de bunăstarea ÎNTREGII umanități - cei care nu doresc să vadă specia umană ștearsă de pe fața pământului. Prin urmare, noi, cetățenii lumii, ne reunim toate forțele noastre pentru pace, într-o coaliție unitară mai presus de ideologii, pentru a opri escalada în curs de desfășurare către un război nuclear. Refuzăm să lăsăm omenirea să piară în mâinile nebuniei.

Noi toți, vrem PACE, vrem neutralitate, vrem întărirea securității, a siguranței  naționale!    NU vrem implicarea României în războaie devastatoare planificate în interesul altor state. "

International Peace Coalition/ Humanity for peace și din partea României: Miscarea pentru Pace, Comitetul pentru Pace, Asociaţia General Aviator Radu Teodoru – AGART, Consiliul Asociația Civică Dreptate-Filiala Prahova, Consiliul păcii, ...

Aflați detalii accesând linkul: 

https://miscareapentrupace.ro/apel-national/

https://vrempace.ro/

https://www.comitetulpentrupace.ro/

, https://humanityforpeace.net/index.php/speakers/

                

 MULȚUMIM TUTUROR SUSȚINĂTORILOR PĂCII!  ÎMPREUNĂ VOM IZBÂNDI! 

Cu acordul dvs. veți primi prin e-mail  informații despre acțiunile următoare.                        

PACEA ESTE CHEIA REZOLVĂRII TUTUROR PROBLEMELOR!                                   

MIȘCAREA pentru PACE    

4_ACTIVITĂȚI_(1).JPGAlexandrinna - MIȘCAREA pentru PACE    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Alexandrinna - MIȘCAREA pentru PACE va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Alexandrinna - MIȘCAREA pentru PACE să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...